Chytej.cz

V zimě na okouny ... necteno

19.12.2011 | rybicka=)) | 22.224 zobrazení | 27 odpovědí

Zdravím všechny rybáře,chci se zeptat jaké zkušenosti máte s okouny v zimě.. jaké barvy třpytek nebo twisterů jsou v tomto období lepší… okoun reaguje zrakem a tak jestli jsou lepší ostré ,výrazné barvy, nebo spíš tmavé.. Díky moc za odpovědi..

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 29. prosince 2011 ve 22:41 ® Herink
Herink

V tomto období mi nejvíce fungují průhlední smáčci s flitry do 5cm. Tahám je co nejpomaleji to jde.

reagovat
Pondělí 26. prosince 2011 v 10:28 ® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

ja to idem vyskúšať s kamošom v stredu :-) smáď sa nejaký pekný zakvačí :-D foto z leta

reagovat
foto/forum/2011/th-img19213.jpgfoto/forum/2011/th-img19214.jpg
Neděle 25. prosince 2011 ve 13:14 ® pepanek reakce na …

Já nepsal,že se nechytí,ale jsou většinou hlouběji jak 5 metrů a to už většinou barvy mizí.Výběr místa,velikost nástrahy a hlavně pohyb nástrahy.

reagovat
Neděle 25. prosince 2011 ve 12:31 ® peta128 reakce na …
peta128

pepanek>Dovolím si nesouhlasit,třeba včera na orlíku mám chyceny okouny na popa :-)

reagovat
Neděle 25. prosince 2011 v 10:13 ® fishman123
fishman123

Spíše přirozené mám to odzkoušené, předvčírem jsem dostal kolem 10 okounů v zimě na přirozeného smáčka. vůbec jsem nečekal takový úspěch :-)

reagovat
Pátek 23. prosince 2011 ve 14:15 ® pepanek reakce na …

Na přehradách jsou okouni tak hluboko,že barva je pro ně tak důležitá jak mrtvole zimník.

reagovat
Čtvrtek 22. prosince 2011 ve 22:47 ® jižan reakce na …

rybicka=))> s barvou si hlavu nelámej, v tuhle dobu chce vědět kde se zdržují, potom už to přijde samo

reagovat
Čtvrtek 22. prosince 2011 v 15:47 ® rybicka=)) reakce na …
rybicka=))

jj to je pravda, že s teplotou vody jsou všichni dravčíci pomalejší ,a o stojaté vodě to platí dvojnásob, přece jenom se mi zdá ,že na tekoucí jsou ti dravci čilejší…dokonce někde jsem četl článek o chytání sumců v zimě na tekoucí vodě,což se mi zdál úplnej paradox, jelikož u nás nejlepší doba je v létě.. a tam právě psal o pomalém vedení nástrahy, takže i u okounů to tak bude :-)

reagovat
Čtvrtek 22. prosince 2011 v 15:42 ® rybicka=)) reakce na …
rybicka=))

přišel bych se taky podívat, protože jsem nikdy neviděl marmyšku v akci … :-)

reagovat
Čtvrtek 22. prosince 2011 v 15:40 ® rybicka=)) reakce na …
rybicka=))

jj diky mooc :-) asi to chce zkoušet)))

reagovat
Čtvrtek 22. prosince 2011 v 15:39 ® rybicka=)) reakce na …
rybicka=))

matně červený twister myslím ,že by mohl fungovat :-) protože okouní barvy jsou hlavně žlutá a červená ,pak třeba zelená ,bílá.. takže můžeš mít pravdu ,děkuji :-)

reagovat
Čtvrtek 22. prosince 2011 v 15:37 ® rybicka=)) reakce na …
rybicka=))

takže nezáleží ani tak na barvě ,ale spíš na způsobu vedení nástrahy ,nebo na světlu ,jestli je pod mrakem nebo jestli je slunečno? já si právě myslím ,že záleží v ten den na podnebí jaké je, pak záleží i na barvě ,ale možná nemám pravdu … :P

reagovat
Čtvrtek 22. prosince 2011 v 0:03 ® osprey reakce na …
osprey

P.R.E.D.A.T.O.R> V podstatě máš pravdu, ale zažil jsem dny, kdy na barvě záleželo. Třeba zelená ku bílé mi jednou vycházela asi 9 : 1. A to jsem ty barvy průběžně střídal.

