Vyhledávání
Daiwa Ballistic nebo Shimano Twin Power ?
10.2.2012 | Dany73 | 30.861 zobrazení | 83 odpovědí
Rád bych se zeptal na vaše zkušenosti s navijáky Daiwa Ballistic 2500SH a Shimano Twin Power 2500FC. Na doporučení se rozhoduji už pouze mezi těmito dvěma, cenově střední třídy. Zajímalo by mne, zda je tak velký rozdíl v kvalitě oproti rozdílu finančnímu. Prostě zda-li mi srovnatelně poslouží na běžnou přívlač to téměř o 2000,– levnější Shimano. Vláčím v sezoně každý víkend středně těžké nástrahy, prut 210 Penn Millenium. Děkuji moc za vaše názory a zdravím všechny kolegy rybáře!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 17. února 2012 ve 12:18 ® osprey reakce na …
-
sethy> Ono tam jaksi nebylo kam nahodit… Ale to se poddá. Nehledal bych v tom verk na sumcovláčku, ale lehčí přívlač spolu s primárním určením by zvládat měl. Výběr jsem konzultoval s vlastníkem tohoto stroje. Ten chválil.
Možná jsi měl kliku jako u Caldie.
reagovat - Pátek 17. února 2012 v 0:15 ® sethy reakce na …
-
osprey> A chytal jsi s ním nebo jen točil na krámě? Já měl tu předešlo verzi TD-R a na krámě supr. U vody děs a běs
reagovat - Čtvrtek 16. února 2012 ve 23:28 ® osprey reakce na …
-
Kubah> Jo, ten je taky povedený. Ale já skončím u toho černého. Je to jen otázka času. Už toho cajku potřebuju jen málo. Ale když už, tak ať to za něco stojí.
reagovat - Čtvrtek 16. února 2012 ve 21:06 ® Kubah reakce na …
-
osprey> já držel v ruce tenhle a taky jsem celkem slintal
http://www.daiwa-fishing.cz/…-feeder.html
reagovat - Čtvrtek 16. února 2012 v 0:34 ® osprey reakce na …
-
Kondor> Koukal, ale má to velmi slušná střeva, cívka se mění pouhým mačknutím a vypadá to dobře.
Já už mám s čím chytat, tak můžu slintat vysoko.
A i když píšou match a feeder, tak na vláčku to bude dobrý strojek, navíc by měl mít jemnější a pozvolnější brzdu.
Ale i ten za sto liber je povedený strojek. Osobně mi sedí víc než Excelery. Ale jen na krámu a to je vždycky jen dojem.
reagovat - Čtvrtek 16. února 2012 v 0:21 ® Kondor reakce na …
-
Osprey – Tak to jo, paráda! To jsme zase někde jinde, to už bych koukal moc vysoko…
reagovat - Středa 15. února 2012 ve 23:48 ® osprey reakce na …
-
Kondor> Ta, co jsem myslel, je tam za 194 nebo 199 – podle velikosti.
reagovat - Středa 15. února 2012 ve 22:39 ® Kondor reakce na …
-
Ta černá Team Daiwa se mi taky hóódně pozdává! A tady ho mají ve všech velikostech za 100 liber…
http://www.fostersofbirmingham.co.uk/
Ještě jsem ale nezjišťoval zasílací podmínky…
reagovat - Středa 15. února 2012 ve 20:26 ® SURF
-
Nějak jsme změnili téma......Tak promiň, Dany73.....
reagovat - Středa 15. února 2012 ve 20:22 ® dam reakce na …
-
troutkiller> učím se od tebe
reagovat - Středa 15. února 2012 ve 20:07 ® troutkiller reakce na …
-
dam>Zdar kámo
reagovatTy si skromnej jak Lenin
))
- Středa 15. února 2012 ve 20:04 ® troutkiller reakce na …
-
sethy>Pořádnej vrták je základ
reagovat))
- Středa 15. února 2012 v 17:01 ® dam reakce na …
-
sethy> no to je jasný, to je úplně jiná práce…
reagovat - Středa 15. února 2012 v 16:53 ® sethy reakce na …
-
dam> Mám 15ku a včerejší 34cm led ne víc jak 15–20 vteřin.
reagovat - Středa 15. února 2012 v 16:44 ® dam reakce na …
-
sethy> měli tam 20 vrták, led asi 30…já mám rád užší vrtáky, jenže kluci strašili s kapra atd…nakonec všechno duhoni, ale bylo fajn…kdybych neřídil, tak tam ležím do dneška
reagovat - Středa 15. února 2012 v 16:22 ® sethy reakce na …
-
dam> mám kvalitní vrták. Včera jsem vyvrtal cca 30 děr a pohodička jazz
reagovat
No banjo 2 už je na hraně normální vláčky - Středa 15. února 2012 v 15:58 ® dam reakce na …
-
SURF> něco už sice jo, ale snad ještě aj před sebú
reagovat - Středa 15. února 2012 v 15:54 ® dam reakce na …
-
sethy> jo a banjo 2 není snad už mikromrdka?
