Chytej.cz

Celoroční hájení Pstruha potočního necteno

3.12.2011 | minnow | 34.405 zobrazení | 131 odpovědí

Určitě jste všichni zaregistrovali že oproti minulému desetiletí se počet Pstruhů po. značně sníšil. Byli by jste pro zavedení celoročního hajení Pstruha po., nebo jak by jste tuto situaci s pstruhem řešili?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 9. prosince 2011 ve 23:50 ® dodorider reakce na …
dodorider

sunet> ted si me nastval :-D ja blbec nakoupil zasoby :-D kdo to ted jako ma jist :-D

reagovat
Pátek 9. prosince 2011 ve 23:01 ® sunet reakce na …

dodorider>Toho konce světa se nemusíš obávat, jeden český vědec přišel na to, že ve výpočtu je chyba, konec je tak v nedohlednu :-)

reagovat
Pátek 9. prosince 2011 ve 20:13 ® dodorider reakce na …
dodorider

sunet> hele nekde sem cetl, ze v roce 2012 ma byt nekdy kolem 21. prosince podle majskeho kalendare konec svet! Tak pokud muzes, zavolej vsem pribuznym do ciziny pokud nake v cizine mas at prijedou do cech! Pac tady sme nejmin o tricet let pozadu.

reagovat
Pátek 9. prosince 2011 v 19:28 ® dodorider reakce na …
dodorider

sunet> ok kdo to da do blesku heh

reagovat
Pátek 9. prosince 2011 ve 13:15 ® sunet reakce na …

dodorider> No, mohli bysme s tím něco začít dělat. Benzín obsahuje určité procento aromatických uhlovodíků a ty jsou jak známo karcinogenní. To je možná lepší než průjem :-) .

reagovat
Pátek 9. prosince 2011 v 9:12 ® dodorider reakce na …
dodorider

1Mara> njn, ale jak rika, me chutna, jim ho dost casto a nic mi neni :-) tady ty clanky se siri jako nedavna nemoc z okurek :-D a jak byla okurka levna :-D proc jen nekdo nerekl ze jsou prujmy z benzinu :-D trebas by sel taky na 3kc za litr :-D

reagovat
Pátek 9. prosince 2011 v 8:34 ® Axamith
Axamith

Je vidět, jak jsme postupně zráli. Já měl kdysi v papírech taky pstruhy, za které se stydím. A s léty šla ta osobní hranice výš a výš. Celoroční hájení PO a LI jsou bohužel v současnosti sny, v naší MO neprošlo ani zvýšení míry.

reagovat
Pátek 9. prosince 2011 v 7:57 ® nnnap reakce na …
nnnap

regulus> já už sem se z toho pozbíral:-D

Mé texty mohou být pestré, pravopis rovněž. I cizí radost mne potěší, jestli mi rozumíš:-)

reagovat
Pátek 9. prosince 2011 v 0:32 ® regulus reakce na …
regulus

nnnap> njn, sem to tiše opravil abys nebyl za vola :-)) , no dočká se tady člověk nějakýho vděku … :-93;

reagovat
Pátek 9. prosince 2011 v 0:09 ® nnnap reakce na …
nnnap

nnnap> kluci, to „i“ tam bilo schvalně.

reagovat
Pátek 9. prosince 2011 v 0:07 ® nnnap reakce na …
nnnap

rgb23> podívej se, já hážu vietnam a čínu do jednoho ekologického pytle. Potraviny,V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ. To samé mám u ukrajinských potravin. V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ.

