Vyhledávání
Daiwa Ballistic nebo Shimano Twin Power ?
10.2.2012 | Dany73 | 30.863 zobrazení | 83 odpovědí
Rád bych se zeptal na vaše zkušenosti s navijáky Daiwa Ballistic 2500SH a Shimano Twin Power 2500FC. Na doporučení se rozhoduji už pouze mezi těmito dvěma, cenově střední třídy. Zajímalo by mne, zda je tak velký rozdíl v kvalitě oproti rozdílu finančnímu. Prostě zda-li mi srovnatelně poslouží na běžnou přívlač to téměř o 2000,– levnější Shimano. Vláčím v sezoně každý víkend středně těžké nástrahy, prut 210 Penn Millenium. Děkuji moc za vaše názory a zdravím všechny kolegy rybáře!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 14. února 2012 ve 21:20 ® dam reakce na …
-
troutkiller> co jsem provedl???
reagovat - Úterý 14. února 2012 ve 21:15 ® SURF reakce na …
-
troutkiller> Na ryby prdím. Jde mi o moje oči. Záblesky. Při vláčení, je to nejhorší. Nesnáším jakékoliv brýle.
reagovat - Úterý 14. února 2012 ve 21:02 ® troutkiller reakce na …
-
SURF>Tak já nevim ale že bych kuly barvě zaznamenal ubytek ryb to bych neřekl
reagovatProč je nejvíc záběru na lesklé plechy??
- Úterý 14. února 2012 ve 20:48 ® SURF
-
troutkiller> To je dobrý postřeh. Lesklé na rybách zrovna moc nemusím. Někdy to vadí při ostrém světle. Hlavně při slunci. Při vláčení je vše v pohybu a máš všechno blízko u sebe. Prut + naviják. To je podle mě dost mínus. To by mě musela „omráčit“ cena (nižší) a kvalita. Černá je pro mě dobrá......
reagovat - Úterý 14. února 2012 v 18:46 ® troutkiller reakce na …
-
SURF>Já sem do něj šel podle Damovo doporučení a podle fotky
reagovatJen dej bacha na tý fotce vypadá matnej ale ve skutečnosti je lesklej
- Úterý 14. února 2012 v 18:21 ® SURF reakce na …
-
troutkiller> Ne, nepochybuju. Nemám důvod. Dama, až tady „uvidím“, tak se ho zeptám. Vždy je lepší víc lidí, víc názorů.
Horší je, že si ho nemám kde osahat. Šel bych do něj, úplně naslepo.
reagovat - Úterý 14. února 2012 ve 12:41 ® troutkiller
-
SURF> Ten navi je fakt super,já ještě uvažuju o té menší verzi
reagovatChod je super a žádné vule,pokud pochybuješ optej se Dama ten s ním má odlapanou celou závodní sezonu.
- Úterý 14. února 2012 v 10:59 ® SURF reakce na …
-
troutkiller> Čistě teoreticky, mě napadlo, proč neušetřit. Pokud by se „vyrovnal“ navijákům cca za 12.000.-. Tuhle cenu bych ještě skousnul. Ta váha a výbava navijáku mě zaujala.
reagovat - Úterý 14. února 2012 v 9:53 ® troutkiller
-
SURF>Kolega se plete,mám ho pouze jeden kus
reagovatJe to příjemnej navi se super váhou a brzdou,dovolim si říct že brzda je stejně dobrá jako na Daiwě Certeate.Twyna strčí v pohodě do kapsy
Mám ho zhruba pul roku a pohoda!
- Úterý 14. února 2012 v 6:42 ® sethy reakce na …
-
SURF> Určitě ho má. A to minimálně ve dvou kusech
reagovat - Úterý 14. února 2012 v 1:21 ® SURF
-
troutkiller> Napadlo mě, jestli neznáš náhodou tenhle naviják. http://www.tropicliberec.cz/…vo-neos-30-s Případně, pokud ho dokonce nevlastníš, tak to by bylo ještě lepší. Zajímalo by mě jestli by mohl konkurovat třeba té Daiwě Ballistic. Případně, jestli by nebyl schopen konkurovat i dražším Daiwám a Shimanům. Cca o 100 procent. Třeba Twinům. Ten naviják by potom byl ještě zajímavější.
reagovat - Pondělí 13. února 2012 v 17:03 ® troutkiller reakce na …
-
Martin Chmelík>Já sem tady za SNOBA tak pod Zaion od Daiwy jít prostě nemužu i kdybych ctěl
reagovat)Prostě nemužu!
