Vyhledávání
Vedoucí rybářské mládeže
10.1.2012 | Dawee | 52.806 zobrazení | 337 odpovědí
Toto fórum je zde pro všechny vedoucí kroužků, zde se můžete svěřovat se všemi strastmi i radostmi s rybářskou drobotinou.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 19. února 2012 v 17:46 ® chosebaits reakce na …
-
stopař>Ryb.dum máte v zatáčce když jedu z Rokytnice do Jilemnice???
reagovat - Neděle 19. února 2012 v 17:20 ® stopař reakce na …
-
ladamaj> OK dík za nabídku.Policejta z Kyndervajíčka znám.
reagovat - Neděle 19. února 2012 v 17:14 ® ladamaj reakce na …
-
stopař>teď sem připravil něco pro Cudlu jak něco bude tak ti dám vědět.Jinak jdou dělat i policajti hodně sem toho dělal do Sedloňova pro děcák stačí kindr vajíčko to snad má doma skoro každý,kousek drátku a okroužek to Cudla zná když budeš potřebovat písni na osobku nebo mejl a nějakej nápad pošlu a když to pujde tak i matroš jen za cenu poštovného nebo po dohodě.
reagovat - Neděle 19. února 2012 ve 12:16 ® ladamaj reakce na …
-
Cudla>tak až poletíš tak stopařovi pozbírám nějaká brka ono určitě něco spadne.
reagovat - Neděle 19. února 2012 ve 12:07 ® stopař reakce na …
-
Cudla> No splávečky,to je dobrej nápad.Jdu shánět vhodné peří.Dík za nápad.
reagovat - Neděle 19. února 2012 ve 12:02 ® Cudla
-
Tak krmítka s pletiva a olověnýho plechu .splávky použiješ brčka na pití+ tavnou pistoli,nebo hauzrovky.používam dutý nýty měděný na hlavičky,vyrazíš znich akorád ten hřebík,oholit husí nebo krůtí brka na splávky atd......
reagovat - Neděle 19. února 2012 v 11:45 ® stopař reakce na …
-
Cudla> Jo přez rok vím co dělat ale přez zimu to je horší.Jak je zaujmout a zabavit,to víš tady ta zima je drobátko delší a tak těch nápadů ubejvá,ven se nedá jít pro kvanta sněhu a tak musím bejt zalezlej v DDM a v klubovně se nedá ani házet kapkou na terč a drtit je stále testama nechci.Ale jak sem už říkal vždycky mně nakonec něco napadne a o zábavu je postaráno.
reagovat - Neděle 19. února 2012 v 11:36 ® stopař reakce na …
-
Dawee> Nechci dělat reklamu ale když se ptáš na toho zdravotníka.Chceme pořádat v našem TSC Kořenov školení zdravotníků pro různé účely včetně civilních pro pořádání různých akcí včetně táborů nebo i vícedeních výletů s dětmi.Pro menší počet dětí ti stačí kurz zdravotníka a pro větší už musíš bejt „medik“.
reagovat - Neděle 19. února 2012 v 11:31 ® Dawee reakce na …
-
Cudla> a nestačilo by třeba že sem u dobrovolnejch hasičů (kvůli tomu zdravotníkovi)
reagovat - Neděle 19. února 2012 v 11:28 ® Cudla
-
ladamaj> Asi na tebe vletim a budeš ho potřebovat mladíku.
Dawee> Ideální je si zamluvit nějaký středisko,vyjde to levnějš a nemusíš se starat o kuchyň,hygienu, WC a vyjde to levnějš.Viz fotoalbum Zásada 2010–11
reagovat - Neděle 19. února 2012 v 11:13 ® ladamaj reakce na …
-
Cudla>a toaletní papír by nestačil dědečku.
reagovat - Neděle 19. února 2012 v 11:06 ® Cudla reakce na …
-
Dawee> Máme kliku,kolegině je zdravotní sestra.Normálně by měl stačit zdravotnický kurs posvěcený nějakým papírem.Vybrat od dětí který maj léky a vést zdravotní knihu.
