Chytej.cz

Ichtyotoxin necteno

23.12.2011 | -tom- | 18.689 zobrazení | 6 odpovědí

Že dokáže bejt úhoří krev vcelku svinstvo (v otevřený ráně, oko), to se poměrně dobře ví. Teď jsem se ale dočetl, že nějaký obtíže může mít člověk i z parmy (parmová cholera) a sumečka americkýho. Jde samozřejmě o pasivně jedovatý ryby, takže problémy hrozí asi jenom při nedostatečný tepelný úpravě, nicméně příjemný nejspíš moc nebudou (údajně bylo z parmy v minulosti i nějaký úmrtí???). Nemáte k týhle tématice něco víc? Ideálně osobní zkušenosti?

Dík a pěkný svátky :-) T.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 23. prosince 2011 v 19:59 ® nnnap
nnnap

tak 2× jsem na to umřel, ale potřetí už jsem si dal pozor.

reagovat
Pátek 23. prosince 2011 v 18:39 ® -tom- reakce na …

Robur> Taky mě to napadlo, ale pak jsem si říkal, že je kravina chtít po mrtvým, aby mi tu odpověděl, protože určitě bude mít plnou hlavu pohřbu, tak by bylo nemístný ho tím otravovat :-1

reagovat
Pátek 23. prosince 2011 v 16:32 ® Robur
Robur

otázka tedy zní: kdo umřel nech´t napíše?:-D

reagovat
Pátek 23. prosince 2011 v 15:58 ® osprey
osprey

Jo, kdysi před 20 lety mi bylo po parmě blbě. Nedostatečná tepelná úprava v polních podmínkách (byla to moje první, chtěl jsem se s ní pochlubit a nedokázala pak odplavat).

Podruhé jsem si to ohlídal, žádné potřetí nikdy nebylo a doufám, že nebude – znamenalo by to, že nemám co do huby.

reagovat
Pátek 23. prosince 2011 v 15:10 ® kety.vydra
kety.vydra

Na parmu ani úhoře jsem ještě neumřel:-)

Džigit: Prosím nerýpat,parmu jsem naposledy měl někde před 15ti lety:-))

reagovat
Pátek 23. prosince 2011 v 11:48 ® džigit

Parma se jako královna vod nejí.Kdo ji sežere,má následky! :-))

reagovat