Vyhledávání
Putování woblerů
10.2.2012 | Hony | 37.203 zobrazení | 53 odpovědí
Putování woblerů a jiných vláčecích sarapatiček. Stalo se Vám, že vámi utržená vláčecí nástraha byla vylovena někým jiným, a nebo jste vylovili nástrahu někoho jiného? Mě se to stalo několikrát v obou případech. Naposled jsem vyvláčel samodomo woblera a docela by mne zajímalo odkud se v Praze Troji objevil.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 8. března 2012 ve 21:05 ® Kazan reakce na …
-
Hony> ty co přeletí, spadnou, rozpadnou se a při deštích se beztak splaví do toku nebo jen kontaminují půdu v okolí toku.
reagovat - Čtvrtek 8. března 2012 ve 20:21 ® Hony reakce na …
-
osprey> Tomu rozumím, ale mám dojem, možná se mýlím, že těch brohů při střelbě na letící cíle nad vodou se do ni moc nedostanou. Nejspíše přeletí na druhý břeh.
reagovat - Čtvrtek 8. března 2012 ve 13:57 ® osprey reakce na …
-
Hony> Možná jsem to blbě napsal. Ten kus olova fyzicky zmizí. Oxiduje a rozkládá se. Vnikají oxidy, hydrogenoxidy a různé soli olova, což je reálně neuchopitelná hromádka jedovatého svinstva, kterou je ten sediment nasáklý.
Za studií dělal kamarád výzkum sedimentů na Orlíku. Ve dvou vzorcích měl extrémní koncentrace olova (rybářské olůvko tam neměl). Když jsem mu vysvětlil, kolik se tam toho ročně nahází, jen valil oči.
Jak se rozkládá brok, to máš nafocené v článku o toxicitě olova, co tu vyšel před půl rokem. Za osmnáct měsíců je z olověného broku s bídou půlka.
reagovat - Čtvrtek 8. března 2012 ve 12:23 ® Bigpista reakce na …
-
Hony> Právě kvůli tomu, že se rozkládá. Olovo jako takové není jedovaté, to jsou pouze některé jeho sloučeniny, které vznikají právě při tom rozkladu.
reagovat - Čtvrtek 8. března 2012 v 11:49 ® Hony reakce na …
-
osprey> Tak proč se musí střílet u vody ocelovými broky?
reagovat - Středa 7. března 2012 ve 23:59 ® osprey reakce na …
-
bighippo> Olovo podléhá rozkladu – taková ta bílá hmota na povrchu utopených olov jsou produkty jejich rozkladu. Sice to zamoří sediment, ale časem ta zátěž jako taková zmizí.
Ze zdravotního hlediska by bylo lepší, kdyby se to nerozkládalo a nezmizelo.
reagovat - Středa 7. března 2012 ve 21:36 ® Hony reakce na …
-
bighippo> To abychom si včas vykolíkovali claim
reagovat - Čtvrtek 1. března 2012 ve 20:18 ® bighippo reakce na …
-
Hony>naprosto souhlasím, chtěl bych to vidět........
reagovat - Čtvrtek 1. března 2012 ve 20:17 ® bighippo reakce na …
-
copak „ocelařina“, ta se za pár let úplně rozpadne, ale toho olova, za ty léta jsem tam nechal pěknejch pár kilo...............
reagovat - Úterý 28. února 2012 ve 23:25 ® revoke
-
Ano, stalo a dodnes to nechápu. Byli jsme tehdy ještě kluci, když jsme vláčeli jednou v létě na menším rybníku, kde vlastně ani není moc vázek. Stmívalo se, když brácha s pěticentimetrovým woblerem uvázl a utrhl jej. Posouváme se o 150m výše, nahazujeme na těžko. Po dvou hodinách se brácha rozhoduje jít opět vláčet, byť se mu po ztrátě onoho woblera už moc nechtělo. Je tma, bratr nahazuje naslepo někam na vodu a prvním přitažením nástrahy ke břehu mu na nástraze (myslím, že to byla třpytka) visí onen urvaný wobler. O 150 metrů jinde, za tmy, prvním hodem…
reagovat - Úterý 28. února 2012 ve 21:17 ® Char reakce na …
-
Za minulou sezonu jsem těžce v mínusu, nejvíc mě mrzí 2ks 5ti cm Illexů který jsou kdesi na Orlíku
reagovat - Úterý 28. února 2012 ve 14:26 ® Bigpista reakce na …
-
Hony> Taky jsem těžce v mínusu. Když nic neurvu, tak je mi to podezřelé
reagovat - Úterý 28. února 2012 ve 14:00 ® Hony reakce na …
-
bighippo> Když sečtu stráty a nálezy, jsem stále ve velkém mínusu. Takže příští století budou řeky nová ložiska kovů.
reagovat - Pondělí 27. února 2012 v 18:49 ® bighippo
-
Jak už to mezi námi bývá, každý má své oblíbené místo, kde už nejednu větší šupinu zdatně uvláčel.Tam by člověk nepustil snad ani kámoše. Já mám ve zvyku si lihovkama dobarvovat to co zrovna používám. Takže vlastně každá je tak trochu originálem a o to větší překvapení, když takovou „serepetičku“ vytáhnu při vázce na úplně jiném místě i na jiné řece za 3 roky spolu se smotkem vlasců. Ten koloběh je neskutečný, ale také to neskutečné množství různých nástrah, které nenávratně zmizí ve vodě a které se nikdo ani nepokouší dostat ven. Zamysleme se nad počtem nástrah, které sami utrhneme a vynásobme je průměrným počtem kolegů od vody. Asi se budeme divit...........
reagovat - Pondělí 27. února 2012 v 15:22 ® Hony reakce na …
-
osprey> díky
reagovat - Pondělí 27. února 2012 ve 14:21 ® osprey reakce na …
-
Hony> Potápivá verze Rapaly Jointed (Countdown Jointed – CDJ). Jde ke dnu, má lehce zalomenou lopatku a velmi specifický chod.