reagovat - Neděle 19. února 2012 v 10:36 ® ladamaj reakce na …
-
Dawee>stímto je spousty potřebných věcí:zdravotník,kuchař,zabezpečit sociálnípotřebu-Wc,higienu.No apodle počtu dětí také určitý počet lidí na dohled teď nevím přesně kolik dětí připadne na jednoho dozorce,písni Cudlovi ten to ví na 100%.
reagovat - Neděle 19. února 2012 v 10:07 ® Dawee
-
Když pořádáte ty tábory jakpa řešíte zdravotníka popř. stravování? (u nás jsme chtěli taky udělat ne tábor ale vyrazit s dětma na 3dni k vodě a skončilo to tím že potřebujem zdravotníka)
reagovat - Neděle 19. února 2012 v 9:07 ® Cudla reakce na …
-
stopař>vítej v klubu,neboj za chvíli se ti to rozhejbá pak ti to ani nepřijde.Kolikrát už nás „vyhazovaly“z učebny že jsme tam přez čas jestli nevíme kolik je hodin.Hlavně podchyť dospěláky,pak můžeš dělat víc ty splaší sponzory na různý soutěže:Děláme i tábor,závody a na konci školního roku soutěž v učebně o nějakou maličkost.Nevěřil bys jak je zaujala ukázka vázání mušek.Každym rokem aspoň jeden u toho zůstane.
reagovat - Neděle 19. února 2012 v 0:32 ® ladamaj reakce na …
-
stopař>do toho spadneš a pak to jde jak lavina.Takže v pohodě z dětmaje prča a pak až tě jednou potkaj na rybách tak rádi vzpomínaj a to tě bude určitě těšit vím z vlastní skušenosti.
reagovat - Sobota 18. února 2012 ve 13:47 ® stopař reakce na …
-
Jo děkuju.Zbírám teprve zkušenosti.Jen nápady občas váznou ale děcka v kroužku mám rád a snažím se je naučit vše co umím Já a díky internetu i něco na víc.
reagovat - Sobota 18. února 2012 ve 13:28 ® chosebaits
-
stopař>Tobě velké dík že si se toho ujal.Jen tak jsem jukl a máš i co předávat a tak ať se daří tobě i dětem.
reagovat - Sobota 18. února 2012 v 11:49 ® stopař
-
Mno Já vedu kroužek od loňského října.V kroužku mám deset dětí.Vrhnul sem se do toho po té co jsem se sem přistěhoval a sháněl ryb kroužek pro mého kluka,v DDM mi řekli že ryb.kroužek mají jen formou školení (něco jako dospěláci) začnou v polovině ledna jednou týdně hodinu naučí se hrubé základní info a RŘ udělají závěrečný test a hotovo a kroužek končí a další je až za rok.To mně celkem namíchlo páč v původním bydlišti rybářský kroužek fungoval bezvadně a občas sem tam i s něčím pomáhal a můj mladej tam strašně rád chodil a Já chtěl aby se mu moc nestejskalo po Hrádku n/N tak sem se domluvil s místníma rybářema a s DDM a šel dělat vedoucího.S vedením ryb.kroužku mám sice pramalé zkušenosti ale snažím se.Občas nevím co si pro ty děcka připravit ale pokaždé odcházejí domů spokojené a těší se na další kroužek.
reagovat
Za tohle fórum velký dík. - Pátek 17. února 2012 ve 13:13 ® hraji
-
My máme schůzky v kroužku každý týden, testíky píšeme průběžně podle probrané látky, jinak se učí vázat sestavy a další věci
reagovat - Pátek 17. února 2012 v 9:36 ® Horalcz
-
Zdravím vás pánové.Tak jak jste na tom s dětmi.Já mám příští schůzku s dětckama testíky s RŘ a poznávání ryb.Děláme to každý rok,je to pro nováčky a ty starší co už papíry mají si to pěkně zopakují.Tak jsem na ně zvědavej.
