Chytej.cz

Krmítkové směsi necteno

29.3.2012 | MIG-35 | 88.069 zobrazení | 133 odpovědí

Zdravím kolegové!

Onehdá jsem byl u vody se 2 zkušenějšími rybáři. A protože jsem začátečník, snažil sem se z nich vytáhnout nějaký moudro… Díky míň záběrů jenoho chytače přišla řeč na krmení. Do teď jsem kvalitu, značku atd neřešil. A zřejmě to vypadá, že jsem na scestí. Proto bych vás rád požádal o názory, jaký směsi používáte (levný,drahý) jestli si domícháváte-vylepšujete atd. Nechci přesný návody, jen postřehy z čím máte úspěchy a s čím ne. Dík moc!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   5 4 3 ...
Pátek 25. května 2012 ve 21:08 ® Bahňák reakce na …

Robur> nechci práskat ale byl to Patočka

reagovat
Pátek 25. května 2012 ve 20:45 ® Robur reakce na …
Robur

Bahňák> a neříkali sousedovi Bahňák? Sorry, ale nabízí se to:-D

reagovat
Pátek 25. května 2012 ve 20:35 ® Bahňák

Náš soused tím kalem topíval aby ušetřil, nechtěl si ale zasrat sklep a tak to nechával na chodníku před barákem a jen odebíral. Celkem pravidelně ho ale vymáknul tzv. šedej mor a vysolil mu pokutu, takže se mu ten humus většinou stejně prodražil

reagovat
Úterý 22. května 2012 v 11:37 ® nnnap reakce na …
nnnap

Luban> to mi připomínej. Dobrá motivace to sklidit na podzim:-D Stejnak jsem rubal. Teď už dlouhá léta výhradně plyn. Za mou péči o pajšly sousedů se mi občas některý odmění nákupem hnědého uhlí, já mu to vrátím recipročně 2× ročně petkami a jsme si kvit:-D

reagovat
Úterý 22. května 2012 v 11:28 ®  reakce na …

nnnap:A ja som si naivne myslel,že týmto bordelom vykurovali len blbci na Kysuciach a Orave…Stále mám v pamäti,ako sme dolovali krompáčom zmrznutý kal pri nejakých mínus 14–20

reagovat
Úterý 22. května 2012 v 11:16 ® nnnap reakce na …
nnnap

Luban> ježíši, co jsem se toho náházel do kotle, aby pražáci a ti druzí mohli mejt ekologickej kox! Jsem byl těžce za to, aby si každý k tomu svojemu ekologickýmu kousku přibral aji odpovídající hromadu bordela! Tu máš hromadu koxu, tak tady ti plácnu 3 tatry se šlámem. Ne, že si frajírek posklízí 10 metráků lehkýho koxu, pozametá a dodom! Scifi, já vím. Tak samo bych odpůrce jádra přikurtoval v severních čechách ke komínům. Taký zrychlený kurz. Spouštěl bych jim jejich děcka za nohu do komína, tak 2 měsíce, aby z nich pak mohli být následujících 50 roků slušní lidé.

reagovat
Úterý 22. května 2012 v 11:01 ®  reakce na …

nnnap:S tým karvinským kalom si mi pripomenul detstvo na dedine…Krásny žltý hustý dym z každého komína a hromada čierneho blata pri každom dome:D

reagovat
Úterý 22. května 2012 v 1:31 ® Juraj reakce na …

lunimus> Ke kalení vody lze použít hlínu, nebo např. sušené mléko. Co je dobrá věc, tak víc upěchovat krmítko a na pár vteřin ho namočit do vody. Rozmočená část na povrchu ti udělá mrak, zbytek se bude pomalu rozpadat na dně.

reagovat
Pondělí 21. května 2012 ve 22:17 ® osprey reakce na …
osprey

lunimus> Děláš z toho až moc velkou vědu. Ryby sežerou skoro všechno. Ale ten žloutek tě nevytrhne. Není to nutné a je toho relativně málo. Spíš se snaž mít v krmení dost toho, co dáš na háček. Jestli třeba chytáš na červy, tak ty červy.

