Chytej.cz

kvalitní prut na přívlač necteno

4.3.2012 | pajaj | 32.474 zobrazení | 126 odpovědí

Dobrý den, potřeboval bych poradit s výběrem kvalitního prutu na přívlač, chytám hlavně menší řeky, občas přehrada ze břehu, vláčím spíše gumy, případně menší woblery, moje představa by byla prut kolem 2,7m zátěž cca 10–40g. Po různých diskuzích apod. jsem si vybral 4 pruty: Shimano Technium CX 2,7m, 10–30g, Team Dragon 2,6m 7–21g, Sportex Black pearl new 2,7 15–30g, Daiwa Exceler spin 2,7m 10–40g. Všechyn pruty se mi na internetu líbí, ale obávám se, že je všechny nebudu schopen osahat. Poradí mi hlavně někdo, kdo má osobní zkušenost s těmito pruty. P.S. doposud jsem měl Mivardi imperium 2,4 m, 17–40g- vcelku spokojenost, ale chtěl bych se posunout dále. Předem díky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 12. března 2012 ve 14:09 ® troutkiller reakce na …

SURF>Hézkýýý:-)) Vidíš jaký děláš pokroky!

reagovat
Pondělí 12. března 2012 ve 12:35 ® SURF

pajaj> Měl by sis, pokud možno, vybrat pruty, (2 –3ks) které se domníváš, že by ti mohli vyhovovat a snažit se k nim dostat. Vzít si je do ruky, proklepat, nasadit naviják (pokud ti to prodejce dovolí), protáhnout vlasec očkama, zatížit..... Okruh výběru se zmenší, pokud si vybereš detaily, které na prutu chceš a nebo ne. Např.: korek, dělěná rukojeť nebo v celku, očka, akce, váha prutu, gramáž...... I tak se může stát, že se netrefíš při výběru. Dá se říct, že ideální stav je, když u vody má kolega prut, který se ti líbí, půjčí ti ho a ty si ho můžeš vyzkoušet. Nához, vedení nástrahy a pokud se zadaří ryba, už nic lepšího si nemůžeš přát. Kvalitu ovšem prověří jenom čas.

Mám dva pruty, u kterých jsem si přečetl parametry, prohlédl jsem si je na obrázku, nechal si je poslat a jsem s nimi spokojen. Většinu prutů jsem vybíral na prodejně a přesto se mi stalo, že jsem vybral špatně.

To poslední „slovo“, musíš říct ty.

reagovat
Pondělí 12. března 2012 v 11:17 ® SURF reakce na …

pajaj> Na Daiwy se opět můžeš zeptat troutkillera.

Míra teď měl asi hoňky s Brnem.

reagovat
Neděle 11. března 2012 ve 23:42 ® pajaj reakce na …

osprey> mám na Tebe dotaz, jelikož jsem si od Tebe přečetl 2 recenze v duelu, kde jsi porovnával pruty Daiwa s dalšími, zajímal by mě Tvůj názor na novou Daiwu Infinity Q jiggerspin, jestli by se hodila na ty moje představy nebo eventuelně jsem viděl, že se vyprodává Daiwa Ryukon, 2,7 m 8–35g, tak co třeba tento proutek? Díky za názor, uvítám názor i kohokoliv jiného.

reagovat
Neděle 11. března 2012 ve 23:13 ® pajaj reakce na …

pemalda> tak začínám taky přemýšlet o tý Daiwě Infinity, jak psal Osprey, už je na trhu nová verze pro letošní rok, vypadá ho dost slušně za ty peníze.

reagovat
Neděle 11. března 2012 v 19:38 ® kingkubik reakce na …

pajaj> no za prve by jsem rek ze je brno rok od roku slabsi…videl jsem tam spoustu dobrejch klacku ale vzhledem k tomu ze jsem tam byl jeste s letos zacinajicim rybarem 90%casu jsem zabil na shaneni cele jeho vybavy a zbylejch 10% hledani feederu pro me.takze moc tipu pro tebe nemam…jedine kalcky ze kterych nemuzu usnout byly fenwick ty byly neskutecny…taky podle toho neskutecny byly jejich ceny:D

reagovat
Neděle 11. března 2012 v 11:38 ® Stanik
Stanik

aldebaran: Ten prut jsem měl asi 4 roky ale vzhledem k tomu že jsem se zaměřil hlavně na UL přívlač tak jsem pro něj neměl využití. Mít doma prut se kterým chytám max. dvakrát ročně mi přijde škoda. Proto ho raději prodám a koupím si něco co využiju víc.

