Vyhledávání
Teplá zima
11.1.2012 | voltor | 41.071 zobrazení | 29 odpovědí
Zajímalo by mě jaký vliv na ryby má tato teplá zima.Jestli budou na jaře v lepší kondici,nebo budou mít větší přírustky.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 24. ledna 2012 ve 13:13 ® džigit
-
fakt je teplá…
reagovat - Pondělí 23. ledna 2012 v 0:13 ® cercer reakce na …
-
nnnap> hm…to bych si nechal taky líbit…ale o tom si můžeme nechat zdát jedině tak za dlouhých zimních večerů..
reagovat - Pondělí 23. ledna 2012 v 0:06 ® nnnap reakce na …
-
cercer> tak nějak by mi vyhovovalo 25° celej rok
reagovat - Pondělí 23. ledna 2012 v 0:05 ® cercer reakce na …
-
CeP> ptáku!
nnnap> lepší květen v řijnu,ne?
reagovat - Neděle 22. ledna 2012 ve 23:58 ® nnnap reakce na …
-
cercer> aji se mnou! Oschnou meze a budu mít říjen v květnu!
reagovat - Neděle 22. ledna 2012 ve 23:57 ® Frk reakce na …
-
i s Cepem
reagovat - Neděle 22. ledna 2012 ve 23:53 ® CeP reakce na …
-
cercer> i ty brouku…
reagovat - Neděle 22. ledna 2012 ve 23:51 ® cercer reakce na …
-
Frk> nejenom s kaprem..
reagovat - Neděle 22. ledna 2012 ve 23:46 ® Frk reakce na …
-
Pokud bude tohle počasí takhle pokračovat, tak mi věřte, že to s kaprem pěkně zamává.
reagovat - Neděle 22. ledna 2012 v 19:27 ® FInnnp reakce na …
-
osprey> Asi počkám na to jaro.
reagovat - Neděle 22. ledna 2012 v 15:52 ® chosebaits reakce na …
-
osprey>Tak se to rychle nauč,nebo zanedlouho už nebude co!No,ono vlastně už skoro nic není.
reagovat - Sobota 21. ledna 2012 ve 21:33 ® osprey reakce na …
-
FInnnp> Pokud stejně jako já patříš mezi tu neschopnou většinu, která nedokázala za posledních dvacet let nic vytunelovat, budeš holt muset počkat na jaro
reagovat - Sobota 21. ledna 2012 ve 21:12 ® FInnnp reakce na …
-
osprey> To by byla paráda.V zimě na kapry do Tuniska nebo Austrálie pak zamuškařit na Nový Zeland a určitě bych do konce zimy stihnul ještě provětrat Nilský okouny v Nasirově moři.
reagovat - Pátek 20. ledna 2012 ve 23:11 ® osprey reakce na …
-
FInnnp> Pokud by byla taková zima, silně by se změnila zdejší fauna i flóra. Takže s ohledem na naše zviřátka a kytičky přišetři a na zimu vždycky odleť na Nový Zéland – příjemné klima, ryb dost a nekonfliktní lidi (povídali známí).
reagovat - Pátek 20. ledna 2012 v 18:00 ® ladamaj reakce na …
-
FInnnp>pro kapra to vůbec nevadí ale ostatní ryby to bude trošku problém s plůdkem.
reagovat - Pátek 20. ledna 2012 v 16:49 ® FInnnp
-
Já myslim,že trošku teplejší zima nikomu neublíží.Třeba takový kapr žije i v tropech kde nezimuje vůbec a zima mu tam vůbec nechybí ba naopak.....Mě by se líbyla zima tak +25.
reagovat - Neděle 15. ledna 2012 v 19:54 ® ladamaj
-
Nechci se opakovat ale chsebaits má naprostou pravdu.Zákonitě se vše odrazí na přírodě včetně všech živočichů kteří určitou dobu zimují a při takové to proměně vše začne dříve.Takže to odnesou i bohu žel ryby.
reagovat - Neděle 15. ledna 2012 v 19:14 ® chosebaits
-
Kormoránu je na řece sice míň,ale teplá zima vše urychluje a to teda bude dříve i pludek a to by nemuselo být dobré hlavně v horských chovných rybnících či potocích.
reagovat - Sobota 14. ledna 2012 ve 21:49 ® Prichy
-
dost mozna nekteri kormorani ani neprileteli
reagovat - Středa 11. ledna 2012 v 19:17 ® osprey reakce na …
-
kubiczez> Ryby normálně berou, ale to, co já chytám, to bys ty nechytal. A to, co chceš chytat ty, to zas nezajímá mě.
Ale můžu ti popřát hodně zdaru.
reagovat - Středa 11. ledna 2012 v 19:03 ® Robur
-
však ono ještě zamrzne
reagovat - Středa 11. ledna 2012 v 17:55 ® skwor reakce na …
-
David Havlíček> V to celkem doufám, loňské černé komando na Berounce mám pořád živě v paměti.
reagovat - Středa 11. ledna 2012 v 17:42 ® Piranha reakce na …
-
David Havlíček> Souhlasím, vidím to na Labi v Ústí.Kormoránů není tolik co bývalo, ale zase jsou na každém rybníku v okolí. Možná je v uvozovkách lepší když se takhle rozletí na stojáky, než aby houfně drancovali potoky a pstruhové říčky.
reagovat - Středa 11. ledna 2012 v 16:41 ® HaD
-
Můj názor je, že tato zima bude pro řeky milosrdná a kormoráni budou žrát na stojácích, zejména produkčních rybářů.
reagovat - Středa 11. ledna 2012 v 15:30 ® kubiczez
-
Chystam se teď někdy vyrazit na kapry, akorat si musim ještě koupit nejakej ten dip,Pop-up,method mix a bude letos first Fishing.
reagovatUž jste byli letos na rybách, a jak jste dopadli???
- Středa 11. ledna 2012 v 15:10 ® Piranha
-
hraji> viděl jsem poletovat kolem vody hmyz podle mně se i zvířena dna bude ppohybovat a ryby to využijou, rybáři chodí díky teplé zimě na ryby a hážou krmení, nemyslím si že by hledající ryba nenašla nic k snědku.Před zimou si nastřádala tuky a to by jí mělo vydržet když občas něco sezobne.Řeka je každopádně něco jiného ale nevidím to katastroficky.
reagovat - Středa 11. ledna 2012 ve 14:37 ® Bigpista
-
Dle mého názoru to může ulevit řekám sužovaným kormoránem. Na úkor stojáků.
reagovat - Středa 11. ledna 2012 ve 14:32 ® hraji
-
Myslím si, že paradoxně taková zima rybám nijak zvlášť neprospívá. Kdyby zamrzlo, ryby by se zklidnily a šetřily by energii, te´d jezdí a hledají potravu, kterou ale nenacházejí. Zimní voda je hladová.
reagovat - Středa 11. ledna 2012 ve 14:28 ® Piranha
-
Osobně si myslím že by mohla být dobrá sezona a další také.Mráz rybám moc neprospívá a když jsou rybníky zamrzlé, tak dost i hynou.Díky teplejší vodě přes teplou zimu by mohlo nastat tření o chloupek dříve.Jen nesmí pak uhodit zima třeba za dva měsíce, to by si myslím mohlo bejt pro ryby hodně špatný.
reagovat