Chytej.cz

Pruty Shimano Catana necteno

24.11.2011 | stenli1998 | 29.943 zobrazení | 126 odpovědí

Chcel by som sa spytať na udice Shimano Catana. Ak mate dake skusenosti s timto prutom, potreboval by som s tim pomoct. Za odpoved dakujem.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 28. listopadu 2011 ve 20:43 @ jirs

Prut Shimano Catana už bych si nikdy nekoupil. Koupil jsem si Shimano Catana BX 300M, při prvním chytání mi praskl spodní díl(při nahazování 13 gramovým woblerem) ale protože jsem ho nereklamoval do půl roku od zakoupení tak mi reklamace v servisu Shimana nebyla uznána. Po dotazu na dovozce Normark mi bylo sděleno, že servis postupoval správně, že si musím sehnat znalecký posudek a soudit se s nimi ale sdělili mi radostnou zprávu, že si můžu prasklý díl u nich koupit. V Shimano jsem ztratil naprosto důvěru.
Nyní budu psát přímo do firmy Shimano, potom budu možná shánět znalecký posudek ale vím, že na prut Shimano už zřejmě nebudu nikdy chytat. Pro mne je prut Shimano – prut na jedno použití.

reagovat
Pondělí 28. listopadu 2011 ve 20:22 ® rgb23 reakce na …
rgb23

skwor> bylo to chvějivé AXko, ale gramáž už si nepamatuju. Byl to fajn proutek, dokud jsem na něj omylem nešlápl:-((

reagovat
Pondělí 28. listopadu 2011 v 16:44 ® skwor reakce na …
skwor

rgb23> Catana za dva a půl? Co to bylo za model (AX, BX)? Protože co pamatuju, tak normální cena před slevou byla u vláčáků vždycky zhruba polovina toho, co píšeš.

reagovat
Pondělí 28. listopadu 2011 v 16:36 ® stenli1998 reakce na …
stenli1998

osprey> presne takí prút hľadám aby nebol veľmi drahý a zároveň dobrí

reagovat
Pondělí 28. listopadu 2011 ve 12:15 ® osprey reakce na …
osprey

rgb23> Jde o to jaká. Mám vláčecí 240 cm/10–30 g. Z první série. Už tenkrát stála kolem tisícovky, proto jsem ji v oněch časech koupil.

Během té doby ji párkrát „vylepšili“, aby se nakonec zapasovala mezi takové to levné náčiní. Užitná hodnota je s ohledem na cenu slušná, pocitově je to zejména u delších vláčáků trochu problém. U feederů a matchových prutů mi trochu vadí akce (dost žvejka), takže jsem o jejich koupi nikdy neuvažoval.

reagovat
Neděle 27. listopadu 2011 ve 22:58 ® rgb23 reakce na …
rgb23

osprey> chtěl jsem ti oponovat, že to až tak levnej prut není, ale když jsem si rozklapnul aktuální ceny, spadla mi čelist údivem. Před pár lety mě stála cca 2 a půl tisíce, teď bych stejný model dokázal koupit za sedm stovek.

reagovat
Neděle 27. listopadu 2011 ve 21:31 ® osprey reakce na …
osprey

stenli1998> Není zač, rádo se stalo. Catana je dobrý prut pro někoho, kdo nemá moc peněz. Zvládne toho dost a kdybych ji měl, když jsem začínal s rybařinou, to bych si pískal.

Ostatně když tady projdeš můj starý seriál Zubatý svět (články), tak tam někde na fotkách je i s pěknou štikou. Dnes ji beru už jen tam, kde se o dražší pruty bojím.

reagovat
Neděle 27. listopadu 2011 ve 12:51 ® stenli1998 reakce na …
stenli1998

dakujem za pomoc

reagovat
Neděle 27. listopadu 2011 ve 2:44 ® rgb23
rgb23

Jsem se to tady pár dnů snažil ignorovat a nereagovat, ale nedá mi to. Označení Catana platí pro šimamaňácké pruty vyrobené z karbonu XT, je to prostě modelová řada o určitých vlastnostech blanku. Existují jako vláčák, fídr, kapřák, matchka, boloňka a bůhví co ještě…k tomu přidej spoustu dalších atributů jako je třeba akce a zatížení prutu. Zjistíš že každý má s Catanou jiné zkušnosti. AX není na sumce a na MH tě plotice bavit nebudou.

reagovat
Neděle 27. listopadu 2011 v 1:09 ® ladamaj
ladamaj

Catanu neznám ale od shimána mám 6 bič ale už sem měl možnost mít v rukách spousty prutů shimána ale z mého hlediska žádná sláva možná sem měl zrovna ty nejhorší ale shimáno asi určitě v mé rybařině nebude.

reagovat
Sobota 26. listopadu 2011 ve 22:19 ® tomas33

Mám Catana CX Spinning 270 MH rok je to dobrý prut za dobrou cenu, u mne vydržel i pomerně hrubé zacházení, jiné se rozpadly.

reagovat
Sobota 26. listopadu 2011 ve 21:39 ® Mrakoš

Tak já teda zkušenosti s catanou mám, ale jinej prut jsem v ruce neměl takže asi neporadím. Anebo aspoň něco. Jednou jsem měl pučenej kamarádovo vláčák, takovej žlutej laminátovej z roku 1986 a musím říct že moje Catana je výrazně lepší :-)

reagovat
Sobota 26. listopadu 2011 v 18:30 ® stenli1998 reakce na …
stenli1998

osprey> dakujem za opravenie článku

reagovat
Sobota 26. listopadu 2011 v 18:09 ® stenli1998
stenli1998

http://www.rybarskepotrebystano.sk/…inning.xhtml

reagovat
Sobota 26. listopadu 2011 ve 13:19 ® džigit reakce na …

čingi> hepry,tolik u nich nemohl vidět :-))

reagovat
Sobota 26. listopadu 2011 ve 12:14 ® čingi

Tak to je zase otázka!Já nevím,zda si to zadavatel po sobě čte.Tak asi tak 30 prutů tu nikdo nebude hodnotit.

