Chytej.cz

Nanofil

27.1.2012 | Soho | 67.480 zobrazení | 226 odpovědí

NanofilAhoj Máte někdo nějakou zkušenost s nanofilem Berkley? Docela mě to láká,ale recenze a názory se hodně různí. Zdravím. S.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 26. června 2012 ve 21:26 ® Piscicapus reakce na …

David Havlíček> jako malej Jarda se tě musím zeptat, jak uděláš, že na slabý vlasec/šňůru eliminuješ záběry jiných ryb, kromě třeba zmíněných okounů a duháků?
A jak uděláš, abys na vlasec/šňůru o větším průměru ulovil třeba candáta, štiku, sumce a vyhnul se naopak okounům, tloušťům apod?
To je nějaký fígl?

Děkuji ti za odpověď.

reagovat
Úterý 26. června 2012 ve 20:58 ® HaD reakce na …
HaD

troutkiller> proč nesmyslná tloušťka? Na okouny, duháky apod. je 0,12 nesmyslný lano :-D

reagovat
Úterý 26. června 2012 ve 20:47 ® troutkiller reakce na …

kerob>problém bude nejspíš v té nesmyslné tlouštce:-(( Na pavučiny nechytám!Mám 0,12 a 0,20mm,bez problému!

reagovat
Úterý 26. června 2012 v 17:28 ® Bigpista
Bigpista

Používám nanofil 0,12mm na vláčku a zatím spokojenost. I při vyprošťování vázek drží fest a netrhá se.

reagovat
Úterý 26. června 2012 v 17:17 ® kerob reakce na …
kerob

troutkiller> ja nanofil 0,06 zkousel loni a nenadchnul me…fireline crystal 0,06 mi vyhovuje o hodne vic – te uz jsem spotreboval asi 1,5km a nikdy me nezklamala, coz se o nanofilu rict neda :-)

reagovat
Úterý 26. června 2012 v 16:58 ® MIG-35
MIG-35

Slavně sme s kamarádem nakoupili. Já sem spokojenej páč to mam na malý ryby. Kamarád to pořídil na candoše atd. Leč nostnost je trochu někde jinde než píše výrobce tak je krapet vypruzenej. Koupil toho na 2 cívky. :-))

reagovat
Úterý 26. června 2012 ve 14:40 ® HaD reakce na …
HaD

hochy> taky jsem na to byl důrazně upozorněn, že se špatným uzlem je to zásadní problém, se správným v pohodě.

reagovat
foto/forum/2012/th-img20693.jpg
Úterý 26. června 2012 ve 14:38 ® troutkiller reakce na …

hochy>Je snadný něco rychle odsoudit ale lepší by bylo něco si o tom Nanofilu přečíst než tu budeš vykřikovat jakej je to shit!I když si nic nepřečteš tak na krabičce máš několik uzlu které mužeš použít nebo použiješ bezuzlové vázání.Mám pocit že na ten Děsnej nanofil tu chytám nejdýl a nemužu říct křivé slovo:-)) Počkej až začne mrznout pak poznáš v čem je výhoda!

reagovat
Úterý 26. června 2012 ve 14:35 ® dam
dam

Celý víkend v Poděbradech jsem chytal s Nanofilem 0,04mm, měl jsem ho na smáčky na okouny. Dokud jsem ho vázal blbě, tak jsem trhal skoro okamžitě, ale po výměně uzlové techniky jsem tahal i větve a ze stulíků vyřezával nástrahy…správný uzel je opravdu velice důležitý. Velmi důležité je u těchto slabých profilů vhodný prut s jemnější akcí (já chytal Stage) a správně seřízená brzda, žádné brzdy na 9kg:-)

reagovat
Úterý 26. června 2012 ve 13:28 ® Kazan reakce na …

hochy> na nanofil jsou doporučené uzle, pokud si projedeš vlákno určitě je to tu někde zmíněné

reagovat
Úterý 26. června 2012 ve 13:24 ® Alov reakce na …
Alov

hochy> Na nanofilu se uzly nevážou. Používá se bezuzlová technika vázání :-)

reagovat
Úterý 26. června 2012 ve 13:19 @ hochy

Mám nanofil 0.20,o víkendu jsem díky němu přišel o dvě slušné ryby.Vždy praskl chvíli po záseku v uzlu na obratlíku.Děkuju ale nanofil již nikdy více!!!

reagovat
Středa 15. února 2012 v 17:56 ® Soho

Ty jo-to je názorů,ale paráda.V podstatě jsem rozhodnutý-nejdu do toho. Díky.

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 ve 14:07 ® HaD reakce na …
HaD

Kazan> také souhlasím. U nano by to mělo být dost eliminováno.

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 ve 13:57 ® osprey reakce na …
osprey

Kazan> S tím se dá jen souhlasit.

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 ve 13:46 ® Kazan reakce na …

David Havlíček> patrně bude mít čistota vody také nějaký svůj vliv, ale myslím že z dlouhodobějšího horizontu, určitě to nebude mít vliv na funglovku šňůru že se trhá. Pokud vezmeme navíc nano, tak to bych řekl má vůči tomuto neduhu poměrně solidní ochranu, i když u něj se také objevuje třepení jako u jiných berley šňůr, pořád to není jeko třeba u FL kde ochranná vrstva zmizela po délce několika metrů.
Beztak všechny šňůry bez vyjímky dostávají největší kouř v několika posledních metrech u nástrahy a pokud si to lovec nehlídá lehko pak zapláče.

