Vyhledávání
Jaká je možnost?
21.12.2011 | PITRSLAND | 10.839 zobrazení | 15 odpovědí
Mám soukromý revír o výměře 1,4ha. Jak je to s chytáním na dírkách? Je potřeba povolení a od koho? Chtěl bych vysadit 100kg potočáka a uspořádat koncem ledna lov. P.Z.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 23. prosince 2011 ve 14:24 ® pepanek reakce na …
-
petrikveprik> Moje řeč,když si tu vodu někdo kupuje,tak mu nikdo nepřispěje,ale sotva se tam objeví nějaká žába nebo čolek,tak mu do toho chce kdekdo kafrat. Ekolog si má koupit vlastní vodu a tam mít třeba vorvaně.
reagovat - Čtvrtek 22. prosince 2011 v 1:37 ® osprey reakce na …
-
kety.vydra> Pokud budeš podnikat, budeš muset mít patřičnou agendu a dodržet nějaké předpisy (neznám je).
Vem si, co budeš dělat, když se ti v té vodě na tom tvém pozemku někdo utopí. Takže podle mě budeš muset při tom podnikání od začátku postupovat podle nějakých zákonů a tu vodu zlegalizovat jako rybářský revír.
reagovat - Středa 21. prosince 2011 ve 23:54 ® kety.vydra
-
Hernajs chlapi,já z toho mám guláš.MODELOVÁ SITUACE – Mám oplocený pozemek,na něm svůj rybník a budu na něm chtít jako soukromá osoba provozovat rybolov pro veřejnost,tedy podnikám za účelem zisku.Tady snad nejde hovořit o „nějakém“ revíru,potažmo na něj navazující práva?
reagovat - Středa 21. prosince 2011 ve 23:53 ®
-
Prď na to a chytej.. a povolení si vyřiď hlavně od manželky
reagovat - Středa 21. prosince 2011 ve 23:45 ® rgb23
-
a protože lov je v témže zákoně definován jako činnost směřující k ulovení ryby nebo vodního organizmu v rybníkářství anebo ulovení a přisvojení si ryby nebo vodního organizmu při výkonu rybářského práva za podmínek stanovených tímto zákonem (§2, písm.j), nejde o pytláctví, dokud není neoprávněně ulovena zvěř nebo ryby v hodnotě nikoliv nepatrné (zákon 40/2009Sb., §304), takže vítejme v Kocourkově a veselé Vánoce!
reagovat - Středa 21. prosince 2011 ve 23:27 ® rgb23
-
ovšem kde není žalobce, není ani soudce…a kde není revír, tam nemá RS co dělat. Podle §16 je rybářská stráž oprávněna V RYBÁŘSKÉM REVÍRU, a podle písm b) bod 2., opět §16: požadovat od osoby důvodně podezřelé ze spáchání přestupku nebo trestného činu v BEZPROSTŘEDNÍ BLÍZKOSTI RYBÁŘSKÉHO REVÍRU předložení rybářského lístku, popřípadě povolenky k lovu nebo jiného dokladu opravňujícího osobu k lovu anebo dokladu o nabytí ryby nebo vodního organizmu.
reagovat - Středa 21. prosince 2011 ve 23:15 ® rgb23 reakce na …
-
hraji> pokud to není revír, tak platí zákon stejně a lovit tam nejde už jen proto, že lov je součástí rybářského práva a rybářské právo lze vykonávat pouze v rybářském revíru
reagovat - Středa 21. prosince 2011 ve 23:10 ® rgb23 reakce na …
-
Rybářské právo lze vykonávat pouze v rybářském revíru( §6, odst.1), lov je součástí výkonu rybářského práva a je stanoven tímto zákonem – 99/2004 Sb. (§2, písm j.). Rybářský revír je část vodního útvaru povrchových vod o výměře nejméně 500 m2 souvislé vodní plochy, umožňující život rybí obsádky a vodních organizmů, vyhlášená rozhodnutím příslušného orgánu státní správy rybářství(§2, písm. e). Při lovu v rybářském revíru a v rybníkářství se zakazuje užívat k lovu ryb elektrického proudu, lovit ryby pod ledem (§13, odst.2., písm. c).
reagovat - Středa 21. prosince 2011 ve 23:03 ® hraji reakce na …
-
noba> to se nedá říct bez toho, abych věděl, jaký statut má ta voda. Čekám na vyjádření zadavatele. Pokud je to revír, pak platí zákon a nelze lovit ryby pod ledem bez udělení výjimky. Pokud to není revír, záleží jaký statut ta voda má.
reagovat - Středa 21. prosince 2011 ve 22:57 ® rgb23 reakce na …
-
zalesak05> že máte na zahradě vlastní rybník a chytáte, neznamená že je to legální
reagovat - Středa 21. prosince 2011 ve 21:54 ® noba reakce na …
-
hraji> no to mi je jasné, takže by tu vyjímku potřeboval?
reagovat - Středa 21. prosince 2011 ve 21:50 ® hraji
-
Vycházím z toho, že 1,4 ha je 14000 metrů čtverečních, to není rybníček na zahradě.
reagovat - Středa 21. prosince 2011 v 19:39 ® noba
-
mám za to že lov na dírkách musí mít udělenou vyjímku i na soukromé vodě. Pač ryby se prostě pod ledem lovit nesmí. Pokud je to ale někde za barákem na zahradě tak bych to neřešil. A pokud se pletu tak mě vyveďte z omylu
reagovat - Středa 21. prosince 2011 v 19:26 ® zalesak05
-
Pokud je ten rybník jenom váš, tak asi žádné povolení třeba není, vždyť my máme na zahrade tež vlastní rybník a tež chytáme. PS: Jestli to povolení třeba je, tak o ničem nevíte
reagovat - Středa 21. prosince 2011 ve 13:56 ® hraji
-
Ujasněme si kolego pojmy. Ty máš soukromou vodu, na které je skutečně vyhlášen revír? Tedy orgán státní správy na úseku rybářství vydal rozhodnutí o tom, že se na tvé vodě vyhlašuje revír? Máš jmenovaného hospodáře, máš stanoven zarybňovací plán?
reagovat