Chytej.cz

tipy na dárek necteno

15.2.2012 | Rybana1983 | 32.690 zobrazení | 8 odpovědí | upravit

Dobrý den, prosím o radu. Chci dát příteli k narozeninám dárek-nějaké rybaření. Zahraniční (Norsko apod.) nepřichází vzhledem k částce v úvahu. Takže se obracím na zkušené:-) a ptám se na nějaký pěkný revírek, kde si člověk lov užije. Stačí chyť a pusť, jen mi jde o to, aby se mu líbilo prostředí, lov apod. Takže něco přírodního, co lahodí duši a rybičky ta jsou pěkné a je tam možné ulovit více druhů ryb. Bonus by byl sumec…

Představa je taková, že by to bylo i s ubytováním, tak na 3–5 dní. Rozpočet tak 4000–5000.

Děkuji za rady. Absolutně se v rybaření nevyznám, budu za tipy vděčná. Můžete zasílat na e-mail: rybana1983@seznam.cz. Děkuji.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 17. února 2012 v 11:48 ® valcha186 reakce na …

rybana1983> Máme dům přímo na břehu soukr. vody. V podstatě na vodu nikoho nepouštíme. Dost dobře zarybněno. Pokoje po 4 s Wc, sprchou, vybavená kuchyň, kulečník, pinčes, ohniště s udírnou, ohně u vody, možnost bi, samota u lesa, jsme tam o prázdninách s vnoučaty, celé. Nevím co blíže by jste chtěla vědět. Sumce, ani jesetery nemáme. Terasa na břehu. Ryby plují hned pod nohama.

reagovat
Čtvrtek 16. února 2012 v 11:44 ® sus1 reakce na …

sidla_napajedla> Klid, regul ví … :-)
Určitě bych se asi nejdříve domluvil s dotyčným co a jak, jakou má představu aby potom nebyl zklamanej a nebavilo ho to tam.
Ano, na nějaké tipy se zde zeptat slečna,paní může( myslel jsem tím,že se ptá spíše na méně známé místa,tudíž klidnější ,menší provoz, … a ne zrovna Jestřabky,ty určitě zná,když tady píše i o jiných známých revírech.To je jako poslat ho na nějaké památky do Prahy – a poslat ho na Orloj,Karlův most,…:-)
Navrhnout mu několik míst a pak se společně rozhodnout,pro spokojenost obou.Takhle bych to viděl já.

reagovat
Čtvrtek 16. února 2012 v 11:32 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

rybana1983> Lipno je krásné, pokud vybereš termín mimo hlavní sezónu (červen-srpen), tak je tam i docela klid. Akorát pokud to tam přítel nezná, tak 3–5 dní nestačí. Nenajde ryby. Obvykle to chce pár dní krmit místo, pak si teprve zachytá. Jinak je to obrovská náhoda.

reagovat
Čtvrtek 16. února 2012 v 9:31 @ rybana1983 reakce na …

No, tak zkusím to nějak přiblížit:-) Rybaření je jeho velkým koníčkem už od dětství, chvilku jej přerušil kvůli práci ale teď se k tomu zase vrací. V podstatě chytal zatím kapříky, různě na rybnících popř. na jezeře. Dříve hodně na řekách. Jako cíl tohoto roku si dal lov sumce:-) , proto jsem chtěla nějakou lokalitu kde by se teoreticky vyskytoval… Ta chatička u vody by byla naprosto ideální, co třeba říkáte na Lužnici je to rybářsky pěkná řeka? Našla jsem tam nějakou chatičku. a co takové Lipno-i když tam se bojím, že to bude masovka něco jako Nové Mlýny-ty rybářské geta jsou odpudivá (omlouvám se-je to pouze názor nerybáře:-) Taky je problém, že vlastně nemá žádného kamaráda rybáře a moc nevím jestli by se zase někde sám v chatičce nenudil-i když možná si rybáři celé dny vystačí skutečně jen s pruty:-) Tak mám dilema…kdyby vás ještě něco napadlo, budu fakt vděčná. Děkuji:-)

reagovat
Středa 15. února 2012 ve 22:16 ® sidla
sidla

no a co že je známej? nikdo tam nechce na nikom rýžovat s chudou vodou, doporučuju jestřabky !

reagovat
Středa 15. února 2012 v 17:29 ® sus1

regulus> Nooo,tak tenhle revír je strašně neznámej a nikdo ho nezná.:-D

reagovat
Středa 15. února 2012 v 16:41 ® hraji
hraji

Ono to vypadá, že jsme banda nezdvořáků, která nechce poradit. Ale ono je to ve skutečnosti strašně těžké, radit dárek pro jiného rybáře, když nevíme nic o tom jaké ryby rád chytá, jakým způsobem chytá. Představujete si to jako chatička u vody, lov málem z verandy, velké ryby, dokonce sumec. To půjde hodně těžko zrealizovat. Na soukromácích nebude to soukromí a klid, na revírech svazových nebude jistota ryby, natož sumce.

reagovat
Středa 15. února 2012 v 16:39 ® regulus
regulus

Bylo by dobré upřesnit, odkud přítel je, protože typ na revír na druhým konci republiky, znamená třeba 2000 Kč za dopravu, takže s rozpočtu zbudou na rybaření a ubytování 2–3 tisíce.

Od boku třeba tohle http://www.jestrabice.cz/ , týdenní povolenka C&R 1200,–, ubytování 180,–/osobu, ale jsou tam jen čtyřlůžkový chatky, ryby pěkný, prostředí taky.

reagovat