Chytej.cz

Vedoucí rybářské mládeže necteno

10.1.2012 | Dawee | 52.801 zobrazení | 337 odpovědí

Toto fórum je zde pro všechny vedoucí kroužků, zde se můžete svěřovat se všemi strastmi i radostmi s rybářskou drobotinou.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 28. ledna 2012 v 1:20 ® Cudla
Cudla

Míro dávam ti za pravdu,začal jsem hluboce v minulém století,tak to šlo,ale je to fakt děcko radši sedí u počítače a mastí hry.Nyní frčí hra v mobilu nahazujou škubnutím ruky pak na displeji kvrdlaj rukou jako navíjení.Kdo je pozoruje a neví o co jde tak si myslí že jsou to chovanci nějakého ústavu.Proč by se plahočíli těch pár metrů od auta a táhli věci na zádech,můžou chytat v teploučku.

reagovat
Sobota 28. ledna 2012 v 0:24 ® osprey reakce na …
osprey

FISHERBOY> Když jsem to dělal, bylo to zadarmo, dělala se teorie i praxe a jeden čas jsme i soutěžili (měl jsem dva kluky v první desítce na krajském kole zlaté udice).

V jisté době jsem tam měl super partu, ale od okamžiku, kdy přišly mobily a počítače, to šlo s děcky nějak do kopru. Ani jsem často nechápal, proč do toho kroužku chodí. A jeden desetiletý boreček, co tam přišel dvakrát a na konci pro papíry, které nedostal, protože nevěděl a neznal naprosto nic, mi tenkrát po synovi vzkázal, že jsem zmrd.

Zmrdi by neměli učit malé děti chytat ryby, to dá rozum. No a tak už to nedělám:-)) I když důvodů je mnohem víc.

reagovat
Sobota 28. ledna 2012 v 0:11 ® Cudla
Cudla

FISHERBOY> Nejdříve se musí nalejt základy ryb.řádu.To je ta nepopulární část,když to jde vyzkouší si hod na terče(to jde i v tělocvičně)Po­tom se vyrábí nějaká rybářská bižuterie,jak maj papíry tak se dělaj výpravy k vodě,i rybka se někdy zadaří atd..........musíš je zaujmout né lámat!!!!!dej si DDM Chomutov zlatá udice a Zásada 2010–11tady v fotoalbech snad tě něco přesvědčí že už to není o sezení v lavici.

reagovat
Pátek 27. ledna 2012 ve 23:52 ® FISHERBOY
FISHERBOY

Chlapáci, zajímavé téma… docela by mě zajímalo, co všechno ty děcka učíte. Já jsem si kdysi před lety odseděl 2 roky kurzu v lavici, a nemít v rodině plno rybářů, neuměl bych vůbec nic..proto mě zajíma jeslti dneska ,,vedoucí kroužků"trošku zmenili postup, resp. jak pracujete s dětmi…nemyslím právní úpravu (řád apod), ale praktické dovednosti.. jaké rybolovné techniky je učíte, a jestli to je nejak sjednocené, nebo každý vedoucí učí pouze to co uzná za vhodné, taky by mě zajímalo co takový kroužek dneska stojí… a jestli dítě, který doma nemá rybáře, je schopný samo začít a nějako v ty rybařině po kurzu fungovat ..se svými znalostmi..zajíma mě to ..protože bych do budoucna osobně rád s mládeží pracoval.. ale Bůh ví co bude.....

reagovat
Pátek 27. ledna 2012 ve 23:31 ® osprey reakce na …
osprey

Zby…> Krásný kmentář.

reagovat
Pátek 27. ledna 2012 ve 22:41 ® Zby...

Petrův zdar! Jsem moc rád ,že se někdo odhodlal vymyslet tento pokec.Letos,totiž loni na podzim jsem začal 25 ročník,co dělám s děckama.Taky jsem to neměl vždy doma se ženou jednoduché(ak­ce,závody,atd). Netrvalo dlouho a pochopila-dnes už mi dost v tomto směru fandí.Obzvlášť,když za mnou domů přijdou „kluci“ a přihlašují mi do kroužku své syny.Krátce řečeno,mám z toho dobrý pocit.A hlavně tehdy,když mi klučiska ukazujou fotky s komentářem"ryba vrácena vodě".Někdy při začátku šk. roku čtu klukům z jedné mé oblíbené knihy úvodní slovo autora.Tenkrát jsem dostal svou největší odměnu(od nich).Po dočtení bylo ticho jako v hrobě.Pak se ozvalo jedno nesmělé tlesknutí a najednou tleskalo všech asi 25 kluků. Ještě dnes,když si na to vzpomenu,mám šimrání u srdce.Můj názor je(nikomu jej nenutím),že nám všem,kteří tuto činnost vykonáváme,jde ne jenom o to ,abychom ty draky něco naučili,ale také(a nyní ta fráze)o pocit dobře vykonané práce.Ahoj Zby

