Chytej.cz

Daiwa Ballistic nebo Shimano Twin Power ? necteno

10.2.2012 | Dany73 | 30.861 zobrazení | 83 odpovědí

Rád bych se zeptal na vaše zkušenosti s navijáky Daiwa Ballistic 2500SH a Shimano Twin Power 2500FC. Na doporučení se rozhoduji už pouze mezi těmito dvěma, cenově střední třídy. Zajímalo by mne, zda je tak velký rozdíl v kvalitě oproti rozdílu finančnímu. Prostě zda-li mi srovnatelně poslouží na běžnou přívlač to téměř o 2000,– levnější Shimano. Vláčím v sezoně každý víkend středně těžké nástrahy, prut 210 Penn Millenium. Děkuji moc za vaše názory a zdravím všechny kolegy rybáře!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 17. února 2012 ve 12:18 ® osprey reakce na …
osprey

sethy> Ono tam jaksi nebylo kam nahodit… Ale to se poddá. Nehledal bych v tom verk na sumcovláčku, ale lehčí přívlač spolu s primárním určením by zvládat měl. Výběr jsem konzultoval s vlastníkem tohoto stroje. Ten chválil.

Možná jsi měl kliku jako u Caldie.:-))

reagovat
Pátek 17. února 2012 v 0:15 ® sethy reakce na …
sethy

osprey> A chytal jsi s ním nebo jen točil na krámě? Já měl tu předešlo verzi TD-R a na krámě supr. U vody děs a běs :-((

reagovat
Čtvrtek 16. února 2012 ve 23:28 ® osprey reakce na …
osprey

Kubah> Jo, ten je taky povedený. Ale já skončím u toho černého. Je to jen otázka času. Už toho cajku potřebuju jen málo. Ale když už, tak ať to za něco stojí.

reagovat
Čtvrtek 16. února 2012 ve 21:06 ® Kubah reakce na …

osprey> já držel v ruce tenhle a taky jsem celkem slintal :-D

http://www.daiwa-fishing.cz/…-feeder.html

reagovat
Čtvrtek 16. února 2012 v 0:34 ® osprey reakce na …
osprey

Kondor> Koukal, ale má to velmi slušná střeva, cívka se mění pouhým mačknutím a vypadá to dobře.

Já už mám s čím chytat, tak můžu slintat vysoko.:-)) A i když píšou match a feeder, tak na vláčku to bude dobrý strojek, navíc by měl mít jemnější a pozvolnější brzdu.

Ale i ten za sto liber je povedený strojek. Osobně mi sedí víc než Excelery. Ale jen na krámu a to je vždycky jen dojem.

reagovat
Čtvrtek 16. února 2012 v 0:21 ® Kondor reakce na …

Osprey – Tak to jo, paráda! To jsme zase někde jinde, to už bych koukal moc vysoko… :-))

reagovat
Středa 15. února 2012 ve 23:48 ® osprey reakce na …
osprey

Kondor> Ta, co jsem myslel, je tam za 194 nebo 199 – podle velikosti.

reagovat
Středa 15. února 2012 ve 22:39 ® Kondor reakce na …

Ta černá Team Daiwa se mi taky hóódně pozdává! A tady ho mají ve všech velikostech za 100 liber… :-)

http://www.fostersofbirmingham.co.uk/

Ještě jsem ale nezjišťoval zasílací podmínky…

reagovat
Středa 15. února 2012 ve 20:26 ® SURF

Nějak jsme změnili téma......Tak promiň, Dany73.....

reagovat
Středa 15. února 2012 ve 20:22 ® dam reakce na …
dam

troutkiller> učím se od tebe:-D

reagovat
Středa 15. února 2012 ve 20:07 ® troutkiller reakce na …

dam>Zdar kámo:-) Ty si skromnej jak Lenin:-)) ))

reagovat
Středa 15. února 2012 ve 20:04 ® troutkiller reakce na …

sethy>Pořádnej vrták je základ:-)) ))

reagovat
Středa 15. února 2012 v 17:01 ® dam reakce na …
dam

sethy> no to je jasný, to je úplně jiná práce…pivo

reagovat
Středa 15. února 2012 v 16:53 ® sethy reakce na …
sethy

dam> Mám 15ku a včerejší 34cm led ne víc jak 15–20 vteřin.

reagovat
Středa 15. února 2012 v 16:44 ® dam reakce na …
dam

sethy> měli tam 20 vrták, led asi 30…já mám rád užší vrtáky, jenže kluci strašili s kapra atd…nakonec všechno duhoni, ale bylo fajn…kdybych neřídil, tak tam ležím do dneška

reagovat
Středa 15. února 2012 v 16:22 ® sethy reakce na …
sethy

dam> mám kvalitní vrták. Včera jsem vyvrtal cca 30 děr a pohodička jazz :-)
No banjo 2 už je na hraně normální vláčky :-D

reagovat
Středa 15. února 2012 v 15:58 ® dam reakce na …
dam

SURF> něco už sice jo, ale snad ještě aj před sebú:-D

reagovat
Středa 15. února 2012 v 15:54 ® dam reakce na …
dam

sethy> jo a banjo 2 není snad už mikromrdka?9-)

