Vyhledávání
Jakou velikost navijáku Shimano Catana ?
6.4.2012 | Don | 19.544 zobrazení | 50 odpovědí
Zdarec. Jakou velikost navijáku byste doporučili? Chtěl bych ho používat na feeder a přívlač. Tak abych nemusel kupovat 2 navijáky. Díky
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 11. dubna 2012 ve 21:21 ® Don reakce na …
-
JJ. napadlo mě to
reagovat - Středa 11. dubna 2012 ve 21:13 ® kerob reakce na …
-
Jednu Catanu mam 3 roky… FB 4000 a skutecne tomu navijaku vzhledem k cene nemuzu nic vytknout. Kdybych mel jen 800 na navijak, nevim co jinyho bych vybral. Ale na Antarese ji taky nedam, to je jasny
reagovat - Středa 11. dubna 2012 ve 20:50 ® Barr reakce na …
-
Don> já vím,nestačil jsem odpovědět.Ta otázka byla jen pro pobavení. A je po diskuzi o dětských hračkách.
reagovat - Středa 11. dubna 2012 ve 20:43 ® Don reakce na …
-
Už jsem psal SZ. Zítra mi příjde, tak snad bude dobře sloužit
reagovat - Středa 11. dubna 2012 ve 20:23 ® Barr
-
Don – a co říkáš tomu,koupit si Shimano Exage 3000 s bojovou brzdou? Nebylo by to to pravé??
reagovat - Středa 11. dubna 2012 v 18:53 ® MP-E65mm reakce na …
-
kubas>
reagovat - Středa 11. dubna 2012 v 18:26 ® kubas
-
Bych řekl, že toto je to správně téma pro tyto situace a jim podobné http://www.chytej.cz/forum/2886/
reagovat - Středa 11. dubna 2012 ve 12:44 ® troutkiller reakce na …
-
kerob>Vzhledem k tomu že jak si tu jednou napsal že stěžejním prutem u vás na krámu co se prodeje týče je klacek kolem 1000–1200kč se tý Cataně ani nedivim
reagovat(A nebo hulíš nějakej slušnější model než minule
)Jinak si tu tvojí poslední větu nedovedu vysvětlit
- Středa 11. dubna 2012 ve 12:20 ® kerob reakce na …
-
troutkiller> podle toho, jak se tady snazis vsechny presvedcit o dokonalosti cehokoliv jinyho nez Catany, ti evidentne vubec neni jedno s cim chyta Pepa z horni dolni, kdyby ti to bylo jedno, tak to neresis.
Za sebe muzu rict, ze ackoliv bych si kolo za trojku taky nekoupil a preferuju spis kvalitnejsi vybaveni (ale nejsem teda takovej snob jakou Troutkiller
reagovat), tak s Catanou dokazu ve spouste situaci normalne zit aniz bych z toho mel osypky nebo tak neco. Vzhledem k cene ji nemam co vytknout.
- Úterý 10. dubna 2012 ve 14:48 @ somebody reakce na …
-
tomashr> Ta vůle byla potlačena i u nových modelů pro evropský trh. A tím nemyslím jenom top modely, například Technium FC nebo Twin power FC (očekávám že i Biomaster FB) vůli na kličce postádají. Petrův zdar.