Ale nejdou napsat žádná obecná pravidla na tři řádky.

reagovat
Středa 21. prosince 2011 ve 20:03 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

noba> To ještě nevím, bojím se, že vychytáš ten zbytek ryb co jsem nedostal do mrazáku.:-)) :-)) Jo jestli bude čas tak není problém.A čas asi bude.

reagovat
Středa 21. prosince 2011 v 19:25 ® P.R.E.D.A.T.O.R

tak na barvě tak moc nezáleží u okouna jak na tom kde je chytáš a jak tu nástrahu vedeš

reagovat
Úterý 20. prosince 2011 ve 21:44 ® noba reakce na …
noba

Beer.Beda> ty ses tu najednou nějak aktivní:-) v tom případě navrhuju krátkou předváděcí ukázku 25.12. Co ty na to?

reagovat
Úterý 20. prosince 2011 ve 21:32 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

noba> Hele uklidni se.:-)) Až přijedeš tak ti to ukážu jak to funguje.

reagovat
Úterý 20. prosince 2011 v 18:51 ® noba reakce na …
noba

Beer.Beda> no je sice fakt že to takhle používás? Ale otázka je jestli něco chytneš. :-)

reagovat
Úterý 20. prosince 2011 v 17:14 ® JirkaF

Tak barvy nástrah při lovu okounů neřeším vůbec.Okolo okouna řešim už jedinou otázku: kam na ně.

reagovat
Pondělí 19. prosince 2011 ve 20:13 ® Beer.Beda
Beer.Beda

V zimě používám marmyšky do 1g max. spíše 0.75g a na nich připíchlý smák 3–4cm.

reagovat
Pondělí 19. prosince 2011 v 19:42 ® smisa 3!
smisa 3!

Z rána chytám na výrazný barvy a pak postupně přecházím k přírodním,ale možná důležitější je vodit nástrahu co nejpomaleji ,protože s klesající teplotou jsou okouni,ale i ostatní dravčíci, stále více apatičtí.

reagovat
Pondělí 19. prosince 2011 v 19:25 ® pepanek

Nejdůležitější je,aby tam ti okouni byli.

reagovat
Pondělí 19. prosince 2011 v 19:11 ® Segoves
Segoves

moc parády sem zatím neudělal ale když už se nějakej povedl tak na menšího výraznějšího smáčka taženýho pomaloučku u dna s jemnými přískoky

reagovat
Pondělí 19. prosince 2011 ve 13:31 ® ART
ART

teda můj názor směřoval pro rybicka sorry hraji :-)

reagovat
Pondělí 19. prosince 2011 ve 13:31 ® osprey
osprey

V zimě je oproti létu jiné to, že voda je většinou čistá a studená. Na druhou stranu – hladina osvětlení je dost nízká. Ryby dobře vidí, ale jsou dost prochladlé a za nástrahami se moc nehoní.

Záleží na spoustě věcí a tam, kde chytám já, zdaleka není nejdůležitější to, na co se ptáš.

reagovat
Pondělí 19. prosince 2011 ve 13:26 ® ART reakce na …
ART

hraji> MOje tutovka na řeku je matně červený twister

reagovat
Pondělí 19. prosince 2011 ve 13:00 ® hraji
hraji

S barvami je to jak kdy, někdy jsou úspěšnější tmavší a přírodní barvy, jindy vyhrávají žluté a červené. Nedá se to přesně říct. Také s velikostí nástrahy je to jak kdy, někdy nechtějí velké a z toho okouni útočí i na nástrahu jen o málo menší než jsou oni sami

reagovat