Je to wobbler pro ty, co si s tím umí vyhrát, funguje i na dost opatrné ryby. Pro Rapalu je zřejmě komerčně nezajímavý a tak už se nedělá.
reagovat - Pondělí 27. února 2012 ve 13:45 ® Hony reakce na …
-
kerob> omlouvám se,ale co je to za woblera CDJ ? Na Googlu jsem nic nenašel.
reagovat - Středa 22. února 2012 ve 23:47 ® kerob reakce na …
-
cormaxx> nenabidnu nic… tech nekolik CDJ co mam, mi staci. 11 S mam.
reagovat - Úterý 21. února 2012 ve 14:14 ® cormoran
-
osprey> Ani moje ne. Já si libuju ve štíhlých, líných a jednodílných modelech
Tak to už asi žádný neseženu, snad jen, kdyby se u nás v Kotěhůlkách našel nějakej zapomenutej a prodejce by nesledoval, jak se začíná pomalu vytrácet z trhu..
noba> To je na mě dost, víc jak tři stováky bych vypláznul jen za jedinýho voba, ale za tohle ne, takovou cenu pro mě nemá
reagovat - Úterý 21. února 2012 ve 13:19 ® noba reakce na …
-
cormoran> slušná cena tohoto wobu je kolem 300kč, taky jeden mám. 11cm FT.
reagovat - Úterý 21. února 2012 ve 12:22 ® osprey reakce na …
-
cormoran> Za slušnou cenu nevím, fór je v tom, že dnes se prodávají spíše za neslušnou
Mám jeden vzorek a občas ho vykoupu. Vím, v čem je dobrý, trápili jsme tu věc s pepou-č dost dlouho, abychom omrkli její potenciál. Ale moje chytání na ní nestojí.
reagovat - Úterý 21. února 2012 v 10:02 ® cormoran reakce na …
-
noba> Četl jsem, že si ho dost lidí chválí, ale osobně jsem na něj toho moc nepochytal. Pár candošů a jednoho tolstoje za tlamu. Dokonce mi chodí trochu do boku při rychlým tažení. Ale kdybych je někde za slušnou cenu viděl, klidně si ještě dva v jiný barvě vezmu. Lítají daleko a dá se s nimi dělat dost věcí..
reagovat - Pondělí 20. února 2012 v 18:33 ® cormaxx reakce na …
-
kerob> Co by si nabídnul za CDJ 11 S ? Byl jednou v akvárku,krabku myslim mám
reagovat - Pondělí 20. února 2012 v 18:01 ® reakce na …
-
Char>
Hony> Z nouze úlovek.Lidi věděj co ztrácet.
reagovat - Pondělí 20. února 2012 v 17:50 ® ladamaj
-
Jako rybář také chodím k vodě jen třeba kouknout ,koupat pejsky takže vím kde je možnost vázek které jsou kolikrát jak vánoční stromeček.Pokaždé se něco najde ale ti lanaři toje opravdu perlička někdy jde jen o očištění jindy i o opravu což není problém kor když jde o voblery v ceně od 200kč nahoru tak to zatu práci stojí.
reagovat - Pondělí 20. února 2012 v 16:53 ® hraji
-
Prutos> tedy ale že ti trvalo, než jsi nakoukl.
reagovat - Pondělí 20. února 2012 ve 12:20 ® kerob reakce na …
-
noba> presne tak… ja ted vyhral 2ks na E-bayi za zhruba 350 kc kus (novy bez krabicek, CDJ 11 FT a totez v barve stiky) a myslim, ze jsem nekoupil uplne spatne… novej v krabicce se da strelit i za 50 USD za kus, co jsem tak koukal. Jinak jsem jedno CDJ 11 S nasel na Sazave a je to asi muj nejlepsi nalez.
reagovat - Pondělí 20. února 2012 v 11:22 ® noba
-
cormoran> no hlavně ten cd jointed je kapitální úlovek
reagovat - Pondělí 20. února 2012 v 10:33 ® Hony
-
mannice> Mám také dva. Jeden chodí dobře a druhý se nekýve ze strany na stranu, ale nahoru a dolů. Ozobává dno. Používám jej jako předjezce na vázky. Nic dosud nechytl.
reagovat - Pátek 17. února 2012 v 18:08 ® Char
-
mannice> nechodí skoro vůbec, myslím že jsem něco podobného zahlíd v lídlu takže jsem to obešel obloukem po zkušenosti s tím nalezencem
reagovat