Chytej.cz

Method feeder necteno

27.11.2011 | svery | 24.472 zobrazení | 29 odpovědí

Ahoj jaké máte zkušenosti s krmítky Method feeder? Co se vám osvědčilo? Jakej návazec používáte a velikost háčku?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 18. prosince 2011 ve 12:11 ® fR4Nk13
fR4Nk13

Suhlas z Ospreyom, krmitko min.. 40g!! Samozrejme krmitko treba fixovat, lebo ako to bolo uz spomenute je to vlastne vychytana srkacka.. Fixovat myslim na polopriebezne.

reagovat
Středa 14. prosince 2011 ve 12:18 ® osprey reakce na …
osprey

svery> I to se dá. Ale může z nich být dost hutná hmota, takže největší problém je namočit je tak, aby držely v krmítku, ale ve vodě se to vysypalo.

V rybařině je možné všechno, ale je třeba si uhlídat, aby to fungovalo.

reagovat
Úterý 13. prosince 2011 ve 21:37 ® svery
svery

Vyděl jsem,že do krmítka se používají například pstruhové pelety. Zkoušeli jste někdo například kaprové? KP2

reagovat
Pondělí 5. prosince 2011 v 19:57 ® čabi
čabi

tady jsou pěkný videa jak chytat method feeder http://www.prestoninnovations.co.uk/Videos/En/1/

reagovat
Pondělí 5. prosince 2011 ve 14:55 ® džigit reakce na …

osprey> no dělám to podobně a dávám hranatý krmelec,kvůli případnému odvalování.
Jenže když si přečtu svůj předchozí bych měl to poopravit.Chybí mi tam vystřelený partikl „na stojáku“.Proud by tu trochu odnesl / a to ještě není večer :-)) /

reagovat
Pondělí 5. prosince 2011 ve 12:43 ® osprey reakce na …
osprey

džigit> Já v proudu používám prostě velké a těžké krmítko a naházím tam toho hodně. Stejně mám většinou dost dlouhý návazec, takže se spíš snažím pořádně prokrmit cílovou oblast a natáhnout dost ryb. Podívej se na aktuální video, jak ty ryby na zakrmeném fleku pendlují. Ona si to nějaká najde.

A druhý prut mám hozený níž. Buď bez krmítka nebo i s ním, ale je menší a málo přehazuju.

reagovat
Pondělí 5. prosince 2011 v 11:08 ® džigit reakce na …

rákosník> on ten method do proudu taky není žádné terno.Vystřelovací je na tom v proudu podobně,ale vystřelený partikl a mezitím háček s nástrahou docela funguje. A nemyslím,že potřebuješ kaprodrom

reagovat
Pondělí 5. prosince 2011 v 8:13 ® rákosník
rákosník

Toto krmítko je podle mých zkušeností nejlepší na feederovou kaprařinu,pojme velké množství navnady at už ve formě namočených pelet,method mixu s partiklem nebo ruzných kombinací.

reagovat
Pondělí 5. prosince 2011 v 8:07 ® rákosník
rákosník
reagovat
foto/forum/2011/th-img19059.jpg
Pondělí 5. prosince 2011 v 8:03 ® rákosník reakce na …
rákosník

džigit> Na menších hustě zarybněných stojatých vodách(kaprodrom) je vystřelovací krmítko dobrá volba.Ale na rozlehlích vodách a tažných řekách strácí ůčinos.

reagovat
Pondělí 5. prosince 2011 v 0:50 ® osprey reakce na …
osprey

džigit> Kdejaký patnáctiletý kluk má letos odfeederováno víc než já, takže na slovo guru zapomeň. Kdyby se zapojil někdo jiný, do diskuze o method feederu bych se vůbec necpal.

reagovat
Pondělí 5. prosince 2011 v 0:12 ® džigit reakce na …

osprey> to bylo jen malé rýpnutí.Píšeš ,že často nepoužíváš a nechytáš a stále jsi tázán.Asi už si nedostižný a všemocný guru feedru.Nemyslím urážlivě ani pro jednu stranu :-) Jen mi to připadlo zvláštní.
Jinak já radši zapojil do sestavy vystřelovací krmelce

reagovat
Neděle 4. prosince 2011 ve 23:49 ® osprey reakce na …
osprey

džigit> Dořešili jsme to po osobkách. Ale já žádné konkrétní návyky nemám. Chytám a jak se mi něco nezdá, tak chytám jinak.

reagovat
Neděle 4. prosince 2011 ve 23:32 ® džigit

osprey> si divný.Ty vůbec chudákovi konkrétně neporadíš :-))

reagovat
Neděle 4. prosince 2011 v 19:47 ® osprey reakce na …
osprey

svery> Nevím, mimo jiné i proto, že na tohle skoro nechytám.

A pokud jde o Bonduelku, nemusíš vybírat jen háček k zrnu, ale i zrno k háčku. Nejsou stejně velká. A velikosti háčků vyjádřené čísly se taky liší – dokonce i u jednoho výrobce.

