Vyhledávání
Vláčecí prut - začátek
12.2.2012 | slapyd | 23.618 zobrazení | 18 odpovědí
Ahoj, pročetl jsem si zdejší i jiné fóra a pokusil se dle svých
finančních možností vybrat nějakou sestavu. Protože začínám a nemám
žádné zkušenosti s přívlačí, prosím o její zhodnocení, případně
doporučení. Sestavu bych chtěl nějakou univerzálnější (pokud to jde) na
štiky, candáty (woblery, třpitky). Pokud to není možné prosím o nějaký
tip na případnou druhou sestavu. Pruty: http://www.rybarska-specialka.cz/…g-2-40m-7291
nebo http://www.rybarska-specialka.cz/…-240-mh-9979
Navijáky: http://www.tropicliberec.cz/…-series-3000
nebo http://www.tropicliberec.cz/…dona-2500-fd
Na to vše bych rád použil šnůru – cca 0.16–0.18mm http://www.rybarska-specialka.cz/…-0-18mm-8723
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 16. února 2012 ve 23:33 ® osprey reakce na …
-
kingkubik> O ničem zvláštním nevím.
reagovat - Čtvrtek 16. února 2012 ve 12:00 ® kingkubik reakce na …
-
osprey> prehu jsem nenavstivil mam to malicko z ruky:Dale na brno se tesim…mohl by jsi prasknout co tam chytej chysta?
reagovat - Středa 15. února 2012 ve 12:41 ® osprey reakce na …
-
kingkubik> Čepice a trika jsme v Praze měli. Nemůžu mluvit za Davida, ale předpokládám, že budou zas.
reagovat - Středa 15. února 2012 v 0:47 ® kingkubik reakce na …
-
osprey> rozdavate
reagovatci kave?jasny ze se zastavim ale myslim ze se zdrzim projevu:ahoj tak me tady mate ja jsem kingkubik:Dchtel by jsem se zeptat budete na stanku prodavat nejaky serepeticky?mam namysli cepice tricka a podobne?nebo tam budou jen prosincove kajmany jako minuly rok
- Úterý 14. února 2012 v 17:15 ® osprey reakce na …
-
kingkubik> Stavit se můžeš i tak.
reagovat - Úterý 14. února 2012 ve 13:57 ® kingkubik reakce na …
-
osprey> ne v poho delal jsem si srandu:Dnejak si tam poradim:D
reagovat - Úterý 14. února 2012 v 0:54 ® osprey reakce na …
-
kingkubik> Pro každého, kdo mě zastihne na stánku, když nebudu mít jinou povinnost.
reagovat - Úterý 14. února 2012 v 0:22 ® kingkubik reakce na …
-
osprey> funguji tyhle nabidky pro kazdeho:Dja by se stavil taky pro radu:D:D:D:Dmusim koupit nejaky ten feeder:D:D:D
reagovat - Pondělí 13. února 2012 ve 13:01 ® osprey reakce na …
-
slapyd> Stav se o veletrhu u nás na stánku a pokud ti bude stačit rada od takovýho lůzra jako jsem já, tak se ti jí dostane.
Na rovinu píšu, že nejsem ani zdaleka nejlepší vláčkař v téhle zemi, je mraky lepších. Já tam ale s tebou klidně budu běhat po stánkách a nebudeš první.
reagovat - Pondělí 13. února 2012 v 1:56 ® kubas reakce na …
-
slapyd> Když zajdeš k Zábranskýmu na Kolišti, tak tě nikdo určitě nevyhodí a prodavač je ochotnej a rád poradí…
reagovat - Neděle 12. února 2012 ve 23:19 ® nnnap
-
tak, tak. V první řadě nemáš kde spěchat. Za druhé- v přívlači univerzál neexistuje. Ale to víš. Já si jí dělím na UL, L, M , MH a Heavy. A k tomu speciály. V podstatě víš, co chceš- štika, candát, to jseš někde v medium, medium heavy. Podle mne. Délka prutu podle místa převažujícího lovu, /já mám i nějaký candátí speciál 3,6 nebo dokonce 3,9,/ třeba zarostlý břeh, volný odhoz… U navijáku bych se podíval i po pohodlné kličce. Já bych raději volil kulatý úchop. Samozřejmě kvalitu. Jestli je šimáňo kvalitní neumím posoudit.
reagovat
Takže nejlépe zalez na veletrh, vysvětli prodejcům svou představu, potřepej, protoč, nech si nabídnout.
Má to cenu u vláčecích prutů dobře zvážit. Kvalita něco stojí, potom je neměníš každej den. - Neděle 12. února 2012 ve 22:41 ® regulus reakce na …
-
slapyd> kristova noho, kšeftů s rybařinou jak nas..no, prakticky v každým mají od vláčáků po kapřáky ve slušným výběru, sedni na šalinu a objeď to, poznač si co by se ti asi tak líbilo, zapoj do diskuse strýčka google, na půlku z nich budou nějaký recenze nebo počkej necelej měsíc a zajdi na veletrh, tam toho budeš mít víc pohromadě, můžeš se v prutech rochnit a přemejšlet celej den.
reagovat - Neděle 12. února 2012 ve 22:24 ® slapyd reakce na …
-
:) tak finance asi nebudou takový problem, byl to spíš můj osobní limit, jsem z Brna tak by to neměl být problém. Koukal jsem, že ty taky, nemáš tedy nějaký tip na obchod?
reagovat - Neděle 12. února 2012 ve 22:17 ® hraji reakce na …
-
slapyd> a co myslíš, jak jsme kupovali pruty v roce 1978 bez internetu? Prostě jsme se spolehli na vlastní úsudek, nastudovali jsme co se o tom psalo v knížkách a časopisu Rybářství a pak jsme vyrazili do obchodu a za 180 korun zakoupili laminátový poklad. Tím vším jsem chtěl jen říct, že jakákoliv sestava prutu a navijáku, která se bude líbit mě, může tobě připadnout jako úplně špatná. Kdybych ti měl opravdu dobře poradit, tak teď nic nekupuj, a šetři penízky. A v létě před vláčecí sezónou si kup naviják Shimano aspoň Exage a nebo Super a k tomu proutek. Ten prut kupuj v obchodě, kde se na přívlač aspoň trošku specializují. Pokud jsi z okolí většího města, neměl by to být problém.
reagovat - Neděle 12. února 2012 ve 22:10 ® slapyd reakce na …
-
obavy bych asi měl
reagovatovšem nikoho z okolí, kdo by poradil s přívlačí neznám a v obchodě poradí, co zrovna potřebují prodat
vzhledem k tomu, že chci začít, tak buď sestava bude použitelná do začátku nebo ne
v tuhle chvíli asi díky zkušenostem, které nemám, asi nemůžu říct jestli mi sedne
- Neděle 12. února 2012 ve 22:01 ® hraji reakce na …
-
slapyd> řekni mi, nechal by sis ode mě poradit, kdyby sis hledal holku? Neměl bys obavy, že budu mít jiný vkus, jinou představu o tom, co je krásná ženská, věkově přiměřená?
reagovat - Neděle 12. února 2012 ve 21:38 ® slapyd reakce na …
-
dekuji za radu, co je marné?
reagovat - Neděle 12. února 2012 ve 21:33 ® hraji
-
Je to marný, je to marný, je to marný. Kup si Catanu se Sedonou.
reagovat