Chytej.cz

Prut na outdoor/hiking na Aljasce necteno

10.2.2012 | Ower | 2.646 zobrazení | 4 odpovědi | upravit

Zdravim vsechny rybare! Chystam se ted na jare na mesic do divociny na Aljasce a rad bych si s sebou vzal vybaveni na rybolov – v prirode je o jidlo nouze. Chtel jsem se poradit s odborniky, jaky prut bych mel zvolit. Moje pozadavky jsou jednoduche: musim s tim byt schopen vytahnout rybu typu lososa ci rainbow trouta, idealne co nejlehci, urcite teleskop, ve slozenem stavu co nejmensi. Nemusim mit nic luxusniho, hledam idealni pomer cena/vykon, prut bude vylozene doplnek vystroje, budu chytat jen v pripade, ze bude v divocine hlad. Moc dekuju za rady! Ondra

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 10. února 2012 ve 22:08 ® regulus reakce na …
regulus

osprey> uvědom si, že tazatel na chytání ryb dlabe, potřebuje něco skladnýho, co málo váží, není to dlouhý a jedinej důvod proč to sebou bude táhnout je, aby v případě potřeby chytil rybu na jídlo a to jakoukoliv, docela pochybuju, že by lpěl na lososech nebo něčem podobným, myslím, že když si lapnou k večeři dva tři pstruhy kolem 30–40cm tak to bude to co chce. Z toho důvodu jsem si myslel, že je bič nejvhodnější, složený to má ani ne 40 cm, tak proč se tahat s víc jak metr dlouhou děličkou a ještě s navijákem. Nejede na ryby, ale šmatlat po přírodě.

reagovat
Pátek 10. února 2012 ve 21:15 ® osprey
osprey

Já bych si na místě koupil dělený Shakespeare Ugly Stik. Je to levné a prakticky se to nedá zlomit.

Teleskop do divočiny a ještě na rybu typu lososa, to bych snad ani neriskoval.

reagovat
Pátek 10. února 2012 ve 20:16 @ Pepa Čochtan

Jedině tendle: http://www.naprivlac.cz/…er-c116_p460

Chce to i naviják a jiné cetky. Na jaře na Aljašku? A kam na Aljašku? Na jaře? Co je to jaro? Hiking, či trekking. Ještě i fishing?

reagovat
foto/forum/2012/th-img19751.jpg
Pátek 10. února 2012 v 17:31 ® regulus
regulus

No popravdě asi by bylo nejlepší, kdybys koupi prutu nechal až do USA, protože jednak tam je většina věcí levnější než u nás, odpadne ti to, že to zabírá místo v báglu, ale s těma teleskopama to tam možná tak slavný nebude. Další otázka je, jestli to tam budeš mít čas koupit, to záleží jak máte udělanej program, letiště bude určitě v nějakým větším městě a mimo to jsem přesvědčen, že obyčejnej prut koupíš s odpuštěním v každý prdeli. Nech si to projít hlavou, případně napiš kde přistaneš.

Druhá věc je ta, že asi nejseš rybář, takže nejsem schopnej posoudit, jak s tím umíš zacházet, ale pokud bych se měl rozhodovat já ve tvojí kůži, tak si asi vezmu bič (to je prut bez naviáku), cívku tenkýho a cívku silnějšího silonu, pár pytlíků háčků různejch velikostí, nějakej splávek a olůvka (bročky) a asi bych si nechal od někoho navázat pár mušek. Na lososa moc nevěř, ale něco k večeři si chytnout schopnej budeš.

Něco takovýho asi v USA koupíš všude.

Odkaz jsem smazal nefungoval, dej si do googlu Cabela's Teles­copic Panfish Poles a je to první odkaz.

EDIT Odkaz tu nefunguje tady máš obrázek a odkaz ti pošlu na mail pokud se ti to nepodaří najít.

http://images.cabelas.com/…15800_999_01?…

Ještě jeden odkaz

http://www.cabelas.com/…g/search.cmd?…

reagovat