Chytej.cz

Výroba boilies necteno

17.1.2012 | pítrson | 55.252 zobrazení | 110 odpovědí

Ahoj, potřeboval bych poradit s domácí výrobou boilies – jak začít a tak. Dík za rady, nějak začít musím.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 21. ledna 2012 ve 21:24 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

mannice>kamarád kterej tam semnou jezdí tak tam vytáh 105cm/21kg samosebou šel zpět.já tam lítal do metru a 18kg.jinak tam byl clapík a ten tem dostal 125cm váhu nevím.

reagovat
Sobota 21. ledna 2012 ve 20:55 ®  reakce na …

Luban> „zkvašené, rozkládající se a plesnivé krmivo“

Ty sme každej koukali jinam,od každýho tam je trochu :-) .Jak kvasný proces,tak hnilobný (rozklad).Ale to je defakto jedno ;-) .Podělíme se o pravdu né? :-))

ladamaj> Jakýho tam máš největšího? A na domácí bobulís?

reagovat
Sobota 21. ledna 2012 v 18:14 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

mannice>kdoti řek že na orlasu nejsou kapři!Tak tobys koukal.:-O

reagovat
Sobota 21. ledna 2012 v 16:31 ®  reakce na …

mannice:trošku si armora nepochopil,fer­mentácia je kvasný proces,nie hnilobný,ale ten smrad (typický príklad,thajská omáčka belacan)je hrozný…

reagovat
Sobota 21. ledna 2012 v 15:35 ®  reakce na …

All Armor> Myslíš tohle? http://cs.wikipedia.org/wiki/Aminy

Nemedituju,jen kolegu upravuju,protože vim že nemá pravdu.Ikdyž má nepochybně víceletý zkušenosti.Já zas tak kovanej kaprař nejsem.Mám mnohem radši jiný techniky,ale i ta kaprařina má něco do sebe.

reagovat
Sobota 21. ledna 2012 v 15:18 ® All Armor
All Armor

mannice> Realita je taková, že chutě kaprů a i jiných ryb jsou nevyzpytatelné a často jim víc chutná pokažené, zkvašené, rozkládající se a plesnivé krmivo , jako sterilně připravené hi-tech žrádlo podle quasi vědeckých receptůr. Ony nakonec mnohé ty příchutě a dipy, vyrobené fermentací, jsou hrozné věci. Kdyby jste viděli výrobu tekutého polévkového koření ( a asi je fuk, či je to Vitana, Magi, Knorr či jiná značka), či výrobu sojové omáčky, či vrcholné svinstvo, kterým je výroba rybí omáčky, tedy toho, či většina z vás vědomě, či nevědomě konzumuje, přestali by jste meditovat nad plísní na boilies.

reagovat
Sobota 21. ledna 2012 ve 13:29 ®  reakce na …

ladamaj> Na Orlíku nejsou kapři :-P

reagovat
Sobota 21. ledna 2012 v 11:36 ®  reakce na …

nnnap:ešte akordy:D

reagovat
Sobota 21. ledna 2012 v 10:16 ® nnnap
nnnap

Jednou jsem si vyhlíd pána za prutem

uprostřed půlnočního ticha

říkám ať mě seznámí s tím lektvarem

ó, ó

co tak zručně celý večer míchá.

Povídám mu dobrej muži u prutu

namíchejte kapří bojle pro mne

ať se zítra nedočkám už nezdaru

ó, ó

u kapra co bydlí u nás v domě.

//

Mandragora za jakubské noci utržená

jedno mihotavé světlo svatojánské mušky

slza, kterou při setkání umí prolít žena

dým, který se chvíli vznáší po výstřelu z pušky

//

Okusil jsem a pustil se do tance

neboť bojle správně vejcem ředím

kvůli němu a té krásné kapřici

ó, ó

do dneška u toho prutu sedím

do dneška u toho prutu sedím.

reagovat
Sobota 21. ledna 2012 v 1:08 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

mannice>měl jsem možnost sledovat kapry jak zbíraj koule právě v zimě,kluci je zahrabávali do písku protože se potápěli a já nabřehu sledoval kameru podvodní.No dnes už to nikdo znás neprovozuje máme leta takže se občas sejdem na pár dní a razíme ale času je pro některé hodně málo já ho mám spoustu takže jsem třeba pryč i měsíc 2.přes léto mě doma těžko nalézaj sem se synem zabivakovanej a jezdí potom za mnou k vodě kolikrát čekaj i půl dne než se vrátím se člunem zpět kor na orlasu.:->

reagovat
Sobota 21. ledna 2012 v 0:03 ®  reakce na …

ladamaj> Já psal o plísních.To že žere kapr v zimě bylo přirovnání.Proto právě rejpu,že takovej expert jako ty napíšeš,že v žádnym případě plíseň do vody. Ale je to jenom provokace,žádnej útočnej záměr ;-) .

