Chytej.cz

Jsou dobré na líny pelety? necteno

28.12.2011 | iron maiden | 19.560 zobrazení | 15 odpovědí

Dobrý den, chtěl by jsem se Vás zeptat jestli jsou na líny dobré malé peletky a jestli jo tak jaká příchut. Děkuji za odpovědi.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 8. února 2012 v 17:24 ® tucnak11
tucnak11

Take použivam pelety ot 6 mm do 10 mm je pravda že většinou.Hali­but,halibut-jahoda,halibut-brusinka všehno na mimovlas a krmitka Preston,3 mm a 6 mm dam dohromady a s nima krmim trohu krmeni suheho a o zabavu mam postarano jak kapřyky tak linečky.:-D S jara chytam většinou na peletky jahoda, brusinka, ananas,jen je je těško zehnat nemaji tolika oleje v sobě,jak je hladna voda neni dobre chytat na halibutky.

reagovat
Úterý 7. února 2012 ve 21:16 ® papiksk12
papiksk12

na červy a žížaly peleta nemá :-) Ale na Vášáku jesli budeš krmit peletkama tak se tam tomu vyhnout ty perlíni a je jistější šance chytit lína :-)

reagovat
Neděle 8. ledna 2012 v 19:26 ® chosebaits
chosebaits

Žížala je hold žížala,ale červ či rohlík není k zahození.Lín se dá chytit na ledaco a tak i na peletku.Chce to jen skoušet.Každá voda a roční doba je jiná a tak se upnout na jedno je také hloupost.Skou­šet,skoušet a skoušet.

reagovat
Neděle 8. ledna 2012 ve 13:25 ® bonny

ahoj ,já jsem si zachytal nejvíc slušných línu na jahodový nakládaný buchtičky od KASA fISH ,z jara je to hodně učinná nástraha,že jinak na takový věci moc nechytám :-)

reagovat
Čtvrtek 29. prosince 2011 v 17:41 ® iron maiden reakce na …
iron maiden

kraui> samozrejme ze rousnice je asi nejlepsi nastraha ale pristi rok chcem s kamaradem skusit neco jineho

reagovat
Čtvrtek 29. prosince 2011 v 17:36 ® kraui
kraui

Já si osobně myslím že nej na líny je rousnice kukuřice nebo střívko z rohliku.

reagovat
Čtvrtek 29. prosince 2011 v 17:05 ® osprey reakce na …
osprey

iron maiden> Pak by to mohlo fungovat. Pokud to nežerou hned, krmil bych s tím dlouhodobě. Stačí hrst denně a po měsíci už to budou brát jako jakýkoli jiný potravní zdroj.

Takhle jsou zpracované třeba ryby na soukromácích – tam už jsou věci, kterými rybáří vnadí někdy i hlavním zdrojem potravy.

reagovat
Čtvrtek 29. prosince 2011 v 16:50 ® morcák
morcák

NO řekl bych, že rousnička či žížala bude mnohem účinější, ale záleží na revíru :-)

reagovat
Čtvrtek 29. prosince 2011 v 11:53 ® Bahňák

Letos jsem chytil dobře dvě desítky línů, všechny na plavanou a na rohlík.

reagovat
Čtvrtek 29. prosince 2011 v 11:33 ® iron maiden reakce na …
iron maiden

osprey> je to takový menší potok a právě kaprů tam moc nejni sou tam hlavně líni

reagovat
Čtvrtek 29. prosince 2011 v 11:15 ® chose120 reakce na …
chose120

Ciffik>Zkousel jsem to kombinovat vzdycky ale vyhrala ta zizala.Jine nastrahy nebyly tak uspesne.Nebo taky jeste nocni zizala ta taky zabodovala.Zizaly sbiram z hnoje s prasatek co mame doma.Ale tu vuni ti nepreji citet ale uspech se pak dostavi:-)

reagovat
Čtvrtek 29. prosince 2011 v 10:40 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

chose120> já bych je hned tak neodsuzoval, znát vodu jako ty tak ybch právě na ty 50+ třeba tu peletu zkusil ;-)

reagovat
Čtvrtek 29. prosince 2011 v 7:14 ® chose120
chose120

Myslim si ze urcite ne.Chytam liny hned z jara jak se otepli voda uz k 8–12 stupnu.Zkousel jsem plno nastrah ale jen jedna fungovala nejlepe a to byl hnojak!!!!Je to obdobi vzdycky tak dvou tydnu max 3 vic ne kdy berou.Jsou tam kusy pres 40 cm kde je chytam ale pres 50 cm jsem se jeste nedostal..Je to krasna ryba:-)

reagovat
Čtvrtek 29. prosince 2011 v 0:12 ® Fryw
Fryw

Za dva roky na vodě kde je lín běžným úlovkem jsem ho na peletu nevytáhl. Na rousnici nebo rohlík běžně. Ale zrovna dneska jsem koukal na pěkné video kde rybář chytil pěkného lína na halibuta. Vlastně proč by to žrát neměl že…ale jsou vody kde funguje méně a kde víc.

reagovat
Středa 28. prosince 2011 ve 23:35 ® osprey
osprey

Myslím, že ano, ale bude záležet i na konkrétní vodě. Jeden kolega chytá na klasické halibutky. Jenom je potřeba, aby kapříci nebyli rychlejší.

reagovat