Vyhledávání
Šňůra nebo Vlasec?
1.3.2012 | B_Nick | 23.388 zobrazení | 11 odpovědí
Zdravím použiváte na pstruhovou přívlač šňůry nebo spíše vlasce? A mam otazku je vhodná gramáž prutu na pstruhovku 1–11Gr? Použivane budou male třpytky, gumy, male woblery. Na menšich řekach, potocich.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 4. března 2012 v 9:13 @ gucci
-
Kup si vlasec i šnůru a vyzkoušej,vlasec na vláčku je dobrý Ultra Asso nebo Stroft, v žádném prípadě Raptor,kroutí se jak čubka u tyče a nemá otěruvzdornost(Raptor bych použil max jako navazec,nebo přivlac s woblerem jako krizovku),šnůry mám vyzkoušený zatím jen tři a to FireLine v 0,08 a jak se ti zauzluje,což není problém,tak už ho nerozmotáš aniž bys nepoškodil vlakna,lepší je nějaká šnůra co má „spečený“ vlakna do sebe,pak mám vyzkoušenou pletenku Stren a PowerPro a to je proti FireLinu nebe a dudy.Jinak těch výrobků co je na trhu je hodně a je to o tom vyzkoušet a co se týka právě pstruhove vláčky,tak 95% vidím u vody pstruhaře s vlascem,já používám oboje dle silulace,techniky lovu,pruhlednosti vody,vázek ve vodě.
reagovat - Neděle 4. března 2012 v 7:33 ® troutkiller reakce na …
-
Prutos>Já sem nepsal že je to sračka,jenom že pruměr neodpovídá tomu co je napsané na obalu
reagovat - Neděle 4. března 2012 v 1:10 ® B_Nick
-
Tak díky chlapi, zvolím teda ten vlasec
reagovat - Neděle 4. března 2012 v 0:40 ® Prutos reakce na …
-
troutkiller> Nebudu oponovat hájením kvality Raprota. Že je to sr.čra vím, nicméně s 0,10 a 0,12 jsem toho odchytal poměrně dost. Používal jsem ho právě na ty rotačky, s vědomím, že ho budu častěj měnit. Účel splnil.
reagovat
K tématu, na P říčku či potok určitě vlasec, šňůra zde nemá význam…jak psali ostatní 0,12–0,14 by měl být akorát. - Sobota 3. března 2012 ve 21:47 ® troutkiller reakce na …
-
kamos007>Víš proč toho Raptora celou sezonu neměníš?Protože 0.16 Raptor nemá 0.16mm ani omylem
reagovat - Sobota 3. března 2012 ve 20:33 ® kamos007
-
Já používám již tradičně vlasec 0,16 mm a musím říct že je v klidu, chytám na rotny, gumy,… a loni jsem s ním chytal celou sezónu, dřívější roky jsem měnil co dva měsíce vlasec ale loni stačilo jen otočit a bylo, používám vlasec od značky RAPTOR, šňůry nepoužívám.
reagovat - Sobota 3. března 2012 ve 13:30 @ jenvanstaal
-
A tady k proutkům: http://www.chytej.cz/vyhledavani/?…
reagovat - Sobota 3. března 2012 ve 13:28 @ jenvanstaal
-
Je tu toho na toto téma jako hnoje. Nebuď líný a hledej. http://www.chytej.cz/vyhledavani/?…
reagovat - Sobota 3. března 2012 ve 12:24 ® troutkiller
-
Používám 0,14mm a stačí,jen počítej s tím že při použití rotaček budeš ten vlasec stejně co 2 měsíce měnit.Teda pokud buseš hodně chytat
reagovat - Pátek 2. března 2012 ve 22:20 ® osprey
-
Na pstruhy chodím s vlascem, obvykle 0.12 a 0.14 mm. Na některých vodách je potřeba i víc, ale moc takových není.
reagovat - Pátek 2. března 2012 ve 13:02 ® hraji
-
Já bych doporučil vlasec, 0,14 musí stačit.
reagovat