Chytej.cz

prosincová přívlač necteno

12.12.2011 | Mrakoš | 16.808 zobrazení | 45 odpovědí

Jak se vám vláčí v prosinci? Mě osobně už to moc nejde, ale třeba dělám něco špatně. Tak bych z někoho zkušenějšího rád vymámil pár obecných zásad „jak na ně“ Woblery a plechy jsem opustil už koncem října, nešlo to na ně. Od prvních mrazíků chytám už bez lanka na menší twistry a kopýtka. Začal jsem s bílýma a světlýma, pak jsem ale zjistil že na fluo berou líp. Teď už neberou na nic. A o víkendu mi přijede synovec, prej si chce chytit vánoční štiku :) Tak pojďte poklábosit, třeba z toho něco vyplyne.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Pátek 16. prosince 2011 v 17:50 ® kingkubik reakce na …

osprey> ty tak myslim ze jsem si do prace privstal zbytecne za 3 hodiny jeden okoun ve trech lidech:Dpocasi neuveritelne…snih,des­t,vitr…to se fakt nedalo…prijel jsem promoceny az na kost:Dmam dost

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 21:05 ® osprey reakce na …
osprey

kingkubik> Nedělá mi problém ve dvě skončit. Ale ve dvě začít, to bych nic nenapsal anebo byste mě tu ukamenovali.

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2011 v 16:55 ® kingkubik reakce na …

osprey> to musis delat jako ja na dve rano do prace v 10 padla a 10:10 jsem u vody:D

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2011 v 16:51 ® kingkubik reakce na …

Mrakoš> mame na kruzberku chatu…jezdil jsem tam od detstvi a tak je kruzberk moje srdcovka …na moravici jsem zacal pytlacit …po domluve s panem porybnym ze budu uklizet brehy atd atd…jsem mohl chytat na splavek a housku cejny…hodne jezdim v sezone na kole a kazda ma cesta zacina hartou ci kruzberkem.jestli mluvis o pytlacich o tch samozdrejme vim,stejne tak vim jak tam pytlaci lide z povodi odry + lesaci a podobne…ale uspechy techto lidi by jsem az tak naresil…

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2011 ve 14:26 ® osprey reakce na …
osprey

kingkubik> Na každé takovéhle vodě někdo chytá. Je to smutné, ale je to tak.

Pokud jde o to, kde a jak chytáme, tak ve většině případů naprosto jinak, takže to srovnávání našich technik a přístupů nemá moc cenu.

Mě počasí nevadí, chodil bych k vodě skoro pořád, klidně i bez prutu. Ale není kdy – neumím ťukat do klávesnice dost rychle:-))

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2011 v 7:49 ® Mrakoš reakce na …

kingkubik> Ale ty jsi tam pár ryb viděl takže asi víš o čem píšeš :-) A už mlčím.

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2011 v 7:48 ® džigit reakce na …

Mrakoš> to asi ještě prodával hrázný Palyza s kolektivem :-D

reagovat
Čtvrtek 15. prosince 2011 v 7:37 ® Mrakoš

kingkubik> Na Kružberku se nechytá? Zkus tam zajít v sezoně o víkendu, projdi se kolem vody a určitě tam nebudeš sám. Možná potkáš i někoho kdo má povolení na „zkušební odlov“ Jsou mezi námi sobě rovnými i někteří ještě trošku rovnější.

reagovat
Středa 14. prosince 2011 ve 21:39 ® kingkubik reakce na …

kejra> proste predstav si prehradu na ktere jsou 46 let ryby a nejakych 20 let se tam nechyta…sadi se tam jen dravci kvuli toho ze cisti a osetruji vodu.znam par lidi co tam chytali…kdysi se tam prodavali povoleky…nevim jak velek ryby tam mohou byt ale videl jsem jich dost a to mi stacilo.....ale bavme se o necem jinem ci popripade sz jelikoz nepotrebujem aby to tady cetl kde kdo.....vim vim zacal jsem s tim ja:D

reagovat
Středa 14. prosince 2011 ve 20:58 ® kejra
kejra

kingkubik>Tak spusť!!.. ať si taky zaslintám:-)

reagovat
Středa 14. prosince 2011 ve 20:52 ® kingkubik reakce na …

jajco> jj jezdim hodne na kole a kolem kruzberku je to ma oblibena trasa…kdyby jsi vedel co tam je......maras fakt ze jo:/

reagovat
Středa 14. prosince 2011 ve 20:38 ® jajco reakce na …
jajco

kingkubik> Kružberk co!