reagovat
Pátek 9. prosince 2011 v 0:06 ® rgb23
rgb23

rgb23> když vezmu v potaz nálezy u k nám importovaných ryb za posledního půl roku: v červnu: 5000 kg mrazených sleďů z Norska – pozitivní na Anisakis, červenec: 2187 kartonů (jeden karton = 28 konzerv), hmotnost konzervy 120 g. Celkem 61 236 kusů konzerv sardinky v rostlinném oleji („HAMÉ OCEAN“) balení po 120 g, datum minimální trvanlivosti 31. 12. 2014, dále Halibut z polské firmy Almar sp. Z o.o. Kartuzy. Identifikační značka PL 22051801WE, datum spotřeby 1. 8. 2011 č. šarže 0707PNT. Balení po 113 g. – přítomnost bakterie Listeria monocytogenes. Září: SAIRA Sardinela ve vlastní šťávě – celkem 1600 kartonů po 24 konzervách (celkem 9216 kg)původem z Estonska, dne 14. 2. 2011 vše distribuováno dalším odběratelům v rámci ČR – nadlimitní množství histaminu. Listopad: zásilka 3 360 kg vakuově baleného tuňáka ze Španělska kvůli zásadní závadě v označení., opět Listopad: Rybí prsty původem z Estonska, šarže č. LL 264212, LL216112 a L27911056 a Budget Rybí prsty 250 g, CZ 3084, datum minimální trvanlivosti: 25. 11. 2012. Deklarace obsahu masa na obale u některých výrobků nesouhlasí, dále bylo zjištěno, že výrobky také obsahují polyfosfáty, které na obale nejsou deklarovány. Prosinec: rybí konzervy z Lotyšska – konzervované šproty v oleji (Sprotten in Öl), značky “ULAN“, balení po 160 g, datum spotřeby 24. 02. 2014, šarže číslo A017294/01353, země původu Lotyšsko. … vykopírováno a zkráceno z intranetu SVS:-)

reagovat
Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 23:30 ® rgb23 reakce na …
rgb23

nnnap> nejsem propagátor pangase, ale je to ryba jako každá jiná. Jednu dobu sice běhaly po mailech a ve zprávách hoaxy, jak je škodlivý, žije v močůvkách Mekongu, koupou ho v malachitové zeleni a nevím co ještě… Hluboce mražený je časem na pánvi stejné bláto jako jakákoliv jiná ryba. O zdravotní závadnosti ale nemůže být řeč a proti gustu žádný dišputát.

reagovat
Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 20:40 ® nnnap
nnnap

pangas je „vinikajici!“ Zvlašť když ho teď mají v albertu za 59 kč kilo:-D
Rači uvozovky, kdyby to i někdo nepochopil.

reagovat
Čtvrtek 8. prosince 2011 v 17:42 ® 1Mara reakce na …
1Mara

dodorider> Já už ho po těch info co jsem dříve četl také nejím , to už je asi cca. 4 roky. http://zena.centrum.cz/…clanek.phtml?…

reagovat
Čtvrtek 8. prosince 2011 v 17:24 ® zalesak05 reakce na …
zalesak05

Pangasiusa bych nejedl

reagovat
Čtvrtek 8. prosince 2011 v 17:05 ® dodorider reakce na …
dodorider

osprey> me posledni doubou nejak zachutnal pangas na masle :-D nemusim to cistit a ani se s tim tahat po taskach nebo ve vezirku jen to hodim na panev k tom pak hranolku a nebo jen chleba a smakuje :d

reagovat
Čtvrtek 8. prosince 2011 v 15:55 ® Segoves reakce na …
Segoves

osprey> tlouště sem taky jako malej ochutnával ale rychle sem přišel na to že je škoda ho zabíjet :-D ikdyž měl sem ho v zimě a to byl daleko lepší… u potočáků bych si mohl lejt máslo na hlavu a jednoho bohužel kapitálního pstruha budu skutečně litovat nadosmrti…i kdyby jen proto že sem se připravil o krásnej zážitek :-(( …já měl bohužel smůlu že můj tata rybařil…vlastně pytlačil…za dob kdy bylo ryb plno a vždycky mi tloukl do hlavy že mám brát všechno že si máma pochutná a že ta povolenka taky něco stála…nemyslí to zle ale než sem pochopil jak se věci mají a o co mi v tej rybařině de tak sem udělal dost prasáren kterejma bych se nechlubil

reagovat
Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 14:30 ® osprey reakce na …
osprey

kejra> Neukradl. Já si tenkrát ty dva chudáky poctivě obral. A navíc ten tvůj byl větší. Víš jak ti závidím toho půl centimetru navíc? :-D

Já měl v pytlíku od svačiny okouna. Taky dopadl špatně. To bylo později.

Ostatně dnes je to jeden důvod, proč v létě téměř neberu dravce. Nestojím o to, abych po celodenním courání u vody donesl rybu a lezly jí z masa žebra. Podzim je v tomto ohledu lepší.