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2012 v 18:46 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

Horalcz>ok budu se těšit.:->

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2012 v 18:34 ® Horalcz
Horalcz

ladamaj> jo dám ,domluvíme se.To máš blíž než já.Já než sjedu z hor tak to mám 40 km.

reagovat
Čtvrtek 26. ledna 2012 v 11:31 ® Cudla
Cudla

Tady to bude letos „naše“ 1–10července kdo má zájem, informace u mně nebo DDM Chomutov.Komando co nás sleduje,jsou tam i koně.

reagovat
foto/forum/2012/th-img19515.jpgfoto/forum/2012/th-img19516.jpgfoto/forum/2012/th-img19517.jpgfoto/forum/2012/th-img19518.jpg
Středa 25. ledna 2012 v 16:55 ® sus1 reakce na …

Frk> :-D ;-)

reagovat
Úterý 24. ledna 2012 ve 22:37 ® Frk reakce na …
Frk

vlevo, ty očko

reagovat
Úterý 24. ledna 2012 ve 20:02 ® sus1 reakce na …

Frk> A ty seš v tom maskáč. klobouku nebo kterej??! nějak to nemůžu poznat.:-D

reagovat
Úterý 24. ledna 2012 v 1:43 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

Horalcz>to máš pravdu já sem snima jezdil na našem revíru chytat a učit je nahazovat no skrátka je dostat do reálu.Jinak až pojedeš na Nechranky tak dej vědět přijedu klidně za váma mám to 25km od baráku.

reagovat
Pondělí 23. ledna 2012 ve 21:46 ® Frk
Frk

my jsme loni zmladili kolektiv ;-)

reagovat
foto/forum/2012/th-img19487.jpg
Pondělí 23. ledna 2012 ve 21:23 ® rudla
rudla

Pracuji s dětmi již nějaký pátek.Dříve jsem asi deset let dělal s dětmi bikros, teď se věnuji rybaříkům a stojí to za tu práci.Mám jich sice jen deset ale je to s nima super.

reagovat
foto/forum/2012/th-img19483.jpgfoto/forum/2012/th-img19484.jpgfoto/forum/2012/th-img19485.jpgfoto/forum/2012/th-img19486.jpg
Pondělí 23. ledna 2012 ve 20:16 ® Dawee
Dawee

Tak v Pátek jsme mněly první letošní kroužek, krom dvou marodů přišly všichni cca 12 dětí. A dokonce přišel i další nováček :-) Příští týden začínám s přípravou některých jedinců na ZU.

reagovat
foto/forum/2012/th-img19479.jpgfoto/forum/2012/th-img19480.jpgfoto/forum/2012/th-img19481.jpgfoto/forum/2012/th-img19482.jpg
Pondělí 23. ledna 2012 v 17:20 ® nnnap
nnnap

ne, překliknu se do jiné otázky, mezi lidi.

reagovat
Pondělí 23. ledna 2012 v 17:09 ® osprey reakce na …
osprey

kamrec> Jde spíš o to, aby se to dítě naučilo rybu i zabít a bylo mu vysvětleno, kdy to má a nemá smysl. Protože ať chce nebo nechce, dostane se do situací, kdy to bude muset udělat. A bude muset přijmout odpovědnost za to, že tenhle „kámoš“ už to teda nerozchodí.

Občas mi vadí i to, že „kámošofilové“ proklejou kohokoli, kdo přizná, že si občas bere rybu.

Opravdu to neber jako výtku, strašně si vážím každého, kdo vede kroužek, protože zatraceně dobře vím, o čem to je. Ale v dnešní době je podle mě potřeba vychovávat realisty a navíc zodpovědné realisty schopné se o věci kolem sebe postarat. Naivních optimistů běhá po světě dost.

Měj se fajn, už tě nebudu trápit:-))

reagovat
Pondělí 23. ledna 2012 ve 13:12 ® kamrec reakce na …

To heslo je zjednodušené. Ale mně se líbí, zvlášť ve vztahu k dětem. Většinou ten film znají, a dokážou si představit, co je tím míněno. Nejsem si moc jistý, jestli 8 leté děcko pochopí, co je dvouatmosférová změna tlaku, ikdyž máš samozřejmě pravdu.

reagovat
Pondělí 23. ledna 2012 ve 12:57 ® osprey reakce na …
osprey

kamrec> Vedl jsem kroužek deset let, dlouhou dobu i s nadšením. Dělali jsme spoustu věcí, jednou jsem měl přihlášených 51 dětí a vydal 34 povolenek. Pak mi to nadšení nějak došlo.

