Vyhledávání
prosincová přívlač
12.12.2011 | Mrakoš | 16.812 zobrazení | 45 odpovědí
Jak se vám vláčí v prosinci? Mě osobně už to moc nejde, ale třeba dělám něco špatně. Tak bych z někoho zkušenějšího rád vymámil pár obecných zásad „jak na ně“ Woblery a plechy jsem opustil už koncem října, nešlo to na ně. Od prvních mrazíků chytám už bez lanka na menší twistry a kopýtka. Začal jsem s bílýma a světlýma, pak jsem ale zjistil že na fluo berou líp. Teď už neberou na nic. A o víkendu mi přijede synovec, prej si chce chytit vánoční štiku :) Tak pojďte poklábosit, třeba z toho něco vyplyne.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 13. prosince 2011 v 8:37 ® Mrakoš
-
Tak já o nějakých štikách vím, kde jsou. Problém je ale v tom že jsem je letos už asi 3× vytáh z vody a ono už se jim moc nechce
reagovatOkouni jsou tam taky pěkný, jenže ti jsou snad ještě popíchanější. A na větší vodě už ryby u břehu nenacházím, je tam mělko. Sem tam tam zajede bolen, ale to je asi tak všechno.
No nic, vánoční štika asi nebude - Pondělí 12. prosince 2011 ve 22:20 ® jajco reakce na …
-
kingkubik> Mezi svátkama,jestli nebude zamrzlá,ale podle počasí to nevypadá na led.Já byl na rybách asi po měsíci,když nepočítám výlet s rodinou,to sem spíš učil nahazovat děti.Já už na štiky prdím,můj cíl je slušnej okoun.Dnes 4kusy kolem 30cm.
reagovat - Pondělí 12. prosince 2011 ve 22:13 ® kingkubik reakce na …
-
jajco> hej ja za poslednich asi 35 vychazek nemam cecko ja uz nevim kudy kam:/ale jinak musim rici ze za tech 35 vychazek mam cca 60 stik tak to celekm jde…ale fakt je tezky ty ryby najit…kdy se chystas na hartu?
reagovat - Pondělí 12. prosince 2011 ve 22:04 ® jajco reakce na …
-
kingkubik> Letos to jde,myslím to počasí co!Já dneska jedno céčko vydoloval na Žermankách,slabě pod míru.Jen mě štve že nemám hartu blíž,to je jiná kategorie než Žermanky.
reagovat - Pondělí 12. prosince 2011 ve 21:58 ® kingkubik
-
vlacim asi 3 az 5 tydne dokud voda nezamrzne zaberu je mene ale kdyz najdes misto kde se ryby zdrzuji je to fajn.....berou mi vetsi kusy.....v lete stiky same 45cm tedka pod 60 nejdu kdyz uz to nejaka vezme.nerikam ze 60 je velke ale na nase pomery potesi:Dchce to ale hodne casu ztravit u vody a je asi 10× tezsi ryby najit.....jedine co mi ted nejde jsou cecka …:(ale to nevadi mel by jsem nutkani je sezrat:D
reagovat - Pondělí 12. prosince 2011 ve 20:11 ® tucnak11
-
Ja nevlačim spiše mě vlečou na rozloučeni 31.12
reagovat - Pondělí 12. prosince 2011 v 15:14 ® jižan
-
Mrakoš: přečti si oba příspěvky ospreye, na vše podstatné ti odpověděl.
reagovat - Pondělí 12. prosince 2011 ve 14:05 ® kejra
-
osprey>Tím se netrap,mám to obdobně…času pomálu a když ho najdu,tak je to kalup a nepohoda.Přitom to je ještě docela nedávno,co jsem toho času měl relativně dost a moc si ho nevážil.Včil už jenom rybář míní,rodina mění
reagovat.Ale nevzdávám se… příští rok hodlám zdvojnásobit letošní docházku…teď to ještě ve zdraví ustát
- Pondělí 12. prosince 2011 ve 14:04 ® Bigpista reakce na …
-
osprey> To je asi i můj problém. Nemám čas se celý den courat kolem řeky. Někam rychle dojedu, rychle chci chytit, ale nemám tu znalost revíru, co máš ty. Takže chytím houno a rychle jedu domů. Teď už to budu těžko dohánět. K vodě se dostanu tak na jedno dopoledne za 14 dní. Mohl bych častěji, ale to se mi nechce, rád bych aspoň občas viděl své dítě. V týdnu obvykle odjíždím do práce dřív, než se probudí, domů se vracím půl hodiny před uložením. Tak to doháním o víkendech. Snad to půjde spojit dohromady, až bude holka větší a já si jí budu brát s sebou k vodě.
reagovat - Pondělí 12. prosince 2011 ve 13:06 ® osprey reakce na …
-
kejra> Na to dlabu. To, že vím o místech, kam se už dvacet let stahují ryby na zimu a umím si nějakého okouna nebo kudlu vyndat i teď, to není žádné hrdinství.
Občas stojí za to pokusit se udělat krok do neznáma a urvat klidně nulu. Ale chce to čas. Teď to vypadá ve stylu: rychle zabalit, do auta, k vodě, rychle něco chytit, rychle domů… Hlavně všechno rychle.
Byly doby, kdy jsem celý den coural s horákem kolem řeky. Tenkrát jsem se dozvídal věci, ze kterých dneska žiju.
reagovat - Pondělí 12. prosince 2011 ve 12:36 ® kejra
-
Bigpista>…a pokud tě někdo něčím zaskočí,ať se s důvěrou obrátí na mne…jsem v tom rovněž kovaný
reagovat - Pondělí 12. prosince 2011 ve 12:27 ® kejra
-
osprey>Tak už radši nechoď!…ať si nedojebeš statistiku
reagovat - Pondělí 12. prosince 2011 ve 12:25 ® Bigpista reakce na …
-
osprey> Pokud chceš být bezrybka, neváhej a obrať se na mě. V tomto oboru jsem šampión a rád kohokoliv zasvětím do tohoto umění stoprocentní ochrany ryb.
reagovat - Pondělí 12. prosince 2011 ve 12:03 ® osprey
-
Ono v prosinci je dost věcí jinak. Potvrzuju to fluo, menší ryby jsou občas ochotny hodit kvůli tomu zadkem. Ale rychle se učí. Chce to hodně pohybu kolem vody (nebo na vodě) a dost přemýšlet.
Jinak je to na článek.
Sranda to není, dostanu se k vodě málo, ale chytám pořád. S ohledem na ten čas strávený u vody jsou úspěchy občas jen symbolické, ale bezrybka jsem letos ještě nebyl. To se dá ovšem snadno napravit
reagovat - Pondělí 12. prosince 2011 v 9:02 ® Segoves
-
neni to nejhorší hlavně konec listopadu byl docela povedenej teď už je to o poznání horší ale tam kam teď chodim je dost velkej tlak tak to bude spíš tím…teďkon je nejvíc „záběrů“ od podseklejch cejnů takže žádná hitparáda…docela by mě zajímalo jak ste na tom s okounama…já na něj už třetí vycházku nenarazil ale potom co pan „vydra“ (nevím jestli se hodí abych ho jmenoval) zmastil pod Železnou pannou každého okouna co chytil (brali mu prakticky na nahoz) se tomu ani moc nedivim
reagovat