reagovat
Neděle 11. března 2012 v 8:39 ® pajaj reakce na …

kingkubik> jelikož už teď vím, že se do Brna nedostanu, máš nějakej tip pro mě, když tam tu černou perlu neměli.

reagovat
Sobota 10. března 2012 ve 20:10 ® kingkubik

osprey> tak co nasel jsi na tom bvv tu cernou perlu?me se to teda nepovedlo bud jsem slepej nebo ho tam vazne nikdo nemel…

reagovat
Sobota 10. března 2012 ve 12:39 ® SURF reakce na …

osprey> Pokud máš některé tipy, tak si je rád přečtu.

reagovat
Sobota 10. března 2012 ve 12:18 ® Kondor reakce na …

pajaj, kerob: Není zač. :-) Taky po nečem takovém pasu, tak mám teď, alespoň teoreticky, docela přehled. :-)) Mimochodem, toho zmiňovaného Kongera tam mají taky a vypadá hodně dobře! Tomáš

reagovat
Sobota 10. března 2012 v 10:32 ® pemalda reakce na …
pemalda

aldebaran>Dobře,tak teda woby na lechkou vláčku.

reagovat
Sobota 10. března 2012 v 9:58 @ aldebaran reakce na …

Stanik>

Tak ty jsi nepoužíval výborný prut a prodal jsi ho.

A jinému radíš, aby si ho koupil.

No to je výborné!

Ještě, že jsi mu neporadil, aby si ten výborný nepoužívaný prut, koupil od nějakého Stáňu.

reagovat
Sobota 10. března 2012 v 9:55 @ aldebaran reakce na …

pemalda> 3–12 není střed.

reagovat
Pátek 9. března 2012 ve 22:30 ® Stanik
Stanik

pajaj: zkus Konger Equs Maxim 2,7m, pár let jsem ho měl a byl hodně příjemný na zdolávání i vedení nástrah (woblery i gumy). Bohužel jsem ho pak nějakou dobu nepoužíval a tak šel z domu. A teď lituju a hledám nějakou náhradu, zatím marně.

reagovat
Pátek 9. března 2012 ve 22:03 ® pajaj reakce na …

pemalda> To máš pravdu, jenomže mám takovej pocit, že u přívlače buď mám požitek ze zdolávaní a potom nic nezaseknu, případně mi ryby spadnou nebo je zaseknu, ale potom zase nebude takovej požitek. Pokud někod zná takovej prut, kterej má všechno vyvážené, tak sem s ním!

reagovat
Pátek 9. března 2012 v 15:03 ® pemalda reakce na …
pemalda

pajaj> Tak času máš ještě dost na rozmejšlení,ještě doplnim k té Infinity,když tu troutkiller píše o Shogunu,že se ohejbá až moc,tak u tý Infinity převážně pracuje spíš jen horní třetina prutu což si myslim,že na woby je to dobrý,neni to žádná žvejka,prostě pracuje ta horní třetina,ale zbytek k rukojeti je dost tuhej,při zdolávání bych řekl,že díky tomu mi ryby tolik nepadaj,ale požitek při zdolávání si myslim,že je lepší na nějakym prutu kterej pracuje víc po celej délce.Jak tu psal osprey,málo kterej prut má přesně všechno co bys chtěl.Jinak si stojím za tim,že stímto prutem sem velmi spokojen.

reagovat
Pátek 9. března 2012 ve 14:18 ® pajaj reakce na …

kerob> díky za názor a za tip- určitě si toho vážím, z Prahy bohužel nejsem, ale občas se tam vyskytuji. Otázka je, že už jsem z toho tak zblblej, že vůbec netuším, co letos pořídím.

