Chytej.cz

Nanofil

27.1.2012 | Soho | 67.536 zobrazení | 226 odpovědí

NanofilAhoj Máte někdo nějakou zkušenost s nanofilem Berkley? Docela mě to láká,ale recenze a názory se hodně různí. Zdravím. S.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 28. června 2012 v 7:01 ® troutkiller reakce na …

Piscicapus>Jasně že impregnuju,slivkou ale je to prd platný:-)) ))

reagovat
Čtvrtek 28. června 2012 v 0:20 ® HaD reakce na …
HaD

Piscicapus> čím impregnuješ?

reagovat
Středa 27. června 2012 ve 23:02 ® SURF reakce na …

troutkiller> Já zatím „řeším“ záběr. Šňůru budu řešit, až „přijdou“ záběry.

reagovat
Středa 27. června 2012 v 19:57 ® Piscicapus reakce na …

troutkiller> a zkusil jsi šňůru v zimě naimpregnovat?

reagovat
Středa 27. června 2012 v 19:09 ® kerob reakce na …
kerob

troutkiller> ja pouzivam Fireline Crystal 0,06 a pokud neni uplne domrdana a chlupata, tak s tim nemam problem, respektive je to jen o malinko horsi, nez s onanofilem. Do zhruba –6 se da, pak uz je stejne doma lip :-)

reagovat
Středa 27. června 2012 v 17:53 ® troutkiller reakce na …

Bigpista>To určo jo ale už to musí bejt extrém.Stačí namočit do vody a hážeš dál:-)

reagovat
Středa 27. června 2012 v 17:50 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

troutkiller> Na zamrzlý koncový očko vůbec není potřeba pletenka. To umí dobře i monofil.

reagovat
Středa 27. června 2012 v 17:43 ® troutkiller reakce na …

kerob> FL ti nenamrzá??Tak to máme asi každej jinej model páč mám zkušenost že už při –3 FL ma cívce udělá nenamotatelnej zmrzlej chundel:-(( a to vubec neřešim koncové očko

reagovat
Středa 27. června 2012 v 16:09 ® HaD reakce na …
HaD

troutkiller> souhlas!

reagovat
Středa 27. června 2012 v 15:36 ® kerob reakce na …
kerob

0,12 je uz lano na to, aby to dobre rezalo vodu. Takze presne na to, cos popsal – chytani v hloubkach, na dalku s tezkejma hlavama a v zime…u me konkretne na Slapech – tak presne na to mam tu FL 0,06. S Nanofilem 0,12 jsem musel jit az na tech cca 25g hlavu, kdezto s FL 0,06 mi stacej hlavy do 20g a ty na tom utaham jak prd. A FL crystal je spekana, neni to typicka pletenka, takze ani ten mraz neni tak kritickej, i kdyz uznavam, ze Onano je na tom v tomhle smeru lepe, ale nijak zavratne.

reagovat
Středa 27. června 2012 ve 14:41 ® osprey reakce na …
osprey

troutkiller> Jo, tak to je.

reagovat
Středa 27. června 2012 ve 14:39 ® troutkiller

David Havlíček> Tak o tom žádná,když se jdu s ULXem bavit pod jez chytáním Okyšu taky vezmu monofil ale když pujdu na žumpu na céčka a vim že je budu lovit 40m od břehu tak prutažnost je první kriterium který budu řešit(nějaká barva šnury nebo výrobce nemá cenu řešit).Mám vždy navi se dvěma cívkama a řešim dle momentální pořeby.

reagovat
Středa 27. června 2012 ve 13:49 ® Piscicapus reakce na …

David Havlíček> děkuji ti za tvůj čas.

reagovat
Středa 27. června 2012 ve 13:47 ® HaD reakce na …
HaD

troutkiller> jasan, přednosti šňůry jsou dané. Ale v určitých momentech je myslím vlasec lepší – méně ryb spadne, méně se poškodí, někdy je i ta „ošklivá“ průtažnost přinese více proměněných záběrů tím, že eliminuje chyby ruky rybáře či prutu apod., méně ryb spadne (opět: záleží na rukou, na prutu, momentální ochotě ryb dobře či špatně dobírat…)

Já používám šňůru i vlasec a obojí má smysl. Vždy ale přemýšlím, proč použít šňůru nebo právě vlasec. Někdy jen podle nálady, jaký vlastně chci zažít souboj – ostré kopance, nebo jemnější soubor, ale většinou podle toho, co a čím vlastně chci dělat.

