Chytej.cz

K70 aneb kdo a kolik nad 70 necteno

17.3.2005 | Prichy | 7.480 zobrazení | 39 odpovědí

Zajmalo by me, kdo chytlil a kolik kapru nad 70cm (a nedejboze snedl)? !!!! Ovsem pozor, pocitaji se jen ti ze svazovych vod, za normalnich podminek ( ne na trdlisti, ne po povodnich apod.) a navic musi byt chyceni jinou metodou nez kaprarenim. Tzn. bez "tydenniho vnadeni , bez boilies apod. Takze napr. na feeder, plavacku, na polozenou s kolinkem, zizalou apod. (No, snad mi rozumite)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Pondělí 31. října 2005 ve 13:52 ® KULKIN

ja pravidelně každý rok ulovím kapra 70cm a když někdo říká ,že veký kapr se nedá sníst tak ho neumí připravit. Můj kamarád říká že když má chuť tak si dá třeba 10kilového ,když muže kapr team prodávat ryby na soukromé vody.

reagovat
Pondělí 31. října 2005 ve 13:17 ® KULKIN

KODLK – proč mě daváš dohromady s ESKY ja sním nemam nic společného KULKIN

reagovat
Pondělí 31. října 2005 v 7:15 ® kodlk

KULKIN – ESKY proč měníš jména. Copak jsem se tě nějak dotknul? Počítám i bílé ryby z bíliny.

reagovat
Neděle 30. října 2005 v 18:23 ® KULKIN

kodlk když si ulovil tolik ryb kolik jich mělo míru nebo počítaš všechny čudly a kolik jsi chytil kaprů nad 70cm

reagovat
Čtvrtek 27. října 2005 ve 21:38 ® Padis
Padis

nad 70 cm jsem chytl 2.1 72 na kolínko a 70 cm na rousnici oba byli puštěni. Jinak za poslední 2 roky nej 55

reagovat
Čtvrtek 27. října 2005 v 17:34 ® kodlk

ESKY když nebudu počítat 3 týdenní pobyty u vody, tak mám od jara 64 docházek, z toho asi polovinu bobkařinu a polovinu vláčku. Jo jo, ta běla je fakt daleko

reagovat
Čtvrtek 27. října 2005 v 17:27 ® kodlk

ESKY řekni bráškovi, ať s tebou jede. Má na krámě zbytek boiliesu co mi zbyl z nechranek. Do teploty vody 12% by to mělo ještě chytat. Nebo si vemte malý proutky a jděte vláčet na labe.

reagovat
Čtvrtek 27. října 2005 v 15:39 ® ESKY

Ahoj, já jsem kapra nad 70 nechytil ještě žádného,ale jednou jsem jednoho pár minut vodil. A viděl jsem snad asi tři a to chytám od roku 1989. Hele kluci kolikrát vy chodíte k vodě, já nechápu jak někdo nachytá stovky ryb. Já letos chytil asi osm ryb, vloni jsem chytil jednu plotici a jednoho minikapříka. před loni jsem nechytil vůbec nic. Podotýkám, že jedu tak desetkrát za rok a chytám odpoledne, bobkařina…

reagovat
Čtvrtek 27. října 2005 ve 13:21 ® kostnak
kostnak

chytil som jedneho kapra 70 v jestrabiciach na twister. mal som c&r povolenku a take velke sa tam nemozu brat. inak by som ho zobral a zozral, aby som sa mohol kvalifikovane vyjadrovat k chuti kapra 70+. takto musim verit pifovi, ze su chutne. na slivovicu sme mali rovnaky nazor.

reagovat
Čtvrtek 27. října 2005 ve 12:58 ® brundibar

JEDNOU!!, jsem zkusil sníst kapra 70. Opravdu není dobrej. Od té doby kapry pouštím, sem tam si vezmu 50–60cm. Velkej kapr je krásnej, silnej bojovník a zaslouží si svobodu, protože jeho maso nestojí za nic. Jsem pro horní míru 70cm – nemám rád petice.

reagovat
Čtvrtek 27. října 2005 v 0:25 ® Hrouzek
Hrouzek

na feeder jsme jich chytli přes 70cm asi tak 8ks ,nej 74cm z malý zarostlí vody,který opravdu překvapil.

reagovat
Čtvrtek 27. října 2005 v 0:13 ® willIam

proč ne kaprařenim?

reagovat
Čtvrtek 27. října 2005 v 0:04 ® Prutos
Prutos

Tak velkyho sem nikdy nechyt,protoze kapry nechytam,ale s K 70 souhlasim. Uz jen kvuli „kaprarum“ kteri si takovyma rybama plni mrazak. Tfuj!

reagovat
Středa 26. října 2005 ve 23:52 ® joba

na kapry se moc nezaměčuju pár kusů ale vždy vytáhnu(tak jak si popisoval) nad 60 jsem takto ale žádnýho nechyt

reagovat
Sobota 19. března 2005 v 11:01 ® rybar11

tomash: No autor se ptal na to, kdo chytá kapry ne kaprařsky, jestli chyt kapra nad 70.