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 v 10:32 ® HaD reakce na …
HaD

džigit> :-D

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 v 10:31 ® HaD reakce na …
HaD

osprey> To je věc, o které se moc nemluví – myslím ta čistota či „špinavost“ vody. Ta dost významně životnost šňůry ovlivňuje. V čisté vodě šňůra, zejména slabší průměry, vydrží více. Ve špinavé vodě pak záleží na tom, jak hustě ta šňůra pletená je (do řídké šňůry se snáze nečistoty ukládají) a čím je voda znečištěná. Pokud jsou ve vodě rozptýlené např. jemné částečky písku, který je tvrdý a ostrý a dostanou se dovnitř, k poškození a snížení pevnosti přichází mnohem dříve. Je to prostě mnoho aspektů a z toho důvodu jsou i zkušenosti různých rybářů různé.

K tomu motání bych ještě doplnil, že velmi záleží na kvalitě navíjení a ukládání šňůry navijákem a na rukou rybáře. Když se pár ovinů uloží z nejrůznějších důvodů volně (chyba rybáře), je na problém zaděláno. U těžkých nástrah a silných šňůr to částečně odpadá.

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 v 10:24 ® džigit reakce na …

David Havlíček> RK Horská Kvilda versus RK Modrava :-D

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 v 9:54 ® HaD
HaD

Tomu motání taky moc nerozumím. Neodhadl jsem podklad a mám to zároveň s okrajem a motání žádné.

Sus1: to by mě teda ty profi závodníci zajímali :-D Pověz o nich víc a netaj co to bylo za závod a kdo to byl :-D

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 v 7:54 ® Kazan

Alov> potíž je v tom, že za tebou si někdo taky nechá stočit 100m a bude si chválit protože zrovna na tebe vyšly vady, jak jsem psal stejná zkušenost z FL, trhala se jak papír, příští rok koupena z návinu opět stejný průměr, barva, prodejce a naprosto bez potíží.

drobcek> nemyslím že v tomto případě je to problém navíječky, beztak to pak přetáčíš na naviják doma(pokud si nenecháš navinout přímo cívku navijáku) Jinak co se týká nano a skladování, je to novinka, takže se to určitě neválelo bůhví jak dlouho ve skladě oproti některým dnes doprodávaným FL s kterými není a nebo je ten samý problém. Ta potíž je prostě někde ve výrobě. Jinak pokud shlédnete zahraniční weby potýkají se s podobnými problémy.

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 v 1:11 ® osprey
osprey

Stroft> Měl ji kolega, chytal jsem s ní asi hodinu candáty na gumy. Líbila se mi – tenoučká, jemňoučká…

Dřel ji fest, odchytal na ni velkou část sezóny, spoustu vycházek, vytahal stovky ryb. Po sezóně povídal, že má dost.

Vlastní zkušenost nemám.

Ono to může být už třeba jen čistotou vody – pokud je v tom nějaký abrazivní bordel, může to být znát.

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 ve 23:55 ® Stroft reakce na …
Stroft

cormaxx> Jigline mám, krom toho, že ztrácí barvu jsem nedostatky, případně nějaké třepení, co píše Míra, nezaznamenal.

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 ve 23:37 ® drobcek

Čo sa týka veľkého návinu podľa mňa veľa záleží aj na navíjačke a spôsobe navíjania na navíjačke. Ak ti to tam pustí predavač maximálnou „brzdou“ a max. rýchlosťou tak tenký priemer podľa mňa nemá šance sa nepoškodiť. Ďalej nie je jedno ako dlho to na tom obchode ( predtým vo veľkosklade.....) vo veľkej špulke je.....

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 ve 23:12 ® osprey reakce na …
osprey

cormaxx> Jistě – o to tu právě jde. Uplést ty nejslabší průměry je náročnější v tom, že každá chyba má daleko větší vliv. Lokální snížení pevnosti o 1 kg díky nějakému uzlíku se u pětadvacítky šňůry nejspíš neřeší. U průměru 0.04 ale určitě ano.

Jedno Japoncům nelze upřít. Jsou precizní a kvalitu hlídají. Mnohá evropská firma by pravděpodobně vyhodnotila výrobu takového průměru jako nerentabilní.

Jinak tebou odkazovaná šňůra je mimořádně kvalitní, ale je měkká a dost rychle odchází vlivem oděru. Speciálně ty malé průměry. On je to dost obecný problém. 0.04 mm ti nedává moc rezerv pro případ sebemenšího poškození.

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 ve 23:04 ® sus1 reakce na …

mannice> Jak tě tu píšou někde kluci, neboj,dočkáš se.:-D

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 ve 23:00 ®  reakce na …

sus1> Tak mě s tim nestraš předčasně.Mám zatim relativně šťastnej a bezproblémovej život,ikdyž :-))

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 ve 22:56 ® Alov reakce na …
Alov

cormaxx> Doprdelepráce :-O Tak to je slušná cifra. Ale díky Mírovi už víme proč…

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 ve 22:55 ® sus1

mannice> To pochopíš,až se oženíš a budeš chtít( muset ) někde bydlet,tet na to zapomen.:-D

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 ve 22:53 ® cormaxx
cormaxx

osprey> Tvá teorie o těch drahých slabých průměrech mi vysvětlila tuhle cenu http://www.rsp-fishing.cz/…jigline-150m

reagovat