- Pondělí 13. února 2012 v 15:57 ® Martin Chmelík
-
Tyto diskuze budou stále o subjektivních pocitech a i o náhodě. I v té nejvyšší kategorii u obou značek se může stát, že nějaký ten kus bude zmetek. Každopádně TWIN POWER je jeden z velmi kvalitních kolovrátků. Mám doma verze FA, FB a i FC (v této verzi řekl bych, že kvalita šla trochu dolů) a jsem spokojený.
reagovat - Pondělí 13. února 2012 v 15:53 ® sethy reakce na …
-
troutkiller> Jen jestli nekecáš
reagovat - Pondělí 13. února 2012 ve 12:53 ® osprey
-
Je vidět, jak jsou ty zkušenosti individuální. Je to otázka často i koupeného kusu. Krásně je to vidět na té Caldii – sethy udělal špatnou zkušenost a mě se taky povedlo vidět jednu, která by mě asi taky přivedla k názoru, že to není dobrý naviják. Naštěstí jsem viděl i řadu velmi povedených Caldií, o kterých by se nedalo říct křivé slovo.
Dál je třeba vzít v úvahu, že Twin se dnes dá koupit i kolem 4000 Kč a porovnával bych ho s Daiwou v této ceně. Aby to bylo fér, tak koupenou kdekoli.
Sám mám Twina FC už skoro tři roky a nemám s ním problém.
reagovat - Pondělí 13. února 2012 ve 12:50 ® troutkiller reakce na …
-
sethy>Zázvorková je taky jedinej navi od šíma kterej bych pořídil
reagovatTedy v SW provedení.To od Daiwy by jich bylo podstatně víc!
- Pondělí 13. února 2012 v 9:19 ® sethy reakce na …
-
troutkiller> No jo ale ty tou Daiwou myslíš Cerate a víš
reagovatTo Stella je taky v pořádku.
- Pondělí 13. února 2012 v 7:09 ® troutkiller reakce na …
-
sethy>Musíš kupovat Daiwu a né Daiwu
reagovat)
- Pondělí 13. února 2012 v 7:07 ® troutkiller
-
Daiwa na rozdíl od šíma má hladší chod,nulovou vuly na kličce(což nesnášim)a řekl bych je celkově povedenější
reagovatPo špatnejch zkušenostech s navi Shimano většinu navi i multíku tvoří Daiwa
- Neděle 12. února 2012 ve 22:15 ® sethy reakce na …
-
Oňas28> A to nemyslíš vážně že ne? Většina lidí kolem mě má twiny, chodím s něma často k vodě, mají vytahané i sumce přes 150, některé twiny už jedou 3ti sezonu a jsou pořád v cajku – dešť, sníh, mráz, nic je nerozhází. Za to Caldia je hrozná šunka.
reagovat - Neděle 12. února 2012 ve 21:27 ® Oňas28
-
Osobně jsem zkusil Shimano Stradic i TwinPower FC a vážně už nikdy. Možná hodně lidem stačí, ale já ho uhnal za cca 3 měsíce vláčky. Sice intenzivní, ale jo. Další velká nevýhoda-TP je strašně náchylný na vlhko, jakmile prší a nebo je velká mlha-vlhdost normálně začně zatuhovat. Jinak brzdu má luxusní.
Vyzkoušel jsem Daiwu Caldii a po sezoně jsem přikoupil druhou
reagovatKus železa nesmrtelnýho
- Pátek 10. února 2012 ve 21:08 ® osprey
-
Znám oba a jsou to oba dobré navijáky. Ballistic je lehčí (zaionové tělo a rotor), má vyšší převod a širší cívku. Zkušeností je zatím málo, je to novinka pro tuto sezónu.
Twina FC přímo vlastním a je to pohodový naviják. Tohle bude o vkusu zájemce. Rozhodovat budou buď parametry, nebo rybářovo oko, případně peněženka. Twin je aktuálně díky doprodeji velmi levný.
reagovat - Pátek 10. února 2012 ve 20:58 ® skwor
-
Ten Twin stál dřív kolem 6000, součastná cena je proto, že ho nahradil Biomaster FB. Nevím o nikom, kdo by s Twinem nebyl spokojený. Daiwu neznám.
reagovat