Chytej.cz

Dá se použít šnek na kaprařinu ? necteno

21.1.2012 | zrybenec | 27.129 zobrazení | 60 odpovědí

Chtel bych se zeptat jestli by nešli použít na prach rozdrcené lastury šneků ( už prázdné) jako přídavek do boilies může to znít jako blbost ale pokud potřebuje kapr bílkoviny tak si mislím že by se tím možná dali nahradit některá seriově vyráběná moučka.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Neděle 26. února 2012 ve 12:43 ® Jícha Václav reakce na …
Jícha Václav

divil by ses, jakej je rozdíl mezi skořápkami od vajec, skořápkami šneků a mušlí…rozdíl je nejen v tvrdosti, ale hlavně i v aroma…stačí nadrtit a přičichnout si. A mezi námi, více mi jezdilo boilís se skořápkami z mušlí, než z vajec. Byla to jen náhoda ???

reagovat
Čtvrtek 23. února 2012 ve 22:47 ® Zedtu
Zedtu

Myslím že klidně stačí místo ulit použít rozdrcené skořápky od vajíček, těch má každej doma dost a nemusíš hledat po mezích ulity od šneků.

reagovat
Sobota 4. února 2012 ve 13:18 ® Hony

Sumčák> šneci v ulitě jsou mleté nebo v kuse. jedl jsem oboje a nic moc. Řízek je řízek.

reagovat
Pátek 3. února 2012 ve 2:34 ® nnnap reakce na …
nnnap

kubiczez> tu dáš taky. Ale nepodceňoval bych předškolní výuku. Tu nevynechej.

reagovat
Čtvrtek 2. února 2012 v 19:08 ® Jícha Václav
Jícha Václav

ještě bych chtěl dodat, že na trhu už existují nástrahy s drcenými lasturami. Tady jsou jedny z nich http://www.stickybaits.cz/…tove-boilies hlavně Bloodworm řada. V popise se o nich sice nepíše, ale jsou tam…stačí boilís rozkrojit ,–)

reagovat
Čtvrtek 2. února 2012 v 19:01 ® Jícha Václav reakce na …
Jícha Václav

fungovat by to mohlo, ono když má ryba hlad, tak sežere kde jaký nesmysl. Ale když si vemu tu práci…nejdříve najít ulity, potom do nich namačkat těsto…to si raději navařím o kilečko víc klasickejch koulí, třeba obohacených o drcené lastury.

reagovat
Čtvrtek 2. února 2012 v 11:36 ® kubiczez
kubiczez

nnnap> HaHaHa, opět snaha být vtipný, ale vtipný nejsi vůbec, možná tak trapný.

reagovat
Středa 1. února 2012 ve 22:41 ® nnnap reakce na …
nnnap

Jícha Václav> mohlo by to fungovat, u čerstvých určitě. Kapr má většinou základku.

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 ve 20:03 ® Jícha Václav
Jícha Václav

Jinak zpět k těm šnekům…četl jsem kdysi článek, kde autor do prázdných ulit mačkal boilí těsto a pak následně vařil jako klasické boilís. A prý na to chytal s velikým úspěchem, tak nevim…ale zkoušet to nehodlám :-)

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 ve 20:01 ® Jícha Václav reakce na …
Jícha Václav

ale dobrý je, že jsou chráněny. A při tom každoročním bagrování 20m pod plavební komorou jich stovky zahynou :-)

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 v 17:15 ®  reakce na …

nnnap> Počkej,ty mi nech.Jeden uživatel tu tvrdil jak krásně čistěj akvárka :-))

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 v 17:07 ® nnnap reakce na …
nnnap

Sumčák> ty mi děláš chutě:-) Normálně pavlovův reflex. Ampulárie v ohrožení.

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 v 16:51 @ Sumčák

Šneky servírujeme po jednom tuctu na osobu v ulitě nebo bez ulity na speciálních „šnečích“ talířcích. Šneky v ulitě podáváme s kleštičkami na uchopení ulity a vidličkou na vytažení masa. Šneky neokusujeme, ale jíme celé. Máslo vytřeme kouskem bagetky a vložíme do úst zároveň s masem.

reagovat
Úterý 31. ledna 2012 ve 14:48 ® nnnap reakce na …
nnnap

Jícha Václav> já vím, to bylo jenom pro druhé, akční mamlasy…

reagovat
Pondělí 30. ledna 2012 ve 20:08 ® Jícha Václav
Jícha Václav

nnnap jo zákon znám…zapomněl jsem tam dodat, že jsem používal lastury od mrtvých mušlí. Které najdeš třeba po bagrování na Labi u zdymadel…

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 20:00 ® filip111
filip111

zrybenec bude asi ortodoxní šnekař

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 19:54 ® Robur reakce na …
Robur

chosebaits> ortodoxní kaprař používá předkožku

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 19:29 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

1Mara> se nesměj nebo je to pravda.Snad?:-P

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 19:08 ® 1Mara reakce na …
1Mara

chosebaits> :-D pivo

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 18:52 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

1Mara> A pak jako správnej kaprař použij podložku a chvástej se jak si k rybám a přírodě šetrnej:-D

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 18:18 ® 1Mara reakce na …
1Mara

Robur> A chudák šnek bude bezdomovec :-((

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 18:08 ® MP-E65mm
MP-E65mm

Lastura šneka a bílkovina? asi jsem byl zrovna marod,když se to ve škole probíralo.

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 17:56 ® Robur reakce na …
Robur

1Mara> ale on je nezabije, jen jim veme domeček a pomele ho

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 16:44 ® nnnap reakce na …
nnnap

1Mara> hlemižď ne.

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 16:43 ® nnnap reakce na …
nnnap

Jícha Václav> § 13 odstavec 9 zákona č. 99/2004 Sb.

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 16:43 ® 1Mara
1Mara

A není zrovna šnek ( hlemížď ) chráněnej ? http://www.priroda.cz/lexikon.php?… Sic tady je jen jeden druh , ale mám pocit že se to vztahuje i na jiné druhy :-)

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 16:19 ® Jícha Václav
Jícha Václav

Šneky jsem nepoužíval, ale zkoušel jsem drcené lastury mušlí…kapříkům to chutnalo a docela brali. jen jich tam nedávej moc. Jinak se ti boilís rozpadne

reagovat
Úterý 24. ledna 2012 ve 20:55 ® troutkiller reakce na …

nnnap>Vybodni se na šneky!Do boilí je nejlepší sádlo z minimálně metrového Kapra:-)) Kapra lapneš krátkou suchou ho pošleš do věčnejch lovyštˇa po vyškvaření sádlo přidáš do koulí:-)) Uspěch je zaručen:-)) ))

reagovat
Úterý 24. ledna 2012 v 19:03 ® osprey reakce na …
osprey

nnnap> Usuš šneka a zpopelni. Průběžně važ. Čísla mi pošli, já ti to spočtu:-))

reagovat
Úterý 24. ledna 2012 v 18:50 ® nnnap
nnnap

potřeboval bych vědět, kolik, u sušeného šneka, dělá popel a vlhkost. Nutně to potřebuju. Píšu recept na bojli. Musím to, ze zákona, uvádět na etyketě ve složení.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1