Chytej.cz

Volba člunu necteno

4.4.2012 | Honza1.2.3@seznam.cz | 44.693 zobrazení | 31 odpovědí

Prosim o radu s volbou člunu, chystám se kupovat člun. Budu ho používat hlavně k lovu sumců, silnější motor jak 5 koní nemám v plánu používat. Chci celoplošnou podlahu cena okolo 20000Kč stop 25000kč. Děkuji za každý návrh =))

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Pondělí 4. ledna 2021 v 16:27 ® JamesSmith

Dobré odpoledne a přemýšlím o tom, že si vezmu Tempest 505 Easy https://2yachts.com/…lli-505-easy Kdo má takovou loď? Zajímá mě pár otázek

reagovat
Čtvrtek 26. listopadu 2020 ve 12:01 ® misakovar

Zdravím. Přemýšlel jsem nad Marimex. Budu rád za veškerý doporučení :-)

reagovat
Středa 11. dubna 2012 ve 12:01 ® ladamaj
ladamaj

Petas>mám je cvičené pro obranu a ochranu majetku jdou bez povelu sem hendicepovaný ale to určitě víš přesto dokážu nemožné nadruhou stranu proč bych měl něco řešit když nato mám pomocníky a mohu být v klídku jinak jsou to mazlové i když z nich jde strach sou fakt hodný milujou společnost a o dětech nemluvě.Nikdy neměl ani jeden košík ale stejně musíš být ve střehu jde přece jenom o zvíře,říkám jako zkušený psovod jaký pán takoví pes proto jsou takhle vedeni.Jinak i Ivo Sláma je zná ten by mohl viprávět nedávno sme spolu měli schůzku brání i lidi kteří jsou semnou kde koliv nesmí je nikdo napadnout jinak má smůlu no prostě miláčci a já šťastnej páníček.chrr :->

reagovat
Středa 11. dubna 2012 ve 4:05 ® Petas reakce na …
Petas

ladamaj> Tak to máš v klidu, já kdybych se spolehl na našeho trhače, tak příjdu nejen o člun, ale určitě i o psí misky :-) , jedině snad že by případného vetřelce ulízal k smrti. :-D

reagovat
Středa 11. dubna 2012 ve 4:00 ® Petas reakce na …
Petas

Fryw> Když očekávám opravdu silný vítr jednoduše vytáhnu člun z vody a schovám ho za auto do závětří, pro jistotu ještě uvážu lanem za oko co slouží k přenosu ( nejpevnější oka na přídi a zádi ). Vzhledem k tomu že máme do člunu udělanou pevnou podlážku z MTD desek, tak je dost těžkej, aby s ním na souši hnul vítr. Je to rozhodně jednoduší než ho každé ráno znovu nafukovat.

reagovat
Úterý 10. dubna 2012 ve 21:00 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

Fryw>osobně kotvím člun pokud to nejde u břehu tak v takové vzdálenosti aby nedošlo k pškození.Skrátka spustím obě kotvy v takové vzdálenosti abych se kněmu měl možnost bezpečně kdyloliv vrátit.

reagovat
Úterý 10. dubna 2012 v 18:15 ® Stroft reakce na …
Stroft

Fryw> Myslím, že by měly stačit 4 stanové kolíky.

reagovat
Úterý 10. dubna 2012 v 16:16 ® Fryw
Fryw

Diky za radu. Já ale nemyslel nějakého lapku, ale spíš povětrnostní vlivy. Když si vezmu třeba D7, tak tam je vítr občas celkem problém. A časo rychle přijde a rychle odejde. Je teda lepší tahat člun na břeh, nebo nechávat nějak (jak) zakotvený u břehu. Nejlepší je člun sbalit a schovat, to je jasné, ale je to celkem otrava. Existuje nějaká rozumná alternativa jak člun bezpečně zafixovat, aby nelítal případně po okolí a neprorazil se/nepotrhal. A samozřejmě, aby to nakonec nebylo pracnější než člun před spaním balit a ráno nafukovat. Člun má ± 45 kg.

reagovat
Úterý 10. dubna 2012 v 15:52 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

Petas>tak to já ho takhle uvážu komplet ustrojen a klidně chrr .Mám sebou pejsky a ti nikdy nespí tak aby se v noci někdo z lapků ale i cizí vůbec něčeho dotknul.Pokud jo tak sem:-D pes není učenej na poslání ale na ochranu páníčka a majatku a sám okamžitě zeaguje a pak je rachot a utéct nedoporučuji také tam mám upozornovací ceduli vstup na vlastní nebezpečí takže sem v pohodě.:->

reagovat
Pondělí 9. dubna 2012 ve 20:45 ® jersey
jersey

Stroft :hm… a ten 10-ti centimetrový výstupek, to je to rovné dno? Jinak vábničku nepoužívám, protože nejsem specialista na sumce a na válci nesedím, protože mám mezi válci sedačky.

