Vyhledávání
První prut na feeder
31.3.2012 | Mrakoš | 31.001 zobrazení | 100 odpovědí
Dobré ráno vespolek, možná to bude jarem, ale mám chuť pustit se v rybařině do něčeho nového. A proto pokukuju po feedrovém prutu. Nikdy jsem na to nechytal a tak bych si při jeho výběru nechal rád poradit. Chytám jen na stojácích protože tekoucí nepstruhovku mám moc daleko. Chytám na malých rybnících, nad hlavou spoustu větví. Házím to většinou kousek od břehu, někdy jen na délku prutu. Ryby jsou tu hlavně malý kapříci do 40, cejni a podobná havěť. Baví mě tahat i čudly. Nevím jakou gramáž mám zvolit, a pak jakou akci prutu. Nejspíš parabolickou, ale jak zjistit že jí ten který prut má? A cena? 1500,– bude muset stačit. Vzhledově se mi líbí Robinsony, a hlavně je mají u nás v krámě. Budu rád za nějaké tipy. Dík
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 27. března 2013 ve 23:22 ® Pepachyta
-
Určitě za sebe doporučuji pruty i navijáky od značky Robinson já mám od nich celkem hodně nakupuji v tomto eshopu http://www.inrybareni.cz/ mají tam ty nejlepší ceny protože jsou vyhradnimi dovozci teto značky
reagovat - Pondělí 23. dubna 2012 v 18:58 ® fR4Nk13
-
Vyskusaj UV 360/420 a MIKAZUKI 330/390cm. Obycajne verzie bez dopalu u tychto modelov, hlavne u MIKAZUKI! nie su take dobre. Tej vysokej gramaze sa neboj, nie su to ziadne koliky ku paradajkam. Urcite ocenis silovu rezervu, ktoru tie pruty maju.
reagovat - Úterý 17. dubna 2012 v 17:29 ® timbab reakce na …
-
Fryw> Osahej si je určitě.Jinak není za co
reagovat - Úterý 17. dubna 2012 v 17:27 ® Fryw reakce na …
-
timbab> Ok. To by mělo být ono. Zkusím si ty pruty někde osahat a někde na ně vydělat .-) Zatím díky.
reagovat - Úterý 17. dubna 2012 v 17:19 ® timbab reakce na …
-
Fryw> Tak to si u Mikada určitě vybereš.Já mám Ultraviolet 3,6m a Taurus 3,9m.Každej má pět špiček(od jemné na stoják po tvrdou na proudy).Odhazuji s nimi většinou olova 80–120g.Chytám na rousnici,pelety i boilie. Jako kmen používám 0,20 a 0,255mm.Za ty peníze celkem slušné pruty.
reagovat - Úterý 17. dubna 2012 v 17:13 ® Fryw reakce na …
-
timbab> V podstatě to co mi u toho lehkyko feederu chybí. Větší tuhost prutu a větší jistotu při zdolávání větší ryby. Koupil jsem si pytel pelet a chtěl bych je zkusit na řece, jako návnadu i jako nástrahu. Chytat na feeder. Očekával bych nějakyho slušnějšího kapra, nebo parmu. Nechodim na žadny extrémní vody a hluboky proudy, tam kde chytám se to dá s tím 5–40g klidně. Ale po pravdě, pichnout na háček rousnici, nebo dat halibuta, to se mi moc nechce. Na candáty s mrvou nebo na uhoře bych s tim taky nevyrážel radši. Už jsem narazil na to, že jsem zasekl rybu s kterou nešlo na tom cajku nic pořádnyho dělat. Tak proto přemyšlim, s jakym prutem bych tohle všechno co bych s tim pickerem radši (s ohledem na možnej ulovek) nedělal a přitom na feeder vyzkoušet chtěl, mohl. Říkám si, že light to nebude zase takovej zásadní rozdíl do té mojí gramáže, tak proto bych se kouknu po něčem, co by se dalo označit za medium, a nebo možna heavy?! Poradili jste mikado a divam se že tam bych si určitě vybral. Taky si říkám, že když budu mít silnější prut, tak budu asi házet větší krmelce, dál, větší silou a s větší pravděpodobností zlomím špičku (to se mi zatím u toho pickeru nepovedlo) tak aby případně náhradní stála jen nějaky drobny a byla k sehnání… Jen tak uvažuju. Ten picker mám druhou sezonu a chodím s nim dost často, baví. Nějak tak se snažim formulovat co mi ten můj první proutek asi z feederového chytání už neumožní a přemýšlím, čím ty mezery vyplnit…
reagovat - Úterý 17. dubna 2012 v 15:20 ® timbab reakce na …
-
Fryw> No to je jak kterej prut.Většinou čím vyšší gramáž tím tužší prut.Ale není to pravidlem.To se samozřejmě netýká špiček-ty můžou být všelijaké.
