Vyhledávání
Celoroční hájení Kapra domácího
5.12.2011 | nnnap | 20.097 zobrazení | 69 odpovědí
Je pěkné, chtít pro naše vody to nejlepší. Je pěkné o tom hovořit, je to trendy… Pojďme tedy pro to něco udělat! Hajme celoročně Cyprinusa carpija!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 11. prosince 2011 v 19:21 ® chosebaits
-
Hájit kapra a nebo omezovat odnášení kapru z vod nikdy neprojde,nebo by se také málo nasazoval.Co by dělal SVAZ,MO a jiní soukromníci co jen z tohoto těží a následně žijí????? Proč nechránit kapra má hodně duvodu.PS- jen mě štve,že ČLOVĚK je takové hovado a řídí naší přírodu a třeba udělá kapra učlechtilou rybou uplně bezduvodně a jiné ryby UŠLECHTILÉ jsou jen ryby a na ty se tak nějak kašle.
reagovat - Neděle 11. prosince 2011 v 10:10 ® kejra
-
nnnap>Nuže aspoň pro začátek,jako příslib věcí příštích,vyhoďme do povětří svou místní MO při zasedání ústředního výboru a za přítomnosti všech soudruhů i jiných opilců
reagovat - Sobota 10. prosince 2011 ve 20:29 ® nnnap reakce na …
-
kejra> i tvé znechucení situací je cenné. Ostatně jsme to mi, co sypeme kapry a duháky do vody, rovnáme toky… Situace nazrála k jiným, jak dosavadním řešením. Já to tak cítím a rád bych podpořil změnu stavu.
reagovat - Sobota 10. prosince 2011 v 16:53 ® kejra
-
nnnap>jasně,ta mnohojakost výkladu v tom guláši níže toho dokladem…to Maťkovo zobecnění mi ale pochuti není…s potočákem a lipanem je to opravdu bledé,kapr klidně na Mars a dost možná ještě dál…
reagovat - Sobota 10. prosince 2011 v 16:12 ® nnnap reakce na …
-
kejra> hehe, ale v podstatě Maťko přesně vystihl jádro pudla. Ostatně zatím všichni hovořili k věci. I na pohled dehonestující příspěvky jsou věcně správně.
reagovat - Sobota 10. prosince 2011 v 15:21 ® kejra
-
Maťko>…a teď se nezlob zase ty,ale snad už ze zadání je zřejmé,že se jedná o roztomilou fabulaci
reagovat - Sobota 10. prosince 2011 v 15:11 ® Maťko
-
reagovatNic ve zlém ale když to tady čtu, no hrůza. Hajení celoročně kapra, pstruha ajá nevím co jěště. Podle mě by bylo jednoduší úplný zákaz sportovního rybolovu. Protože abyste v klidu chodili na ryby tak vymýšlíte samí kokokoti........
Je to asi taková kravina jako požádat zaměstnavatele o zkrácení mzdy z důvodu, že v obchoďákach mají slevy.
- Pátek 9. prosince 2011 v 0:14 ® nnnap
-
Jarda Š.> ano, je to smutné, přitom slepý nevidí, kam to už vede. Já jsem ochoten, v současné situaci obětovat váhu a peníze z kapra na malou bílou rybu minimálně ve výši 50–60% z hodnoty vysazovaných ryb v povolence.
reagovat - Středa 7. prosince 2011 v 1:04 ® Jarda Š.
-
Cyprinus carpio je celoročně hájený ve své původní říční formě. Hájit vysazované rybniční brojlery by byl nesmysl. Příliš se mi nelíbí současný stav, kdy kapr dle statistik ČRS tvoří v MP revírech víc než tři čtvrtiny násady a přes 82 % výlovku.Byl bych pro vysazování většího množství dravců na úkor kapra, ale, bohužel, současná pravidla redistribuce peněz z povolenek podporují toto kaprové hospodaření v revírech.
reagovat - Úterý 6. prosince 2011 v 0:08 ® Fryw
-
nnnap> To nebyli zjevně masaři, ale ortodoxní chyť a pusť. Dokonce tam proběhla raritně kontrola RS. Když jsem se zeptal, co to je vlastně za situaci…tak mi RS odpověděl, že se to vychytá. Jenže on asi nevěděl, že tam není jedinej masař momentálně.
Je tomu tak, ale když už ti „nejpovolanější“ do revíru nemocnou rybu dávají, tak jim je hned v zápětí vytahovat a posílat ke kontrole, co že to je za nemoc.. Já mám v tomto svědomí čisté, jsem byl bez záběru…
reagovat - Úterý 6. prosince 2011 v 0:03 ® nnnap reakce na …
-
mannice> ano! Kapr je přece vánoční thema!
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 23:58 ® rgb23
-
Já bych byl pro! Stejně kapry nechytám a kdyby u vody ubyla alespoň část těch kaprařů, kteří stejně jen zabírají lovné místo, chrápou v bivacích a překrmují vodu tím bejlíz, bojlíz či jak a kukuřicí… prostě bylo by to fajn
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 23:53 ® reakce na …
-
nnnap> Já asi obnovim svoje fóra,vyprovokoval si mě .