reagovat
Pátek 9. března 2012 ve 14:16 ® pajaj reakce na …

troutkiller> díky za názor, za ty prachy bych se nechtěl pouštět do žádných větších akcí:-))

reagovat
Pátek 9. března 2012 ve 14:15 ® pajaj reakce na …

Díky za odkaz, s panem Křepelkou jsem již o něm mluvil a dost ten prut chválil, není to sice Sportex, ale prý nemá žádnou zásadní chybu.

reagovat
Pátek 9. března 2012 ve 12:55 ® kerob reakce na …
kerob

pajaj> neresim, co o nem pisou, ja ten klacek chytam 2 sezony a jak ho vidim ja, jsem ti uz napsal. Chytam na nej tlouste na Sazave a Berounce, na to je idealni a akorat dimenzovany, chytam na normalni tloustovy nastrahy, tzn. rotacka max 3 (a ta uz je na nej fakt dost, zvlast kdyz to tece), stihly voblery do 7cm. Na gumovani jsou urcite lepsi pruty. A jen pro predstavu, na Skeletora, kterej je do 24g klidne nalozim i 40g slidera a ten klacek to ustoji, na toho Diaflexe bych se bal dat neco, co se bude blizit tem 20g. Pokud ses z Prahy, muzu ti ten klacek pujcit do ruky, pak to treba bude jasnejsi.

reagovat
Pátek 9. března 2012 ve 12:48 ® kerob reakce na …
kerob

Kondor> diky to je on. :-)

reagovat
Pátek 9. března 2012 v 8:22 ® troutkiller

pajaj>Zdarec:-) Shoguna se měl a vubec mi nesedl:-(( Když někdo řekne o Sportexu že se ohybá do rukojeti tak Shogun se ohne ještě dál:-(( Na gumy by to možná šlo ale na woby určitě né:-((

reagovat
Pátek 9. března 2012 v 0:31 ® osprey reakce na …
osprey

pajaj> No jistě. Pocit je to hlavní. Musíš mít z toho prutu radost, musí ti sedět v ruce, musíš s ním cítit nástrahu, mít rezervu pro zásek, musí dobře zdolat rybu…

Není moc prutů, kde se to povede dokonale skloubit.

reagovat
Pátek 9. března 2012 v 0:23 ® Kondor reakce na …

kerob, pajaj: Narazil jsem na ten Diaflex Spin 10–30 g, přikládám odkaz:

http://www.rybarkrepelka.cz/…n-270cm.html#…

reagovat
Pátek 9. března 2012 v 0:20 ® pajaj

osprey> To se mi zas tak často nestává:-)) proč já vlastně ten prut vybírám? jo už vím, abych měl dobrej pocit:-))

reagovat
Pátek 9. března 2012 v 0:19 ® pajaj reakce na …

kerob> Díky za tip na obchod, mají tam jednotlivé modely dost slušně rozebrané. O té 2,7m 10–30g tam píšou, že je spíš na gumy na štiky a candáty, což by mi vcelku vyhovovalo, moc woblerů nemám a když tak jenom menší cca do 10 cm, to by snad ten prut taky mohl zvládnout???

reagovat
Čtvrtek 8. března 2012 ve 23:53 ® pemalda
pemalda

Jo jo,ale já mam tu starší.Musim se optat Martina v krámě jakej je v tom rozdíl.

reagovat
Čtvrtek 8. března 2012 ve 23:52 ® kerob
kerob

pajaj> chvejivka se jmenuje Diaflex Jigger

http://www.na-ostruvku.cz/…flex-jigger/?…

Ta verze Spin 10–30 se uz nevyrabi a nesezenes ji. Aktualni modely Diaflex neznam.

reagovat
Čtvrtek 8. března 2012 ve 23:51 ® pemalda
pemalda

Já na něj tahám woblery úplně v pohodě,ale samozřejmě woblery na lechčí až střední vláčku,tak mezi 3–12g,taky záleží jakej maj odpor,hodně používám popy,ale tam je to jedno a vzhledem k tomu,že převážně chytám na řece kde nepotřebuju dosáhnout nějaký extra hloubky,tak používám spíš takový který chodí tak nejvíc do metru a půl,s těma to ten prut zvládá v pohodě i v proudu a na přehrádě tahám hornety a jim podobný v adekvátní velikosti taky v klidu.

reagovat