Chytej.cz

pozdní odevzdání povolenky necteno

13.1.2012 | kukuč | 49.682 zobrazení | 269 odpovědí | upravit

Letošní rok sem zapomněl odevzdat povolenku tak se jen chci zeptat co mě čeká za trest.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 15. ledna 2012 v 19:12 ® Horalcz
Horalcz

Přesně tak Chosé,vzal si mi to s pusy.Chtěl jsem to taky tak napsat.Normální lidi si plní vše jak mají,pak není problém v ničem a nikde a to nejen v rybářských organizacích.

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 v 19:08 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

nnnap> Pokud je normální a plní si své závazky a povinosti tak muže přecházet bez uhony kam chce. Pozor Nor-mál-ní!

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 v 19:05 ® nnnap reakce na …
nnnap

Horalcz> ne, mě se tady spousta věcí nelíbí. A reaguji tady na hlášky o různých vychcáncích. Jako že mění, tak musí být vychcanec, pytlák apod. Nemusí. Může to být normální člověk. Nor-mál-ní.

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 v 19:04 ® chosebaits
chosebaits

Ten systém je dobrej a pokud někde něco nesplníš a to je třeba odevzdání povolenek tak se to tam ukáže.Dokud si v dané MO nesplní své povinosti tak nemuže přejít jinam nebo ten systém to prostě neumožní a ochcávač má problém.

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 v 19:00 ® Horalcz reakce na …
Horalcz

nnnap> co to meleš.Vžyť tě tam nikdo nedrží a hlavně je to zájmová organizace a ne politická.Pokud vím tak nám tohle vedení závidí i zahraniční rybářské svazy.Třeba němci mají soukromé revíry jako všude a další svazy snad v každé spolkové zemi a každý má i jiné předpisy.To by se ti líbilo?

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 v 18:58 ® OndruchM reakce na …
OndruchM

Horalcz> o kvalitě nevím, systém nám jen nabídli formou 5 minutového osvětlení, žádná možnost si ho osahat, či prozkoušet – pak se nedá hlasovat pro

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 v 18:57 ® OndruchM reakce na …
OndruchM

osprey> souhlasím, proto říkám, že nejsem proti centrálnímu systému, nicméně už jsme asi odbočili od hlavního tématu.

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 v 18:55 ® Horalcz reakce na …
Horalcz

OndruchM> no a vidíš,neříkám,že je to kvalita,ale běží aspoň něco a členský základny se mají čeho chytit.A časem se to určitě ještě zdokonalý.A práve nesoudržnost ČRS a MRS,a všech svazů nahrává pytlákům a vychcánkům.Ne­jednotné míry ryb,hájení atd,atd.

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 v 18:51 ® nnnap
nnnap

co to je za hovadina, být celý život členem jedné organizace! To je fašismus. Si budu kde chci. Dodavatele plynu si měním každý rok a budu někde otročit postkomoušům dodávajícím ryby zabudovaným do MO! Fake.

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 v 18:50 ® Horalcz reakce na …
Horalcz

chosebaits> tak,tak jak píše chosé.Každý má ean jako v obchodech. :-))

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 v 18:46 ® osprey reakce na …
osprey

OndruchM> Kvůli pytlačení a různým vypočítavým přestupům by to asi bylo dobré.

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 v 18:40 ® OndruchM reakce na …
OndruchM

Horalcz> nechci být za rýpala, ale u nás na Severní Moravě jsme si Lipana neodhlasovali, jestli se tak stane v budoucnu je ve hvězdách. Tím ale neříkám, že jsem proti centrálnímu systému.

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 v 18:38 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

Piranha> Tak tam na to pěkně kašlete nebo už unás to běží

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 v 18:36 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

Piranha> Novej sistém evidence běží od loňska a každej člen má na členské svuj čárovej kod kterej načteš čtečkou a vše najdeš(brigády,o­devzdání povolenky atd.)

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 v 18:36 ® Piranha reakce na …
Piranha

Horalcz> u nás v severních Čechách, tedy v Ústí nad Labem to ještě nefunguje.Tak máš necelé informace.Sice tam PC mají ale když jsem si byl pro povolenku tak zatím mi byla vydána klasickým způsobem.Bez problému a čekání, ale klasicky.Já si myslím že takováto důkladnější evidence by nebyla marná.Takhle pak bude mít ,,šef,, na dlani informace a hned bude vědět jakýho floutka tam má pro papíry :-)) .Dále taky může vidět jak která RS je aktivní, nebo že ten rybář si brigády poctivě odpracuje, nebo zaplatí či jiným způsobem odbyde.

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 v 18:31 ® Horalcz
Horalcz

Pánové systém ,na který postupně přejdete se jmenuje IS Lipan a je tam opravdu vše,možná by tam mohli být i jiné věci,ale to už vylepší vývojáři.Zde je něco malo napsáno http://www.rybsvaz.cz/.

