Chytej.cz

Kapři na orlíku necteno

18.2.2012 | knervi | 44.009 zobrazení | 84 odpovědí

Pochlubte se jak velkého kapra jste chytily na orlíku.Jak velký a kolik vážil a a naco se chytil.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 27. února 2012 v 19:05 ® MIG-35
MIG-35

osprey> Přesně!Já taky rád sám, mam loď takže si místečko vždycky najdu.No když jede na tejden tak snad bude u vody a nebude každej den dojíždět.

aless> Kámoš chytá kapry jedině na bydlo a splávek.Docela sranda, když se mu na to pověsí něco vetšího.

reagovat
Pondělí 27. února 2012 v 17:45 ® aless

já jezdím na Orlas na kapry do skal a musim říct, že docela úspěšně, i když neříkám, že to jsou nějaký velikáni/50–60cm zatím nej 78cm/ ale záběrů, když to jde mám docela dost.Jinak většinou chytám na plavačku na průběžnej splávek tak metr dva od břehu nastavenou hloubku mám tak 3–4m.Nástraha je vlastně přitisknutá ke skále(pokud se nezachytne na nějakém výstupku), protože hloubka je tam 8–10m.Na háček většinou dávám kukuřici z konzervy.

reagovat
Pondělí 27. února 2012 v 17:31 ® osprey reakce na …
osprey

MIG-35> U Vráže tolik není, to je fakt. Ale pokud bude bydlet ve Vráži, asi k vodě popojede. A když už popojede… :-))

Jinak já mu zájem o kapra nezazlívám. Jenom naznačuju, že moje rada je velmi obecného charakteru, protože kaprům na Orlíku moc nedám. Sám se jí ale řídím. Chytám tam, kam druzí nechodí.

reagovat
Pondělí 27. února 2012 v 17:25 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

osprey> Pokud je kapříkář tak proč ne? Pořád tu sou trofejní kousky! No a okolo Vráže vodu 20m? Tak nejblíž na soutoku…Tady je max 15m spíš míň, záleží jak je napuclá přehrada.

Bahňák> Pokud sem chceš mermomocí jet tak písni osobku.Sem z Vráže tak ti můžu nějakej flek ukázat…

reagovat
foto/forum/2012/th-img19892.jpg
Pondělí 27. února 2012 v 16:53 ® osprey reakce na …
osprey

Bahňák> Kapr není ryba, kvůli které bych se na Orlík honil. Ale myslím si, že nejlíp uděláš, když si v rámci svého působiště najdeš relativně opuštěný flek a budeš si ho krmit.

V létě je ale problém takový flek na mnoha místech najít, k tomu jsou ryby často ve sloupci, ke břehům najíždějí jen za tmy a ke dnu v hloubce 20+ m třeba vůbec (jak kde).

Je to složité téma, poradit by mohl někdo, kdo má konkrétní zkušenosti s určitými lokalitami a ten by zas byl blázen, kdyby to tu veřejně napsal.

reagovat
Pondělí 27. února 2012 v 16:08 ® Bahňák reakce na …

osprey> dík, jinak nejsem línej hnout prdelí, ovšem budu limitovanej časem, počítám tejden, takže ho nechci strávit pochodem. Proto jsem vděčnej za každý info.

reagovat
Pátek 24. února 2012 v 16:03 ® MIG-35
MIG-35

osprey> Přesně tam co je silnice až do řeky je to zabití…Ale z jara a na podzim je tu klid. :-> A bude hůř páč spousta hausboatů co smrděla někde na břehu se přesídlí/a na Jistec, páč volně podél břehu to naštěstí přestali tolerovat…

reagovat
Pátek 24. února 2012 ve 14:59 ® osprey reakce na …
osprey

Bahňák> Smetiprach a Jistec jsou dva výkřiky ze tmy permanentně obležené rybáři (i když místa to jsou dobrá).

Orlík má stovky kilometrů břehu a je to jen otázka toho, jak moc chce člověk šlapat, veslovat apod.

Po povodni 2002 je otavské rameno dost zabahněné, takže úspěšnost šla na mnoha místech dolů.

reagovat
Pátek 24. února 2012 v 10:54 ® Bahňák

MIG-35, vlnac> díky za info

reagovat
Pátek 24. února 2012 v 10:18 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

vlnac> Jednak profláklí a jednak tam jezdí podivní rybáři co chtěj snad chytat z auta a po sobě zanechaj neskutečnej bordel! :-(( Chytat se tam dá i ryby sou jen je lepší před „sezonou“ dovolenejch…

Bahňák> Jesli pojedeš do Vráže tak spíš doporučuju Smetiprach pár km proti proudu.Bo jak říká kolega, ale rybáří sou fšade. :-O

reagovat
Pátek 24. února 2012 v 8:46 ® vlnac reakce na …
vlnac

Ahoj, Na Jistci u Vráže je to už moc profláklí:D Leta jsem chytal asi 3Km pod Jistcem ,ale po povodních se to tam moc změnilo at druhová obsádka tak rybářský tlak. Kamarád tam má chatu a moc uspěchů nemá.Je pravda že chytá na kukuřici a na rybičku. vyděl bych to spíš na lod a popojet dolů až k Oslovu je to tam nádherný a špatně přístupný ze břehu.