Pro mě je dobrá ryba k večeři pořád ještě svátek a chci si to vychutnat. Ale jednou za měsíc mi to stačí. Takže to tak akorát vyjde – pár duháků po jaru, nějaký kapřík v létě, štika, candát a pár okounů na podzim a rok je pryč.

Jak mám pocit, že je některá ryba vzácná a je jí škoda – aktuálně potočák, lipan, parma,… tak je pro mě nedotknutelná – pokud ji dokážu v pořádku pustit.

reagovat
Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 14:12 ® kejra
kejra

osprey>Ten tlouští příběh jsi mi snad ukradl!!…akorát s tím,že ten můj měl 26cm a nosil jsem jej ještě půl dne v somradle,pečlivě zabaleného v sáčku od mlíka:-D …myslím,že ho tenkrát,chudáka polotekutého,nechtě­li ani ty kačeny:-93;

reagovat
Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 13:02 ® osprey reakce na …
osprey

kejra> To byla RYBA! Já jsem z kraje na rozvodí. Pár malých rybníků s násaďáky a potůčky co překročíš. Chytit a sníst si vlastnoručně chycenou rybu, to byl v první řadě zážitek. A pro mě vzácný.

Pytlačení u nás doma neviděli rádi, takže mi to za ty řeči nestálo. Proto jsem svých několik prvních tloušťů s velikou slávou přivezl – včetně dvou, co měli 25,5 cm. Dost rychle jsem to ale přestal dělat. Tloušť je tloušť:-))

reagovat
Čtvrtek 8. prosince 2011 v 9:13 ® kejra
kejra

osprey>No to muselo být papáníčko:-D …samému mi ale teče máslo po hlavě neb jsem taky v dřevích dobách bral ze pstruhovky povinné 4 kusy včetně lipanů:-O :-/ :-(

reagovat
Čtvrtek 8. prosince 2011 v 9:11 ® dodorider reakce na …
dodorider

osprey> rikam clovek je lovec, ale musi myslet na to aby casem bylo co lovit :-)

reagovat
Čtvrtek 8. prosince 2011 ve 2:45 ® osprey reakce na …
osprey

dodorider> Nemá smysl toho litovat. Člověk musí k určitým názorům dozrát. Já kdysi měřil tlouště jestli má míru (ano, těch 25 cm), abych ho mohl sežrat.

reagovat
Středa 7. prosince 2011 ve 22:14 ® dodorider reakce na …
dodorider

Segoves> osbne sem tak okolo 15roku zivota byl tak rad ze sem si jich taky par vzal ale ted uz asi tretim rokem bych to nedokazal a lituji toho co sem delal

reagovat
Středa 7. prosince 2011 ve 22:09 ® Segoves reakce na …
Segoves

dodorider> taky si myslim…lidi by ze začátku brblali ale po roce po dvou by to brali jako samozřejmost pokud by se teda ukázalo že ryb skutečně přibylo

reagovat
Středa 7. prosince 2011 ve 21:42 ® dodorider
dodorider

sunet> plne souhlasim! Potocak je ryba, ta potrebuje vodu a prirozene podminky a kde sou? kdyz lide ricky kde se jim darilo nejak nezmrsi vodnim dilem, aby mohli bydlet, tak je voda totalne spinava a nebo v ni neni sance na zivot. Ja bych mozna souhlasil s tim udelat z reviru jako je Svatava rotava rolava nektere casti jizery a jine toky po cele cr a hlavne JC udelat pstruhove reviry kde by platilo celorocne chyt a pust. Mozna je to extrem ale bylo by to lepsi pro rybu.

reagovat
Středa 7. prosince 2011 v 9:18 ® džigit

osprey> ve čtrnácti mi to taky moc nešlo :-))

reagovat
Středa 7. prosince 2011 v 9:15 ® Mates(původní) reakce na …
Mates(původní)

sunet> Kdyby si tušil v čem se dá udržet 100 „potočáků“, kteří navíc rostou a prosperují, tak by si se možná i divil :-))

reagovat
Úterý 6. prosince 2011 ve 23:51 ® sunet

Mates(původní)> No, co jsem vyčetl z dřívějších diskuzí, jedná se o rybník ve výše položené oblasti s celkem silným přítokem. Třeba tam byla tak studená voda, že se granuláčovým duchákům moc nelíbila :-) .

reagovat