Chytej.cz

Co se dá vyčíst z přírody? necteno

10.3.2005 | DEATH | 2.566 zobrazení | 11 odpovědí

Zajímalo by mě,o čem víte,jak se dá něco indikovat na základě změny něčeho v přírodě. Mluvim hrozně,já dám příklady… Šel sem na ryby,bylo to k podzimu,stav vody v normálu,sluníčko svítilo skoro bezvětří,vedro nebylo,prostě ideální den… Tak sem si šel zavláčet a furt nic,jen okolo mě prošel děda,upřeně se podíval na vodu a pravil:„Ať hodíš kam chceš,chytíš dneska prd,je červená voda,buď chytrej a jdi domů odpočívat,bude to lepší..“,na to sem si pomyslel:„Si se zbláznil,v tomhle ideálním dnu.....“Tak sem tam byl až do pěti. Lidi nekecám,žádnej záběr i na 100% místech. Holt stáří mělo zase pravdu. A stejný to je,když sedím na ostrově,jakmile jdou mraky od hradiště a ženou se jakoby mezi skalama nad vodou k nám,tak pakujou všichni Písečtí,protože to je tak na hodinku o zábavu postaráno. ale pokud to jde od jinud,jedná se pouze o přeháňku..

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 12. března 2005 ve 22:23 ® rybopet

Musím potvrdiť ywana,cez spln ,aj cez deň,úlovky skoro žiadne!

reagovat
Sobota 12. března 2005 ve 21:44 ® mirmen

Na každý rybí druh to působí jinak. Často dravci využívají toho, že při změnách tlaku jejich kořist malátní.

reagovat
Sobota 12. března 2005 v 17:49 ® Klon
Klon

jinak abych se zapojil,tak já mám skušenosti,že když v létě v noci prší,tak ráno vyrážím hned na ryby,hned jak se voda začne odpařovat tak jsem měl skoro pokaždý záběr. Mám to vyskoušený na 4 stojatých vodách,nejspíš to bude tím že v létě je míň kyslíku ve vodě a když prší tak se voda okysličí a proč nejlépe ráno???? protože i rostliny ktery vyrábí kyslík,tak v noci a k ránu ho zas berou a tak dochází k deficitu kyslíku,takže se to vyplatí vyzkoušet. Ps: nezkoušel jsem to na řekách,tam to může být jinak,tam bude kyslíku díky proudění vody dost.

reagovat
Sobota 12. března 2005 v 17:40 ® Klon
Klon

Obcasny_pijak – já ne já na ně s. u a nechávám je v tripotu,vím že to tam je značený,ale většinou po slejváku jsem měl hezký ůlovky,třakže se jdu scovat a nechávám nahozeno. Stejnak si myslým,že to nebude tak horký,že by mělo do mě uhodit,ještě jsem o žádným případu neslyšel ty jóóóó ))))

reagovat
Sobota 12. března 2005 v 17:17 ® fikus
fikus

teda jedno vím jistě a funguje to u všech rybářů stejně: když jdou blesky tak to všichni balí grafiťáky. Životní moudro u kterého se splete člověk jen jednou…

reagovat
Pátek 11. března 2005 ve 23:47 @ 

Silur:Hergot musel jsem to přečíst třikrát než jsem to strávil. Tomu říkám věta rozvitá

reagovat
Pátek 11. března 2005 ve 21:53 ® silur

moje zkušenosti jsou ze špatnym ba i hnusnym počasí, kdy by ani psa nevyhnal a když mě kolikrát někdo donutil vyrazit na ryby a ještě k tomu na blbí místo, co se člověku vůbec nelíbí tak to vždycky stálo za to.

reagovat
Pátek 11. března 2005 v 9:04 ® drda

Death: no, když ti takovou lekci dá člověk, který je starší, tak je to celkem pochopitelné. Má to prostě za ta léta vypozorované. Ale od třnáctiletého kluka… Byl jsem vloni s manželkou na nádrži na Jevišovce. Věděli jsme, že jsou tam docela slušní boleni. Než jsme si rozbalili nádobíčko „prihovoril sa k nám“ zmíněný chlapec mimochodem rybář tělem i duší. Když se dozvěděl, co chceme lovit, řekl: No to musíte ale počkat, až se změní vítr. Nerozumněl jsem tomu a tak mě poučil: Boleni tady, pane, berou jen když fouká směrem k hrázi a podívejte, vlny jdou od hráze. To byla lekce Dodnes nás mrzí, že jsme si s ním nevyměnili adresu. Mohl nás toho o vlivu přírody na úspěšnost lovu ještě tolik naučit

reagovat
Čtvrtek 10. března 2005 ve 23:59 ® Chose
Chose

Tak já už sem se na rybách naučil hodně číst z přírody. Např. když se nízko válí husté temné mraky tak bude ch.át,když není nikde ani mráček a svítí sluníčko tak je hezky. Tt Možná máte jiný zkušenosti,ale mě to vychází asi tak jak sem to popsal. A ani sem se mockrát nesplet.

reagovat
Čtvrtek 10. března 2005 ve 23:30 ® pif
pif

nechcu nic zlehčovat,ale připomíná mě to tu slavnou scénku z krokodýla dundeeeaa,jak se ho ta ženská ptala po ztroskotání,kolik je hodin!!on se podíval do nebe a povídal"za tři minuty pul jedné" a ji spadla brada na kozy-:)))jenže mezitim se mrkl na digitálky na ruce-:))))

reagovat
Čtvrtek 10. března 2005 ve 23:27 ® ywan

napr. keď je spln mesiaca, tak nejdem. Ani na noc ani cez deň, viem že to bude bez záberu. Niekto tvrdí, že vtedy berú, ja tomu neverím ani trošku. Cez spln som nemal ešte ani ťuk a to som dakedy sedel aj celú noc. nič! nič! nič!

reagovat