Vyhledávání
háčky
18.2.2012 | chj.rybar | 44.366 zobrazení | 9 odpovědí
Zdravím, asi budu za úplnýho Jantara. Trochu se letos víc začínám zajímat o muškaření a narazil jsem hned na první problém – jaký je rozdíl mezi suchým a mokrým háčkem? Původně jsem si myslel, že to bude ve vyhnutí očka, ale tím to asi nebude…
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 5. dubna 2012 v 15:47 ® vasod reakce na …
-
Správně, jednoznačně pouze bez protihrotu.
reagovat - Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 13:22 ® sunet
-
Jak již bylo zde uvedeno, rozdíl je hlavně v průměru drátu. Pro mokrou mušku či nymfu je žádoucí, aby její hmotnost byla dostatečná na rychlé potopení se, u suché právě naopak. Jinak háčky s očky vyhnutými směrem nahoru jsou spíše speciální, kdy je nutné dodržet alespoň nějaký přijatelý úhel, pod kterým se má ryba zaseknout. Pro většinu situací jsou háčky s rovným, či nírně dolu vyhnutým očkem plně postačující.
Jen bych ještě apeloval na používání háčku bez protihrotu. Hlavně v muškařině by už měl pomalu háček s protihrotem odejít do propadliště dějin.
reagovat - Středa 4. dubna 2012 v 10:50 ® vasod
-
Jak psal Hraji, hlavní rozdíl je v síle drátu, ze kterého je háček vyrobený. Na suché háčky se používá jemnější drátek, aby zbytečně mouchu nezatěžoval a ta dobře plavala. Jinak já používám bezprotihrotové háčky Hanák nebo Knápek Hooks a s kvalitou jsem maximálně spokojený. Nějaký výběr háčků nalezneš třeba zde: http://www.promuskare.cz/muskarske-hacky
reagovat - Neděle 19. února 2012 v 17:16 ® ladamaj reakce na …
-
FInnnp>tak mladej tě dyštak zaškolí klidně se stav.
reagovat - Neděle 19. února 2012 ve 13:08 ® Cudla
-
Oblíbit si jednoho výrobce a brát háčky u něj,nebo brát sebou vzorky a hledat podobné,protože jsou veliký rozdíly v číslování.
reagovat - Neděle 19. února 2012 ve 13:07 ® FInnnp
-
Sic mám muškařské nádobíčko svěrák atd.Můšky neváži radši si je kupuji od člověka který to ovládá.Skoušel jsem vázat goldkop,ale vypadal jak spíše jak Vetřelec nežli muška.Takže z háčkky ti neporadim.
reagovat - Neděle 19. února 2012 ve 12:54 ® pepanek
-
Suchý háček je takový,který ještě nebyl namočený.
reagovat - Sobota 18. února 2012 ve 23:37 ® ladamaj reakce na …
-
hraji>to máš pravdu vím když jdu kupovat jak na muškařinu,feder,plavačku říkám že v tom není skoro žádný rozdíl.
reagovat - Sobota 18. února 2012 ve 23:20 ® hraji
-
Dneska už se na vyhnutá očka háčků nehraje. Takže v podstatě háčky mají očka rovně a nebo mírně dolů skloněná. Háčky na suché by měly bát z tenšího drátu, ale ani to se moc nedodržuje. A velikosti háčku se u různých firem taky liší. V podstatě platí pravidlo, že neplatí žádné pravidlo.
reagovat