Dej tam háček, který ti bude připadat velikostně přiměřený a když se ti nebude zdát, že je to ono, tak tu velikost změň.

reagovat
Neděle 4. prosince 2011 v 19:37 ® svery reakce na …
svery

osprey> Tak třeba na bonduelku + 2bíláky používáš jakou velikost?

reagovat
Neděle 4. prosince 2011 v 18:23 ® osprey reakce na …
osprey

svery> Používám háčky podle nástrahy. Protože má method sestava kratší návazec a těžší krmítko a cílovou rybou je hlavně kapr, dávám tam něco robustnějšího.

Ale to málo, co jsem s tím odchytal, mě téměř neoprávňuje udílet rady.

reagovat
Neděle 4. prosince 2011 v 16:06 ® svery reakce na …
svery

osprey> Jaké háčky většinou používáš?

reagovat
Čtvrtek 1. prosince 2011 ve 23:04 ® osprey reakce na …
osprey

Max Well> Jo, to se dělá. Viděl jsem, slyšel jsem, nezkoušel jsem. Navíc u nás mi jako úspěšnější vycházejí jiné způsoby lovu a trochu jsem na nich ustrnul. Ostatně proč ne, když mi fungují.

reagovat
Čtvrtek 1. prosince 2011 v 17:59 @ Max Well reakce na …

osprey> Kdesi v časopise jsem viděl, že s jakýmsi silně lepivým základem dali do formičky právě i minipelety a podrcené boilies a drželo to dobře a dobře fungovalo při vnadění. Chytali na kombinaci minipelety a kousku boilies. Je to taková srkačka, jak jsi napsal. A podle fotek to fungovalo perfektně. Myslím, že to bylo v české mutaci německého časopisu pro rybáře…

reagovat
Středa 30. listopadu 2011 ve 22:49 ® osprey
osprey

svery> Proboha:-)) Kdy bych to dělal? Já jsem rád, že jsem to vyzkoušel jako takové. Nestíhám, krutě nestíhám…

Ale on by to neměl být problém – záleží kdy, kde, v jakých podmínkách a jaké rybě to budeš nabízet.

reagovat
Středa 30. listopadu 2011 ve 22:36 ® svery reakce na …
svery

osprey> Zkoušel si i pelety a menší boilie?

reagovat
Středa 30. listopadu 2011 ve 22:24 ® osprey reakce na …
osprey

svery> Na lov v proudu to není, někde v nadjezí to není problém. Konzistenci krmení si musíš upravit. Originální method mixy jsou dost lepivé.

Ideální využití je na kapry a velké cejny na stojáku. Když máš menší háček, věší se i cejnci, stříbřiťáci, nějaký ten lín a samozřejmě náhodné ryby všeho druhu.

reagovat
Středa 30. listopadu 2011 ve 21:42 ® svery reakce na …
svery

osprey> A co chytání na řece? Krmení se asi rychle vyplaví.

reagovat
Úterý 29. listopadu 2011 ve 14:11 @ Max Well reakce na …

tucnak11> Ano, je to olovo s formičkou na lepidlo s krmením.

reagovat
Pondělí 28. listopadu 2011 v 18:16 ® tucnak11
tucnak11

Nevim o jake krmitka se jedna jen si myslim že o krmitka ot f.Preston s formičkou,jak se jedna o ně tak navazce použivam 12–15 cm 0.20–22 mm aby mi neprasknul přy zdolavani ryby,co se jedna fluocarbon,mam ho take jen je to jedno jaky dam.Hačky většinou 8-ky,chytam na pelety,samozžejme že na rybniku na ostre klasika řeka.chytanim na mold krmitka je super.bohužel ryby jen cejn kapr linec tymto spusobem se chyta na ostre jak jisem psal chytam klasika.

reagovat
Pondělí 28. listopadu 2011 ve 12:10 ® osprey reakce na …
osprey

svery> Délka tak 15 cm, ale to se může měnit. Univerzální délka neexistuje. Musíš zkoušet.

Fluorocarbon na feederu nepoužívám. Nenašel jsem důvod. Opticky je lepší než normální vlasec, mechanicky horší. U toho krmítka je ti ta optická výhoda (menší viditelnost) skoro na nic. Můj názor.

reagovat
Neděle 27. listopadu 2011 ve 22:15 ® svery reakce na …
svery

Díky jak dlouhý návezec byl nejlepší? Používáš fluokarbon?

reagovat
Neděle 27. listopadu 2011 ve 21:36 ® osprey
osprey

Zkušenost mám nevelkou. Funguje to, návazec tak 0.16 – 0.18 mm, háček podle nástrahy. Krmítka raději větší a těžší – pod 40 g bych asi nechodil, přijde mi, že by to bylo proti logice téhle techniky – ona je to taková lepší srkačka.

Hlavní lovené ryby jsou kapr a cejn. To je důvod, proč jsem tomu moc nepropadl.

A pozor na ty method mixy. Koupil jsem jeden, byl asi vyladěn na nějaké větší kapry. Kdykoli jsem to dal do krmítka, nedostal jsem ani záběr. Ještě toho mám čtvrt pytlíku doma, ale vysypu to na kompost.

Ty method mixy jsou v podstatě silné neředěné směsi cílené na kapra a je na to třeba při lovu myslet. Pokud bys chtěl chytat tak nějak všechno, je lepší dobrá krmítkovka.

reagovat