reagovat
Středa 14. prosince 2011 ve 20:37 ® kingkubik reakce na …

jajco> ty ono to zas taky uzasny taky neni je velika ale fleky znam jak vlastni botky a kazdej kamen ci klacek kolem brehu…planuji tedka lod.nima love tedka mam dost vydaju ale mozna se mi podari nekoho ukecat a vemem ji napul…casem te to omrzi ale chapu ze jsou lide co jsou na tom hur…me treba letos chytla moucha a nemam poradne kde na reku…taky nekterym zavidim......jinak mezi nama zam lepsi flek jak hartu…jen kdyby se mi podarilo sehnat povoleni ke kontrolnimu odlovu…kdyby jsi vedel co vse tam je tak z toho nespis:D

reagovat
Středa 14. prosince 2011 ve 20:33 ® jajco reakce na …
jajco

kingkubik> Se to někdo umí narodit s hartou za barákem co!Tohle ti docela závidím,harta je po rodině moje druhá láska.

reagovat
Středa 14. prosince 2011 ve 20:12 ® kingkubik

osprey> mel jsem tam i sesnactku ale vyhleadavam fleky okolo 10–15 metru ale co nahod to urvane a moje zkusenost je ze v tomhle pocasi musis sakra zehlit aby jsi neco vydrazdil… s tim obdobim to tak mame taky- proste jeden tyden jdou a pak treba tri vbc.njn chvejivku nemam ale uvazuji o ni:D co je podle me nejdulezitejsi aspon u nas je trefit den kdy moc nefouka vitr jinak banjem a 4g hlavou hodis max 10 metru a rybu co se ti nepovesi na hacek sama nemas sanci chytit…je hodne aspektu ktere chytani ovlivniji a je tezky vse vyladit aby to bylo perfektni…ale co si budem namlouvat…muzeme byt radi ze je prosinec aspon takovy…mel jsem letos vychazku v –5 stupnich…vitr mi ohybal spicku prutu jak tricitka okoun,vlny jak na mori no zuzo:Do zdravotnich problemech ktere mohou nastat v tomto pocasi se taky bavit nemusime.ale vo tom to je musi se zkouset, chodim 4–5× tydne takze to nemam zadarmo…tady na chtej ani podobnych strankach nikdo nic nechytne

reagovat
Středa 14. prosince 2011 ve 12:14 ® osprey reakce na …
osprey

kingkubik> Jde o to, kde chytáš. U nás se 4 cm nebo i 6 cm smáček nechytá na vlasci 0.18 mm.

Pokud to taháš třeba 6 m hluboko, tam už to lanko nemusí být ani vidět. A na velké vodě mám zkušenost, že ryby mají období aktivity, kdy berou skoro na vše a pak chvíle, kdy neberou na nic.

Destiny 2–14 g mám, je to jeden z mých nejoblíbenějších prutů. ale s ním a vlascem 0.18 mm už bych toho teď na řece chytil tak třetinu toho, co chytám s chvějivkou a vlascem 0.12 mm.

Přehrada je naprosto někde jinde, tam bych s tím vlascem často ani nezasekl.

reagovat
Úterý 13. prosince 2011 ve 23:01 ® kingkubik reakce na …

jajco> ja trohacky nepouzivam vbc a davam lanko snad na vsechno i na 4cm kpytko 6cm smacka a podobne…po male vymene nazoru s Ospreyem jsem si rek ze to zkusim bez…takze jen snura dragon HM 80 0,10mm a nebo stroft 0,18 ale rozdil jsem nenasel akorat mi to dvakrat ukouska stika…jediny co mi na lankach vadi je ze se zvysuje cena utrzene navnady jelikoz jsou dny kdy se mi jich podari utrhnout pres 10 dene ale to zase podle nosnosti a kvality lanka…dokazal jsem si najit vhodne jigovky se kteryma jsem spokojeny narovnam je nekdy i tou 0,18 stroftem ale kdyz zaseknu tak drzi…je fakt ze vetsi stiku jak 72 na to jeste nemam ale zase mam jemny poutek(destinku 2–14g) a s rybou si rad pohraju…mimo jine mel jsem dragonacky jigovky ktery jsou moc kvalitni…ale co vesak to urvane…ted jsem spokojenejsi a dulezita je i cena 4kc za kus

reagovat
Úterý 13. prosince 2011 ve 21:54 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

Segoves> Já se v podstatě držím klasických hodin-Takže přes den na štiky a při stmívání okouny+candáty…Nic nového,klasika.Ale kdyby bylo hodně zataženo,tak asi zkouším gumu po dně na candáty,a to se pak ale může splést cokoliv…takže:-|

reagovat
Úterý 13. prosince 2011 ve 21:46 ® Segoves
Segoves

a jaká hodina se vám zdá v prosinci nejlepší? já se na ryby dostanu už jen o víkendu po obědě ale třeba dneska pozdějc ráno muselo bejt u vody krásně

reagovat
Úterý 13. prosince 2011 v 19:53 ® osprey
osprey

Jak jsem se tu dole prsil, že letos ještě nebylo prosincové zero, tak jsem dneska dal jeden náročnější úsek řeky, abych si rozšířil obzory. Fakt jsem se snažil, ale málem se mi ta nula dneska povedla.

