Vyhledávání
Carp Marathon Praha - druhý ročník
5.2.2012 | RobS | 23.891 zobrazení | 26 odpovědí | upravit
Volná diskuse o druhém ročníku extremních kaprařských závodů na řece Vltavě!xxxxxxxxxxxxxxxxxx
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 10. února 2012 ve 14:26 ® reakce na …
-
osprey:Vážený rybářský kolego,nebuďte tak úzkoprsý,kolega ladamaj určitě myslel bojovou brzdu:)
reagovat - Pátek 10. února 2012 v 11:47 ® osprey reakce na …
-
ladamaj> Jak ti pomohl baitrunner při zdolávání s vlascem 0.08 mm?
reagovat - Pátek 10. února 2012 v 0:27 ® ladamaj reakce na …
-
RobS>já tahal 50cm kapra s fídrem heavy 80g na návazci 0,08 pěkný adrenalín cca 25min. apovedlose ho zdolat ale vše díky bajtuneru se o něj nepřišel vípady teda neskutečné ale supr den.
reagovat - Čtvrtek 9. února 2012 v 11:23 ® RobS reakce na …
-
osprey> když kapr cítí v blízkosti vázku a nemusí to být zrovna velikán, tak máš co dělat, aby jsi ho zastavil…kolikrat se mi stalo, že jsem měl brutalní jízdu a kapra jsem nedokazal zabrzdit, protože využil blízkých křovin. Po vyproštění člunem jsem zjistil, že má něco kolem 65cm. A to používám silnější vlasec a pletenku.
reagovat - Středa 8. února 2012 ve 23:40 ® osprey
-
RobS> Harmoniku by mi z toho neudělal. Na zničení prutu musejí být dva… Navíc ne s každým lightem se dají tyhle šibřinky provozovat.
On by v klidu dojel do vybraného keře a tam by mi to urval. Občas to udělají i daleko menší ryby. Loni jeden a myslím, že moc přes 60 cm neměl.
reagovat - Středa 8. února 2012 ve 23:16 ® RobS reakce na …
-
Musí to být supr zážitek s light feederem, ale kdyby ti sebral kapr 15kg +, tak by ti toho udělal harmnoniku
reagovat)Vltava je dobrá na kapry celoročně, ale někdy záleží na místě, kde zrovna jsou. Modřanský jez je supr v létě, to jest pravdou, ale musí být opravdu vedro. Loni v červenci jsme nachytali hodně kaprů na spodní části řeky, na Smíchově atd. Ale ta ryba byla i pod jezem. Ryb na Vltavě je jak máku a kapři tou řekou cestujou. Loni v červnu v době závodů se chytlo málo ryb. Možná to bylo teplotou vody, nebo tím že tam naráz bylo ve vodě tolik vlasců, ono těch důvodů může být víc. V tu dobu se upouštěla kvůli opravě vodní elektrárny přehrada Vrané nad Vltavou…to je vlastně k Praze nejbližší přehrada na Vltavě. Letos by to mohlo brát slušně. Jsou tam i dost zajímavá místa co se dna týče. No uvidíme
- Středa 8. února 2012 ve 22:48 ® osprey reakce na …
-
RobS> Tak oba víme, že je těch faktorů víc. Nevím, jak moc sem chodíš, ale moje kaprařina vypadá tak, že lovím kapry na light feeder v tažné vodě. Jsou malí, ale boje jsou to parádní. Stačí mi to. Až zestárnu, možná do té kaprařiny ještě proniknu.
Mimochodem – zkoušel někdo, jak se v tom úseku ty ryby pohybujou? V červenci by mohli být ti kapři z velké části klidně až někde pod Modřanským jezem. I když Vltava se moc nepřehřívá, takže je to otázka.
reagovat - Středa 8. února 2012 ve 22:36 ® RobS reakce na …
-
Nemusíš sedět někde zrovna 96h, aby jsi ulovil kapra
reagovatNěkomu stačí hodina
Zaleží na šikovnosti
- Středa 8. února 2012 ve 22:30 ® osprey reakce na …
-
RobS> Uvidíme. Pokud to vyjde, tak rád. Ono jeden z důvodů, proč nedělám kaprařinu, je ten, že nemám čas, chuť ani výdrž někde 96 hodin sedět.
