Chytej.cz

Bolen na mušku necteno

26.12.2011 | RuSaKsRo | 25.581 zobrazení | 17 odpovědí

Máte někdo skušenosti s lovem bolenů na mušky?? Jestli ano a chcete se o ně podělit tak neváhejte a napište to!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 13. srpna 2012 ve 12:20 ® Fojcek

Tak bolenů jsem už pár na muchu nachytal a hlavně na streamera,pár jich bylo taky na mokrou mušku,asi nejvíce záběrů jsem měl když jsem streamer nechal spadnout až ke dnu a pak jsem jen přidržel šňůru a on začal stoupat a taky na tu mokrou jak jsem ji pomalu osmičkoval u břehu

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 23:41 ® johny.8.9
johny.8.9

johny.8.9>

reagovat
foto/forum/2012/th-img19613.jpg
Středa 4. ledna 2012 ve 14:11 ® brčal reakce na …
brčal

minatrix> přesně to je on

reagovat
Středa 4. ledna 2012 ve 12:38 ® minatrix reakce na …

Piranha> podle mě je to tenhle proutek:-)

http://rybarske-potreby.monfish.com/…-3-1,34.html

Až se naučím muškařit, rád bych ho taky vlastnil. Teď by ležel v koutě.

reagovat
Úterý 3. ledna 2012 ve 23:37 ® brčal reakce na …
brčal

Piranha> origo přímo od výrobce:-)

reagovat
Úterý 3. ledna 2012 ve 20:14 ® Piranha reakce na …
Piranha

brčal> to je origo ta druhá ručka na tom klacku, nebo jsi si vyrobil pomůcku sám.

reagovat
Úterý 3. ledna 2012 ve 20:06 ® brčal
brčal

Ten druhej co je s prutem byl chycen cíleně a pár menších na Vranově. Lovily tam celý den 14 dní v kuse. Jen vždy s mnoho záběru byl proměněn jen některý ze začátku než jsem na to aspoň trochu přišel. Dost často jen narazily do streamru a nic nebo sledovali. Pak jsem viděl jak zalovil hodil mu to do cesty a pěkně zatáhl rychle a byl tam. První bylo něco podobného jen v celém splavu lovil sám a já házel abych se mu trefil do cesty :-D

reagovat
Úterý 3. ledna 2012 v 19:06 ® mvincik reakce na …
mvincik

brčal> Krásnej kousek ten druhej. To musela bejt ale pecka do prutu… :-)

reagovat
Pondělí 2. ledna 2012 ve 14:24 ® brčal
brčal

No pár sem jich chytl na streamra,jen žádného na bolení pírko :-)

reagovat
foto/forum/2012/th-img19313.jpgfoto/forum/2012/th-img19314.jpgfoto/forum/2012/th-img19315.jpg
Čtvrtek 29. prosince 2011 v 9:18 ® Piranha reakce na …
Piranha

osprey> už zase není okoukané, ale bylo.

reagovat
Středa 28. prosince 2011 v 0:16 ® osprey reakce na …
osprey

RuSaKsRo> Podle mě je bolení pírko přežitek. Můžeš mít cokoli jiného světlého rychle taženého. Dobrý streamer například odvede lepší práci.

Kouzlo toho pírka může být v tom, že není okoukané.

reagovat
Úterý 27. prosince 2011 ve 22:22 ® RuSaKsRo

díky všem za odpovědi a máte někdo skušenosti s bolením pírkem??

reagovat
Úterý 27. prosince 2011 ve 20:59 ® siri reakce na …

Taky po nich nejdu nejak systematicky, ale kdyz bolena potkam, nejakou muchu po nem urcite hodim… :-) Vetsinou jde hlavne o to rychle stahovani, i kdyz uz se mi parkrat stalo, ze vzali uplne staticky driftujici, na Ohri jeden pomalu krizoval kousek od protejsiho brehu a pravidelne sbiral, dokud jsem kus nad nim neprebrodil, v domneni, ze jdu na pekneho pstruha, nedosel po brehu k nemu, a zkusmo mu tam nehodil chrostu – kdyz k nemu splaval, normalne ho slukl a bylo. :-) Podobne byl chycen i ten z Berounky, co tu mozna jeste visi (videicko) v downloadech… Nakonec, uz jsem bolena capl i na mrtvou rybku na dne. Obvykle ale utoci treba na muchu stahovanou podel brehu a nedoberou ji, dokud clovek nezrychli.

reagovat
Úterý 27. prosince 2011 v 8:52 ® Piranha
Piranha

Bolenů mám na mušku mnoho nej asi 55, žádnej obr, ale kope pěkně.Nikdy jsem se na ně nespecializoval vždy jsem šel prostě na ryby.Hodně jich mám na suchou mušku.Vystartují na ni pokaždé jak jí začnu přitahovat.Rozhodl jsem se tedy, že v příští sezoně se jim budu více věnovat.Zkusím je chytat na pop-mušky, malé myšky z duté zimní srsti jelena, žabky a jinou havěť.Berou také dobře na mělčích přelivech na lury.

reagovat
Pondělí 26. prosince 2011 ve 21:23 ® RuSaKsRo

a používáte někdo bolebnové pírko???

reagovat
Pondělí 26. prosince 2011 ve 20:40 ® Robur reakce na …
Robur

Libor> já 2 možná i 3, 1 suchá 1 mokrá

reagovat
Pondělí 26. prosince 2011 ve 20:21 ® Libor
Libor

Jednoho asi 20cm na suchou už mám :-)

reagovat