Vyhledávání
Vedoucí rybářské mládeže
10.1.2012 | Dawee | 52.801 zobrazení | 337 odpovědí
Toto fórum je zde pro všechny vedoucí kroužků, zde se můžete svěřovat se všemi strastmi i radostmi s rybářskou drobotinou.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 28. ledna 2012 v 1:20 ® Cudla
-
Míro dávam ti za pravdu,začal jsem hluboce v minulém století,tak to šlo,ale je to fakt děcko radši sedí u počítače a mastí hry.Nyní frčí hra v mobilu nahazujou škubnutím ruky pak na displeji kvrdlaj rukou jako navíjení.Kdo je pozoruje a neví o co jde tak si myslí že jsou to chovanci nějakého ústavu.Proč by se plahočíli těch pár metrů od auta a táhli věci na zádech,můžou chytat v teploučku.
reagovat - Sobota 28. ledna 2012 v 0:24 ® osprey reakce na …
-
FISHERBOY> Když jsem to dělal, bylo to zadarmo, dělala se teorie i praxe a jeden čas jsme i soutěžili (měl jsem dva kluky v první desítce na krajském kole zlaté udice).
V jisté době jsem tam měl super partu, ale od okamžiku, kdy přišly mobily a počítače, to šlo s děcky nějak do kopru. Ani jsem často nechápal, proč do toho kroužku chodí. A jeden desetiletý boreček, co tam přišel dvakrát a na konci pro papíry, které nedostal, protože nevěděl a neznal naprosto nic, mi tenkrát po synovi vzkázal, že jsem zmrd.
Zmrdi by neměli učit malé děti chytat ryby, to dá rozum. No a tak už to nedělám
reagovatI když důvodů je mnohem víc.
- Sobota 28. ledna 2012 v 0:11 ® Cudla
-
FISHERBOY> Nejdříve se musí nalejt základy ryb.řádu.To je ta nepopulární část,když to jde vyzkouší si hod na terče(to jde i v tělocvičně)Potom se vyrábí nějaká rybářská bižuterie,jak maj papíry tak se dělaj výpravy k vodě,i rybka se někdy zadaří atd..........musíš je zaujmout né lámat!!!!!dej si DDM Chomutov zlatá udice a Zásada 2010–11tady v fotoalbech snad tě něco přesvědčí že už to není o sezení v lavici.
reagovat - Pátek 27. ledna 2012 ve 23:52 ® FISHERBOY
-
Chlapáci, zajímavé téma… docela by mě zajímalo, co všechno ty děcka učíte. Já jsem si kdysi před lety odseděl 2 roky kurzu v lavici, a nemít v rodině plno rybářů, neuměl bych vůbec nic..proto mě zajíma jeslti dneska ,,vedoucí kroužků"trošku zmenili postup, resp. jak pracujete s dětmi…nemyslím právní úpravu (řád apod), ale praktické dovednosti.. jaké rybolovné techniky je učíte, a jestli to je nejak sjednocené, nebo každý vedoucí učí pouze to co uzná za vhodné, taky by mě zajímalo co takový kroužek dneska stojí… a jestli dítě, který doma nemá rybáře, je schopný samo začít a nějako v ty rybařině po kurzu fungovat ..se svými znalostmi..zajíma mě to ..protože bych do budoucna osobně rád s mládeží pracoval.. ale Bůh ví co bude.....
reagovat - Pátek 27. ledna 2012 ve 23:31 ® osprey reakce na …
-
Zby…> Krásný kmentář.
reagovat - Pátek 27. ledna 2012 ve 22:41 ® Zby...
-
Petrův zdar! Jsem moc rád ,že se někdo odhodlal vymyslet tento pokec.Letos,totiž loni na podzim jsem začal 25 ročník,co dělám s děckama.Taky jsem to neměl vždy doma se ženou jednoduché(akce,závody,atd). Netrvalo dlouho a pochopila-dnes už mi dost v tomto směru fandí.Obzvlášť,když za mnou domů přijdou „kluci“ a přihlašují mi do kroužku své syny.Krátce řečeno,mám z toho dobrý pocit.A hlavně tehdy,když mi klučiska ukazujou fotky s komentářem"ryba vrácena vodě".Někdy při začátku šk. roku čtu klukům z jedné mé oblíbené knihy úvodní slovo autora.Tenkrát jsem dostal svou největší odměnu(od nich).Po dočtení bylo ticho jako v hrobě.Pak se ozvalo jedno nesmělé tlesknutí a najednou tleskalo všech asi 25 kluků. Ještě dnes,když si na to vzpomenu,mám šimrání u srdce.Můj názor je(nikomu jej nenutím),že nám všem,kteří tuto činnost vykonáváme,jde ne jenom o to ,abychom ty draky něco naučili,ale také(a nyní ta fráze)o pocit dobře vykonané práce.Ahoj Zby
reagovat - Čtvrtek 26. ledna 2012 v 18:46 ® ladamaj reakce na …
-
Horalcz>ok budu se těšit.
