Vyhledávání
Rybolov na Baltu
10.12.2011 | chj.rybar | 33.745 zobrazení | 14 odpovědí
Při brouzdání po netu jsem narazil na nabídku jednodenního mořského rybolovu na Baltu se zajímavou cenou. Chtěl bych se zeptat, jestli s tím máte někdo zkušenosti. Děkuji za každou radu.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 10. září 2012 ve 12:54 ® reakce na …
-
kamnaryby:Presne ako píšeš,poliaci sa snažia,je až úsmevné keď 10 kutrov v kope naháňa hejno tresiek.Ale do Wladyslawowa sa chystám znovu.
reagovat - Neděle 9. září 2012 v 19:43 ® kamnaryby
-
Ahoj určitě jsem nemyslel na reklamu když jsem to tu vkládal. Spíš jsem chtěl přiblížit rybářům možnosti jaké poláci nabízejí.Setkal jsem se s mnoha názory negativními ale i pozitivními.Můj názor je že v posledních dvou letech se poláci snaží nabízet co možná nejlepší podmínky pro rybáře. Ale všichni dobře víme jak to je všem se prostě vyhovět nedá tak pokud mohu doporučit vyzkoušejte to a udělejte si vlástni názor.Kažý rok w květnu pořadají ve Wladyslawowu závody BURSZTYNOWY DORSZ ( jantarová treska) a vůbec by možná nebylo od věci vytvořit tým českých rybářu a těch závodu se zúčastnit ale to už ponechám na vás Kdyby byl zájem kontaktujte mně na mailu a já zjístim bližší info a podmínky.
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 13:34 ® osprey reakce na …
-
kamnaryby> Vzhledem k tomu, že zde je to v rámci diskuze a zcela k věci, tak ponechávám tvůj příspěvek beze změny.
Jinak reklama se na serverech jako je tento platí.
reagovat - Úterý 4. září 2012 ve 12:08 ® kamnaryby
-
Ted můžete na ryby do Polska kdykoliv a kdekoliv mrkněte na www.naryby.wbs.cz
reagovat - Sobota 12. května 2012 v 18:37 ® Look
-
V baltu z polské strany je zasolení hodně nízké – jen 7%, tak v přístavech chytneš vedle platýse, sledě a úhoře klidně i okouna, plotici nebo candáta. V květnu připlouvají jehlice. Z pláže se to valí surfcastingem (minimum prý 80m za první hranu, raději přes 100m za druhou hranu a na těžko chytá cejn a úhoř. Mořská dieta dělá svoje, tak mají cejni od 50cm nahoru a 4kg ryba není výjimkou. Nástraha masňáci, rousnice, písečný červ na cejna a platýse, kus ryby na platýse a úhoře. Treska se dá z pláže chytat jen v říjnu a listopadu a to spíš na kus sledě nebo smáčka ze dna. V Pucku (pod poloostovem Hel narazíš i na kapra a karase. Co jsem četl, tak na jaře se v přístavu v Lebě masově chytají plotice a okouni kolem 40cm, ale jezdit k moři na sladkovodní ryby mi příjde jako plýtvání časem. V gdaňské zátoce se masivně vysauje duhák a štika. Pro lov ze břehu a 1 námořní míli od břehu ptořebuješ povolení k lovu mořských ryb (tuším zezwolenie do polowu ryb morskich), není to žádná pálka, je to 16 PLN na měsíc nebo 49 PLN ročně a můžeš s tím chytat po celém pobřeží Polska a při ústí řek po nějakou hranici. Povolení se dá koupit po-pá v kapitanátu snad každého přístavu. Pro lov na otevřeném moři z kutru povolení nepotřebuješ, protože ty většinou jezdí dál než 12 NM od břehu, takže už nechytáš v Polských vodách ale v Schengenu (občanku nebo pas proto sebou). blíže třebas na www.haczyk.pl v sekci forum – morze. V Bornolmu, Wladyslawowie a Gdaňsku se z kutru chytá na hlubině (až 100m), ale asi tam bude mírné proudění, protože většina Poláků i ve 4m vlnách na 90metrech valili 175–200g pilkry a no problem. Naproti tomu Leba, Darlowo a Kolobrzeg je lovná hloubka malá 15–40m a proto se loví na pruty do 200g a pilkry 80–150g max. My jsme byli ve Wladyslawowě v květnu 2005, chytalo se na 90m hloubce 30km od břehu, první den ok vlny do 1,5m, druhý den jsme valili do přístavu o dvě hodiny dřívě v pětimetrových vlnách. Chytli jsme denně každý tak 4–5 tresek do 50ti a to nám druhý den ještě vlvna spláchla půlku ryb z vaničky do vody. Bohužel první den, jak jsme při posledním driftu byli nad vrakem, což mělo být super, tak já i táta jsme pilka zavěsili na vrak a urvali plnou šňůru, něž jsme namotali monofil a navázali, tak už měl každý svoji 80–90cm a kapitán dal povel k návratu. Druhý den byly vlny od začátku 2–3m, mě se po 10 minutách pumpování ve vlnách vyplo nějaké hovado. Chystám se zas letos na podzim. Možná prubnu i jeden den lov ze břehu.