Já jsem konstatoval, že jsem za 5 let chytání chytil největšího 60 cm. Nikdy jsem nekaprařil (bez boilí a dlouhodobého vnadění). Zkrátka chytám jak kdejaký děda- žížalka, kuku… odpolední výpravy (max trochu šrotu do krmítka).

reagovat
Sobota 19. března 2005 v 10:40 ® Tomash
Tomash

rybar : Naprosto jsem „nepobral“ tvůj příspěvek. Prosím vysvětli.

reagovat
Pátek 18. března 2005 v 19:41 ® pupak

silur- sorrac ja myslel, ze jsi to co jsi prave popsal . . . pokud je to tak jak rikas omlouvam se ti )))

reagovat
Pátek 18. března 2005 v 18:46 ® rybar11

Chytal jsem nekaprařsky 5 roků a největší byl 60 cm po podzimním vysyzení!

Proto by se měli větší kapři hájit!

reagovat
Pátek 18. března 2005 v 18:43 ® silur

pupak- nenapsal jsem,že se nemaj nebo dokonce nesměj vyjadřovat k otázce nekapraři ale jsou to zkreslené informace. A ta prokletá petice K-70 je spíš výplodem těch kteří mají různé sponzory na žrádlo, vlasce, háčky atd. Nejvíc o tom ale klábosí ti, co na kapry nechodí a hází nás obyčejný kapraře do jednoho pytle s těma super úspěšnejma co jsou v každym časáku. Ano chytil jsem loni kolem 20 kaprů ale předloni pouze 3 a před tím žádnýho. Proto se tomu člověk začal troch víc věnovat- ale za svý. Jinak nechci nikoho provokovat ani urážet,to opravdu ne. Vše v dobrym.

reagovat
Pátek 18. března 2005 v 18:12 ® silur

pif- proč by tě měl někdo kamenovat za to, že si odneseš od vody kapra třeba i velkýho? Máš povolenku a je to tvoje lovecké právo. Já si raděj vezmu domu 50-níka, když ho chci na talíř, velký prostě pouštim. Nejsem ortodoxnim zastáncem petice K 70 i když by se mi to líbilo to přiznávam. Lepší by ale bylo abychom se v tý naší malý přírodě dovedli vždycky rozhodnout jestli rybu chcem nebo ji doma potom hodíme slepicím, což nesnáším. A jestli někdo bere kapry do soukromých revírů je jeho svědomí a s tím my nic neuděláme, protože nevíš co se bude dít s kaprem, kterýho si rybář odnáší. To je vše.

reagovat
Pátek 18. března 2005 v 18:11 ® Noe

Michal B. – ne cilene s vlascem 0,12–0,14 na tak velke ryby nechodim, ale kdyz bych chtel, tak na 0,16–0,18 na matchku vydru vetsiho kapra taky bez problemu. Jenze kapr se me nestal sudovou rybou, i kdyz jich rocne chytnu stovky, radsi perliny, tlouste, plotice, cejny, liny atd.......

reagovat
Pátek 18. března 2005 v 18:01 ® ywan

nad 70?ani jeden. Občas na kukuričku nejaká tá 50ka. Do K70 sa mňa netýka ale keby bola snaha o jej presadenie na Slovensku, tak ju určite nepodporím. Dôvody som uviedol vo fóre „K70“. P. S. : človek ktorý má v sebe trošku súdnosti určite tak veľkého kapra pustí

reagovat
Pátek 18. března 2005 v 17:37 ® MichalB

Noe: taky netvrdim, ze vetsi kapry jinym zpusobem nechytis… videl jsem i chytil jsem krasny ryby chyceny na anglana a na feeder… jen rikam, ze kdyz pujdu na kapra 70+, tak si asi vezmu odpovidajici vercajk a kulickarska vybava se jevi jako optimalni.. sam rikas, ze ty nejvetsi umyslne trhas, tak predpokladam, ze na ne nejdes cilene…

reagovat
Pátek 18. března 2005 v 17:19 ® Noe

Michal B. – proc si myslis, ze cilene lovi vetsi kapri jen kulickari? Mam nejake vetsi kapry chycene na plavacku, ale ty nejvetsi vetsinou cilene trham, neb zdolavani je zdlouhave. Jinak pro ty co nemaji po ruce ty argumenty, ze by nahodou kapr snad i znehodnotil vodu. Tak znam revir, na kterem se takrka nelovi, velkych kapru je tam na tu vodu habadej, a jine ryby? plave tam uplne vsechno, ale protoze je to zarostle a malo pristupne, tak ty ryby tam jsou v hojnem poctu a dobre kondici. Plavou tam nikym neruseni. Ne ryby ke svemu ziti a byti nepotrebuji cloveka, oni se o sebe postaraji sami. To jen clovek jim dava za usi, pac ma na to pravo ne )