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 23:47 ® nnnap reakce na …
-
Fryw> tak to je docela masakr. Zajímavý soulad světa masařek a ortodoxních puristů pouštěčů. Ryba by se neměla vrátit a přesto byla proti předpisům kapří pravdoláskou vracena, nedala se jíst, proto byla masařkama pouštěna. Dokonalá symbióza. K čemu je taková rybí nemoc dobrá- jedny vede k ušlechtilosti, druhé ke zločinu.
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 23:31 ® Fryw
-
nnnap> Je. V tu ránu tam byla hlava na hlavě. Tahaly se, a vodě vracely nemocné ryby. Nic příjemného.
Ale s tím trestným činem nesouhlasím, nerad bych se někde zodpovídal za nastydlého kapra.
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 23:24 ® nnnap
-
omlouvám se za absenci smajlíků pod některými reakcemi, ale jako zadavatel otázky si je nemohu dovolit.
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 23:22 ® nnnap reakce na …
-
Fryw> no to je strašné. Už vůbec jenom to, udělat kapra nemocného , by mělo být trestným činem!
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 23:13 ® Fryw reakce na …
-
Postřehl jsem letos, že byl na dvou revírech vysazen kapr nemocný (nejspíš vodnatelka), tak doufám, že se to nestane trendem. Ale možná že už stalo, jsem s tou vnímavostí a postřehem nějak na štíru…
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 23:11 ® nnnap reakce na …
-
regulus> ano, je tam možný prvek recese, ale je to zároveň hodně smutný příběh. Nebráním se žádné z možných poloh této otázky.
A opravdu si nemyslete, že bych kapra chránil
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 23:07 ® nnnap reakce na …
-
Fryw> ano, obecně bych řekl, že špásujem. Děláme kozla zahradníkem. Často přímo voláme- kozle! Zajímavá hra. Moderní hra. Řekl bych Kapří Geocaching.
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 23:05 ® regulus
-
nnnap> vzhledem k tomu, že to beru jako recesi, tak je to s žlutým kriplem
reagovat, kapra ale fakt není třeba chránit, je ho všude jako sraček, jednoduše se rozmnožuje, vysazuje se v abnormálním množství a kdyby se aspoň 50% energie který se vynakládá na jeho chov a vysazování vložilo do obnovuy původních druhů, tak by bylo docela líp.
- Pondělí 5. prosince 2011 ve 22:53 ® Fryw
-
osprey> Tak teoreticky by to měla být jasná věc (pokud jsem schopnej myslet na všechny faktory). Jen bych jen tak ze zájmu rád viděl nějakou studii na toto téma. Jak to chodí v praxi, jaký to mělo dopad.
Myslím si, že to má nějaký pozitivní dopad, pokud se ale nedělá jen A a nezanedbávají se faktory B,C,D-X,Y,Z (aneb, všechno souvisí se vším). Protože jinak to bývá jen takový zmatečný, nákladný špás (to teď nemyslím jen v rybářství ale ve všech různých úpravách čehokoliv obecně).
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 22:41 ® osprey reakce na …
-
Fryw> Pokud ztížíš odnášení kaprů od vody a podaří se ti alespoň trochu dohlédnout na dodržování zavedených opatření, trvá o něco déle, než se ti násaďáci vyberou.
Konkrétně bych to nevyčísloval, ono to záleží i na počasí apod.
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 22:32 ® Fryw reakce na …
-
nnnap> díky
hraji> a jsou nějaké výstupy veřejně dostupné? Nejlépe z tepla domova, na internetu. Jaký vlastně má praktický dopad hájení toho či onoho druhu, zvýšení/snížení míry, počtu kusů atd. Jak na zarybnění revíru, tak na finance svazu atd atd…Nějaká komplexní sumarizace s jasným závěrem.
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 22:14 ® hraji reakce na …
-
Fryw> to víš že je. Seriozně se tím zabýváme.
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 22:09 ® nnnap reakce na …
-
Fryw> díky. Dokonale ses trefils do zadání otázky. Ochrana a hájení
Ano, velmi vhodné do diskuze.
Uděluji ti „Pochvalu zadavatele“ před nastoupenou rybářskou jednotkou.
HIP, HIP
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 22:02 ® nnnap reakce na …
-
džigit> ano, i to jsem měl samozřejmě na mysli.
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 21:56 ® Fryw
-
Když je jasné, že téma je takto širší, chtěl bych se zeptat…jsou někde na internetu přístupné, zpracované výsledky toho, jaké dopady mělo zvýšení míry kapra z 35 na 40 a snížení možnosti ponechání ze 2 na 1 kus? Jaké to neslo výsledky atd, něco vypovídajícího?
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 21:55 ® džigit
-
nnnap> „dopady“ do vod jsou dostatečné,radši „dopady“ jiných druhů
reagovat - Pondělí 5. prosince 2011 ve 21:53 ® Fryw
-
Ono se to po internetu těžko identifikuje, co tazatel nebo zakladatel fóra vlastně předpokládá :-/
reagovat