reagovat
Středa 22. února 2012 ve 13:43 ® Bahňák

Chlapi já se letos chystám taky na Orlík a na stříbropěnnou Otavu. Asi do Vráže. Takže přivítám taky každý doporučení, případně asistenci.

reagovat
Pondělí 20. února 2012 v 18:00 ® ladamaj
ladamaj

stump>ahoj Bédo každopádně tě budu kontaktovat.Jinak sem již sám se synem ale to po mejlu.Tymáš papíry na auto!Také jak to pujde tak ti dám vědět a přijedu za tebou to se pak domluvíme.Foto doženem i nějaké to video.Láďa

reagovat
Pondělí 20. února 2012 ve 12:09 ® vlnac
vlnac

Ahoj jezdím na Orlík pravidelně tak posílám pár fotek. 88cm 10,5kg 83cm 12,5kg

reagovat
foto/forum/2012/th-img19820.jpgfoto/forum/2012/th-img19821.jpg
Pondělí 20. února 2012 v 10:33 ® stump
stump

ladamaj> Ahoj Láďo. Pokud nebudou žádné překážky, přistupuju na každý společný lov. Na otavské straně orlíku už jsem strávil mnoho času. Fotky bohužel nemám, v minulosti jsem nefotil.

reagovat
Neděle 19. února 2012 v 18:32 ® FInnnp reakce na …

lukyno123456> No a ůlovky.

reagovat
Neděle 19. února 2012 v 17:20 ® lukyno123456

tak na orlíku trávím skoro půlku života.

reagovat
Neděle 19. února 2012 ve 14:30 ® lendasek reakce na …
reagovat
foto/forum/2012/th-img19813.jpg
Neděle 19. února 2012 ve 14:28 ® lendasek reakce na …

také kapříci z Orlíku rok 2011 chyceno na halibud red václavík

reagovat
Neděle 19. února 2012 v 0:27 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

FInnnp>tak potom zbejvá ten autobus.:-D Jinak když jedeš od črvenýho hrádku tak odbočíš směr Boleboř a za převaděčem je 1odbočka do leva mezi paneláky a v tom 1 z prava bydlím mám to přímo proti schodům po levé straně jediný zasklený balkon ve dřevě.Když budeš mít cestu tak dej vědět a stav se na kafčo aspoň budu mít ským pokecat bydlím sám se synem ale ten je celej den ve škole a pesi sem mluvit ještě nenaučil.:-))

reagovat
Sobota 18. února 2012 ve 23:44 ® FInnnp reakce na …

ladamaj> Tak s Caravellou jezdim na ryby já a už se mě zdá taky malá.Když jedu na Pád tak je to narvaný po střechu.A zrovna v Jirkově mě na ní minulý rok spadl strom.Na Červeným Hrádku.Skoro jsem dostal infoš.

reagovat
Sobota 18. února 2012 ve 23:31 ® ladamaj
ladamaj

FInnnp>tak supr do Jirkova to není daleko.Jinak vy dacani větší auto jo to sem chtěl koupit než sen koupil kombíka Passata tak sem chtěl Karavelu papíry mám na všechno krom hlavi :-)) toho sem ještě nedocílil.Takže musím počkat ještě 2 roky a pak koupím autobus abych to vše pobral:-D no i sváma,bude i lůžková úprava koupím dyžtak 2 patrák:-)) jestli to bude stačit:-D

reagovat
Sobota 18. února 2012 ve 23:15 ® ART reakce na …
ART

ladamaj> Jak řiká FInnnp musíš sehnat větší auto, nebo druhá varianta říct lokalitu a já se tam ukážu :-)

reagovat
Sobota 18. února 2012 ve 22:43 ® FInnnp reakce na …

ladamaj> Musíš koupit větší auto.

reagovat
Sobota 18. února 2012 ve 22:41 ® FInnnp reakce na …

ladamaj> Musíš koupit větší auto.

reagovat
Sobota 18. února 2012 ve 22:36 ® FInnnp

Jasný u Chomutova.

reagovat
Sobota 18. února 2012 ve 22:28 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

ART>to nebude problém jezdil jsem tam s kluky jak z Příbrami tak z okolí.Teď akorát nemám tažné a vozejk jinak sem to vše pobral no a bylo nás plné auto takže žádný problém.Teď jezdím nafofrovanej a poberu tak 2 spolujezdce no a hlídače.

reagovat
Sobota 18. února 2012 ve 22:23 ® ladamaj
ladamaj

FInnnp>Hrušovany tady u CHomutova!

reagovat
Sobota 18. února 2012 ve 21:57 ® ART
ART

ladamaj> Já jsem z Příbrami

reagovat
Sobota 18. února 2012 ve 21:46 ® FInnnp

Kapr z Orlasu.Kamarádův 15 Kg.Foto asi bude na prd.

reagovat
foto/forum/2012/th-img19805.jpg