reagovat - Úterý 10. dubna 2012 v 9:54 ® troutkiller reakce na …
-
tomashr>Tohle plkání už tu bylo 100× a je to stejně k ničemu
reagovatJe mi fuk na co bude chytat Pepa z horní dolní.U všech koníčku se snažim aby náčiní se kterym ten koníček provozuju mělo urověn která mi bude dělat radost a budu mít po návratu dobrej pocit.Je uplně jedno jestli jdu na ryby nebo na kolo.Catanu si nekoupim jako si nekoupim kolo za trojku!A neboj tohle plkání už za 5 dnu veme čert páč už to vypukne
- Úterý 10. dubna 2012 v 7:45 ® tomashr reakce na …
-
troutkiller> Jsme poměkud offtopic, téma „lowend navijáky“ se překlopilo k highendu
reagovatJen bych ale podotkl, že ty vůle na kličce jsou u aktuálních lepších Shiman dost potlačeny, sám mám doma už nějakou dobu v USA koupený Stradic FI, který má kličku proti „klasickým“ hodně jinou, aktuálně prodávané EU verze značené CI4 by to měly mít stejně. Navíc je zrova tohle asi to posladní, co mě u starších verzí trápilo, to je příklad problému ryze „estetického“, s pramalým praktickým dopadem. Ale fakt jsme už mimo téma, klidně nějaké nové založ a tu naši výměnu názorů tam zkopíruj jako úvodní příspěvek
- Úterý 10. dubna 2012 v 6:51 ® troutkiller reakce na …
-
Libor>Pokud ti šímo sedí tak si s nim chytej.Mně serou ty příšerný vule na kličce už u nového kusu
reagovatJak řekl klasik,na rybách mám jednoduchej vkus spokojím se jen s tím nejlepším
))Neni to tim že nevim co s penězma ale tím že vim jakou maji moje peníze cenu!
- Úterý 10. dubna 2012 v 6:47 ® troutkiller reakce na …
-
tomashr>Pokud se zbláznil překlapěč tak to reklamuj,i vyhranej navi má záruku.U Daiwy s tim určo nebude problém
reagovat - Pondělí 9. dubna 2012 ve 23:11 ® Libor reakce na …
-
troutkiller> mám doma několik navijáků shimano a neměl jsem s nimy několik let problém. Nehrotíš to náhodou? Ber taky ohledy na finanční možnosti jednotlivých uživatelů.
reagovat - Pondělí 9. dubna 2012 ve 20:57 ® tomashr reakce na …
-
troutkiller> Mě iluze nevezmeš, já ho neplatil
reagovatTo ale nic nemění na tom, že bych prostě s navijákem této cenové kategorie problémy nečekal, ale bohužel realita je o něco horší
A jestli to má být extrém pro závodníky – no závodník nabuzený stresem závodu by se asi vztekal daleko víc než já
- Pondělí 9. dubna 2012 v 19:42 ® troutkiller reakce na …
-
tomashr>Nechci ti brát iluze ale luvias je navi na UL vláčku kterej bych si nikdy nepořídil
reagovatMěl sem ho na test a zlatej Certeate ve 2000,je to nezmar kterej trápim 3 roky bez známek opotřebování.Maká od Pstruhového zahájení po prosincovou Candátovláčku a bez problému
Luvias je extrém pro závodníky.
- Pondělí 9. dubna 2012 v 19:01 ® tomashr
-
troutkiller> Nechci ti brát iluze, ale mám doma jako výhru v soutěži hodně drahou Daiwu Luvias na UL přívlač a až tak moc odvázaný z ní nejsem. Není to špatný naviják, ale občas mu zmagoří přesmykač do hodně divného stavu a když uvážím cenu, tak je to velmi na pováženou. Mimochodem u relativně obyčejného (ve srovnání s Luviasem) Stradicu se mi podobný problém nikdy nestal… Na jednu stranu může jít o náhodu, nicméně představu Daiwy jako „lepší značky“ než Shimano mi to docela narušuje…
reagovat - Pondělí 9. dubna 2012 v 18:36 ® troutkiller reakce na …
-
Stroft>Zázvorková je jedinej navi od šíma do kterého bych šel,jinak Daiwa!
reagovat - Pondělí 9. dubna 2012 ve 14:19 ® Stroft reakce na …
-
tomashr> mě menší naviják jak 3000 nesmí do domu. Pokud se bavíme o vláčce a Shimanu,tak tam bych začínal až někde u Stelly.