Ale neřeš to, každej máme asi jiný zkušenosti.

reagovat
Pondělí 9. dubna 2012 ve 20:35 ® Stroft reakce na …
Stroft

jersey> Nafukovací kýl, myslíš ten 10centimetrový výstupek, který by měl držet směr jízdy? :-) Už si někdy tloukl vábničkou s gumáku při větru? :-) Sezení na válci s kolemama pod bradou je pohodlnější? :-) Gumák jsem měl, tak vím o co běží:-)

reagovat
Pondělí 9. dubna 2012 v 17:51 ® kerob reakce na …
kerob

Argument s vicehackovou montazi prijimam, jinak ne. Rovne dno nema snad zadny normalni gumak, sonda echolotu se chova naprosto stejne jako na pramici. A co se tyka hluku, tak celokovova lod bude urcite min hlucna, nez gumova… LOL :-D

reagovat
Pondělí 9. dubna 2012 v 17:21 ® džigit

sem ani nečekal,že se tu tak dobře pobavím :-))
Zkuste nejdřív popřemýšlet,než něco napíšete.Tohle je spíš jako nějaký souboj…

reagovat
Pondělí 9. dubna 2012 v 17:03 ® Petas reakce na …
Petas

Fryw> Odpověď na tvou otázku je více než snadná, na noc člun jednoduše vytáhnu na břeh, buď zcela a nebo jen z půlky a přichytím řetízkem nebo za lano k hlavnímu oku člunu. Pokud parkuji a kotvím někde, kde hrozí riziko odcizení, zatím co já hluboce spím, přivážu člun za trhací velký dělobuch k autu nebo stromu, keři atd. Případný lapka o nastraženém dělobuchu nemá ani tucha a rána dělobuchu mě zaručeně probudí.

reagovat
Pondělí 9. dubna 2012 ve 14:32 ® jersey
jersey

Stroft : víš že jsou nafukovací čluny s kýlem? Já jen že dělají NESROVNATELNĚ menší hluk než klasická pramice.Sonda na člunu se mi chová naprosto stejně, jak na pramici a do třetice, sezení na člunu je pohodlnější.

Ovšem uznávám, že tahat sumce do člunu může bejt u větších ryb velkej problém.

reagovat
Pondělí 9. dubna 2012 ve 13:23 ® Stroft reakce na …
Stroft

kerob> Tazatel chce člun na sumce. Lov sumce s gumáku je celkem riskantní, trojhačkové sestavy při vytahování sumce do člunu umí nadělat prekerní situace. Další nevýhoda při vábníčce-sonda echolotu se pohupuje,člun díky rovnému dnu je hlučný.Nepohodlně se sedí atd. Plastovká např.Tereza a podobně, se dá koupit za 10 000,–kč. Jistě je potřebný vozík a místo k parkování, ale to tazatel neřešil.

reagovat
Pondělí 9. dubna 2012 ve 12:29 ® Fryw
Fryw

Ahoj. Není to přímo k tématu, ale tak třeba když si tazatel koupí gumák, tak ho možná bude zajímat to, na co se teď ptám. Pořídil jsem si gumák a zatím jsem ho bral jen na jednodení výlety k vodě a spokojenost. Ale přemýšlím, jak to bude, až budu u vody pár dní. A pokud to bude třeba taková voda, kde můžu čekat i velký vítr. V noci. Jak to řešíte kolegové s nafukovacími čluny. Jak ho kotvíte aby jste mohli klidně spát a nepřemýšlet nad tím, jestli vám člun neuletí, neuplave, nepoškodí se. A nebo ho vždycky když jdete spát sfouknete a schováte do kufru? Máte nějaký osvědčený způsob, jak přechovávat člun v nafouklém stavu během pobytu u vody, tak, aby byl zabezpečen proti případnému silnému větru? Díky za vaše zkušenosti.

reagovat
Pondělí 9. dubna 2012 v 11:47 ® jersey reakce na …
jersey

Stroft : neříkám, mám cca čtyřleté zkušenosti s gumákem, ale stále nevím, o čem je řeč. Nejen že mě zatím žádnej vítr ani v náznaku nepřevrátil, ale dokonce jsem neviděl ani žádnýho kolegu s gumákem, kterýmu by se to stalo.

