Chytej.cz

kvalitní prut na přívlač necteno

4.3.2012 | pajaj | 32.475 zobrazení | 126 odpovědí

Dobrý den, potřeboval bych poradit s výběrem kvalitního prutu na přívlač, chytám hlavně menší řeky, občas přehrada ze břehu, vláčím spíše gumy, případně menší woblery, moje představa by byla prut kolem 2,7m zátěž cca 10–40g. Po různých diskuzích apod. jsem si vybral 4 pruty: Shimano Technium CX 2,7m, 10–30g, Team Dragon 2,6m 7–21g, Sportex Black pearl new 2,7 15–30g, Daiwa Exceler spin 2,7m 10–40g. Všechyn pruty se mi na internetu líbí, ale obávám se, že je všechny nebudu schopen osahat. Poradí mi hlavně někdo, kdo má osobní zkušenost s těmito pruty. P.S. doposud jsem měl Mivardi imperium 2,4 m, 17–40g- vcelku spokojenost, ale chtěl bych se posunout dále. Předem díky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   5 4 3 ...
Čtvrtek 15. března 2012 ve 22:15 ® osprey reakce na …
osprey

troutkiller> Kožená rukojeť? To by chtělo ještě latexový obleček a bičík. Ale já na sado maso moc nejsem. Ještě tak to maso.:-))

Nejsou to tak zlé klacky, vážně ne.

Catana to není, takže když si na to sáhneš, ruka ti neupadne. :-))

reagovat
Čtvrtek 15. března 2012 v 18:46 ® kerob reakce na …
kerob

troutkiller> ja si to myslel :-D

reagovat
Čtvrtek 15. března 2012 v 16:33 ® Stanik
Stanik

pajaj: já bych toho Robinsona nekupoval. Měl jsem Diaflex Light Spin 2,45m (6–20g)a po dvou měsících šel z domu. Prut je krásně lehký a kvalitě zpracovaný ale hrozně měkký, moc dobře se s ním nenahazuje(vůběc to nelítá) a je necitlivý – vůbec netušíš co ta nástraha ve vodě dělá. Ale zdolávačka s ním byla příjemná, člověk měl pocit že má na prutě dvakrát tak velkou rybu.

reagovat
Čtvrtek 15. března 2012 v 15:47 ® troutkiller reakce na …

kerob>Sory myslel sem že jde o SH Diflash XT:-)) )Robinsona znám akorát toho co se jmenoval Crusoe :-)) )

reagovat
Čtvrtek 15. března 2012 ve 13:34 ® kerob reakce na …
kerob

troutkiller> Diaflexy chytam uz par sezon (mel jsem 3ks) a koukal jsem na ne uz davno predtim, nicmene Robinson Diaflex s kozenou rukojeti jsem nikdy nevidel ani v katalogu a ani nam je nikdy nenabizel dovozce…vsechny meli vzdy korek a sedlo od FUJI (mimochodem naprosto vyborne). Nemas nejakej odkaz, kterej prut myslis? S „kozenou“ rukojeti jsem videl zatim jenom Shimana a to me fakt neoslovilo.

reagovat
Čtvrtek 15. března 2012 v 7:21 ® troutkiller reakce na …

SURF>Ten Diaflex je běžná konfekce a žádnej zázrak:-(( Měl sem ho v tom provedení s koženou rukojetí a nic z čeho by se člověk posadil na zadek.Po pár návštěvách u vody šel z domu.Kámoš co ho kupoval se mnou na něm po pár měsících měl plesnivou tu koženou rukojet:-(( Nesmíš bejt hotovej ze všeho co ti tady Míra předhodí:-)) )

reagovat
Středa 14. března 2012 ve 21:53 ® pajaj reakce na …

SURF> taky záleží na co ho chceš. mě se ten Robinson líbí taky, akorát nevím, jakou gramáž

reagovat
Úterý 13. března 2012 v 19:48 ® SURF reakce na …

osprey> Na ten Diaflex, se pokusím nějakým způsobem dopracovat. Pokud na něj upozorňuješ, tak to asi bude dobrý prut. A je za slušný peníz. Mě osobně se líbí tento typ:

http://www.rybyshop.cz/…pin-22g.html

reagovat
Úterý 13. března 2012 v 19:37 ® SURF reakce na …

pajaj> Neni to přesně prut podle tvých představ, ale je to stejná značka a typ. Třeba ti to pomůže.