reagovat - Čtvrtek 26. ledna 2012 v 18:34 ® Horalcz
-
ladamaj> jo dám ,domluvíme se.To máš blíž než já.Já než sjedu z hor tak to mám 40 km.
reagovat - Čtvrtek 26. ledna 2012 v 11:31 ® Cudla
-
Tady to bude letos „naše“ 1–10července kdo má zájem, informace u mně nebo DDM Chomutov.Komando co nás sleduje,jsou tam i koně.
reagovat - Středa 25. ledna 2012 v 16:55 ® sus1 reakce na …
-
Frk>
reagovat - Úterý 24. ledna 2012 ve 22:37 ® Frk reakce na …
-
vlevo, ty očko
reagovat - Úterý 24. ledna 2012 ve 20:02 ® sus1 reakce na …
-
Frk> A ty seš v tom maskáč. klobouku nebo kterej??! nějak to nemůžu poznat.
reagovat - Úterý 24. ledna 2012 v 1:43 ® ladamaj reakce na …
-
Horalcz>to máš pravdu já sem snima jezdil na našem revíru chytat a učit je nahazovat no skrátka je dostat do reálu.Jinak až pojedeš na Nechranky tak dej vědět přijedu klidně za váma mám to 25km od baráku.
reagovat - Pondělí 23. ledna 2012 ve 21:46 ® Frk
-
my jsme loni zmladili kolektiv
reagovat - Pondělí 23. ledna 2012 ve 21:23 ® rudla
-
Pracuji s dětmi již nějaký pátek.Dříve jsem asi deset let dělal s dětmi bikros, teď se věnuji rybaříkům a stojí to za tu práci.Mám jich sice jen deset ale je to s nima super.
reagovat - Pondělí 23. ledna 2012 ve 20:16 ® Dawee
-
Tak v Pátek jsme mněly první letošní kroužek, krom dvou marodů přišly všichni cca 12 dětí. A dokonce přišel i další nováček
reagovatPříští týden začínám s přípravou některých jedinců na ZU.
- Pondělí 23. ledna 2012 v 17:20 ® nnnap
-
ne, překliknu se do jiné otázky, mezi lidi.
reagovat - Pondělí 23. ledna 2012 v 17:09 ® osprey reakce na …
-
kamrec> Jde spíš o to, aby se to dítě naučilo rybu i zabít a bylo mu vysvětleno, kdy to má a nemá smysl. Protože ať chce nebo nechce, dostane se do situací, kdy to bude muset udělat. A bude muset přijmout odpovědnost za to, že tenhle „kámoš“ už to teda nerozchodí.
Občas mi vadí i to, že „kámošofilové“ proklejou kohokoli, kdo přizná, že si občas bere rybu.
Opravdu to neber jako výtku, strašně si vážím každého, kdo vede kroužek, protože zatraceně dobře vím, o čem to je. Ale v dnešní době je podle mě potřeba vychovávat realisty a navíc zodpovědné realisty schopné se o věci kolem sebe postarat. Naivních optimistů běhá po světě dost.
Měj se fajn, už tě nebudu trápit
reagovat - Pondělí 23. ledna 2012 ve 13:12 ® kamrec reakce na …
-
To heslo je zjednodušené. Ale mně se líbí, zvlášť ve vztahu k dětem. Většinou ten film znají, a dokážou si představit, co je tím míněno. Nejsem si moc jistý, jestli 8 leté děcko pochopí, co je dvouatmosférová změna tlaku, ikdyž máš samozřejmě pravdu.
reagovat - Pondělí 23. ledna 2012 ve 12:57 ® osprey reakce na …
-
kamrec> Vedl jsem kroužek deset let, dlouhou dobu i s nadšením. Dělali jsme spoustu věcí, jednou jsem měl přihlášených 51 dětí a vydal 34 povolenek. Pak mi to nadšení nějak došlo.
