Vyhledávání
Dá se použít šnek na kaprařinu ?
21.1.2012 | zrybenec | 27.129 zobrazení | 60 odpovědí
Chtel bych se zeptat jestli by nešli použít na prach rozdrcené lastury šneků ( už prázdné) jako přídavek do boilies může to znít jako blbost ale pokud potřebuje kapr bílkoviny tak si mislím že by se tím možná dali nahradit některá seriově vyráběná moučka.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 26. února 2012 ve 12:43 ® Jícha Václav reakce na …
-
divil by ses, jakej je rozdíl mezi skořápkami od vajec, skořápkami šneků a mušlí…rozdíl je nejen v tvrdosti, ale hlavně i v aroma…stačí nadrtit a přičichnout si. A mezi námi, více mi jezdilo boilís se skořápkami z mušlí, než z vajec. Byla to jen náhoda ???
reagovat - Čtvrtek 23. února 2012 ve 22:47 ® Zedtu
-
Myslím že klidně stačí místo ulit použít rozdrcené skořápky od vajíček, těch má každej doma dost a nemusíš hledat po mezích ulity od šneků.
reagovat - Sobota 4. února 2012 ve 13:18 ® Hony
-
Sumčák> šneci v ulitě jsou mleté nebo v kuse. jedl jsem oboje a nic moc. Řízek je řízek.
reagovat - Pátek 3. února 2012 ve 2:34 ® nnnap reakce na …
-
kubiczez> tu dáš taky. Ale nepodceňoval bych předškolní výuku. Tu nevynechej.
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 v 19:08 ® Jícha Václav
-
ještě bych chtěl dodat, že na trhu už existují nástrahy s drcenými lasturami. Tady jsou jedny z nich http://www.stickybaits.cz/…tove-boilies hlavně Bloodworm řada. V popise se o nich sice nepíše, ale jsou tam…stačí boilís rozkrojit ,–)
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 v 19:01 ® Jícha Václav reakce na …
-
fungovat by to mohlo, ono když má ryba hlad, tak sežere kde jaký nesmysl. Ale když si vemu tu práci…nejdříve najít ulity, potom do nich namačkat těsto…to si raději navařím o kilečko víc klasickejch koulí, třeba obohacených o drcené lastury.
reagovat - Čtvrtek 2. února 2012 v 11:36 ® kubiczez
-
nnnap> HaHaHa, opět snaha být vtipný, ale vtipný nejsi vůbec, možná tak trapný.
reagovat - Středa 1. února 2012 ve 22:41 ® nnnap reakce na …
-
Jícha Václav> mohlo by to fungovat, u čerstvých určitě. Kapr má většinou základku.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 ve 20:03 ® Jícha Václav
-
Jinak zpět k těm šnekům…četl jsem kdysi článek, kde autor do prázdných ulit mačkal boilí těsto a pak následně vařil jako klasické boilís. A prý na to chytal s velikým úspěchem, tak nevim…ale zkoušet to nehodlám
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 ve 20:01 ® Jícha Václav reakce na …
-
ale dobrý je, že jsou chráněny. A při tom každoročním bagrování 20m pod plavební komorou jich stovky zahynou
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 17:15 ® reakce na …
-
nnnap> Počkej,ty mi nech.Jeden uživatel tu tvrdil jak krásně čistěj akvárka
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 17:07 ® nnnap reakce na …
-
Sumčák> ty mi děláš chutě
reagovatNormálně pavlovův reflex. Ampulárie v ohrožení.
- Úterý 31. ledna 2012 v 16:51 @ Sumčák
-
Šneky servírujeme po jednom tuctu na osobu v ulitě nebo bez ulity na speciálních „šnečích“ talířcích. Šneky v ulitě podáváme s kleštičkami na uchopení ulity a vidličkou na vytažení masa. Šneky neokusujeme, ale jíme celé. Máslo vytřeme kouskem bagetky a vložíme do úst zároveň s masem.
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 ve 14:48 ® nnnap reakce na …
-
Jícha Václav> já vím, to bylo jenom pro druhé, akční mamlasy…
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 ve 20:08 ® Jícha Václav
-
nnnap jo zákon znám…zapomněl jsem tam dodat, že jsem používal lastury od mrtvých mušlí. Které najdeš třeba po bagrování na Labi u zdymadel…
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 ve 20:00 ® filip111
-
zrybenec bude asi ortodoxní šnekař
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 v 19:54 ® Robur reakce na …
-
chosebaits> ortodoxní kaprař používá předkožku
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 v 19:29 ® chosebaits reakce na …
-
1Mara> se nesměj nebo je to pravda.Snad?
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 v 19:08 ® 1Mara reakce na …
-
chosebaits>
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 v 18:52 ® chosebaits reakce na …
-
1Mara> A pak jako správnej kaprař použij podložku a chvástej se jak si k rybám a přírodě šetrnej
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 v 18:18 ® 1Mara reakce na …
-
Robur> A chudák šnek bude bezdomovec
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 v 18:08 ® MP-E65mm
-
Lastura šneka a bílkovina? asi jsem byl zrovna marod,když se to ve škole probíralo.
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 v 17:56 ® Robur reakce na …
-
1Mara> ale on je nezabije, jen jim veme domeček a pomele ho
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 v 16:44 ® nnnap reakce na …
-
1Mara> hlemižď ne.
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 v 16:43 ® nnnap reakce na …
-
Jícha Václav> § 13 odstavec 9 zákona č. 99/2004 Sb.
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 v 16:43 ® 1Mara
-
A není zrovna šnek ( hlemížď ) chráněnej ? http://www.priroda.cz/lexikon.php?… Sic tady je jen jeden druh , ale mám pocit že se to vztahuje i na jiné druhy
reagovat - Neděle 29. ledna 2012 v 16:19 ® Jícha Václav
-
Šneky jsem nepoužíval, ale zkoušel jsem drcené lastury mušlí…kapříkům to chutnalo a docela brali. jen jich tam nedávej moc. Jinak se ti boilís rozpadne
reagovat - Úterý 24. ledna 2012 ve 20:55 ® troutkiller reakce na …
-
nnnap>Vybodni se na šneky!Do boilí je nejlepší sádlo z minimálně metrového Kapra
reagovatKapra lapneš krátkou suchou ho pošleš do věčnejch lovyštˇa po vyškvaření sádlo přidáš do koulí
Uspěch je zaručen
))
- Úterý 24. ledna 2012 v 19:03 ® osprey reakce na …
-
nnnap> Usuš šneka a zpopelni. Průběžně važ. Čísla mi pošli, já ti to spočtu
reagovat - Úterý 24. ledna 2012 v 18:50 ® nnnap
-
potřeboval bych vědět, kolik, u sušeného šneka, dělá popel a vlhkost. Nutně to potřebuju. Píšu recept na bojli. Musím to, ze zákona, uvádět na etyketě ve složení.
reagovat