Proto jsem taky velkého kapra nikdy nechytil
Ale možná bych měl začít pracovat na vytvoření mobilního pracoviště, třeba by mě to pak i začalo bavit
reagovat - Středa 8. února 2012 ve 22:23 ® RobS reakce na …
-
Závodní usek je počínaje od špičky císařské louky na smíchově a končit bude pod mostem Inteligence ( Chuchle ). Přijed se určitě mrknout. Bude tam mnoho zajímavostí.
reagovat - Středa 8. února 2012 ve 20:39 ® osprey
-
RobS> Závodní trať už je vybraná? (vím, že bych mohl prolustrovat stránky závodu, ale jednak su líné a jednak sis dal otázku sem na chytej
)
Možná bych se i zastavil s foťákem. Akorát toho 21.7. odpoledne asi budu mít moc práce…
reagovat - Středa 8. února 2012 ve 20:25 ® noba
-
a jéje
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 19:40 ® RobS reakce na …
-
Závod začíná 17.7 a končí 21.7. 2012 – 96h Jsem zvědavej kolik se letos chytne ryb a kolik bude vážit ta nej
reagovatNa vltavě je opravdu velké množství ryb, ale k té opravdu velké je se těžké dostat. Loni tam kamarád ulovil kapra 14kg nádherného šupináče, ale až nějákou dobu po závodech.
- Neděle 5. února 2012 v 19:32 ® osprey reakce na …
-
RobS> Je to možné, po roce 2002 byli i u nás. Ale jsou dost hltaví a tak šli rychle ven.
Kdyže se to má letos konat?
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 18:20 ® RobS reakce na …
-
Pár jeseterů na Vltavě bude. Zřejmě náplava z povodní.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 17:57 ® osprey reakce na …
-
RobS> Takže v Praze na Vltavě jsou jeseteři? Zajímavé. Pokud je lidi nesežerou, mohlo by to být za pár let docela překvápko. Ruský i sibiřák mají poměrně slušný růstový potenciál a žijou desítky let.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 17:40 ® RobS reakce na …
-
Při loňském ročníku se udělalo pár chyb. Ale letos si na to dáme pozor a hlavně už si žádnou zásadní chybu dovolit ani nemůžeme. Loni se taky chytlo poměrně málo ryb. Čekali jsme, že se toho chytne víc. Taky i z tohoto důvodu jsme termín o měsíc posunuli. Jinak se ulovil dokonce jeden jeseter něco málo přes 90cm. Dalšího kluci měli na prutě, ale ten jim utekl.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 16:49 ® osprey reakce na …
-
RobS> Naprosto v pohodě. Na logu to nestojí ani nepadá.
Jaký byl loňský ročník?
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 16:19 ® nnnap
-
osprey> nehaním. Také píši, že kdyby měl zájem, ať to přetáhne do fotofóra, ne tady. Logo je dost důležitý prvek- jde médií, propagačními materiály, bývá na cenách… Dost důvodů pro diskuzi nad jeho finální podobou. Samozřejmě, patří majitelům.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 16:17 ® RobS reakce na …
-
Pánové nejsem sic grafik, ale logo se mi líbí. Pokud máte někdo návrh na jeho zlepšení, tak se mu nebráním
reagovatAle myslím, že to tak stačí…
- Neděle 5. února 2012 v 16:03 ® osprey reakce na …
-
nnnap> Taky jsem v minulosti pár takových výtvorů spáchal… Takže hanět nechci.
Navíc by to tu spíš mělo být o té kaprařině. Rozebírat kvalitu grafického produktu tady asi nikdo nechtěl.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 15:59 ® nnnap reakce na …
-
osprey> nechci být na úvod příliš upřímný, ale když to dá do fotofóra, dostane se mu dobrých rad. Myslím si, že je co napravovat.
reagovat - Neděle 5. února 2012 v 15:55 ® osprey reakce na …
-
nnnap> Budí v tobě dojem, že je smontované z několika kusů?
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 14:44 ® nnnap
-
RobS> můžeš nám přiblížit trošičku logo a kdo ho dělal?
reagovat - Neděle 5. února 2012 ve 13:30 @ RobS reakce na …
- reagovat
- Neděle 5. února 2012 ve 13:28 @ RobS
- reagovat