reagovat
Otázka je co po tom prutu chceš.Z tohoto důvodu mám feedrů/pickerů víc a vždy vyberu ten podle potřeby. - Úterý 17. dubna 2012 v 15:08 ® Fryw reakce na …
-
timbab> Já o dvojí délce zase tak moc nepřemýšlím. Bral bych to jako příjemnej bonus ale nebude to hrát zásadní roli při rozhodování. Spíš ta gramáž prutu. Ze zkušenosti vím, že je to jen orientační a moc to kolikrát nevypovídá o tuhosti prutu. Ale ty čísla, 120g , 140g ..takovou gramáž bych už si pomalu představoval u děličky na kapry, kdy lita odlivany olovo plny šrotu kamsi za obzor. Nebo je to jinak a i s feederm s gramáží 120g by neměl být problém chytat násaďáky někde na rybníčku nebo malé přehrádce kousek od břehu? Že je to prostě i tak celkem jemný (a zároveň silný) cajk, který jen dokáže dopravit pořádnej košík s krmenim?!
reagovat - Úterý 17. dubna 2012 ve 14:50 ® timbab reakce na …
-
Fryw> No já feeder dvojí délky nemám, takže nevím.A ten Trython bych nebral.
reagovat - Úterý 17. dubna 2012 ve 13:34 ® Fryw
-
Diky. Tak vim po čem se mam zhruba dívat. Co jsem kouknul na net, tak mikada vypadaji lákavě. Hlavně je hodně velkej výběr do 2000. Jak ten taurus tak mikazuki (2v1 , 140g) stoji kolem 1700. Narazil jsem i na mikado trython, do 100g , v akci 1+1 za 1400. To už je dost podezřelá cena.
reagovat - Úterý 17. dubna 2012 ve 13:12 ® timbab reakce na …
-
Fryw> Jak říká Robur, Mikado bude dobré.Používám UV a Tauruse a nikdy nebyl problém.Chytám s nimi většinou na Labi.
reagovat - Úterý 17. dubna 2012 ve 12:49 ® Robur
-
ale ten silnější není ten mikazuki,
reagovat - Úterý 17. dubna 2012 ve 12:45 ® Robur reakce na …
-
Fryw> za ty prachy je to dobré, dělají se tuším 2 verze já měl obě, ta co má být silnější mně připadal lepší. Ale asi jsem ji zapomněl na rybách
reagovat - Úterý 17. dubna 2012 ve 12:41 ® Fryw
-
Robur> PRUT MIKADO T-REX TWIN FEEDER . tohle mysliš? http://splavek.cz/…o-120-g.html Vypada to dost slušně, i za ty penize, s ohledem že v tom je vlastně víc prutů. Těch 120 g , neni to už moc tuhy? Já mam „kapráky“ teleskopy na 80g. Ale u „děličky“ to bude jinak, citlivější, i u větší gramáže, že?
reagovat - Úterý 17. dubna 2012 ve 12:16 ® Robur reakce na …
-
Fryw> t rex v dvojí délce, je k otmu 5 špiček a alternuje to velmi dobže match prut.
reagovat - Úterý 17. dubna 2012 ve 12:08 ® Fryw
-
Chtěl bych mit tak pevny nervy, abych vydržel sedět u zaklipovanyho navijáku
reagovatZatim si vybiram takovy fleky, kde je kousek od břehu nějaky atraktivni misto do kteryho se budu trefovat bez jakejchkoliv pomůcek. Je tady dotaz na první prut na feeder. A co druhý prut? Já mám první w.picker (nebo light?). 3m, 5–40 g. Chodím s tím na stojáky a menší řeky (Oslava, Jihlava). Funguje fajn, ale chtěl bych k tomu nějakou alternativu, na kterou bych mohl hodit třeba 20 nebo dokonce 22 silon a při zdolávání se případně do toho pořádně opřít. Abych mohl zkusit na něj chytat candáty, nebo třeba tam dat peletu vědět, že když to vezme slušnější kapr že nebude problém ho zdolat. Zároveň aby to nebyl vyloženě humpoláckej cajk a mohl na to chytat i ty nejběžnější ryby, jako jsou kapři kolem 40 a cejni. Předpokládám že takovej light by nebyl zas tak zásadní rozdíl v porovnání s tím pickerem co mám. Takže na jakou třídu se při výběru zaměřit? Medium nebo rovnou heavy? + tak orientačně gramáž. Nejde mi o nějaké silné proudy a daleké hody, ale spíš o jistotu při zdolávání a další možnosti, které mi tak slabý proutek který mám nenabízí. Prostě feeder, se kterym si sednu k řece, dam tam rousnici a nebudu se muset strachovat aby to nevzal pořádnej kapr, parma nebo třeba uhoř.
