Vyhledávání
Vícedílný vláčecí prut na pstruhy
4.3.2012 | kusiks | 22.406 zobrazení | 10 odpovědí
Měl jsem původně v plánu zakoupit lepší teleskop, ale byl jsem od něj odrazen. Potřebuji co největší skladnost, a tak jako vhodná volba se mi zdá Shimano Beastmaster BX STC 210–240 L (3–14g). Je to 4dílný prut. Mám ale obavu aby se tolik dílů nepodepsalo na kvalitě, akci a výdrži prutu. Myslíte, že mé obavy jsou na místě? Popřípadě máte někdo zkušenost s tímto a nebo podobným prutem? Předem děkuji za připomínky.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 13. března 2012 ve 21:59 ® jersey
-
Čéče čtyřdíl neřeš, nehodláš s ním tahat 20-ti kilový ryby, ne? (
reagovat - Úterý 13. března 2012 v 10:34 ® hraji
-
Dneska každá lepší firma vyrábějící vláčecí pruty má pruty označované jako travel koncept, tedy pruty vícedílné, které mají malou transportní délku. Nejedná se o žádné podřadné pruty. Pokud takový prut chceš, klidně si jej pořiď. A neptej se na to na internetu, protože dostaneš deset různých odpovědí, nejčastěji od lidí, kteří takový prut nevlastní, ale přesně ví, co budou dělat spojky ve vztahu k akci. Mám travel prut od Shimana, vejde se mi do pozdra na prut, které je součástí vláčecího batohu MILO a je skvělý.
reagovat - Úterý 13. března 2012 v 10:30 ® jasommato
-
stvordiel bude v pohode ak chces co najveciu skladnost tak sa skus poobzerat este po nete isto najdes aj viacdiel na kvalite sa to niko neukaze dnes su materialy tak dobre ze to vobec nespoznas mal som v ruke 10dielnu muskarku a rovnako dobra akcia ako 3dielka co pouzivam
reagovat - Pondělí 5. března 2012 v 10:33 ® nnnap
-
řešíš zbytečnou otázku. Prostě 4 díl se bude chovat jako 4 díl. Přesně a ne jinak. Já skladnost neřeším prutem, ale autem. Pak se mi to frajeří s dvoudílem 3,9. Fídr se neobtěžuji rozebírat…Akce prutu a všechny te serepetičky kolem toho- ano, samozřejmě, že se jednotlivá konstrukční řešení odlišují reálným chováním prutu, ale není to nic, co bys v praxi nezvládl ukočírovat rukama. Rybačka vůbec nemusí být o prutech!
reagovat - Neděle 4. března 2012 ve 22:55 ® osprey reakce na …
-
kusiks> Záleží jak jsou vyřešené. Někdy se s nimi počítá ve smyslu vyvztužení blanku, někde to firma zvládne i tak, že jsou ohebné (snadnější je to u trnového spoje).
Pokud takový prut potřebuješ, klidně si ho kup. Mě třeba nedělá problém tahat dojdíl a teď jsem si dokonce koupil feeder s transportní délkou přes 180 cm.
reagovat - Neděle 4. března 2012 ve 22:38 ® kusiks reakce na …
-
To jsem rád. Já jsem měl strach že při 210cm tam bude moc spojek. Nevím jak je to se spojkami, jestli v nich se prut taky ohýbá a nebo jsou to mrtvé body…
reagovat - Neděle 4. března 2012 ve 22:18 ® osprey
-
Čtyři díly se ti na kvalitě a výdrži nijak nepodepíšou, většina muškařských prutů je dneska čtyřdílných a nijak to nevadí. Trochu to navýší cenu, ale zas ne bůhvíjak.
reagovat - Neděle 4. března 2012 v 18:58 ® Robur
-
já bych se toho nebál. Ale 4 díl v této délce považuji za nepraktický.
Osobně bych si koupil toto, navíc je to v super akci.
http://www.tv-products.cz/…na-ryby.html
reagovat - Neděle 4. března 2012 v 16:30 ® kusiks reakce na …
-
Je dražší asi o 600 oproti dvoudilné verzi. Mně rozhodně 110cm skladné nepřijde. Já se ale ptal na případnou nevýhodu oproti 2 dílné verzi v podobě akce či kvality. Tak prosím připomínky na toto téma a né polemizovat o tom, či je nebo není skladný 2dílný 210cm prut.
reagovat - Neděle 4. března 2012 v 15:53 ® Robur
-
na 2 dílném prutu 210cm nevidím nic neskladného, proto bych si 4 díl nekoupil, určitě bude minimálně 2× dražší
reagovat