reagovat
Středa 27. června 2012 ve 13:21 ® troutkiller reakce na …

David Havlíček>Nano chytám proto že má malou prutažnost,mám rád jasnej kontakt s nástrahou a Nano mi ho poskytuje.Jako se dá na moři chytat na kvalitní monofil už jezdim jen ze šnurou.Záběr je líp čitelnej a hlavně na 0,12 šnuru neni problém vyndat celkem rychle třeba metrovou placku se kterou bych se na 0,31 Super Shinoby přetahoval třeba 20minut.

reagovat
Středa 27. června 2012 ve 12:49 ® HaD reakce na …
HaD

Piscicapus> Sory, ale to je „jak u blbejch“. Přečti si prosím ještě raději dvakrát, co jsem psal.

A k těm nítěnkám bych nejraději napsal to stejné. Opakuji naposledy: v určitých obdobích třeba na Orlíku můžeš tahat třináctku rapalu a okouna nechytneš ani kdybys ses po… Nasadíš mikrosmáčka a lupeš třicítky plus. A kolik jsi cíleně chytil na 13 cm rapalu tloušťů nevím (neberu náhodňáka). Já ryb okolo 40–50 cm a + dostal už cíleně dost, abych se mohl za své tvrzení postavit. Btw: o bolenech jsem nepsal ;-)

reagovat
Středa 27. června 2012 ve 12:09 ® Piscicapus

David Havlíček> je mi jasné, že ti tvá taktika většinou vyjde a vím, že jsi nikde nezmínil její stoprocentní úspěšnost.
Hlavní je, že si rozumíme.

Velký rozdíl mezi námi vidím v tom, že ty jsi našel zálibu v tahání nítěnek či spermií ve vodním sloupci. A nejsi samozřejmě sám a ber, prosím, mou narážku na UL s nadhledem. Víš, viděl jsem, co dokáže UL a osobně nemám potřebu se honit za prťaty, respektive za jakoukoliv rybou, za každou cenu.
Tím tě ale nehážu do jednoho pytle spolu s těmi, co prasí malé ryby.

Jo a slušný okoun, tloušť i bolen s chutí slupnou i třináctku rapalu jako prd.

reagovat
Středa 27. června 2012 v 11:06 ® HaD reakce na …
HaD

troutkiller> :-) pokud to bylo na řece, i to chápu. Já ale, pokud nechytám na větší dálku, preferuju vlasec.

reagovat
Středa 27. června 2012 v 10:05 ® troutkiller reakce na …

MIG-35>Tak to beru zpět,hlavně dej bacha až budeš tu dlažební kostku nahazovat na tom lanu tak at nevyrveš tou přimrzlou šnurou keramiku z oček:-)) ))

reagovat
Středa 27. června 2012 v 9:21 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

troutkiller> To bych ti i mohl oponovat. I po zámrazu na 30kg :-D šňůru okyši a štiky všech možnejch velikostí. Ale vzhledem k tomu, že sem přičách k UL vláčení tak rozumim 0,08 vlascům a mikrošmejdům. Prostě v určitou dobu a na některejch místech a určitý ryby to nemá konkurenci. :-> Nanofil používam na díry a na fídr návazce. A zatim spokojen.

reagovat
Středa 27. června 2012 v 8:58 ® troutkiller

David Havlíček>No nevim ala když sem v proudu zapřáhl 64 Duhoně byl sem celkem rád že tam to lano mám:-)

reagovat
Středa 27. června 2012 v 8:57 ® troutkiller reakce na …

kerob>K čemu?Vyraž na žumpu s 30g hlavama a velkejma gumama a hned poznáš na co tu 0,20:-)) Hlavně po zámrazu kdy je ti šnura na nic!

reagovat
Středa 27. června 2012 ve 2:14 ® HaD reakce na …
HaD

Piscicapus> Samozřejmě chápu. Taky píšu a stále zdůrazňuji slovo „většinou“. To neznamená vždy a nevylučuje to to, co píšeš.