reagovat
Pátek 18. března 2005 v 11:26 ® pif
pif

tak odpovim natvrdo,a nedej bože,že mě ukamenujete. takovejch dvacet kaprů nad sedmdesát sem určitě za dobu svýho chytání sežral,(prohnal udírnou i usmažil). z 99% mušov,nový mlýny a dyje. chutnali dobře. mejvětší měl 24 kilo a taky padl za vlast. podotýkám,že o nějakým chyť a pusť tenkrát nikdo neslyšel,to se blbne až poslední dobou. je pravda,že za posledních dest let mám asi jen jednoho,nevím přesně. a myslím,že ti velcí kapříci přímo prosí o sežrání,jinak by po tolika letech zkušeností na moje laskominy srali. dnes,pod tlakem správných rybářů nevím,jestli bych je prohnal komínem,záleželo by na situaci(oslava ,výročí a pod)

reagovat
Pátek 18. března 2005 v 11:00 ® MichalB

na mouchu nebo twistera asi kapra 70 nechytim… kdyby se ale zadarilo a na feeder se mi povesil a ja ho na tu 0,16ku vytah, tak ho dozajita sportovne hodim na grill… ne, nikdy jsem na plavacku ani na feeder sedmdesatku nechytil myslim, ze cilene takove ryby lovi jen kulickari…

reagovat
Pátek 18. března 2005 v 9:18 ® Chose
Chose

Příchy-akorát nevím,jetli nějaký číslo,který tady hodláš vysledovat,jako kdo si chytil z nekuličkářů kolik kaprů nad 70cm. bude objektivní. tady totiž je drtivá většina vláčkařů,muchařů a sumcařů. tudíž ti tady vyleze jen hrozně mrňavý číslo chycenejch K70. a bude to vypadat že je to opravdu jen problém kaprařů. kdybys zkusil dát takovou otázku na mrku tak by to asi vypadalo trochu jinak. to jen k tý objektivitě. doufám že mě chápeš…

reagovat
Pátek 18. března 2005 v 8:42 ® pupak

silur – nevim proc by se nesmel k tomu vyjadrit clovek ktery cilene kapry nechyta, kdyz jsou vam dobry i podpisy na petici od nerybaru a od lidi co nevi ktera bije. A tady je jeden velkej problem a to problem NEOMYLNOST kterym jste postizeni vy jste nositele te pravdy bez jedine vedecke studie ktera by opodstatnila vasi petici. Z tvych slov jsem pochopil ze to s kaprem neni tak strasne nebo kolik kapru nad 70 cm bys chtel chytit 100??? 200??? za rok koukam ze jich chytas dost to ti nestaci? Tak mi prosim te nenamlouvej ze je to pro dobro kapra, JE TO PRO VAS. A to mi nikdo nevymluvi.

reagovat
Pátek 18. března 2005 v 0:52 ® Klon
Klon

silur: ti Berounku ti věřím,nemám důvod nevěřit,jinak s tím kolínkem tě musím vyvést s omylu. Chytil jsem hodně kaprů nad 70 cm,nejvíce asi na Labi,ale i na stojatých. Je pravda že používám boilies,ale dost jsem jich chytil i na to zmiňované kolínko. Měl jsem vždy štěstí,že jsem chytil většinou velkýho kapříka,možná to je tím že nahodím a prdím na to dokud si to nenajde,zbytečně nepřehazuju,ale to jen když jdu přímo na kapry. Jinak to kolínko jsem obaloval v anýzu.

reagovat
Čtvrtek 17. března 2005 ve 22:57 ® silur

kolik jsem nachytal kaprů nad 70 cm přesně nevim ale loni tak kolem 20 ks a to na Berounce. Všechny ryby šly zpět do vody, protože když ho máš na 30 vlasci a vytáhne ti půlku cívky a půl hodky bojuješ a bojíš se, že ti uteče za zatáčku- tak to stojí za to mu vzdát hold a vrátit ho vodě. Vždycky si říkam aby přišel zas. Když chceš odpověď na tvoji otázku, tak se ptej kaprařů. Ti ví, že na kolínko obra nenalákáš a když tak je to veliká náhoda. Nevim proč ti odpovídají ti, kteří na kapry nechodí. Každej dělá ,co ho baví. Nemám nic proti vláčkařům atd. ale nebudu tlouct každýho mírovýho kapra, kterýho vytáhnu kvůli tomu že nesnášim kaprařinu nebo jinej rybolov to je blbost né? Jestli mi to s tou Berounkou někdo nevěří tak vás rád někdy pozvu a možná že z vás toho kapraře udělám.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1