Chytej.cz

Prut na kapry necteno

28.12.2011 | chose120 | 19.881 zobrazení | 10 odpovědí

Potreboval bych od vas poradit,ktery z kaprovych prutu na trhu je vhodny na loveni kapriku,kdyz pouzivam male hacky cislovane od 8 do 14 uvadim priklad znacky colmic,aby se mi ryby nevyrezavaly zbytecne a ja tim neztracel ulovky-chytam prevazne na stojatych vodach.Pouzivam tyto hacky proto,protoze jsou hodne ostre a mivam daleko vice zaberu nez na ty velke..Vlasec pouzivam do 0.25..Dekuji za kazdou radu co mi date..

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 28. prosince 2011 v 19:47 ® jajco reakce na …
jajco

chose120> Během ledna snad pojedu přes Opavu,tak ti napíšu a pokud budeš chtít a nebudeš mít koupeno tak ho vezmu.

reagovat
Středa 28. prosince 2011 v 19:24 ® chose120 reakce na …
chose120

jajco>Jak se mi naskytne neco dobreho tak si to musim hlavne poradne osahat vyzkouset a pak kupuju..V obchode vzdycky maji se me nervy ohybam hacky pruty trham vlasce atd..Jinak abych nastinil ulovky na mekky prut match milo gerardix carp mam sumce 115cm na 0.18 vlasec a kapry kolem 7 kilo v pohode obracim na fleku ale uz se silnejsim vlascem a prut drzi jeste jsem ho nezlomil.Tehdy jsem ho koupil od plavackare z ostravy za 2500..To byla moje horni hranice dat za prut.A jak o neho prijdu tak zaplacu..

reagovat
Středa 28. prosince 2011 v 18:57 ® jajco reakce na …
jajco

chose120> Já ho v akci ještě neměl,ale připadá mi gumovej.Naviják a vlasec na tom ještě nebyl,ale řekl bych že se ohýbá už od rukojeti.Já mám právě v oblibě taky spíš jemný lov,tak sem po novém prutu za 600 skočil a teleskop co sem měl tak šel z domu za 500.Kdy máš v plánu koupi nového prutu?

reagovat
Středa 28. prosince 2011 v 18:45 ® chose120 reakce na …
chose120

jajco>Bydlim 5 km od Hlucina smerem k Polsku.Jen se zeptam na ten prut.Je to plna parabola nebo jen parabola.Jak ten prut pracuje zda se ohne i u rukojeti.To je dulezite prave u malych hacku jinak se ryba vyrizne i na silonu.Pouzivam vlaceci pruty ale pri vetsim ohybu se o ocka prutu hodne namaha vlasec-lame se to tam.Proto se divam ted po prutech ktere maji vice ocek je vetsi a urceny na kapry.

reagovat
Středa 28. prosince 2011 v 17:49 ® jajco reakce na …
jajco

chose120> Má ho v Rsp-fishing v N.Jičíně,jestli máš v plánu něco pořizovat,klidně ti ho vezmu na ukázku,přes Opavu jezdím občas.

reagovat
Středa 28. prosince 2011 v 17:44 ® chose120 reakce na …
chose120

jajco>Dekuji

reagovat
Středa 28. prosince 2011 v 17:41 ® jajco reakce na …
jajco

chose120> Já sem letos pořídil na kapry trojdílnou děličku 3.6m 2libry odhoz Dragon mysteryXT.Jemný prut.Používat budu tak max 40g zátěž.Dá se koupit tuším za 1200.Já ho chytil na aukru za 600.

reagovat
Středa 28. prosince 2011 ve 13:26 ® Fryw
Fryw

Největší voda kam chodím na kapry je Dyje 7. Tam používám ty pruty do 80g o délce 3,6. Jelikož mám malé auto a chodím tam jen párkrát do roka, pořídil jsem si na tuhle vodu levný teleskop. Chytám tam na klasickou položenou na odhoz s vlascem 20–25.. Pokud se jedná o podobně neomezený prostor, asi bych sáhnul příště po něčem o trošku delším.

Oba teleskopy jsou o stejné gramáži a délce ale jiného výrobce a stáří. S tím tužším jsem na malých háčcích ztratil občas nějakou rybu, než jsem si na něj zvykl. Ten druhej je jak žvejka a nepamatuju že bych na něm rybu ztratil. Víc mi vyhovuje ten žvejkoidní. Ale když jsem je pujčil kamarádovi a zachytal na nich, měl názor přesně opačný…

reagovat
Středa 28. prosince 2011 ve 13:16 ® chose120 reakce na …
chose120

Kapriky od 3 do 8 kilo na tezko maximalne do 40 gramu olova..Prostor neomezeny..

reagovat
Středa 28. prosince 2011 ve 13:14 ® Fryw
Fryw

AHoj. Omlouvám se, že nenapíšu konkrétní značku nebo model, protože si myslím, že to ani na takový dotaz napsat nejde. Chodím taky na kapříky a na stojáky. Ale jednou s prutem 3,3 m 7–15g, jindy na jiný stoják s prutem 3,6 80 g atd atd atd a někdy s laminátovou děličkou 2,4 do 40 g… Stojáků je mraky a jsou různé. Na jakou vzdálenost, jakou technikou a jaké kapříky (nejčastěji) možno na daném revíru ulovit jsou myslím hodně podstatné informace.

reagovat