Chytej.cz

Závodní směs necteno

17.1.2012 | zrybenec | 40.679 zobrazení | 15 odpovědí

Nemíchá si někdo krmítkovou směs s rychlým nástupem účinosti doma pouze ze šrotů a mouček aj ( ne uz z kupovanych krmeni )? Jestli ano napište. Předem díky.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 22. ledna 2012 ve 23:20 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

stump>až se vrátíš tak písni.

reagovat
Neděle 22. ledna 2012 v 15:56 ® stump reakce na …
stump

ladamaj> Nejsem momentálně doma, jak se dostanu ke svým poznámkám tak ti něco pošlu. ahoj

reagovat
Pátek 20. ledna 2012 ve 20:17 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

stump>písni mě na mejl něco prozradím dohrobu to neponesu:-))

reagovat
Pátek 20. ledna 2012 v 19:59 ® stump reakce na …
stump

ladamaj> Ale jo, ještě s tím občas laboruji. Když přidám kupovanou směs na ovocné bázi, tak do vody k ovlhčení přidám ovocný sirup (místo předražené melasy). Když je směs na masové bázi přidám do vody nějaký smrad. Nejlépe se osvědčila čínská, krevetová omáčka. Vyzkoušel jsem i jiné věci, ale to bych sepisoval do rána. Tak ahoj.

reagovat
Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 21:20 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

stump>něco to do sebe trochu má ale ještě by to chtělo trošku doladit.Jinak ok.

reagovat
Čtvrtek 19. ledna 2012 v 18:59 ® stump
stump

Míchám to o píše kolega hraji, jen přidám navíc pytlík kvalitní, komerční směsi. V konkurenci závodníků bych s tím asi moc neobstál, ale na běžný lov to bohatě stačí.

reagovat
Středa 18. ledna 2012 ve 14:52 ® 1Mara reakce na …
1Mara

Robur> Bacha na knedlíky , ty jdou špatně přez síto :-)

reagovat
Středa 18. ledna 2012 ve 12:21 ®  reakce na …

Robur> Určitě,nebál bych se toho.Nemáš za co :-)

reagovat
Středa 18. ledna 2012 ve 12:05 ® ladamaj
ladamaj

pánové touto vecí jsem se zabíval možná víc jak 5let až sem dospěl k plnohodnotnému složení čas tenraději ani nepočítám a rovněž práci.Jezdil jsem chytat na vody s velkým rybářským tlakem no oni moc nechytali ale já ze začátku také moc né ale nic sem nevzdal anakonec jsem chytal a oni ne.Toto jsme testovali i při čeřínkování oni přikrmovali strouhankou já se svím krmením a kde byla voda čistá abylo vidět na dno tak to bylo něco neskutečného oni o pár metrů dál nic a nad mím čeřenem bylo mračno nástražek.Tak jsem požádal o test kamaráda dal jsem mu krmení a jeli do Portugalska na závody po skončení závodů otestovali moje složení no a závěr byl že stím kdyby chytali tak neskutečně bodovali nevím nač chytali při samotném závodu tam dostane každej stejné krmení patentky červy a jestli si to vyhází najednou nebo po částech je jen na samotném závodníku.Takže mám supr krmení to je pravda ale chytám sním jen já a syn stím vybouchal několikatero závodů ale stejně zůstávám při zemi když ryba nežere tak tam člověk muže házet co chce a je plonkovej.

reagovat
Středa 18. ledna 2012 v 11:51 ® Robur reakce na …
Robur

mannice> vidím, že jsi odborník. Mohu použít i zbytky ze závodní jídelny? Děkuji za odpověď.

reagovat
Středa 18. ledna 2012 v 11:45 ®  reakce na …

džigit> Viď :-))

reagovat
Středa 18. ledna 2012 v 8:51 ® džigit reakce na …

mannice> špica recept :-D

reagovat
Úterý 17. ledna 2012 ve 23:48 ® osprey
osprey

Ono by se to doma namíchat dalo. Ale potřeboval bys špičkové znalosti a spoustu složek. Nakonec bys zjistil, že by ti to zabralo hodiny práce a ani bys moc neušetřil.

Špičkové firmy tuní svá krmení už desítky let, takže to sám těžko doženeš.

Na normální chytání není problém si něco namíchat.

reagovat
Úterý 17. ledna 2012 ve 21:53 ® hraji
hraji

České přísloví říká: z hovna bič neupleteš. Doplněk k tomuto příspoví říká: a když upleteš, tak nezapráskáš. Namíchat doma směs ze šrotů a mouček tak ,aby měla rychlý nástup působení není problém. Pokud budeš na revíru sám a budou na něm ryby. Ale pokud s takovou směsí vyrazíš na závody, dopadne to špatně. Nejběžnější směs, která určitě funguje, je litr strouhanky, litr kukuřičného šrotu, půl litru masokostní moučky a dva litry hlíny. Zamíchat, správně navlhčit a dobře promíchat, nechat dvacet minout nasát vodu, dovlhčit na požadovanou úroveň a můžeš jít na to. Když k tomu přidáš dvě deci bílých červů, zachytáš si.

reagovat
Úterý 17. ledna 2012 ve 21:50 ® 

Do závodní směsy potřebuješ trochu závodní řepky,k tomu závodní konopí, potom nevynechat závodní hlínu,a když chceš jo přidat,tak všechno doplnit zavodnim balením červů. :-))

reagovat