Zachránil mě jeden zodopovědný bolení dorostenec.

Cestou domů jsem se stavil na jednom notoricky známém fleku, kde už jsem ale letos popíchal i brouka potápníka. Za čtvrt hoďky dvě rybky, takže totální apatie za tím nevězí. Je fakt, že když si člověk dá na nějakém úseku dva roky áčko a pak tam hupne v půlce prosince, asi by se neměl moc divit:-))

reagovat
Úterý 13. prosince 2011 v 19:51 ® jajco reakce na …
jajco

kingkubik> Tož to jo,já na okouny a candáty šňůru a návazec 0.16mm vlasec.Ale jen na gumy s jednoháčkem,jak už tam je trojháček,tak nějaké lanko.

reagovat
Úterý 13. prosince 2011 v 19:23 ® kingkubik

jajco> pouzivam wolfram ,microwire a ocelovou strunu USA vyroby…lanka si vazu sam ale cecka ne a nejdou…ty lanka jsou tenci jak snura…ale zkousel jsem i 0,18 stroft a taky nic jen stiky porad…okouny najit umim ale max do 25cm

reagovat
Úterý 13. prosince 2011 v 19:20 ® kingkubik reakce na …

jajco> jj mam ale mam tak tenky lanko ze vic uz to nejde…chytal jsem i bez ale rozdil zadny …na harte je lanko nutnost

reagovat
Úterý 13. prosince 2011 v 16:38 ® jajco reakce na …
jajco

kingkubik> To máš navázané i lanko?Že prahneš po céčkách a okounech a vydoloval si tolik štik?

reagovat
Úterý 13. prosince 2011 v 16:18 ® kingkubik reakce na …

kety.vydra> musim rici a priznat ze ne dycky tomu tak je a ze jsem tedka taky narazil asi na vysazene stiky jinak si to nemuzu vysvetlit za tyden jsme ve trech chytli neco kolem 80kusu od 55 do 72cm…zato okouni jo to je neco jinyhy ty velky nejdou a nejdou taky se snazim hlavne o slusnyho okouna ale dycky to dopadne u stiky:Daby jsem rek pravdu jdu po ceckach a okounech a taham jen stiky…uz mi lezou krkem:Dale musim rici ze hodne je to o hledani ryb v tomhle pocasi.....zadny tam je hluboka parezovka tam budou…nic takoveho neplati…mohou byt kdekoliv

reagovat
Úterý 13. prosince 2011 v 10:13 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

jajco> Rotačku jsem nasadil kvůli rozruchu ve vodě právě kvůli tomu,že na některých místech jsou ty Žermanky fakt jak vana a blbě se mi četla voda.Na poslední dvě hoďky lovu jsem pak přejel k hrázi a tam nasadil gumu a oťukával pomalu dno.A až tady mi to zobnul ten candátek.Ale zase okoun žádný:-|

reagovat
Úterý 13. prosince 2011 v 10:00 ® jajco reakce na …
jajco

kety.vydra> Harta je super,aspoň pro mě.Třeba Žermanky jsou takové jednotvárné.Rotačka je podle mě na tohle období už rychlá.Mě včera za gumou okouni jezdily,ale sezobli jí až byla nástraha v klidu na dně.

reagovat
Úterý 13. prosince 2011 v 9:52 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

jajco> Já byl na Hartě jen jednou…Ale jak jsem tak sledoval,tak ta voda na ty ryby asi nebude ještě tak studená,když se štika nebo okoun přijedou podívat za rotačkou až pod nohy bůhví z jaké hloubky a vždycky pak vypálí zpátky do hlubin:-)

reagovat
Úterý 13. prosince 2011 v 9:38 ® jajco reakce na …
jajco

kety.vydra> Já byl na hartě na štiky letos asi pětkrát a vždy sem asi tři chytl a něco se setřepalo.Ale tím to pro mě taky haslo a snažím se třeba o okouna a při tom mi nástrahu bez lanka pár štik ukousne.Ale netvrdím že co vycházka ryba.

reagovat
Úterý 13. prosince 2011 v 9:33 ® kety.vydra
kety.vydra

kingkubik> Sákra,60 štik za 35 vycházek? To já nemám za 10 let.Vesměs si vemu dvě mírovky za rok a po jejich ulovení moje intenzita přívlače klesá.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1