Nemoci nechme někde ve skříni.Ty tu nemaj co dělat pivo

reagovat
Pátek 20. ledna 2012 ve 23:56 ® ladamaj
ladamaj

mannice>takže ok,jinak o kapru vím už dávno že žere i v zimě.No když se zabívám hodně kaprařinou a sumcema tak jsem i hodně čet ale jinak chytám skoro všechny rybolovné techniky akorát pc není můj přítel to bejvávalo než to semnou prásklo ale i tak sem spokojen jak to aspoň zvládam i s hrubkama ty už nikdy asi neodstraním no každá nemoc má své ale raději na ryby to je lepší téma co.:->

reagovat
Pátek 20. ledna 2012 ve 23:17 ®  reakce na …

PS: Já se s tebou bavil normálně.pivo

reagovat
Pátek 20. ledna 2012 ve 23:01 ® 

ladamaj> Věk s tim nemá nic společnýho.Jen fakta a ber to jak chceš.Jsou plísně,který neškoděj.:-1 Když už se bavíme o kaprech, tak asi něco jako když se několik desítek možná i stovek let tvrdilo, že kapr v zimě nepřijímá potravu a je v „kapřích lóžích“. Blboooost :-P

Ale zase aby nebylo myšleno,že jsem na to přišel já a považoval se za génia.Nejsem vyjímečnej objevitel :-)) .

reagovat
Pátek 20. ledna 2012 ve 22:49 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

mannice>nato jsem nemusel študovat žádných 25let vtom případě si asi moc stou plísní nerozumíme rovněž sem nelítám jako řízená střela tak se prosímtě semnou bav naprosto normálně mám tak starou dceru.:->

reagovat
Pátek 20. ledna 2012 ve 22:18 ® 

ladamaj> Né každá plíseň je špatná..;-) Asi to chce studovat delší dobu než 25let :-P :-))

reagovat
Pátek 20. ledna 2012 ve 20:21 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

mannice>proč jako neřízená střela to nechápu no asi sem ještě mladej.:-D Jinak krmit ryby plesnivím krmením tak to bych k té vodě raději nechodil. =-|

reagovat
Pátek 20. ledna 2012 v 18:16 ®  reakce na …

ladamaj> Já přeci taky nic takovýho o sobě netvrdim.Kolikrát se mi zdá, že sem příjdeš na neřízená střela.

Napsal jsem akorát „není plíseň jako plíseň“.Toť vše,nebo si nerozumíme ? :-)

reagovat
Pátek 20. ledna 2012 v 18:05 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

mannice>já osobně se tímto zabívám min.25 let jestli né déle ale pořád je potřeba se zdokonalovat a ani já si po takovích letech nedovolím říct že vím vše,ale koule mám chytací.

reagovat
Pátek 20. ledna 2012 ve 14:46 ® 

Kazan> taky si říkám :-))

reagovat
Pátek 20. ledna 2012 ve 14:36 ® Kazan reakce na …

Alov, ladamaj> tak tak:->
manice> zvlášť ta z těch Sedlčan není špatná:-1

reagovat
Pátek 20. ledna 2012 ve 14:35 ®  reakce na …

ladamaj> Od včerejška :-)

reagovat
Pátek 20. ledna 2012 ve 14:28 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

mannice>jak dlouho se tímto zabíváš!

reagovat
Pátek 20. ledna 2012 ve 14:26 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

Alov>naprostý souhlas chleba rozemelou a z hmoty se dělá noví no a tobě po 2 dnech splesniví o strouhance nemluvě taje zase zatuchlá proto si vše dělám sám a vím co tam dávam.

reagovat
Pátek 20. ledna 2012 ve 14:23 ®  reakce na …

ladamaj>

Alov> Neni plíseň jako plíseň :-P

reagovat
Pátek 20. ledna 2012 ve 14:19 ® Alov reakce na …
Alov

Kazan> Běžná praxe nejen u výrobců boili, ale i v pekárnách a masokombinátech :-((

reagovat
Pátek 20. ledna 2012 ve 14:19 ® ladamaj
ladamaj

Kazan>nevím a nechci vědět tvoje zdroje ale vím že jsem testoval jednu směs na bojlí.Když sem to nasipal do nádoby tak jsem tam v tom našel pozlátko,arašídy i se skořápkou a spoustu dalšího co tam nepatří,no po přesátí jsem přesto stoho pracně udělal koule a po 14 dnech byly plesniví a šli do kontejneru ani praseti bych to nedal.Takže thundarr asi moc pravdu mít nebude no žeby vyházeli staré prošlé koule také nevěřím ba naopak to by asi brzo firma krachla.Mám své složení a né jedno a nikdy sem stím neměl problém po 2 letech sním klidně chytám dál a ryby ho konzumují a to uplně suprově tak kde je chyba!!To už si musí odpovědět každý sám pokud je opravdoví kaprař.

reagovat
Pátek 20. ledna 2012 ve 13:44 ® Kazan reakce na …

thundarr> nezlob se, ale ani náhodou, pro svoje tvrzení nemám žádné foto či jiný hmatatelný důkaz. Ale pokud máš mezi výrobci skutečně skutečné přátele jak píšeš, tak ti to někdo z nich přizná. Pevně věřím že to nedělají jen tyto dvě firmy o kterých to vím, na druhou stranu netvrdím že to dělají úplně všichni.

reagovat
Pátek 20. ledna 2012 ve 13:36 ® thundarr reakce na …
thundarr

Kazan> velice dobry zdroj … , to by mne zajimalo ktere firmy sz? :-)

reagovat
Pátek 20. ledna 2012 ve 13:32 ® Kazan

thundarr> co se týká šulení kuliček, z velice dobrého zdroje, přímo z výroby vím o dvou firmách,které když jim zbyly staré nevyprodané koule, tak je i plesnivé znovu prohnaly šroťákem a použily znovu na výrobu nových

reagovat