Chytej.cz

barva vlasce necteno

8.4.2012 | johnny knoxwil | 21.743 zobrazení | 3 odpovědi | upravit

zdravim docela by me zajimalo jakej mate nazor na barvu vlasce pri kaprarine?pripadne jakou barvu volite vy?na eshopech je toho v nabidce spousty.u cerneho vlasce pisou ze je specialne pro kaprarinu pak to same napisou u vlasce co meni odstin podle barvy dna a nakonec se clovek dostane k uplne cervenemu..coz je asi vyhoda rano a pri soumraku ze ho clovek pekne vidi ale zajimalo by me jestli na to nereaguje i ryba?protoze pokud pisou u jednoho ze je neviditelnej diky tomu ze se prizpusobi barve pod vodou pak vlasec jasne cervenej musi bejt naopak hodne napadnej i pro rybu?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 7. dubna 2017 v 9:05 ® basset

Ahoj je treba si říct jak vlastně ryby vidí ryby mají mononuklearní vidění tj.každým okem se mužou dívat jiným směrem tudís vidí dva obrazi, ale nemůžou zaostřit obě oci na jeden objekt.Jejich oci nejsou vyvynuté tak jako lidske a navíc vse vidí vlastně přes vodu , takže jejich rozlisovací schopnost je mala.Rybí oko je vlastně kratkozraké muže zaostřít max. na 45cm ten to nedostatek je kompenzovan postraní čárou. Ryby žijící v dobře prosvětlených částech tedy v mělkých vodách vnímají lepe konstrasty tj. rozdíl mezi světlem a tmou a vnímají více částí ultrafialove časti spektra.Ryby žijící v hlubších částech kam světlo pronika málo nebo takřka vůbec ne tak mají velice omezenou nebo nemají vůbec vyvinutou schopnost barevneho vidění. Tak že na barvě zaleží asi do temíry že by měla bejt v urcitým kontrastu se dnem.

reagovat
Pondělí 9. dubna 2012 v 19:25 ® Mr. Vydra
Mr. Vydra

Myslím že barva vlasce nehraje zas tak velkou roli při rybolovu, spíš bych řekl že rybě vad íkudy je vlasec veden při použití zadního olova je vlasec veden u dna a z načné míry kopíruje i jeho terén = ryba přes vlasec nepřejíždí protoho nemusí an ividět a ani zaregistrovat postranní čarou. Já odobně používám kamuflážní vlacec kde se barvy střídají , hnědá, černá, zelená a oranžová tento vlasec sem si velice oblíbil a nepoužívám žádný jiný.

Mr. Vydra pivo a petrův zdar

reagovat
Pondělí 9. dubna 2012 v 8:57 ® DedaKoleda

Vždy jsem byl pro barvu vlasce zatížen na hnědou barvu.Nevím co mne ktomu vedlo.Ale po více skušenostech jsem přišel na to že nejvíce ulovku mam na bezbarvý silon a opravdu uspěchy jsou znatelné.

reagovat