Chytej.cz

Abu Garcia Soron STX 40 necteno

30.11.2011 | minnow | 12.964 zobrazení | 19 odpovědí

Zdravím všechny kolegy. Chtěl bych se vás zeptat na zkušenosti s tímto navijákem. Nedávno jsem si ho objednal, tak chci vědět jestli jsem učinil správně.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 3. prosince 2011 ve 12:41 ® troutkiller

Já mám ABU Revo neos a žádnej problé:-) Je to sice jiná cenová ale absolutní spokojenost!Super brzda i váha,sametovej chod!Prostě něco pro snoby:-)) )

reagovat
Sobota 3. prosince 2011 ve 12:13 ® Jíra2

Mám ABU 801,což je minimálně srovnatelný strojek jako SORON.Po 3 letech používání na lehkou vláčku má vůle na překlapěči a kličce,při navlhnutí má citelně tužší chod a šustí rolnička.Jinak ale navijáky ABU mám rád,z nostalgie po solidních věcech.

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 ve 20:07 ® kerob reakce na …
kerob

troutkiller> Tak to si nemyslim :-)

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 v 19:25 ® troutkiller reakce na …

kerob>Mně přijde že ty si neštastnej ze všeho z čeho já sem štastnej:-)) )

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 ve 13:46 ® kerob reakce na …
kerob

Kubah> na to jsi prisel jak?

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 ve 13:27 ® Kubah reakce na …

kerob> … a koupil exage, že

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 ve 12:58 ® kerob reakce na …
kerob

troutkiller> … presto jsem z nej byl nestastnej :-)

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 ve 12:33 ® troutkiller

S tím Zauberem wopatrně:-)) Mám dva 4 roky a co sem s nima vypáčil metráku ryb to nevyndal žádnej navi co mám!Jedou Sumce,moře a pořát jako když sem je koupil!Zauber je nejlepší navi poměr cena výkon!

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 v 10:46 ® Kubah reakce na …

MATE BOBAN> dnes se koupí Zauber do 2600,–

reagovat
Čtvrtek 1. prosince 2011 ve 22:37 ® osprey reakce na …
osprey

MATE BOBAN> Díky za reakci. Papírové údaje a točení v obchodě jsou holt málo.

Budil na mě dobrý dojem, takže jsem ho srovnal s Techniem a Zauberem. Kam přesně ho zapasovat, to říct nemůžu, ale jestli se mi tě podařilo vyprovokovat k odpovědi, která se zdá být dost fundovaná, tak jsem jenom rád.

reagovat
Čtvrtek 1. prosince 2011 ve 22:09 ® hraji
hraji

No a je to tady. ;-)

reagovat
Čtvrtek 1. prosince 2011 ve 21:43 ® MATE BOBAN

osprey> k Zauberu by som ho neprirovnaval, zauber je o level vyššie, po mechanickej stranke je STX podobne napr. TD – 7-čková rada, len má naviac ložisko na koliečku zdvihu cievky, pravdupovediac, nič úžasné to nieje, sparing ho má a po 2 mesiacoch občasnej vláčky na ńom „cítiť“ zuby, radšej mal dosporiť a zobrať zaubera, ktorý ma z navijakov do cca 100 Eur najlepší pomer cena/výkon

reagovat
Čtvrtek 1. prosince 2011 v 19:12 ® Kubah

Ahoj,

objednáváš od nás nebo u ciziny? Sorony v ČR jsou v horší kvalitě zpracování, řešil jsem to s kolegou, který má jeden od nás a druhý z UK.

reagovat
Čtvrtek 1. prosince 2011 ve 13:19 ® Kvaiker

Rybářim už 50 let,tedy se řadím mezi starší generaci rybích přátel. Navijáky ABUGARCIA SÖRÖN STX 10 a také 40 používám asi rok a půl,. Menší na feeder a větší na přívlač.Jednoznačně můžu potvrdit maximální spokojenost s jejích funkcí. Chtěl bych upozornit na jejích bytelnost, bezkonkurenční povrchovou úpravu, i když to přímo neovlivňuje jejích provoz, ale má podstatný vliv na jejích životnost.Jinak co se týče technického vybavení je nutno říct že kromě špičkových krytých ložisk a těsnění jsou vnitřní mechanizmi nvyjáků odolné voči prachu,písku či vodě, disponujou brzdovými deštičkami s Carbon Matrixu co je znát při plynulém nastavení brzdicího účinku navyjáku.I při zátěží pracují jejích mechanizmy plynulé bez trhavých pohybů.Jediné co jim snad může někdo vytknout je jejích váha, která je však vyvážená použitím materiálu s nízkým opotřebením a dlouhou životností. Jejích cena i když je u nás trochu nadsazená je minimálně v rovnováze s jejích kvalitou.Nechci a ani nemám zájem někomu dělat reklamu, je to můj subjektivní názor ale tuto investici rozhodně nelitují a můžu bez obav doporučit.

reagovat
Středa 30. listopadu 2011 ve 22:26 ® sus1 reakce na …

hraji> viz. momentálně tady,vid?:-)
http://www.chytej.cz/…mano-catana/

reagovat
Středa 30. listopadu 2011 ve 22:19 ® osprey reakce na …
osprey

minnow> Neboj, je to docela dobrý naviják. Jestli je lepší nebo horší než jiné ve stejné cenové relaci, to by ti mohl říct jen někdo, kdo to měl všechno po kupě doma a v několika kusech (protože kusové rozdíly prostě existují).

Ten naviják je celkem masivní, docela slušně udělaný a i relativně odolný proti korozi. Měl jsem ho v ruce několikrát, ale ne u vody. Na normální naši rybařinu bude v pohodě. Navijáky, které jsou jednoznačně lepší, stojí o dost víc. Tohle je stroj v katagorii Zauberu, Technia apod. a tam si myslím, že celkem drží krok. Jestli by třeba Zauber nebyl lepší koupě, to nevím, protože bych s oběma musel odchytat aspoň sezónu a to se nestalo.

reagovat
Středa 30. listopadu 2011 ve 22:05 ® hraji reakce na …
hraji

minnow> a zkusils přemýšlet o tom, proč na takové otázky lidi neradi odpovídají? Posuzování rybářského vybavení je věc natolik subjektivní, že se dobrat nějakého obecného výsledku je těžké. Co se jednomu líbí a považuje to za vynikající jiný prohlásí jen za průměrné a třetí za zcela nevyhovující. A všichni mohou mít s ohledemna své zkušenosti pravdu.

reagovat
Středa 30. listopadu 2011 ve 21:54 ® minnow reakce na …

hraji> Ptal jsem ještě před objednávkou na jiném ryb. webu. Tam jsem ale nedostal příliš odpovědí. Tak uvidím, nicméně díky za názor.

reagovat
Středa 30. listopadu 2011 ve 21:02 ® hraji
hraji

Kolego, na takto zadanou otázku s oblibou píšu: Objednal jsi špatně, protože to je úplný šunt za velké peníze. A ptám se: co proboha nutí průměrně inteligentního tvora nejprve objednat zboží a až pak se ptát na jeho kvalitu? Přece logické je, pokud nemám informace a chci si je opatřit způsobem zadáním otázky na serveru, udělat to před objednáním. Ne? Někdy stačí se jen dobře zeptat kamaráda Googla, ten taky hodně ví. http://reviews.abugarcia.com/…/reviews.htm

reagovat