Vyhledávání
Feeder v silném větru
6.1.2012 | papiksk12 | 20.797 zobrazení | 15 odpovědí
Potřeboval bych poradit jesli má cenu chodit teď k vodě na feeder…fouká dost silný vítr a Orlík je dost velká voda tak se tam ryby nehledají moc snadno
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 17. ledna 2012 ve 21:30 ® fR4Nk13
-
Velka vodna plocha a vlny casto, hraju do kariet rybarovi. Samozrejme, zmeny pocasia mozu riadne zakyvat aj z samotnymi rybami a my rybam do hlavy zatial nevidime. V tomto pripade pouzivam tiez tazke kosiky a olova, silnejsie spicky. Udicu kladiem vodorovne z brehom /klasicke postavenie na stojakoch/ udicu sa snazim dat aspon do 3 vidliciek, kvoli stabilite pri narazoch vetra! posledna vidlicka je co najblizsie k spicke udice! Konkretne ja mam v takomto zlom pocasi pri navijaku 1 vidlicku, cca.. v strede dalsiu vidlicku a pri koncovom diele ako zacina spicka feedra, feedrovu trojnozku, ktora je stabilnejsia nez obycajna vidlicka. Tiez chytam na naveternej strane.
reagovat - Sobota 14. ledna 2012 ve 12:54 ® papiksk12
-
tak super…:D vítzr už nefouká ale napadnul sníh a je mráz…takže se k vodě zase nedostanu
reagovat - Pátek 13. ledna 2012 ve 23:55 ® osprey reakce na …
-
papiksk12> To je normální, ostatně kdyby foukalo víc, měl by tam čabi ty vlny třikrát takové.
Jak psal čabi – těžký krmelec, potopit vlasec, špičku nízko nad hladinu. Když to jde, zakrýt pruty vlastním tělem (a tělo přinejmenším opěradlem křesla).
reagovat - Pátek 13. ledna 2012 ve 21:28 ® čabi reakce na …
-
papiksk12> ani ne, to je na mušově jenom vánek
reagovatještě ti dám jednu radu. Když nahazuješ trochu dál a vitr ti de bokem, musíš hodit tak 20m do strany proti větru,aby ti to dopadlo na krmné místo a co nejrychlejhi stáhni volnej silon a pak ho potop a pomalu dopínej.používej hodně těžká krmítka. I když je to stoják, tak minimálně 50g.
- Pátek 13. ledna 2012 v 17:12 ® papiksk12
-
pánové díky za rady…:) čabi to už je trochu moc ten vítr
reagovat - Pondělí 9. ledna 2012 v 19:29 ® čabi reakce na …
-
papiksk12> vítr v zimě je trochu extrém,ale na některých revírech se dá hezky zachytat i v takových podmínkách. Nejlepší je jít chytat na návětrnou stranu. Sice je tam největší kosa,ale vyplatí se to
foto z loňské zimy
reagovat - Neděle 8. ledna 2012 v 17:52 ® troutkiller
-
Já si pěkně počkám na duben až bude pěkně teplo a pujdu odpanit ten Sportex
reagovatSedět v týhle zimě u fídru neni nejlepší nápad
- Neděle 8. ledna 2012 v 17:39 ® osprey reakce na …
-
papiksk12> Tak to bych si vyelké iluze nedělal. Pád teplot je na braní špatná věc. Spíš to bude zajímavé, až se to srovná nebo se začne mírně oteplovat.
Dneska mi nebylo dobře, ale asi ještě půjdu k vodě zítra. Až bude mrznout, budu hnít u klávesnice.
reagovat - Neděle 8. ledna 2012 v 17:26 ® papiksk12 reakce na …
-
osprey> přes noc má být mráz a ve dne 0–6…a sněhový přeháňky..
reagovat - Neděle 8. ledna 2012 v 15:16 ® osprey reakce na …
-
papiksk12> A už ses předběžně koukal jak bude?
reagovat - Neděle 8. ledna 2012 ve 12:07 ® papiksk12 reakce na …
-
osprey> já to zkusim příští víken já o víkendu nemám moc času a dneska musim jet znova na intr…Ale jinak dík
reagovat - Neděle 8. ledna 2012 v 1:19 ® osprey reakce na …
-
papiksk12> Budeš se divit, ale tohle ti nikdo neřekne. V úplně malé hloubce nebudou, ale ony netvrdnou na jednom místě.
Může se stát, že si zachytáš dobře a stejně tak se může stát, že to tam odsedíš bez záběru (pravděpodobnější varianta).
Já mám vítr spojený s přechodem front v zimě zafixován jako nepříznivý faktor. Potvrdilo se mi to i dneska. Ryby braly doslova tragicky a to se jednalo o fleky, kde jsem schopen ukázat prstem, kde ta ryba stojí. Na Orlíku tohle nedokážu ani náhodou.
Jenže všechno, co vím o rybách jsem zjistil tak, že jsem chodil k vodě za jakýchkoli podmínek a snažil se dělat, co se dalo. Jestli máš čas a náladu, zkusil bych to aspoň na hoďku dvě. Když to bude mrtvé, popojel bych nebo to zabalil.
reagovat - Sobota 7. ledna 2012 ve 23:16 ® papiksk12
-
jj to j ási vždycky nějak poradim…ale já bych spíš potřeboval poradit jesli má cenu chodit ted na Orlík…jesli ty ryby budou blíž břehu nebo v hloubce
reagovat - Sobota 7. ledna 2012 ve 21:02 ® sidla
-
já si vždy hledám závětrné místo pro špičku, jen se špatně chytá s kolmým prutem, a kde není moc místa takže si nevybereš
reagovat - Sobota 7. ledna 2012 v 9:23 ® troutkiller
-
Na tohle mám jednoduchej recept
reagovatKdyž fouká dej špičky proti větru a je to