reagovat - Úterý 7. února 2012 ve 22:57 @ Mr.EllT
-
Jestli chcete do Polska na ryby zkuste tohle! http://morskyrybolov.webnode.cz/
reagovat)
- Neděle 11. prosince 2011 v 17:41 ® osprey reakce na …
-
chj.rybar> Daleko zajímavější by pro tebe bylo Norsko ve stylu jako jezdí David Maixner s kolegy. Přívlač na pruty do 40 g z menších lodí. Smysl má tak týdenní pobyt, ale poměr chytání a cestování je tady výrazně lepší a ta rybařina by se ti asi líbila víc.
Nebo si zajeď na jižní pobřeží Švédska a máš to taky na Baltu s tím, že je tam jehlice, mořský pstruh, treska, sleď a v zátokách po jaru štiky. Pokud by bylo moře hodně neklidné, dá se na některých místech chytat i ze břehu nebo zajet někam do vnitrozemí.
reagovat - Neděle 11. prosince 2011 v 16:35 ® chj.rybar reakce na …
-
osprey> Já při představě týdenního tahání nahoru a dolů pilkeru mám kopřivku. Tak jsem si myslel, že bych jeden den na moři přežil, ale jako příznivec „mikromrdek“ po všech informacích zůstanu věrný tuzemským vodám. Dík.
reagovat - Neděle 11. prosince 2011 ve 14:03 ® osprey reakce na …
-
chj.rybar> Někdy se nachytá, někdy nenachytá, teoreticky se tam dá chytit i metrovka, ale moc takových tam není, ty šedesátky budou reálnější.
To, že chytneš špatnej počas a většinu vycházky probleješ, to je reálná možnost. Navíc ty jsi spíš „mikromrdkař“ a v řadě chlapů na boku kutru to žádné UL nebude. Tam ti nikdo nebude uhýbat a v době braní ryb čekat, až toho dvoukilového dorše uondáš
Vědom si tohohle všeho, pěkně jsem si kolegu vyposlechl a asi tam nikdy nepojedu
reagovat - Neděle 11. prosince 2011 v 9:56 ® kejra
-
chj.rybar>No při představě že se den štráchám přes silniční infrastrukturou nepolíbené Polsko a den chytám,tak je to i o tom čase
reagovat - Neděle 11. prosince 2011 v 9:21 ® chj.rybar reakce na …
-
kejra> To není o penězích, je to o čase.
reagovat - Sobota 10. prosince 2011 ve 23:54 ® kejra
-
chj.rybar>…šetři,střádej a pomáhej si dál na sever…a čím severněji,tím lépe…chytat 60cm obecňačky v 3metrových vlnách nieje bohviečo:-/
reagovat - Sobota 10. prosince 2011 ve 22:48 ® chj.rybar reakce na …
-
osprey> Taky jsem četl, že se dost rybářů vrací, jako bezrybky a celý den problili. Tak nevím…
reagovat - Sobota 10. prosince 2011 ve 21:41 ® osprey
-
Jeden známý byl. Vyjede se s kutrem na moře a loví se tresky. Jistou výhodou je, že Balt je mělký, žádných 100 m se nekoná. Spíš tak 30 – 40 m, takže to není raubírna s kilovými pilkery.
Ještě si pamatuju, že to dost houpe a bývá zima
reagovat