Ale s tím kámošem. Myslíš si, že je dobré vytáhnout kámoše uprostřed zimování nebo ho vystavit dvouatmosférové změně tlaku (candát vytažený z 20 m hloubky)? Ryba není kámoš, ale volně žijící (třeba parma) nebo polozdomácnělé (duhák, kapr) zvíře, které pro svou zábavu lovíš. Pokud ho lovíš v podmínkách a způsobem, kdy mu výrazně neublížíš (ublížíš mu vždycky), je tady možnost ho pustit. V mnoha případech je to i velmi žádoucí.

Kámoš je ryba, na kterou se chodíš kouknout, hodíš jí rohlík a popřeješ dobrou chuť, ale nikdy na ni nejdeš s prutem. Měl jsem i pár takových.

reagovat
Pondělí 23. ledna 2012 ve 12:47 ® kamrec

ještě ty fotky…

reagovat
foto/forum/2012/th-img19475.jpgfoto/forum/2012/th-img19476.jpgfoto/forum/2012/th-img19477.jpgfoto/forum/2012/th-img19478.jpg
Pondělí 23. ledna 2012 ve 12:44 ® kamrec

Zdar,
jsem vedoucím našeho potěru čtvrtým rokem. Ikdyž to častoo bývá problém, protože děcka mají dnes trochu jiné zájmy než vysedávat u vody (mnozí raději vysedávají u počítače), chodí k nám cca 15 dětí ročně. Snažíme se udělat jim schůzky pokud možno zajímavé, aby se nenudili, protože sedět v lavicích je nutí celé dny. O víkendech, když dovolí počasí, s nimi vyrážíme pokud možno ven k vodě, výlety začínají mít tradici a zvyšuje se i účast. V příloze posílám pár fotek. Jsme ze Slavkova u Brna, každý rok (pokud vyjdou peníze)jezdíme rybařit na jeden soukr. rybník k Olomouci. Kdyby se našel zpřátelený kroužek, který by se chtěl přidat, můžete se ozvat na sz, domluvíme podrobnosti. zatím zdar všem vedoucím a jejich potěru, a jak říkal Bruuce z filmu Hledá se Nemo: Ryba je kámoš, ryba není žrádlo…

reagovat
Pátek 20. ledna 2012 v 11:41 ® mvincik reakce na …
mvincik

Horalcz> Ano, to jistě, ale během svého vývoje, pokud budou mít ty správné začátky, třeba sami dojdou k tomu, že ty řeči co znají z domova vlastně není to pravé ořechové a začnou to brát jinak a přehodnotí své jednání.

reagovat
Pátek 20. ledna 2012 v 10:54 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

Horalcz> Už se těším až si zase vezmu pod křídlo nějakého prcka a vyhrajem.Budem bodovat zas jen na utčitou cenu tak jako chtěl ten můj kuň -prut na štiku-))

reagovat
Pátek 20. ledna 2012 v 10:51 ® Horalcz reakce na …
Horalcz

mvincik> ta poslední věta byla pěkná,ale není to jen v dětech.Oni chápou co jim stále opakuji,že je to odpočinek,zába­va,prostě sport.Ale doma už je to jiné.Mají z domova jinou výchovu a tak třeba zrovna bagrujou.Njn snad to včas pochopí všichni.

reagovat
Pátek 20. ledna 2012 v 10:47 ® Horalcz
Horalcz

ladamaj> to máš pravdu,že se do toho nikdo nehrne:jsou to samé starosti.Já do toho šel,protože jsem viděl,že dětí tu bylo dost,ale nic pořádně neuměli.V kroužku si odseděli 2 hoďky,hráli šachy a šli domů.Snažím se seč můžu a stejně to není 100%.No děti a ještě ty dnešní.Ale mám v plánu s nima vyrazit na víkend na Nechranici.Někdy v květnu nebo v červnu,tak uvidíme jak se to dopadne.Na závody máme taky dost dětí,to je láká víc než sedět v klubovně.

reagovat
Čtvrtek 19. ledna 2012 v 16:08 ® Dawee reakce na …
Dawee

mvincik>díky uvidíme:-)

Fotky z místního kola ZU 2011

reagovat
foto/forum/2012/th-img19455.jpgfoto/forum/2012/th-img19456.jpgfoto/forum/2012/th-img19457.jpg
Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 12:22 ® jepice-zruseno

Očekáváme, jaký výsledek přinese náš článek v místních novinách. Mládeže je poměrně málo, zase bych ale řejkl, že ti kteří přijdou, se věnují rybolovu o to intentzivněji.

reagovat
Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 12:05 ® mvincik reakce na …
mvincik

Dawee> Přeji hodně pevných nervů a především, aby většina mladých rybářů chtěla naslouchat a posouvat se tím správným směrem – k opravdové rybařině, ne těžbě ryb!

reagovat
Středa 18. ledna 2012 v 15:43 ® Dawee
Dawee

Tak v pátek začínáme s kroužkem, sem zvědav kolik dětí po prázdninách přijde, jinak normálně máme cca 15 dětí.

reagovat