Chytej.cz

Tyčkové bojky. necteno

11.3.2005 | weird | 3.058 zobrazení | 10 odpovědí

Poradí někdo z čeho a jak se dá vyrobit tyčková bojka?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 11. března 2005 ve 23:03 ® kamet
kamet

mam dojem že letos jou podle RŘ bojky označující krmná místa zakázaný alespoň v jižních čechach

reagovat
Pátek 11. března 2005 ve 21:37 ® silur

viděl jsem to vyrobený z vodovodních trubek. Přišel borec, sestavil to do kupy a bylo hotovo. Měl tu první stříknutou reflexní barvou a ostatní tmavý.

reagovat
Pátek 11. března 2005 v 16:06 ® Tomucha
Tomucha

Já sumíky nechytám ,ale kámoš mi říkal že se to dá udělat z tyček- před hospodou jich je prý hodně. Jinak nevyplatí se to spíš koupit???

reagovat
Pátek 11. března 2005 v 15:24 ® weird

Dík!!!!!!!!!!!!!!!!

reagovat
Pátek 11. března 2005 ve 14:34 ® jarv

Délka 6,8m, svítící, cena 440Kč,– např. tady: www. chytiljsem. cz

reagovat
Pátek 11. března 2005 ve 13:50 ® weird

Tak to dík za radu,ještě by mě zajímalo kde jsi jí vyděl za těch 550kč,snažil jsem se jí sehnat,ale všude to byli docela pálky a tak jsem si právě říkal že jí zkusím vyrobit,že na tom nemůže být nic těžkého.

Quote: On 2005–03–11 11:59, Milky napsal: Myslím, že se to moc nevyplatí, ale budiž! Kup si novodurovou nebo jinou trubku o průměru cca 8–12 mm a nařež jí na díly, jejchž délka je pro tebe jako transportní snesitelná. Co do spojování: jsi-li šikovnější a máš kde, udělej si závity za pomoci horkovzdušné pistole a nějakého šroubu, jinak to spoj převlečným spojem se zajištěním. Dolů dej závaží cca 5kg (kbelíček od velké hořčice vylitej betonem). Poslední díl si na konci označ zřetelně, nejlépe reflefním nátěrem, … a vycpi ho polystyrenem nebo jinak zatěsni, aby byl lehčí než voda a bójku nadnášel. Důležité věci: spoje mus být takové, aby po nich vlasec klouzal a nezadrhl se! Závaží musí být dostatečné, aby se bójka nenadnášela. Poslední konec musí bójku udžet ve svislém stavu a táhnout ostatní díly nahoru. Když si koupíš bójku v obchodě, vyjde tě na 550 Kč a máš v posldenímm díle LED diodu, co bliká. Myslím, že se s tím patlat je ztráta času, stejně na to musíš nakoupit díly a věnovat tomu několik hodin času. Nuž, snad jsem to popsal nějak srozumitelně, kdyby ne, tak se ptej

reagovat
Pátek 11. března 2005 ve 12:59 ® Milky
Milky

Myslím, že se to moc nevyplatí, ale budiž! Kup si novodurovou nebo jinou trubku o průměru cca 8–12 mm a nařež jí na díly, jejchž délka je pro tebe jako transportní snesitelná. Co do spojování: jsi-li šikovnější a máš kde, udělej si závity za pomoci horkovzdušné pistole a nějakého šroubu, jinak to spoj převlečným spojem se zajištěním. Dolů dej závaží cca 5kg (kbelíček od velké hořčice vylitej betonem). Poslední díl si na konci označ zřetelně, nejlépe reflefním nátěrem, … a vycpi ho polystyrenem nebo jinak zatěsni, aby byl lehčí než voda a bójku nadnášel. Důležité věci: spoje mus být takové, aby po nich vlasec klouzal a nezadrhl se! Závaží musí být dostatečné, aby se bójka nenadnášela. Poslední konec musí bójku udžet ve svislém stavu a táhnout ostatní díly nahoru. Když si koupíš bójku v obchodě, vyjde tě na 550 Kč a máš v posldenímm díle LED diodu, co bliká. Myslím, že se s tím patlat je ztráta času, stejně na to musíš nakoupit díly a věnovat tomu několik hodin času. Nuž, snad jsem to popsal nějak srozumitelně, kdyby ne, tak se ptej

reagovat
Pátek 11. března 2005 ve 12:10 ® weird

Myslím bojku na označení krmného místa

reagovat
Pátek 11. března 2005 ve 12:03 ® rybar11

Na sumce ji vyrábím takhle: Koupím v Kauflandu novodurovou trobku o průměru okolo 1 cm. Měla by bít tužší ale vždy se bude částečně ohýbat. Z polystyrénu si vyřežu dna čtverce 10×10 x10– podle ryb. řádu. Ohladím je smirkem a nalepím lepidlem na oba konce trubky.

Tvaru plováků se meze nekladou- můžeš si z polystyrenu klidně udělat kouli či ovál.

reagovat
Pátek 11. března 2005 v 11:16 ® HaD
HaD

tyčová bójka na sumce nebo na označení krmného místa na kapry???

reagovat