reagovat - Pondělí 9. dubna 2012 ve 14:04 ® tomashr
-
Mimochodem jediný naviják, který se mi v mých začátcích fakt totálně rozpadl bylo něco jako tohle: http://www.tropicliberec.cz/…-active-2000 , ale bylo to s jinou značkou, kterou už si nepamatuji. Ten se fakt rozsypal po minimu užití, totální průser
reagovatVšechny ostatní navijáky někde od ceny cca 700 korun už ale fungovaly, postupně jsem je odožil spíš kvůli lepšímu pocitu z dražších typů, nebo třeba mi vadilo, že víc kroutily vlasec, základní funkčnost ale vesměs vcelku šla a pro méně náročná užití (třeba položená na malém stojáku) některé užívám dodnes. Zase bych začátečníky tolik nestrašil, pokud je rybaření chytne, tak do toho stejně začnou utápět peníze, začít se ale dá už relativně levně.
- Pondělí 9. dubna 2012 ve 13:57 ® tomashr
-
Stroft> Sám bych sice do Catany nešel ani náhodou (nějak u sebe zjišťuji, že cokoli pod třídu Stradicu mě popuzuje), nicméně co jsem slyšel z druhé ruky, tak ty červené Catany model 2011 už prý zas tak extrémní horor nejsou. Zázraky se čekat nedají, ale to popravdě v třídě pod 1000 korun platí naprosto obecně, tam je rizikové skoro všechno. Takže pokud holt někdo musí jít takhle nízko, tak bych Catanu klidně zkusil. Samozřejmě s přední brzdou, u zadní brzdy je to u takto levných ještě rizikovější…
A k otázce na velikost – na feeder a přívlač v českých podmínkách bude vesměs vyhovovat 2500–3000, větší verze jsou nutné jen pro některé specifické podmínky, ve kterých by navíc už bylo dobré připlatit…
reagovat - Pondělí 9. dubna 2012 ve 13:33 ® Stroft reakce na …
-
troutkiller> Prevence na český národ neplatí. Spálí se několikrát za sebou a stejně to nepomůže. Přitom slušný reel se v USA nebo UK dá pořídit za 2000,–kč
reagovat - Pondělí 9. dubna 2012 v 7:22 ® troutkiller
-
Stroft>Zdar lamači
reagovat)Sleduješ jakej je Catana už pojem?Někteří jsou schopni si kuly ní i podřezat žíly
))Jinak s tou Daiwou souhlas
Je strašný kolik lidí se nepoučí a dělá pořát stejnou chybu jako ty před nima!!!Nevim kolik ten zázrak dnes stojí ale mám pocit že za ty peníze je rozumnější investice třeba 300m Powerky
)
- Neděle 8. dubna 2012 ve 23:50 ® Stroft reakce na …
-
osprey> To jo, nestěžuji si
reagovatAle dnes už nic jiného než Daiwa, nekoupím
- Neděle 8. dubna 2012 ve 23:42 ® osprey reakce na …
-
Stroft> To je za ty prachy tak akorát…
reagovat - Neděle 8. dubna 2012 ve 23:35 ® Stroft
-
Barr> Rad arc, dvakrát na moři a je po smrti,ale na naších vodách sloužil slušně tři sezóny.
reagovat - Neděle 8. dubna 2012 ve 23:30 ® Barr reakce na …
-
Stroft> tak dobře,ještě nekončím.Ta ryba je z moře.
Není nad osobní zkušenost.Kdo se bojí,ať si koupí Red Arc.Ten vydrží všechno,včetně zdivočelých svazových ryb a ztěžklých krmítek.
reagovat - Neděle 8. dubna 2012 ve 22:41 ® Stroft reakce na …
-
Barr> Vydrží, možná prvních 10vteřin, úprku ryby, co máš v profilu
reagovat - Neděle 8. dubna 2012 ve 20:17 ® Barr
-
troutkiller – Ale jezdí,ne? Asi jsi mi neporozumněl,ale to není důležité.V té 4000 to určitě vydrží dost dlouho,tak aby se na tu investici zapomnělo. Hlavně,aby měl co chytat. Končím svou účast v polemice.
reagovat