Jinak bych ještě dodal, že až mi tenhle gumák doslouží, půjdu zase do gumáku. Ten si totiž nemusím pořád hlídat. Pramici mi na Slapech ukradli a fakt se mi nechce kupovat další.Navíc, jak píše kerob. Vozejk na pramici=další starost.

reagovat
Pondělí 9. dubna 2012 v 0:18 ® kerob reakce na …
kerob

Stroft> Jenze cena svedskyho hliniku bude (mozna nasobne) prevysovat cenu gumaku i s motorem… jinak receno, tazatel se pta, zda je lepsi A nebo B a odpoved je, ze C a za 2× tolik penez…

reagovat
Neděle 8. dubna 2012 ve 23:24 ® Stroft reakce na …
Stroft

kerob> Tak jako většina jsem začínal na gumáku, přes plastovku a plechovku od Marine, jsem se dostal až ke švédském hliníku. Gumáku potkávám na vodě hodně a když foukne, tak jsem v pohotovosti, koho zase budu muset zachraňovat.

reagovat
foto/forum/2012/th-img20225.jpg
Neděle 8. dubna 2012 ve 22:52 ® kerob reakce na …
kerob

Stroft> co konkretne se ti nezda? Mam docela dost odchytano jak z gumaku (Albastar 270, Bush 300 a Bush 360), vetsinou ve 3 lidech a ta stabilita je opravdu jina, nez u pramice, ktere jsou bezne videt na prehradach. Z kamaradovy pramice bezne chytame na Orliku, ale ze by to byla takova pohoda jako z gumaku, to fakt ne. Nez pramici, to radsi Jolu, ta je mnohem lepsi (ale ma cca 80kg.) Nesrovnavam to s hlinikovkou…

reagovat
Neděle 8. dubna 2012 ve 22:45 ® Stroft reakce na …
Stroft

kerob> Od Tebe bych takový blábol nečekal:-))

reagovat
Neděle 8. dubna 2012 v 18:51 ® kerob
kerob

kdyz jsem resil gumak ja, vybral jsem si tady: www.cluny-levne.cz

konkretne: http://www.cluny-levne.cz/…wake-al-300/

…bohuzel jsem byl nakonec nucen clun nekoupit :-/

reagovat
Neděle 8. dubna 2012 v 18:48 ® kerob reakce na …
kerob

Co se stability tyka, tak jakakoliv bezna pramice nemuze gumaku s pevnou podlahou konkurovat… nosnost a odolnost proti prevraceni ci nabrani vody, je nasobne lepsi. V 3m gumaku muzou chytat 3 rybari a to klidne vestoje beze strachu o prevraceni.

Doporucuje se skladovat gumak v polovyfouknutem stavu, nikoliv v nafouknutem. Nicmene vetsina mych znamych clun uplne vyfoukne, slozi a strci do kumbalu, presto ty cluny vydrzej nekolik (mnoho) sezon. Navic ona se pramice s vozejkem treba v panelaku skladuje dost blbe a uprimne receno, kdybych mel kazdej vikend jet nekam s vozejkem, tak nadsenej taky nebudu…navic vozejk je dalsi starost (uskladneni, udrzba, STK…). Zlatej gumak.

PS: mam rybarskou kanoe a jsem spokojenej.

reagovat
Pátek 6. dubna 2012 ve 14:12 ® džigit

http://www.lode-bazar.cz/…nisystem.php

reagovat
Pátek 6. dubna 2012 ve 14:06 ® džigit reakce na …

Klon> ukáž…

reagovat
Pátek 6. dubna 2012 ve 13:47 ® Klon reakce na …
Klon

Honza1.2.3@seznam.cz> Pokud na sumce tak jen pramici.Co se týče té skladnosti,tak nafukovací se má udržovat také v nafouklem stavu,takže 1 : 1. Pramice je stabilnější 2 : 1. Hlavně za tyhle peníze seženeš pramici i z vozíkem za auto a ještě ti zbyde na motor 3 : 1 . Tot můj názor. Pořádnej sumec tě na gumáku pořádně povozí nebo zalehne a seš v prrrr…

reagovat
Čtvrtek 5. dubna 2012 v 8:47 ® džigit

http://www.chytej.cz/vyhledavani/?…

reagovat
Čtvrtek 5. dubna 2012 v 7:27 ® Honza1.2.3@seznam.cz reakce na …

Taky jsem přemejšlel o pramici, ale furt ten člun má výhodu ve skladování a převozu. I když na vábení atd je pramice daleko lepší. O tom žádná

reagovat
Středa 4. dubna 2012 v 19:29 ® Char
Char

Koukni na plastovky.cz mám od nich pramici rejnok, je to takovej stabylní „parník“

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1