- Úterý 17. dubna 2012 v 9:22 ® Mrakoš reakce na …
-
Johny65> Já to zaklipoval hned, větší ryby totiž na tom rybníku nejsou. Jinak kdybych měl odklipovat většímu kaprovi tak bych to asi pod 10 vteřin neudělal
reagovatPříště zkusím jinou vodu. Teď už vím že mi fídr funguje a tak mi nebude vadit si na větší rybu počkat.
- Pondělí 16. dubna 2012 ve 23:15 ® džigit
-
co nejmenší rozptyl od zakrmeného místa je základ
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 ve 22:57 ® Johny65 reakce na …
-
Mrakoš> Jo na malý kapříky je feeder super, já sem zvědavej jak se okuma bude líbit tátovi a pak ho musim někam vytáhnout
reagovatJá to taky házim tak různě nepřesně, teď jsem nově zkoušel klipování vlasce a docela to šlo ale je to zase taková „práce“ navíc
- Pondělí 16. dubna 2012 ve 21:55 ® Mrakoš
-
Dneska mi přišel ten proutek od Okumy. V práci jsem to zapícho pár hodin dřív abych se s ním dostal včas k vodě. Proutek vypadá fajnově, a fídrovačka mě fakt bavila. Byla to moje premiéra. Nikdy jsem na fídr nechytal, ani neznám nikoho kdo na to chytá, takovej jsem asociál.
reagovat
Problémem trošku bylo že mi krmítko lítalo pokaždý jinam, ale časem jsem se celkem slušně zastřílel. První záběr přišel hned po nahození. Byla to nějaká velká plotice či co. Pak přišly záběry od cejnů, plotic a nakonec jsem vytáh asi pět malých kapříků. Za necelý tři hoďky docela paráda. Už se těším na příště. - Pondělí 16. dubna 2012 v 16:57 ® džigit reakce na …
-
timbab> tak je to spravne,kazeň musi byt
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 v 16:49 ® timbab reakce na …
-
džigit> Jo a na takové mám pickery různých gramáží, popřípadě light.
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 v 16:43 ® džigit reakce na …
-
timbab> to už je na „hodně fajnove“ chytání
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 v 16:35 ® timbab reakce na …
-
džigit> Já jsem bral 0,75 a 0,5 myslím ale nemám pro ně moc využití.
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 v 16:25 ® džigit reakce na …
-
timbab> já bral jemnou na Draka a jak jsem psal,chtěl jsem na šímo,ale tam je to mínus s dodáním a mnou objednaná jednička byla hooodně měkounká. Ale všeobecně se mi zpracování líbilo
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 v 16:13 ® timbab reakce na …
-
džigit> Ja jsem je taky brousil ale téměř je nepoužívám.
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 v 15:44 ® džigit reakce na …
-
timbab> jo takhle.Tak já vybíral z kousků bez pruhů.Zatím s ní válčím bez problémů.Jen lehce přibrousit a taky dopasovat,neb jsou o dost jinde než šíma
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 v 15:38 ® timbab reakce na …
-
džigit> Ty „závory“ měli stejné pruhy jako maj na přejezdu.Ty nové jsou prej jiné-material ale nevím jen jsem to slyšel.
reagovat - Pondělí 16. dubna 2012 ve 14:40 ® džigit
-
timbab> viš,že nevim co mysliš.Bral jsem 0,75 obyč a pak jsem chtěl jedničku z Profíka na Speeda,ale to bylo už moc guma
reagovat
Ale asi byly nove,bo je měl zabalene - Pondělí 16. dubna 2012 ve 14:25 ® timbab
-
džigit> Jaké máš ty špice Mivardi?Takové ty „závory“ nebo ty novější?
reagovat