http://www.chytej.cz/…m-/-21-42-g/

reagovat
Úterý 13. března 2012 ve 14:53 ® osprey reakce na …
osprey

troutkiller> Tak s tím nic nenadělám:-))

Každopádně měli aspoň nějaké ty Ryukony naskladnit. Jsou to fajn klacky.

reagovat
Úterý 13. března 2012 ve 14:48 ® troutkiller reakce na …

džigit>Musíš se neustále posunovat do vyššího levelu:-))

reagovat
Úterý 13. března 2012 ve 14:47 ® troutkiller reakce na …

osprey>Jako nástupce Ryukonu to označil zástupce Daiwy na předváděčce né já:-((

reagovat
Úterý 13. března 2012 ve 12:40 ® osprey reakce na …
osprey

troutkiller> Generation Black jsou krátké pruty. Nejdelší má 225 cm. Nevím, jestli se dají vnímat jako náhrada série Ryukon, kde bylo několik modelů 240 a 270 cm a navrch jerkáč. I materiál má jiné charakteristiky.

Snad jen opticky – designem tu sérii nahrazují.

reagovat
Úterý 13. března 2012 v 11:18 ® džigit reakce na …

troutkiller> cože,vyprodáváš Ryukon?!? :-D

reagovat
Úterý 13. března 2012 v 11:12 ® troutkiller reakce na …

pajaj>Ten Ryukon se vyprodává protože ho nahradila Generation Black,ty černoši vypadaji na pohled hodně dobře:-)

reagovat
Úterý 13. března 2012 v 0:26 ® pajaj reakce na …

osprey> dík z aupozornění, už jsem odepsal

reagovat
Pondělí 12. března 2012 ve 23:51 ® osprey reakce na …
osprey

pajaj> Máš osobku (obálečka v osobním menu vpravo nahoře).

reagovat
Pondělí 12. března 2012 ve 23:47 ® pajaj reakce na …

troutkiller> Díky za názor, všiml jsem si totiž, že se Ryukon někde vyprodává a dá se sehnat za dobré peníze- asi bych bral 8–35g. Naštěstí tenhle prut mají i v obchodě blízko Č.B., tak si ho zajdu osahat.

reagovat
Pondělí 12. března 2012 ve 23:07 ® osprey reakce na …
osprey

SURF> No četl.

Bavím se ale řadě Diaflex. Ty se u Dragona taky bavíš o řadě Team a ne třeba Mystery. A u Daiwy řešíme Ryukon nebo Infinity Q a ne třeba Sweepfire.

Se staršími řadami Diaflexů vláčela jeden čas i naše reprezentace.

reagovat
Pondělí 12. března 2012 ve 22:19 ® SURF reakce na …

osprey> Přečetl sis, co jsem napsal níž, o Robinsonu?

reagovat
Pondělí 12. března 2012 ve 21:24 ® osprey reakce na …
osprey

SURF> Jo a fakt si sáhni na toho Robinsona.

reagovat
Pondělí 12. března 2012 ve 21:23 ® osprey reakce na …
osprey

SURF> Toho Draka mám taky – v modelové řadě 2007. Pennzill je technologicky dál. Je lehčí, tenčí. Přesné srovnání ode mě nechtěj, držel jsem na veletrhu všechno, co zavánělo přívlačí a bylo schopné vzbudit mou pozornost.

Je mraky prutů, které jsou skvělé a na síti se o nich nemluví. Co také St. Croix nebo Fujitsu Shogun? Držel jsi?

Nebo taková ta tintítka na UL – Norstreamy, Illexy, nové Pezony…

Jde o to, co od toho prutu chceš. Já nevím, co od prutu chtějí druzí. Občas tápu i v tom, co od něj chci sám.

reagovat
Pondělí 12. března 2012 ve 21:14 ® SURF

osprey> Myslíš si, že by mohly mít podobné vlastnosti? Pokud ano, tak tento proutek vlastním. A děkuji. Pokusím se k němu dopátrat a vzít si ho aspoň do ruky.

http://www.rsp-fishing.cz/…-2-60m-7-21g

reagovat
Pondělí 12. března 2012 ve 21:03 ® osprey reakce na …
osprey

SURF> Ano, Penzill 260 cm do 25 g. Mimořádně lehký a pěkně svižný, byly si velmi podobné s tím Robinsonem. On vůbec Penn – WFT – Ryobi (těžko to oddělit) začíná produkovat velmi zajímavé pruty vhodné pro naše podmínky. Mají celou řadu povedených věcí a třeba i velmi krásný jednodíl pro lov z lodi.