Ale s tím kámošem. Myslíš si, že je dobré vytáhnout kámoše uprostřed zimování nebo ho vystavit dvouatmosférové změně tlaku (candát vytažený z 20 m hloubky)? Ryba není kámoš, ale volně žijící (třeba parma) nebo polozdomácnělé (duhák, kapr) zvíře, které pro svou zábavu lovíš. Pokud ho lovíš v podmínkách a způsobem, kdy mu výrazně neublížíš (ublížíš mu vždycky), je tady možnost ho pustit. V mnoha případech je to i velmi žádoucí.
Kámoš je ryba, na kterou se chodíš kouknout, hodíš jí rohlík a popřeješ dobrou chuť, ale nikdy na ni nejdeš s prutem. Měl jsem i pár takových.
reagovat - Pondělí 23. ledna 2012 ve 12:47 ® kamrec
-
ještě ty fotky…
reagovat - Pondělí 23. ledna 2012 ve 12:44 ® kamrec
-
Zdar,
reagovat
jsem vedoucím našeho potěru čtvrtým rokem. Ikdyž to častoo bývá problém, protože děcka mají dnes trochu jiné zájmy než vysedávat u vody (mnozí raději vysedávají u počítače), chodí k nám cca 15 dětí ročně. Snažíme se udělat jim schůzky pokud možno zajímavé, aby se nenudili, protože sedět v lavicích je nutí celé dny. O víkendech, když dovolí počasí, s nimi vyrážíme pokud možno ven k vodě, výlety začínají mít tradici a zvyšuje se i účast. V příloze posílám pár fotek. Jsme ze Slavkova u Brna, každý rok (pokud vyjdou peníze)jezdíme rybařit na jeden soukr. rybník k Olomouci. Kdyby se našel zpřátelený kroužek, který by se chtěl přidat, můžete se ozvat na sz, domluvíme podrobnosti. zatím zdar všem vedoucím a jejich potěru, a jak říkal Bruuce z filmu Hledá se Nemo: Ryba je kámoš, ryba není žrádlo… - Pátek 20. ledna 2012 v 11:41 ® mvincik reakce na …
-
Horalcz> Ano, to jistě, ale během svého vývoje, pokud budou mít ty správné začátky, třeba sami dojdou k tomu, že ty řeči co znají z domova vlastně není to pravé ořechové a začnou to brát jinak a přehodnotí své jednání.
reagovat - Pátek 20. ledna 2012 v 10:54 ® chosebaits reakce na …
-
Horalcz> Už se těším až si zase vezmu pod křídlo nějakého prcka a vyhrajem.Budem bodovat zas jen na utčitou cenu tak jako chtěl ten můj kuň -prut na štiku-))
reagovat - Pátek 20. ledna 2012 v 10:51 ® Horalcz reakce na …
-
mvincik> ta poslední věta byla pěkná,ale není to jen v dětech.Oni chápou co jim stále opakuji,že je to odpočinek,zábava,prostě sport.Ale doma už je to jiné.Mají z domova jinou výchovu a tak třeba zrovna bagrujou.Njn snad to včas pochopí všichni.
reagovat - Pátek 20. ledna 2012 v 10:47 ® Horalcz
-
ladamaj> to máš pravdu,že se do toho nikdo nehrne:jsou to samé starosti.Já do toho šel,protože jsem viděl,že dětí tu bylo dost,ale nic pořádně neuměli.V kroužku si odseděli 2 hoďky,hráli šachy a šli domů.Snažím se seč můžu a stejně to není 100%.No děti a ještě ty dnešní.Ale mám v plánu s nima vyrazit na víkend na Nechranici.Někdy v květnu nebo v červnu,tak uvidíme jak se to dopadne.Na závody máme taky dost dětí,to je láká víc než sedět v klubovně.
reagovat - Čtvrtek 19. ledna 2012 v 16:08 ® Dawee reakce na …
-
mvincik>díky uvidíme
Fotky z místního kola ZU 2011
reagovat - Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 12:22 ® jepice-zruseno
-
Očekáváme, jaký výsledek přinese náš článek v místních novinách. Mládeže je poměrně málo, zase bych ale řejkl, že ti kteří přijdou, se věnují rybolovu o to intentzivněji.
reagovat - Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 12:05 ® mvincik reakce na …
-
Dawee> Přeji hodně pevných nervů a především, aby většina mladých rybářů chtěla naslouchat a posouvat se tím správným směrem – k opravdové rybařině, ne těžbě ryb!
reagovat - Středa 18. ledna 2012 v 15:43 ® Dawee
-
Tak v pátek začínáme s kroužkem, sem zvědav kolik dětí po prázdninách přijde, jinak normálně máme cca 15 dětí.
reagovat