Vyhledávání
Ichtyotoxin
23.12.2011 | -tom- | 18.689 zobrazení | 6 odpovědí
Že dokáže bejt úhoří krev vcelku svinstvo (v otevřený ráně, oko), to se poměrně dobře ví. Teď jsem se ale dočetl, že nějaký obtíže může mít člověk i z parmy (parmová cholera) a sumečka americkýho. Jde samozřejmě o pasivně jedovatý ryby, takže problémy hrozí asi jenom při nedostatečný tepelný úpravě, nicméně příjemný nejspíš moc nebudou (údajně bylo z parmy v minulosti i nějaký úmrtí???). Nemáte k týhle tématice něco víc? Ideálně osobní zkušenosti?
Dík a pěkný svátky :-) T.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 23. prosince 2011 v 19:59 ® nnnap
-
tak 2× jsem na to umřel, ale potřetí už jsem si dal pozor.
reagovat - Pátek 23. prosince 2011 v 18:39 ® -tom- reakce na …
-
Robur> Taky mě to napadlo, ale pak jsem si říkal, že je kravina chtít po mrtvým, aby mi tu odpověděl, protože určitě bude mít plnou hlavu pohřbu, tak by bylo nemístný ho tím otravovat
reagovat - Pátek 23. prosince 2011 v 16:32 ® Robur
-
otázka tedy zní: kdo umřel nech´t napíše?
reagovat - Pátek 23. prosince 2011 v 15:58 ® osprey
-
Jo, kdysi před 20 lety mi bylo po parmě blbě. Nedostatečná tepelná úprava v polních podmínkách (byla to moje první, chtěl jsem se s ní pochlubit a nedokázala pak odplavat).
Podruhé jsem si to ohlídal, žádné potřetí nikdy nebylo a doufám, že nebude – znamenalo by to, že nemám co do huby.
reagovat - Pátek 23. prosince 2011 v 15:10 ® kety.vydra
-
Na parmu ani úhoře jsem ještě neumřel
Džigit: Prosím nerýpat,parmu jsem naposledy měl někde před 15ti lety
reagovat - Pátek 23. prosince 2011 v 11:48 ® džigit
-
Parma se jako královna vod nejí.Kdo ji sežere,má následky!
reagovat