Přesný název jsem si vyfotil.

reagovat
Pondělí 12. března 2012 ve 20:44 ® SURF

osprey> A co ten proutek od WFT? Měl jsi na něj čas?

reagovat
Pondělí 12. března 2012 ve 20:40 ® SURF

osprey> Vítám tě zpět.

Já jsem zjistil, že pokud mi na jakémkoliv prutu cokoliv vadí už na prodejně, tak mi rozum velí, ho nekoupit. Oko a srdce, toto pravidlo, ale může porušit. Párkrát jsem toto pravidlo porušil a akorát jsem na to doplatil. Nejsem stavěný na kompromisy. Jedině (možná), kdyby tento prut v něčem vynikal a tím by zakryl nějakou „špatnou“ vlastnost. Jediná omluvitelná vyjímka při výběru prutu, jsou finance.

Já osobně mám jeden proutek od Robinsna. Cortez Spin Expert, 2,45m/10–30g. Takové „kopyto“, (dle mého názoru) jsem v životě neměl. Chybí mi citlivost prutu. Přitom tady někde probíhala diskuze a kolegové vychvalovali jeden prut z této řady, dokoce jako vynikající. Akorát to byl nějaké UL, s vlepenou špičkou. Stejná řada, ale jiná gramáž prutu a prut může být i vynikající.

Tím nechci říct, že všechny pruty, od této firmy, jsou špatné. Navíc jde pouze o můj subjektivní názor. Líbí se mi např:

http://www.rybyshop.cz/…pin-22g.html

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 19:25 ® osprey reakce na …
osprey

SURF> Já považuju Ryukon za lepší, ale jsou třeba lidi, kteří nemají rádi tenhle design.

Infinity jsem měl nejradši v té podobě, jak se dělalo před 2 lety. Netvrdím, že nové je horší. Mě se prostě líbilo svými vlastnostmi a provedením tamto.

Momochodem, řešil se tu Robinson Diaflex. Za ty peníze super prut. Jen mi chybí praktické zkušenosti. Ale na výstavě jsem si s touhle řadou dost vyhrál. Povedené. Hodně povedené.

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 19:23 ® troutkiller reakce na …

SURF>Vejš je:-) Jak cenou tak blankem:-) Měl sem Ryukony tři,už mám jen jerkáč a 2.70 do 60g.Ten Tuším 14–42g mi nějak nesedl tak šel z domu,Jen sem ho prodal tak na něj kámoš vyndal pěknýho Sumce.60 je super na moře a větší gumy.Dá se na něj vyndat i pěkná ryba:-)

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 18:57 ® SURF

troutkiller> Snažím se. Člověk se učí celý život. Zjistil jsem, že pokud si něco myslím, tak je těžké popsat nějakou věc správně psanými slovy tak, aby ji i druhý správně pochopil. Ten problém samozřejmě, vzniká i při rozhovoru.

Kolega se ještě ptal na Daiwu Ryukon. Měl jsem pocit, že si tento prut řadil výš, než Infinity-Q. Jak kvalitou, tak i spokojeností. I podle ceny, by měl Ruykon být o kousek výš, než Q.

reagovat
Pondělí 12. března 2012 ve 14:14 ® troutkiller

pajaj>Zdar lovče:-) Infinity-Q mám 3 kousky a chytal sem s nima rád:-) Po tom co sem si pořídil Morethan už je moc nevenčím protože tam kam sem tahal pruty dvou gramáží už tahám jen jeden,páč mi ty dva s přehledem obsáhne:-) Ale je to pěknej lehkej prut s příjemnou akcí spíš na gumy,mám tuším do 12,15 a 18g,ta 18g už si nechá naložit poměrně dost a zvládá to s přehledem.Zatím nej ryba Bolda 82cm a v pohodě:-)

reagovat
novější starší
Stránky:   5 4 3 ...