reagovat - Středa 15. února 2012 v 15:52 ® dam reakce na …
-
sethy> kamaráde…jsem rád, že jsem dens nevyrazil a zítra to nebude lepší…nějaké dírky mě můžou…v sobotu jsem vrtal asi 8 děr a pěkně jsem se utahal…navíc, přes ty vaše kopečky to bude fantazie
reagovat - Středa 15. února 2012 v 15:48 ® SURF reakce na …
-
dam> Dobrá, dobrá.....tak aspoň připusťme, že „něco“ umíš.....podle toho, co máš už za sebou…
reagovat - Středa 15. února 2012 v 15:42 ® sethy reakce na …
-
dam> Ale v chytání na mikromrdky máš znatelně navrch. Sám jsem se o tom přesvědčil. Ikdyž já tehdá neměl sebou žádný ULko a návazec z 0,40 floáče nebyl na ty duhoně ideál
reagovat
Btw. nechystáš se zítra k nám? Jedem do Jestřabek. - Středa 15. února 2012 v 15:34 ® dam reakce na …
-
SURF>nebo kyblík s rybičkami
reagovatJá se nepovažuju za špičkového vláčkaře. Tady na Chytej je většina lepších než já…chytají totiž normálně a neblbnou kolem závodů.. Osobně mám na pstruhy třeba stříbrného liviase, nebo na Airity jsou cívky stříbrné…neřešil bych to…je spousta jiných faktorů, jak si zkazit lov
- Středa 15. února 2012 ve 12:07 ® SURF
-
Se vším, co jste tady napsali, tak souhlasím. Měl jsem na mysli naviják, který např. je celý „stříbrný“. Já prostě ze zásady (pokud se tomu můžu vyhnout), tak nic lesklého nekupuji. Žlutý – bílý prut, stříbrný naviják.......Níž jsem chtěl napsat, že to hlavně vadí mě. Taky jsem psal, že ten naviják bych musel vidět a osahat si ho. Pak bych možná změnil názor. Ani Ryobi Zauber neni bez optických „chyb“, ale odpouštím mu, protože má jiné přednosti. Cena, kvalita.....
dam> Špeci pro tebe: peán mám v kapse, krabičky mám takové, které „neklapou“, nebo je mám upravené. Nejsem sice tak pohotový, ale nejsem závodník. Rád bych se třeba s tebou někdy setkal, protože se rád přiučím. Nikdy jsem neměl možnost, se setkat se špičkovým vláčkařem.
„Krásný příklad“: Ve čtyři hodiny ráno, (většinou bývá u vody klid) a „rybář“ otvírá kyblík od Primalexu, s krmením.......
reagovat - Středa 15. února 2012 v 11:09 ® osprey reakce na …
-
SURF> Vzhledem k stračímu komplexu současné generace už moc nelesklých navi nenajdeš. Lesklý kov je všude, povrchy se lakují…
Já mám svoje černá Aera z roku raz dva, ta byla matná dokonale. Momentálně mi jako černá věc leží v hlavě Team Daiwa 3012 (Match – Feeder), což je naviják s precizními střevy černý jak noc. Sehnatelný na českém webu za 6 000.
Ale rybám to fakt vadí minimálně. Myslím, že kdybys chtěl s ohledem na ryby řešit barvu navijáku, měl bys i uvažovat i o tom, že si zabarvíš obličej jako maníci od zelenejch baretů
reagovat - Středa 15. února 2012 v 10:27 ® sethy reakce na …
-
dam> To určitě ano. „daleko podstatnější je viditelnost rybáře, jeho přístup k vodě a chování na břehu nebo ve vodě“ s tímto a klepnutím krabičky souhlasím. To ostatní nemohu posoudit, na potocích nechytám
reagovat - Středa 15. února 2012 v 10:11 ® dam reakce na …
-
sethy> na každém navijáku je něco lesklého a i černý naviják umí hodit odlesk…někdy to může být opravdu to, co ryby vyplaší, ale to jen v hodně zvláštním úhlu…daleko podstatnější je viditelnost rybáře, jeho přístup k vodě a chování na břehu nebo ve vodě…větší škodu než ten lesknoucí se navi udělá lesknoucí se peán, který se hýbe na vestě a ještě horší je otevírání krabičky a její zpětné zavírání. to maličké klapnutí může být zásadní… Na velkých vodách to je vše ale naprosto banální, největší opatrnost musí být na malých vodách…
reagovat - Středa 15. února 2012 v 9:39 ® sethy reakce na …
-
SURF> Tož já ti nevím, ale mám na navijácích i lesklé plošky a že by mě to nějak házelo prasátka do očí, to se říct neda. Ono něco lesklého je i na twinovi a určitě i na Ballisticu.
reagovat - Středa 15. února 2012 v 6:42 ® troutkiller reakce na …
-
SURF>Přiznám se že problémy které řešíš sem nikdy neřešil
reagovat - Úterý 14. února 2012 ve 22:06 ® SURF reakce na …
-
sethy> On se dívá na mě.....
reagovat - Úterý 14. února 2012 ve 21:28 ® sethy
-
SURF> nesmíš se dívat na naviják
reagovat