Vyhledávání
Prut na kapry
28.12.2011 | chose120 | 19.881 zobrazení | 10 odpovědí
Potreboval bych od vas poradit,ktery z kaprovych prutu na trhu je vhodny na loveni kapriku,kdyz pouzivam male hacky cislovane od 8 do 14 uvadim priklad znacky colmic,aby se mi ryby nevyrezavaly zbytecne a ja tim neztracel ulovky-chytam prevazne na stojatych vodach.Pouzivam tyto hacky proto,protoze jsou hodne ostre a mivam daleko vice zaberu nez na ty velke..Vlasec pouzivam do 0.25..Dekuji za kazdou radu co mi date..
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 28. prosince 2011 v 19:47 ® jajco reakce na …
-
chose120> Během ledna snad pojedu přes Opavu,tak ti napíšu a pokud budeš chtít a nebudeš mít koupeno tak ho vezmu.
reagovat - Středa 28. prosince 2011 v 19:24 ® chose120 reakce na …
-
jajco>Jak se mi naskytne neco dobreho tak si to musim hlavne poradne osahat vyzkouset a pak kupuju..V obchode vzdycky maji se me nervy ohybam hacky pruty trham vlasce atd..Jinak abych nastinil ulovky na mekky prut match milo gerardix carp mam sumce 115cm na 0.18 vlasec a kapry kolem 7 kilo v pohode obracim na fleku ale uz se silnejsim vlascem a prut drzi jeste jsem ho nezlomil.Tehdy jsem ho koupil od plavackare z ostravy za 2500..To byla moje horni hranice dat za prut.A jak o neho prijdu tak zaplacu..
reagovat - Středa 28. prosince 2011 v 18:57 ® jajco reakce na …
-
chose120> Já ho v akci ještě neměl,ale připadá mi gumovej.Naviják a vlasec na tom ještě nebyl,ale řekl bych že se ohýbá už od rukojeti.Já mám právě v oblibě taky spíš jemný lov,tak sem po novém prutu za 600 skočil a teleskop co sem měl tak šel z domu za 500.Kdy máš v plánu koupi nového prutu?
reagovat - Středa 28. prosince 2011 v 18:45 ® chose120 reakce na …
-
jajco>Bydlim 5 km od Hlucina smerem k Polsku.Jen se zeptam na ten prut.Je to plna parabola nebo jen parabola.Jak ten prut pracuje zda se ohne i u rukojeti.To je dulezite prave u malych hacku jinak se ryba vyrizne i na silonu.Pouzivam vlaceci pruty ale pri vetsim ohybu se o ocka prutu hodne namaha vlasec-lame se to tam.Proto se divam ted po prutech ktere maji vice ocek je vetsi a urceny na kapry.
reagovat - Středa 28. prosince 2011 v 17:49 ® jajco reakce na …
-
chose120> Má ho v Rsp-fishing v N.Jičíně,jestli máš v plánu něco pořizovat,klidně ti ho vezmu na ukázku,přes Opavu jezdím občas.
reagovat - Středa 28. prosince 2011 v 17:44 ® chose120 reakce na …
-
jajco>Dekuji
reagovat - Středa 28. prosince 2011 v 17:41 ® jajco reakce na …
-
chose120> Já sem letos pořídil na kapry trojdílnou děličku 3.6m 2libry odhoz Dragon mysteryXT.Jemný prut.Používat budu tak max 40g zátěž.Dá se koupit tuším za 1200.Já ho chytil na aukru za 600.
reagovat - Středa 28. prosince 2011 ve 13:26 ® Fryw
-
Největší voda kam chodím na kapry je Dyje 7. Tam používám ty pruty do 80g o délce 3,6. Jelikož mám malé auto a chodím tam jen párkrát do roka, pořídil jsem si na tuhle vodu levný teleskop. Chytám tam na klasickou položenou na odhoz s vlascem 20–25.. Pokud se jedná o podobně neomezený prostor, asi bych sáhnul příště po něčem o trošku delším.
Oba teleskopy jsou o stejné gramáži a délce ale jiného výrobce a stáří. S tím tužším jsem na malých háčcích ztratil občas nějakou rybu, než jsem si na něj zvykl. Ten druhej je jak žvejka a nepamatuju že bych na něm rybu ztratil. Víc mi vyhovuje ten žvejkoidní. Ale když jsem je pujčil kamarádovi a zachytal na nich, měl názor přesně opačný…
reagovat - Středa 28. prosince 2011 ve 13:16 ® chose120 reakce na …
-
Kapriky od 3 do 8 kilo na tezko maximalne do 40 gramu olova..Prostor neomezeny..
reagovat - Středa 28. prosince 2011 ve 13:14 ® Fryw
-
AHoj. Omlouvám se, že nenapíšu konkrétní značku nebo model, protože si myslím, že to ani na takový dotaz napsat nejde. Chodím taky na kapříky a na stojáky. Ale jednou s prutem 3,3 m 7–15g, jindy na jiný stoják s prutem 3,6 80 g atd atd atd a někdy s laminátovou děličkou 2,4 do 40 g… Stojáků je mraky a jsou různé. Na jakou vzdálenost, jakou technikou a jaké kapříky (nejčastěji) možno na daném revíru ulovit jsou myslím hodně podstatné informace.
reagovat