reagovat - Pátek 10. února 2012 ve 13:05 ® Dawee
-
Poněkud nám zde uvadá diskuze
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 19:06 ® Zby... reakce na …
-
Cudla> Tak to vim moc dobre.Loni jsem tam mel 3 takove draky.Je to moc pekne,kdyz uz Ti chodi druha generace.(Pisu z mobilu)
reagovat - Úterý 31. ledna 2012 v 10:07 ® Cudla
-
Zby…> A víš jak to potěší když ti tvůj „odchovanec“přivede svého potomka a řekne jestli bych ho mohl nauči to co jeho!?Nákupní dejchánky děláme taky pozkouškový,táborový a vánoční
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 ve 20:55 ® osprey reakce na …
-
Dawee> To mě těší.
reagovat - Pondělí 30. ledna 2012 ve 20:27 ® Dawee
-
Musím pochválit místní Atlas ryb jsou tam perfektní věci které používám pro přípravu materiálů na výuku.
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 ve 21:33 ® Zby...
-
Cudla>Alejá jsem taky z minulého století.A fešáci kteří si myslili po prvním-povinném ročníku,že už všechno vím a všechno znám,tak se mi se svěšenou hlavou vracejí.Pane …vezmete mě zase do kroužku? NIKDY JSEM NIKOHO NEODMÍTL.I proto se ke mě hlásí už dospělí lidé,o kt.nevím kam je zařadit,než mi řeknou -já jsem ten,nebo ten.A pamatujete jak jste mi dával kapky.Ale tu udici co jsem vyhrál mám pořád…Jsou to dlouhá léta učení a poznávání těch malých mozečků a psychiky těch,které se snažím něco naučit.
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 ve 21:16 ® Zby...
-
A jelikož už vím(nebo si myslím)co Ti mlaďoši potřebují,tak mám NEPLACENOU službu.Rodiče kt.chtějí koupit a nevědí co, tak po domluvě společně navštívíme prodejnu RP a podle financí se snažím nakoupit pokud možno to nejlepší v určené cenové relaci.Zatí jsem se nesetkal s negativní reakcí.
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 ve 21:02 ® Zby...
-
Nováčky nejdřív ze všeho"dusím"RŘ.Ale podle hesla"cukr a bič"nechám pokecat starší,ukázat fotky úlovků,o závodech,cenách,atd. Následují základy plavané-jelikož(můj názor kt. nikomu nenutím)toto jest jediná technika LRU při které i ten nejnovější nováček je schopen chytit rybu.Určitě víte z vlastních zkušeností,že pokud kluk kt.přijde k vodě nechytí rybu poprvé,nebo podruhé,nedej bože potřetí,tak je problém- nechce k vodě,nebaví!Co se týká starších tak to už se potom dělí podle zájmu.S plavačkáři vyrábím splávky, s feedráky krmítka,s vláčkáři třpytky a woby.Také je ukázka vázání mušek.Jediné mínus je,že všechny polotovary dodávám ze svého.Ale ta radost když je potom úspěch na VLASTNÍ.A mezi to se prolíná RT a ostatní co potřebují,nebo chtějí vědět.Je to prostě koníček větší než slon!
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 v 15:38 ® Dawee
-
Na začátek rybářský řád, potom poznávačky dále něco o životě ryb a chovu ryb, rozdělení vod podle pásem atd… vázání háčků a uzlů, testy na ZU, to vše přes zimu a když se udělá pěkně tak do května příprava na RT a ZU, po zlatý se pak věnujem většinou chytání( jelikož u nás je málo pstruhovek tak máme kroužek zaměřenej na mimopstruhový rybaření)snažíme se je naučit plavanou, položenou, a když má někdo feeder tak i to. Máme vždy na podzim přednášku o přívlači na jaře bude přednáška o závodní plavaný. Dál se děti učí na sádce kterou nám MO pujčila. Jedinej problém je občas s vybavením
reagovatmůžete jim i rodičům říkat horem dolem že maj mít tenký vlasce, malý háčky, malý splávky a oni stejně přijdou s pětatřicítkou a se splávkem 6gr a víc. Ale i tohle už jakštakš řeším vždy sepíšu seznam každýmu co potřebuje i s přibližnou cenou a rodiče odsouhlasí co chtějí a co ne a děti přinesou peníze a já to nakoupím.