Chytej.cz

Jaký feeder na parmy? necteno

24.1.2012 | burdak | 23.826 zobrazení | 18 odpovědí

Ahoj,chtěl bych doplnit výbavu o feeder kategorie heavy,kdy cílovou rybou má být především parma a cílová voda hlavně Vltava pod jezy v okolí Českých Budějovic. Zatím se rozhoduji mezi Daiwa Aqualite feeder heawy 150g/3,6m a Cormoran Feeder TS 150g/3,6m . Máte s nimi zkušenost? Příjdou Vám vhodné? Je mezi nimi poznatelný rozdíl. Popřípdě jaký jiný by jste doporučili. Díky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 30. ledna 2012 v 18:22 ® osprey reakce na …
osprey

burdak> Ta řeka je jen něčí pískoviště, kde si někdo realizuje svoje představy. Bohužel.

Další kandidát do silného proudu pro tebe může být Mivardi Professional 390 Heavy. Jde o to, jestli chceš být schopen udržet nástrahu naprosto kdekoli a třeba i za vyššího stavu vody.

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 ve 13:38 ® burdak

Dik za rady , urcite vezmu delší ( ne 3,6 ale 3,9 m)a uvidíme. To jak hejbou s vodou kolem Budějc je prostě neuvěřitelný. A tu „splavnost“ a věci okolo nemá smysl radši komentovat.

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 v 9:30 ® houbin

Chytám na těch stejných jezech a s rezervami to odchytávám s Mikado Golden Bay Feeder 390. Není to žádný krasavec, ale pořádný bytelný dělník. Už mi praskla nejjemnější špička (jedna ze čtyř dodávaných), ale to se dalo čekat, protože vzhledem k velmi tuhé páteři prutu se v akci prut ohýbal až ve špici. U tvrdších špiček se místo ohybu postupně přesouvá směrem k navijáku a s nejtvrdší špicí, která je opravdu jako tyčka k rajčatům se prut ohýbá jen velmi neochotně někde v půlce své délky. Dá se teď sehnat i s navijákem za slušných 1755,– Kč.

reagovat
foto/forum/2012/th-img19627.jpg
Pátek 27. ledna 2012 ve 21:08 ® jajak

Mám speciland 3,9,mám i tu daiwu,ale 4,2.Oba do 150g. Výborný pruty,jak na nahazování,tak na zdolávání.Jen u té daivy jsem si prodloužil páku,to je jediný mínus.

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2012 v 10:51 ® hraji reakce na …
hraji

osprey> dolní tok Moravy = Lanžhot, ono je to jedno.

reagovat
Středa 25. ledna 2012 ve 23:20 ® osprey reakce na …
osprey

hraji> Já taky netrvám na ničem, ale v přímé konfrontaci s Prutosovou Amnestií dostával Speed v proudu na frak. Ne, že by neodchytal. Dolní tok Moravy – přijde na to kde. Znám to pod Hodonínem a okolí adamovského jezu. Ale návštěvy kratičké za poměrně malého průtoku.

reagovat
Středa 25. ledna 2012 ve 21:23 ® hraji reakce na …
hraji

osprey> chytal jsem na Speedy na řece Moravě na dolním toku a dalo se. Ale na ničem netrvám.

reagovat
Středa 25. ledna 2012 ve 21:22 ® skwor reakce na …
skwor

osprey> Jenom bych se asi bál do ní teď jít. Kamarád je před časem prodával po 2000 kus. Možná jsem udělal chybu, že jsem jí nevzal, ale zase tolik feeder nechytám.

reagovat
Středa 25. ledna 2012 ve 21:22 ® osprey reakce na …
osprey

Nevím, jak daleko chceš házet, co chceš chytat, můžeš mít klidně i light nebo všechny tři. Nevím jestli máš rád tužší pruty nebo zdolávací žvejky, nevím jestli tě byví nimrat se v pidizáběrech nebo máš radši, když ti to ryba ohne do hokejky…

Dneska je většina feederů docela slušných.

reagovat
Středa 25. ledna 2012 ve 21:17 ® kingkubik reakce na …

osprey> a nemohl by jsi mi dat primo nejaky tipy z ceho by jsem mohl vybirat?uz ne jednou jste mi tady dobre poradily…myslis ze na prehradu brat nedium radeji nez heavy?

reagovat
Středa 25. ledna 2012 ve 21:13 ® osprey reakce na …
osprey

skwor> Amnesia určitě byla super prut na řeku. V proudu podle mě Speeda překonávala (přiznávám to nerad, mám Speedy).

kngkubik> Ono na tom moc nesejde. Za 1500 Kč seženeš slušné Mikado, Mivardi a celou řadu dalších značek. Vyber si, co ti libo. Ideálně nějaké medium ve 360 cm.

reagovat
Středa 25. ledna 2012 ve 21:09 ® skwor
skwor

Škoda že skončila Sema. Amnesia byl na řeky dobrý prut, ale teď bych se trochu bál do ní jít…

reagovat
Středa 25. ledna 2012 ve 21:02 ® kingkubik

nechci zaklada nove forum proto se zeptam primo tady…chystam se na BVV a chci si koupit nejake heavy feeder na Slezskou hartu…ve zkratce vbc tomu nerozumim chytal jsem na to asi 10× ale je to jediny zpusob lovu ktery jsem zatim nezkousel…poradite mi nejaky levny feedre do 1500kc?rad by jsem kouknul po necm v brne ale vbc nevim jak vybiryt a ceho se drzet…diky moc a nezlobte se nemam tedka moc cas procitat ostatni fora…

reagovat
Středa 25. ledna 2012 ve 20:53 ® osprey reakce na …
osprey

hraji> Speed je v mnoha situacích super, silný proud ho ale už dost ohýbá. Záleží, kam to kolega bude házet. Je tam pár míst, kde už by ten Speedmaster nebyl nic extra.

reagovat
Středa 25. ledna 2012 v 11:19 ® gobek

taky bych šel spíš do delšího prutu

reagovat
Středa 25. ledna 2012 v 10:38 ® hraji
hraji

Shimano Speedmaster heavy. Mám, ozkoušeno a vyhovuje spolehlivě.

reagovat
Středa 25. ledna 2012 v 9:53 ® fR4Nk13
fR4Nk13

Ten Cormoran TS nepoznam. Aqualite je v tejto cenovej kategorii, super volba. Ja teraz uvazujem o Specilande 3,60m/150g. Speciland som este nemal v ruke, do uvahy prichadza aj ta Daiwa. Speciland, ak mam byt uprimny chcem lebo ma delenu rukovet, ale nemal som ho este osahany tak neviem, ci to nie je kolik k paradajkam.

reagovat
Úterý 24. ledna 2012 ve 12:19 ® osprey
osprey

Oba použitelné, Cormoran se mi líbil víc. Ale bral bych spíš 390 cm, když je to na velkou vodu pod jezy.

reagovat