reagovat
Pondělí 21. května 2012 ve 21:22 ® nnnap reakce na …
nnnap

lunimus> nebál bych se přidat i 3 žloutky na dunaj. A když, tak ať si rumuni reklamujou vodu v maďarsku. Na to nikdo nepřijde, žes tam dal žloutek právě ty. Jinak souhlas s roburem. Já ale nemrakuju, protože jakoukoliv hlínu bych hodil do rybníku, vytvořil bych čistou šmouhu a ryby poplašil.

reagovat
Pondělí 21. května 2012 ve 21:00 ® Robur reakce na …
Robur

lunimus> hele, normálně stačí 50% komerční směsky na krmení a to promíchej s 50% suchého krtince nekomerčního. Do toho ti ryby obvykle najedou. Pokud chceš kapry, tak to nedělej a přidej více povařené kukuřice, pšenice. Případně tam haž rovnou bobky či pelety.

reagovat
Pondělí 21. května 2012 ve 20:34 ® lunimus

hmm … zrejme ste nepochopili celkom, ze nechcem este viac zakalit vodu v Malom Dunaji, ale ze chcem vytvorit kal v cistej vode :-)

z akvaristiky viem, ze maly poter rybiek je mozne v obmedzenom mnozstve krmit varenym zltkom, ale malo kedy sa to pouziva, lebo to kali vodu a ked sa to prezenie, tak to vodu velmi vyrazne znehodnoti … do tej miery, ze casto nakoniec poter uhynie kvoli zlej vode … Takze otazka … ak pridam do 1kg zmesi 1 vareny zltok, pokazim s tym nieco, alebo je to bezna prisada?

okrem toho samozrejme nejaka kukurica, struhanka, par kostniakov, hlina … bolo by to pouzitelne?

reagovat
Pondělí 21. května 2012 ve 20:18 ® nnnap reakce na …
nnnap

lunimus> nejlepší kal byl z karviné. To byl univerzál, jak do čisté vody, tak rybniční bahňačky.

reagovat
Pondělí 21. května 2012 v 19:50 ® Stroft reakce na …
Stroft

Robur> On chce mrakovat ne betonovat:-)

reagovat
Pondělí 21. května 2012 v 19:34 ® Robur reakce na …
Robur

Stroft> já si to představit umím, ale musí ti dovézt míchačka na beton:-D

Lunimus – kal je kal, ten musí rybu zaujmout a zmást, ale určitě to špatné nebude, ale reálné?????????

reagovat
Pondělí 21. května 2012 v 18:22 ® Stroft
Stroft

lunimus> To si dost dobře neumím přestavit. Hlína a zase hlína. Funguje i antuka a mi se osvědčila sušená syrovatka ale pozor dost lepí krmení.

reagovat
Pondělí 21. května 2012 v 16:56 ® lunimus

Ako zaciatocnik som velmi poteseny tejto diskusii :-) a dovolim si otazocku. Uz som pochopil, ze zakal vody je dost dolezity, aby to bolo pre ryby zaujimave. Pri nasledujucich otazkach sa zameriavam hlavne na krmenie na stojaku s rel. cistou vodou, pretoze rieka na ktorej obcas vyrazim na lov je kalna tak, ze ak by som chcel, aby si moj kal ryby vsimli, asi by som musel zmenit konzistenciu vody na huste blato :-D A teraz tie otazocky:

1.) Je mozne do zmäsi, aj kvoli vyrvoreniu zakalu pridat varene pomlete zemiaky?

2.) Je mozne pridat vareny vajecny zltok?

reagovat
Pondělí 21. května 2012 ve 14:54 ® Juraj

osprey> Tak pokud by jsi u toho seděl, tak bych se tě bál. Navíc jsem nenapsal kdo byl ten druhý (měl na úspěchu lví podíl). Já jsem měl jen radost, že ani nemuk a dal mi plnou důvěru v přípravě krmení. Kdybych mu to neřekl, tak by se snad ani nezeptal, co má v kýblu. Revír znám, a moje úvahy se ubíraly vzhledem k okolnostem tímto směrem. A vyšlo to!