reagovat
Středa 15. února 2012 v 15:52 ® dam reakce na …
dam

sethy> kamaráde…jsem rád, že jsem dens nevyrazil a zítra to nebude lepší…nějaké dírky mě můžou…v sobotu jsem vrtal asi 8 děr a pěkně jsem se utahal…navíc, přes ty vaše kopečky to bude fantazie:-((

reagovat
Středa 15. února 2012 v 15:48 ® SURF reakce na …

dam> Dobrá, dobrá.....tak aspoň připusťme, že „něco“ umíš.....podle toho, co máš už za sebou…:->

reagovat
Středa 15. února 2012 v 15:42 ® sethy reakce na …
sethy

dam> Ale v chytání na mikromrdky máš znatelně navrch. Sám jsem se o tom přesvědčil. Ikdyž já tehdá neměl sebou žádný ULko a návazec z 0,40 floáče nebyl na ty duhoně ideál :-D
Btw. nechystáš se zítra k nám? Jedem do Jestřabek.

reagovat
Středa 15. února 2012 v 15:34 ® dam reakce na …
dam

SURF>nebo kyblík s rybičkami:-D Já se nepovažuju za špičkového vláčkaře. Tady na Chytej je většina lepších než já…chytají totiž normálně a neblbnou kolem závodů.. Osobně mám na pstruhy třeba stříbrného liviase, nebo na Airity jsou cívky stříbrné…neřešil bych to…je spousta jiných faktorů, jak si zkazit lov:-)

reagovat
Středa 15. února 2012 ve 12:07 ® SURF

Se vším, co jste tady napsali, tak souhlasím. Měl jsem na mysli naviják, který např. je celý „stříbrný“. Já prostě ze zásady (pokud se tomu můžu vyhnout), tak nic lesklého nekupuji. Žlutý – bílý prut, stříbrný naviják.......Níž jsem chtěl napsat, že to hlavně vadí mě. Taky jsem psal, že ten naviják bych musel vidět a osahat si ho. Pak bych možná změnil názor. Ani Ryobi Zauber neni bez optických „chyb“, ale odpouštím mu, protože má jiné přednosti. Cena, kvalita.....

dam> Špeci pro tebe: peán mám v kapse, krabičky mám takové, které „neklapou“, nebo je mám upravené. Nejsem sice tak pohotový, ale nejsem závodník. Rád bych se třeba s tebou někdy setkal, protože se rád přiučím. Nikdy jsem neměl možnost, se setkat se špičkovým vláčkařem.

„Krásný příklad“: Ve čtyři hodiny ráno, (většinou bývá u vody klid) a „rybář“ otvírá kyblík od Primalexu, s krmením.......

reagovat
Středa 15. února 2012 v 11:09 ® osprey reakce na …
osprey

SURF> Vzhledem k stračímu komplexu současné generace už moc nelesklých navi nenajdeš. Lesklý kov je všude, povrchy se lakují…

Já mám svoje černá Aera z roku raz dva, ta byla matná dokonale. Momentálně mi jako černá věc leží v hlavě Team Daiwa 3012 (Match – Feeder), což je naviják s precizními střevy černý jak noc. Sehnatelný na českém webu za 6 000.

Ale rybám to fakt vadí minimálně. Myslím, že kdybys chtěl s ohledem na ryby řešit barvu navijáku, měl bys i uvažovat i o tom, že si zabarvíš obličej jako maníci od zelenejch baretů:-))

reagovat
Středa 15. února 2012 v 10:27 ® sethy reakce na …
sethy

dam> To určitě ano. „daleko podstatnější je viditelnost rybáře, jeho přístup k vodě a chování na břehu nebo ve vodě“ s tímto a klepnutím krabičky souhlasím. To ostatní nemohu posoudit, na potocích nechytám :-)

reagovat
Středa 15. února 2012 v 10:11 ® dam reakce na …
dam

sethy> na každém navijáku je něco lesklého a i černý naviják umí hodit odlesk…někdy to může být opravdu to, co ryby vyplaší, ale to jen v hodně zvláštním úhlu…daleko podstatnější je viditelnost rybáře, jeho přístup k vodě a chování na břehu nebo ve vodě…větší škodu než ten lesknoucí se navi udělá lesknoucí se peán, který se hýbe na vestě a ještě horší je otevírání krabičky a její zpětné zavírání. to maličké klapnutí může být zásadní… Na velkých vodách to je vše ale naprosto banální, největší opatrnost musí být na malých vodách…

reagovat
Středa 15. února 2012 v 9:39 ® sethy reakce na …
sethy

SURF> Tož já ti nevím, ale mám na navijácích i lesklé plošky a že by mě to nějak házelo prasátka do očí, to se říct neda. Ono něco lesklého je i na twinovi a určitě i na Ballisticu.

reagovat
Středa 15. února 2012 v 6:42 ® troutkiller reakce na …

SURF>Přiznám se že problémy které řešíš sem nikdy neřešil:-((

reagovat
Úterý 14. února 2012 ve 22:06 ® SURF reakce na …

sethy> On se dívá na mě.....

reagovat
Úterý 14. února 2012 ve 21:28 ® sethy
sethy

SURF> nesmíš se dívat na naviják :-D

reagovat