Vyhledávání
První prut na feeder
31.3.2012 | Mrakoš | 31.041 zobrazení | 100 odpovědí
Dobré ráno vespolek, možná to bude jarem, ale mám chuť pustit se v rybařině do něčeho nového. A proto pokukuju po feedrovém prutu. Nikdy jsem na to nechytal a tak bych si při jeho výběru nechal rád poradit. Chytám jen na stojácích protože tekoucí nepstruhovku mám moc daleko. Chytám na malých rybnících, nad hlavou spoustu větví. Házím to většinou kousek od břehu, někdy jen na délku prutu. Ryby jsou tu hlavně malý kapříci do 40, cejni a podobná havěť. Baví mě tahat i čudly. Nevím jakou gramáž mám zvolit, a pak jakou akci prutu. Nejspíš parabolickou, ale jak zjistit že jí ten který prut má? A cena? 1500,– bude muset stačit. Vzhledově se mi líbí Robinsony, a hlavně je mají u nás v krámě. Budu rád za nějaké tipy. Dík
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 1. dubna 2012 v 15:54 ® osprey reakce na …
-
Mrakoš> Je to na tobě. Ono obecně je hrozně těžké porovnávat, jestli je prut lepší nebo horší.
Vem si jenom třeba můj paradox. V anketě teď vyšlo, že většina lidí má jako nejoblíbenější prut třídu medium. Já mám feederů několik a medium žádné. Ale zdůvodním si to.
Kdybych ti napsal, že je nějaký prut lepší než ten, co sis vybral, neexistuje moc důvodů, proč by to měla být pravda.
Doufám ale, že sis na ten klacek aspoň sáhnul.
reagovat - Neděle 1. dubna 2012 ve 3:41 ® Mrakoš
-
Tak asi vezmu tenhle. http://www.rybarkrepelka.cz/…-30-60g.html#… Sice to trochu přesahuje těch plánovaných 1500,– , ale snad se to vyplatí. Nebo snad víte o něčem levnějším lepším?
reagovat - Sobota 31. března 2012 ve 22:19 ® Mrakoš reakce na …
-
Robur> Smákáč bych užil, i dlouhej. Ale byla by to až druhořadá funkce toho proutku. Taky splávek s tím budu prohánět. Prostě multifunkční nástroj
Co ty Robinsony, jsou spíš tuhý, nebo žvejky, nebo medium? Na krátkou vzdálenost bych spíš užil nějakej ohebnější, počítám.
reagovat - Sobota 31. března 2012 ve 22:12 ® Robur reakce na …
-
Mrakoš> tak pokud ti jde o smákování, tak mák jakési picker od dragonu už asi 5 let a když pak lhece zlomíš jednu špičku a ona tím pádem po zkrácení je tužší, tak to nemá chybu, akorá to má víc a menších oček.
reagovat - Sobota 31. března 2012 ve 22:05 ® timbab reakce na …
-
Mrakoš> Já mám Black Drafta ve 2,4m celkem slušnej proutek.
reagovat - Sobota 31. března 2012 ve 21:59 ® Mrakoš
-
Bylo by fajn kdyby s tím šlo i smákovat, proto šilhám po těch pickerech. Dýlku bych bral nejspíš 3m. Ale váhám, třeba bych to s tou slabou gramáží už přehnal a pak litoval. Nemám radši vzít něco lehce univerzálnějšího? Někdy to bude asi jen o kaprech, i když malých.
mám v merku picker Robinson Xenon Picker 3m 40g,
Mikado BLACK DRAFT PICKER 300 40g
univerzálnější Robinson Cortez Feeder 3,30m 30–60g
Semu asi nechci, nějak se mi nezamlouvá. Asi to stejně bude trochu nákup na slepo. Buď se trefím anebo ne. Ale aspoň aby to bylo jak se říká hodně muziky za málo peněz
reagovat - Sobota 31. března 2012 v 11:08 ® Fryw
-
Ahoj. Můj první (a zatím jediný) feeder patří do kategorie picker, nebo možná light feeder. Gramáž 5–40 g, délka 3 m. Chytám na stojácích a mírně tekoucích řekách. Na tlouště, bělice, cejny je to perfektní. Dá se zdolat i kapr běžné velikosti. Největší kapr měl něco málo přes 40, ale bylo to silák z řeky. Sice jsem se cítil při zdolávání celkem nejistě (jsem zvyklý na humpoláčtější cajk) ale kapra jsem zdolal bez většího přemlouvání. Rezerva tam je. Pokud se nehodláš zaměřovat vyloženě na kapra, tak by prut podobných parametrů mohl vyhovovat. Ale i ten kapr by šikovnému rybáři neměl dělat problém..
reagovat - Sobota 31. března 2012 v 11:07 ® fR4Nk13
-
Mivardy Axiom Picker v dlzke 2,7m. Dobra zbran na stojak na male ryby a nema problem zvladnut vacsieho kapra.
reagovat - Sobota 31. března 2012 v 10:26 ® Robur
-
takpři hledání nevynechej kategorii picker, jednoduše řečeno, je to něco jako krátké fídry. Každý tady bude chválit svoje peří.
reagovat - Sobota 31. března 2012 v 9:53 ® JSOB
-
No kdyby nekrachla Sema tak bych ti doporucil Semu Z-force. Mam ho v 3.30 a pouzivam ho na lov presne jak popisujes. Koukni na neco od Mivardi. Feedery nemaji spatne. Kamos ma Matrixe a spokojenost.
reagovat