Teď bude o víkendu na tomtéž revíru guláš a krmení je omezeno na 5 litrů/3h. Mé úvahy jdou naprosto obráceným směrem a potřeboval bych si je ověřit alespoň mezi 2 ma normálně nakrmenými fleky, jenže ty dva šikovné rybáře mající čas ve stejnou dobu asi neseženu:-((

reagovat
Pondělí 21. května 2012 ve 14:34 ® osprey reakce na …
osprey

Juraj> Nade mnou byste vyhráli určitě. Já bych během závodu přišel i pokecat, dost možná bych měl snahu fotit, opouštět sektor, odmítal bych některé ryby vezírkovat…

Osobně si myslím, že bych byl diskvalifikován, ještě než bych poprvé nahodil:-))

reagovat
Pondělí 21. května 2012 ve 14:25 ® Juraj

hraji> Není hlína jako hlína. Používám kalící hlínu normálně do krmítka a to třeba klidně i 50%. Dokonce jsme odchytali závod dvojic (na stojáku), kdy jsme měli 70% hlíny objemu krmení (vyhráli jsme).

reagovat
Sobota 7. dubna 2012 ve 14:37 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

džigit> Tak to má bejt! Já humor rád i když se tropí ze mě! :-> Tak koukej přiložit čerte je tu zima!! :-D

reagovat
Sobota 7. dubna 2012 v 9:23 ® džigit reakce na …

MIG-35> my čerti jsme už holt takoví ;-)

reagovat
Pátek 6. dubna 2012 v 19:24 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

hraji> Jasná věc! To bylo na gžigitíka! ;-) Je mi to naprosto jasný jak máš najetý svoje tak myslíš, že to jedou i ostatní.. To se mi taky stává. Stejně veliký dík. Plavajdu bych taky rád okusil. :->

reagovat
Pátek 6. dubna 2012 ve 14:54 ® hraji reakce na …
hraji

MIG-35> tak to ne, já se ti rozhodně nesměju. Chyba totiž byla od začátku na mé straně. Já zcela nerozumně předpokládám, že každý kdo píše o návnadách a vnadění chytá plavanou jako já. Takže omluva z mé strany. Hlínu při míchání krmení do feederového krmítka je potřeba používat minimálně, opravdu jen na mrakování, lepení a zatěžování není potřeba.

reagovat
Čtvrtek 5. dubna 2012 v 18:58 ® MIG-35
MIG-35

Takže pro humor sem vám?!? To je dobře aspoň tu butede dýl od smíchu. ;-) Já dneska pozměnil dobrotu na háku s tim, že prostě dam kapšíka.Žoužel nic, ale rohl.boilís pod hák a dipíček a jak jim chutnalo… :->

reagovat
Čtvrtek 5. dubna 2012 v 16:08 ® osprey reakce na …
osprey

hraji> Muselo by se to uvolňovat už na hladině.

Ale jinak to dělám u feederu jako ty. Buď žádná hlína nebo jen trochu. Třeba kvůli barvě.

reagovat
Čtvrtek 5. dubna 2012 v 15:59 ® džigit

osprey> prohazovat krze oblaku je něco jiného,než to natlačit do krmelce :-)

reagovat
Čtvrtek 5. dubna 2012 v 15:52 ® hraji reakce na …
hraji

osprey> ale jo Mirku, my taky někdy hážeme do vody jen hlínu s živou, ale krmení slepené hlínou se musí ve feederovém krmítku chovat úplně jinak

reagovat
Čtvrtek 5. dubna 2012 v 15:42 ® osprey reakce na …
osprey

džigit> Ono i to má smysl. Namlátíš hlínu do vody a uděláš zákal. Lepší než nic. Jednou mi došlo krmení a tak jsem flek udržoval v aktivitě házením hlíny. Měl jsem ty fleky dva, ten s hlínou vydržel déle a chytilo se víc.

Tady i chlapi chytali ryby do čeřínku tak, že v proudu nad ním třásli drnem. A jak to fungovalo…

reagovat
Čtvrtek 5. dubna 2012 v 15:25 ® džigit

hraji> a já se tak bavil :-D krmítko s hlínou,docela nápad :-))

reagovat
novější starší
Stránky:   5 4 3 ...