Vyhledávání
Skúsenosti s prútmi s vnútorným vedením vlasca
9.12.2011 | drobcek | 23.968 zobrazení | 11 odpovědí
Prosím má niekto skúsenosti s prívlačovými prútmi s vnútorným vedením vlasca? Dostala sa mi do ruky táto palička TEAM DAIWA Linear Interline 2,70m 15–50g a zaujala ma ale nemám s takýmto druhom prútu skúsenosti. Ďakujem za prípadné skúsenosti.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 20:27 ® osprey reakce na …
-
All Armor> Já tenkrát koukal, jak to tam kolega zavádí nějakou plastovou strunou. Ale jak říkám – ony jsou ty pruty s očky i takové koukatelnější.
Třeba taky někdy podlehnu, kdo ví…
reagovat - Čtvrtek 19. ledna 2012 v 15:39 ® All Armor
-
osprey> Mi na těch prutech vadí asi jen jediná věc. A tou je navlékání vlasce do prutu za pomoci poplastovaného drátu, či lanka. Ale pokud člověk neurve vlasec u navijáku (to se mi snad ještě nestalo), tak je třeba tuto operaci podstoupit jen 1× na prut na dané výpravě. Ale při mém „extrémně intenzívním“ choděním na kapry na položenou (1–2× za rok) se to dá vydržet. Ten kdo používá teleskopy a nemění forfach, už chytá, když já zápasím s navlékáním vlasce. Mám i pár prutů s očky (Daiwa, Mitchell), ale tyto mají asi nejpěknější akci při zdolávání. Ještě se jim dá snad vytknout trochu větší odpor proti pohybu vlasce, pokud je potřebné havarijně nahodit s lehkou nástrahou. Ale na to kapřáky primárně nejsou určené.
reagovat - Čtvrtek 19. ledna 2012 ve 13:20 ® osprey reakce na …
-
All Armor> Právě ten Byron byl prvním prutem tohoto typu, s nímž jsem se setkal. Dnes je toho víc, zajímavý patent má Daiwa, která nemá uvnitř očka, ale jakousi spirálu. Problém je, že jsem vcelku spokojený s očkovými pruty a dokonce se mi líbí víc (ona ta holá tyčka bez oček je taková prázdná) a tak nemám snahu si něco bez oček koupit.
reagovat - Čtvrtek 19. ledna 2012 v 11:15 ® All Armor
-
Já vlastním perleťově bílé Byrony Stratos. Už mají „pár let“, ale málokterý i z těch nejdražších současných prutů na položenou, se jim rovná vlastnostmi při nahazování a zdolávání. I celkovou konstrukcí byly ty pruty revoluční. Kdo nezná, neuvěří. Teď nabízí bezočkové pruty třeba Adler z Dobrušky (pruty WFT, ale ty jsou zase na jiné použití – http://www.adler-wft.cz/eshop.php?…). Ještě poznamenávám, že tzv. bezočkové pruty nejsou bezočkové doslova. Většinou mají první očko u navijáku a potom uvnitř blanku velmi kvalitní prstence z otěruodolného materiálu. Někdy v sedmdesátých letech minulého století, byl v Rybářství článek na toto téma. Nějaký senior ulámal očka na teleskopických Sonách a nemohl sehnat náhradní. Do blanků Sona vložil jakési vložky (tvrdé asi příliš nebyly) a po úspěšném odzkoušení, psal dopisy Soně a navrhoval jim, aby takové pruty vyráběli. Dělali si z něj všichni prdel. I soudruzi z Rybářství. Když mi byly nabídnuty bezočkové Byrony, vzpomněl jsem si na něj.
reagovat - Středa 18. ledna 2012 ve 23:20 ® Cudla
-
Jsem velice krátce majitelem Daiwy 5m velice jemné boloňky z vnitřním vedením testováno za sucha docela příjemnej pocit.Je to dárek sám bych si ho asi nekoupil,jak vyzkouším podam referát.
reagovat - Sobota 10. prosince 2011 ve 23:11 ® drobcek reakce na …
-
dodorider> ja som to mal v ruke v kamennom obchode tohto e-shopu: http://www.siluruskn.sk/…2-70m-15-50g ale je aj napr. tu: http://www.daiwa-fishing.cz/…terline.html
Zaujalo ma aj toto video: reagovat - Sobota 10. prosince 2011 ve 23:05 ® rgb23 reakce na …
-
dodorider> http://shop.top-carp.cz/…rline-2-70m/
reagovat - Sobota 10. prosince 2011 ve 22:57 ® dodorider
-
to vidim uplne prvne je to zajimacka kde se to da zakoupit?
reagovat - Sobota 10. prosince 2011 ve 20:43 ® troutkiller
-
Kámoš ho vlastní na moře a pohoda
reagovatNedovedu si to představit na normální chytání i když v téhle gramáži to nebude problém
- Sobota 10. prosince 2011 ve 12:52 ® osprey reakce na …
-
drobcek> Povím ti jen to, že jak tam nejsou očka, tak je ten blank (snad to napíšu dobře) takový vyváženější a pocitově příjemný.
Vlasec se musí zavádět pomocí nějaké struny, skousne to smekáč i multík, dobře se to transportuje a manipuluje se s tím v roští (nic se nezachytává).
Pár věcí vím od kamaráda, co měl před lety bezočkového Byrona, tu Daiwu jsem měl na sucho v ruce. Dál jsem pustý teoretik.
reagovat - Pátek 9. prosince 2011 ve 23:57 ® drobcek
-
Tu je foto…
reagovat