Ale neumím si představit předimenzovat cajk třeba na vlasec 0,20mm a snažit se chytat na mikrosmáčka ve třech metrech u dna na proudné řece. To prostě technicky nelze. Resp. lze – na hlavičce 5g+, ale to už ten smáček moc atraktivní nebude. Nebo jít na velké tlouště v době potěru s malým hornetkem na pletence 0,18mm. Kam a jak přesně bych asi nahodil a jak bych asi nástrahu vedl a jak by ji asi tloušť vnímal? Nebo s malou plandou na stojáku na pstruhy? Kam bych dohodil? Na tyto situace jsou tu slabé nanofily, jemné vlasce, pruty… Tedy pokud mi rozumíš.

reagovat
Středa 27. června 2012 v 0:12 ® kerob
kerob

troutkiller> 0,12 a 0,20… to zas netusim ja, k cemu by mi to bylo :-)

reagovat
Úterý 26. června 2012 ve 22:54 ® Piscicapus reakce na …

David Havlíček> v poslední větě jsem neměl na mysli konkrétně tebe, ale chtěl jsem poukázat na nesmyslnost tvrzení některých výrobců/prodejců, kteří tvrdí pouze bludy. Proto koluje lidmi tolik bájí a pověr…

Ano, máš pravdu a dá se do určité míry ovlivnit úlovek, ale nikdy nelze vyloučit, že se nevyprovokuje jiný druh. Z mého pohledu je tedy vhodnější použít výbavu, která mi do jisté míry umožní předejít nepříjemnostem.
Osobně jsem zastáncem použití větších průměrů vlasců i šňůr, raději naddimenzovat vercajk, než ho mít poddimenzovaný.

K nepochopení není nic. Otázka ale je, jestli chápeš to, co mám na mysli.

reagovat
Úterý 26. června 2012 ve 22:36 ® HaD reakce na …
HaD

Piscicapus> já nic nezaručuji. Ale vsadím se o co chceš, že většinou, když půjdu na určitém revíru na duháky, chytím 90% duháků. Když na okouny, bude to přes 90 % okounů. Když na tlouště, budou to tloušti. Říkám většinou. Někdy to tak nebude, ale ve většině případů ano. A proč? No zkrátka vše přizpůsobím pro danou rybu. Co je na tom k nepochopení?

reagovat
Úterý 26. června 2012 ve 22:31 ® Piscicapus reakce na …

David Havlíček> z vlastní zkušenosti vím, že na mé oblíbené pstruhové vodě jsou úseky, kde není problém narazit na štiku okolo 70cm a občas (výjimečně) i k metru.
A jiné druhy ryb neměly problém s většími nástrahami, které jsem běžně tahal na relativně silném vlasci 0,25mm a víc. Samozřejmě jsem tímto z větší části vyřadil ze hry prťata.

Na MP vodě, kde samozřejmě přitvrdím, není určitě náhoda, když ulovím na nástrahu „určenou“ na štiku třeba tlouště nebo okouna.

Upřímně řečeno, vždy se bavím nad tím, když někdo tvrdí, že tento prut je přímo určený na okouna, tamten na menší štiky, jiný na větší a když použije tohoto wobblera, tak má jistého bolena. To samé výrobci se svými vlasci na tu kterou rybu.
Zkrátka mě udivuje, jak může něco zaručit něco, když to něco není nic jiného než něco na RYBY.

Děkuji ti za odpověď.

reagovat
Úterý 26. června 2012 ve 22:21 ® dam
dam

troutkiller> neměl jsem bezuzlovou karabinku a chytaljsem na procentuelně nejslabší uzel a pohoda…co by člověk chtěl od 0,04? Určitě se okásci věšeli líp, než na vlasec 0,12 apod. Já nanofilu naopak fandím a letos mu dám hodně zabrat…

reagovat
Úterý 26. června 2012 ve 21:59 ® HaD
HaD

Piscicapus> a obráceně – na nástrahu a v místech, kde třeba lovím sumce, fakt okouna, tlouště apod. asi nechytím. Leda nějakého giganta nebo šílence

reagovat
Úterý 26. června 2012 ve 21:58 ® HaD
HaD

Piscicapus> mno, samozřejmě to zcela eliminovat nelze, ale pokud třeba vyrazím na pstruhovku s duhákama a chytám na nymfy, malý plandy, rotajdy, malý woblery, tak na 95–98% chytám jen deuháky, max. okouny, či tlouště a potočáky. Když jdu na Orlík se smáčkama na okouny, z 95% chytám okouny. Občas to vezme půlmetrovej candát a s tím nemám problém a náhodná štika to holt ukousne, nebo jí bez problému (pokud bude mít tak do 4 kg) zdolám. Rekapitulace – ovlivním to nástrahou, lokalitou a technikou lovu.

reagovat