Chytej.cz

Zimní feeder necteno

20.12.2011 | jirin8 | 19.650 zobrazení | 6 odpovědí

Čau. Zakládám tot fórum abych se mohl dozvědět něco více o zimním feederu. Za nedlouho mám zimní závody a chtěl bych se umístit na příčce nejvyšší. Konkrétně mne zajímá např. nástrahy, krmení, návazce, háčky,apod. Budu chytat v Ústí na Labi pod zdymadly. Tak aby jste věděli co to je za lokalitu. Dík MOC!!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 22. prosince 2011 v 0:00 ® osprey reakce na …
osprey

fR4Nk13> Souhlas. V podstatě se vším.

reagovat
Středa 21. prosince 2011 ve 23:38 ® fR4Nk13
fR4Nk13

Mozno by som skusil do krmiva a na hacik „pinky“ aj v zime v chladnej vode su aktivnejsie ako kostny cerv a na poziadanie ti ich vedia aj zafarbit. Tiez by som pouzil ploticove a aj to este najlepsie, preosiate krmivo. Da sa vsak aj v mraze, chytat na hoci co ak sa trafis do ryby, ja min.. na scopex-vanilka som vytiahol 3 kaprov okolo 50 cm. Dolezite bude jemnost navezca a hacika a kvalita /nie kvantita!/ krmenia.

reagovat
Úterý 20. prosince 2011 v 19:43 ® osprey reakce na …
osprey

jirin> Taky si vyberu počasí – prostě samé věci, co na závodech udělat nemůžeš.

V ideálním případě a při znalosti dna (když nejsou, stěhuju po dně 2 motáže) už není třeba ani krmit. Chytneš málo ryb, ale nepoplašíš ty velké. Pokud je to flek s velkými tloušti, opravdu se snažím dávat velká sousta a nekrmit. Padesátka je padesátka, přes to vlak nejede. Stačí jedna a mise splnila účel. Většinou ale krmím. Ploticové krmení. Klasika na zimu je černé, ale kolikrát jsem výborně zachytal i s krmením hnědé nebo tmavě červené barvy. Dá se přidat hlína a když nezapomenu, tak lžíce soli. To je celé. Ná háčku mívám většinou housku nebo rohlík. Jako montáž obvykle patenoster, s délkou se laboruje. Návazec 0.10 – 0.12 mm.

Není to strategie na závody. Chytáš míň ryb, ale častěji se v tom vyloupne něco pěkného. Navíc ony ty ryby nejsou dvakrát nadšené, když je v půlce zimy někdo tahá z vody. Takže radši pár koukatelných než průvan mezi dorostem.

Na tom Labi budeš potřebovat delší prut, větší a těžší krmelec, víc krmení, asi i v zimě nějakou živou složku… Pro mě je to v podstatě španělská vesnice.

S Labem jsou ty podmínky nesrovnatelné.

reagovat
Úterý 20. prosince 2011 v 19:25 @ jirin

Určitě pokračuj moc mě to zajímá

reagovat
Úterý 20. prosince 2011 v 19:14 ® osprey
osprey

Tak já začínám u zimního feederu především pečlivým výběrem místa (nejlépe osvědčeného z minulých sezón) na nějaké malé řece. Mám pokračovat? :-))

reagovat
Úterý 20. prosince 2011 v 18:04 ® noba
noba

moc ti neporadim, ale co to je za akci?

reagovat