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 v 18:19 ® Horalcz
Horalcz

Piranha> neboj v novém systému je to vše zavedeno a postupně na to přejdou všechny kraje.Začalo to v zapadních čechách,loni my severní čechy a postupně najedou všechny.I kontroly RS budou přes GPS a eany na povolenkách vedeny a zaváděny do systému.A pokud to vyplní špatně nebo s chybami,opraví se to,ale hříšník u nás platí pokutu a pokud ji neodevzdá včas,zaplatí 500 pokutu a 3 měsíce nedostane povolenku.Tak se to u nás zavedlo.Držku­jou,ale funguje to a dávají si pozor,aby to stihli.

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 v 17:51 ® Horalcz
Horalcz

Alov> jj to máš pravdu,už aby to bylo všude.Sám uvidíš že je to velice užitečné a máš vše pod kontrolou.Jaké koliv nové zavedení ochcavače se ti vzápětí ukáže.Že už je registrován jinde a bez elektronické odsouhlasené převodky nemá šanci a to se týká odebrání povolenky atd.Sám uvidíš.Já nejsem přímo správce a dělám to v naší MS,protože starším kolegům to trochu dělá problém.

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 v 17:30 ® kakr reakce na …

kety.vydra> Co tak si údaje zálohovat? Máme cca 3000 členů a už si nedovedu představit vést agendu na papírových kartách a třeba sumarizaci dělat „ručně“.

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 v 17:28 ® Alov reakce na …
Alov

b.gun> Byl si rychlejší :-)

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 v 17:22 ® b.gun reakce na …

Piranha> Rodné číslo to být nesmí. Dle zákona o ochraně osobních údajů jde o citlivý údaj, který není MO ČRS oprávněna zjišťovat a shromažďovat za účelem evidence. Pokud jde o prokázání totožnosti členů, totožnost se prokazuje jménem a příjmením, datem narození a trvalým pobytem.

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 v 17:15 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

Piranha> Aha…už jsem se lekl:-)

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 v 17:13 ® Piranha reakce na …
Piranha

kety.vydra> ne proč.Například r.č. jsem myslel.Může být jméno nebo číslo.Prostě pro kontrolu, rychlou kontrolu před vydáním lístku.Klik, kouknu, v pořádku tady je povolenka, dopsat pak jaká a hotovo další.

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 v 17:02 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

Piranha> U vás se dělá agenda přes rodné čísla?

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 v 15:50 ® Piranha reakce na …
Piranha

kety.vydra> já si myslím že když zkušení funkcionáři dokáží ovládat své stránky tak i to číslo tam napíšou dobře.Páč bych nechtěl hledat mezi tisícem rodných čísel to které mi sedí u okénka a chce papíry :-)) asi by to neodsejpalo jak by mělo.

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 v 15:40 ® kety.vydra
kety.vydra

Piranha> S těmi záznamy do PC bych byl po „nehodě“ u nás doma opatrný :-)) Po tom manipulačním kotrmelci,co manželka nevědomky udělala,jsem přišel o polovinu záznamů v mých tabulkách,myslím,že jsme přišli i o nějaké videa a co byla asi nejtěžší rána,smíchalo nám to cca 5500 fotografií ze všech složek do jedné jediné.Přeji manželce příjemné třídění,má na to celou zimu:-D .Ale je fakt,že jsem zuřil,nemuselo se to stát.

Tudíž jsem rád,že to v naší MO jde ještě „postaru“ ručně pěkně do sešitů.Když je v tom jednoduchý systém tak to při odbavování odsjepá.

FInnnp> Kušuj a běž na soukromák,když se ti stávající systém ČRS nelíbí.Pravidla jsou třeba,jinak bysme měli vody úplně bez ryb,kdyby si tady každý dělal co chtěl.Buďme rádi aspoň za to co je.

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 v 15:10 ® 1Mara reakce na …
1Mara

Alov> :-D

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 v 15:05 ® Piranha
Piranha

Znám i lidi co je neodevzdají vůbec. Osobně si myslím, že by měl byt na každé MO veden rejstřík v PC, kterej má v dnešní době snad i bezdomovec a každý člen by tam měl mít svou složku.A tam by pak mělo být zaznamenáno zda vyplnil a jak vyplnil, tresty za odebrání a tak.Možná by to pak napomohlo MO k lepšímu řešení hříšníků. Když by si pak přišel někdo pro papíry naťukalo by se do kompu jméno nebo r.č. tak vyskočí že nevyplnil povolenku a lup máš to dražší, nebo si počkej měsíc ještě :-) Ono když pak má MO 800–1000 členů a 30% jich nevyplní povolenku, nebo ji nevyplní správně, tak to za ně musí vyplňovat člen MO a pak teprve odeslat do Prahy řádně vyplněné.Rybář je povinen si to vyplnit a má na to i tahák rybářském řádu. V práci si také musím píchnout abych mohl za hodiny dostat vejplatu :-))

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 ve 14:49 ® Alov
Alov

1Mara> Dyt to je takové vstřícné, otcovské, kamarádské oslovení. Nevím, proč se mu to nelíbí :-(( Maruš .. :-D

reagovat
Neděle 15. ledna 2012 ve 14:48 ® Alov
Alov

osprey> Ode mě už tu bude Míro klid. Teda zatím :-D

reagovat