reagovat
Pátek 25. listopadu 2011 v 16:28 ® sus1

All Armor> Je to sice mimo téma,ale připoměl jsi mě muj letní lov a spadnuté ,, huby " rybářů,když jsem jim sdělil,že chytam na kukuřičnej a pšeničnej šrot doplněnej pšeničným zrnem,nic víc.Nevěřili mě to a odešli nasraný,že jim to nechci říct.Každej z nich měl v kýblu směs za 200,300 Kč kilo( dle jejich info ) a ryba jim nešla, tak jako mě.
Taky dobrej zážitek.:-)

reagovat
Pátek 25. listopadu 2011 v 16:08 ® Stroft reakce na …
Stroft

All Armor> Kdyby jsi dobře četl, tak zjistíš, že jsem nechválil svůj prut ale kolegův:-)

reagovat
Pátek 25. listopadu 2011 v 15:36 ® osprey reakce na …
osprey

All Armor> Ďakujem pekne.:-))

Byl jsem na Slovensku dvakrát na dovolené a koukal na slovenské filmy. Je pro mě dost těžké něco napsat, ale vypotím to. Zkoušel jsem, jestli chlapec nezareaguje.

O tom, že jsem nedělal měkké l a o „s vokáňom“ či jak tomu říkají, to vím. Nechtělo se mi vymýšlet, jak se to přepíná nebo hledat ty znaky. Tak jsem rovnou napsal, že jsou tam chyby. O své znalosti slovenštiny si iluze nedělám. S vyplazeným jazykem můžu napsat to, co jsi četl.

reagovat
Pátek 25. listopadu 2011 ve 14:55 ® džigit reakce na …

All Armor> Píšeš tónom, ako keby si bol na Slovensku na vojne musel si mazákom slovenským …
A nebuď neustále útočný,chce to trochu nadhled.Ne každý si prožil to co Ty.A pokud si myslíš,že Ti chce každý ublížit,nebo se Tvé velikosti dotknout,jsi smutná postava.Klidně na mně nereaguj,nějak to přežiju…

reagovat
Pátek 25. listopadu 2011 ve 14:51 ® džigit reakce na …

All Armor> z Tvého příspěvku jsem tak trochu mimo mísu,ale na první větu odpovím za sebe.
Po jednom prutu mám u feedru,neb mám každý na něco jiného.U vláčecích to mám obdobně.Dva stejné jsem měl kapřáky,ale nějak mně tato metoda omrzela a šly do světa.Navi mám na feeder dva stejné,neb jsem postižen myšlenkou,že při posjání jednoho,zbude druhý na ND :-))

reagovat
Pátek 25. listopadu 2011 ve 14:46 ® All Armor
All Armor

džigit> Můžeš konkrétně ty chytrej? Já po sobě čtu. Asi děláš advokáta chudobnejm, že? Ale už odcházím.

reagovat
Pátek 25. listopadu 2011 ve 14:44 ® All Armor
All Armor

džigit> Nevím proč furt kupujete po jednom prutu. Jeden tady psal, že když berou, tak stíhá obsluhovat jen jeden prut a druhý by mu nebyl k ničemu. Ale to vychází asi jen ze zkušenosti s lovu některých druhů ryb, že? Já zažil jen jednou v životě stav, kdy jsem měl záběr kapra po nahození prvního prutu a možnost rozbalit a nahodit druhý mi nebyla dána, protože hned po nahození prvního prutu následoval záběr. Nebyli velcí, většinou kolem 40. Našel jsem horké místo, kde měli kapři seanci. Taky jsem chytal na „specialitu“, která se mi nepodařila už nikdy vyrobit (tvaroh, vejce,starý lněný olej, to všechno v sáčku v teple na Slunci 3 dny – smrdělo to jako tvargle polité fermeží). Jiní rybáři, kteří na té vodě žili, stáli za mnou s votevřenejma hubama a kroutili hlavama. Komické je, že to bylo před 20 lety, když jsem se vrátil z emigrace a byl jsem poprvé po návratu na rybách.

reagovat
Pátek 25. listopadu 2011 ve 14:39 ® džigit

All Armor> někdy by nebylo od věci si přečíst,co vlastně píšeš.Když už chceš a máš nutkání někoho neustále poučovat…

reagovat
Pátek 25. listopadu 2011 ve 14:32 ® All Armor reakce na …
All Armor

Stroft> Každej si chválí, co má, co si koupil. Jinak by byl za vola i ve vlastních očích, že?

reagovat
Pátek 25. listopadu 2011 ve 14:29 ® All Armor
All Armor

osprey> Máš v tom tvojom pokuse len 4 chyby. Bolo by to v obecnej škole za 5, ale väčšina Slovákov robí ešte viac chýb. Všeobecná úroveň znalosti materinského jazyka je otrasná aj u „študovaných“. Adekvátne,ale skôr horšie, ako v Česku. može-môže Čehúň-Čechúň (je to nespisovné) tolko-toľko volajaké-voľajaké Snaha bola, ale tá sa cenní do 3. triedy obecnej školy. Keď chceš písať po slovensky, musíš si prepnúť klávesnicu na slovenské znaky, ináč nula bodov. Píšeš tónom, ako keby si bol na Slovensku na vojne musel si mazákom slovenským poskytovať sexuálne služby po štvornožky. Ináč si to ťažko vysvetliť, ty Čehúň (sám si sa tak nazval) šalený.:-D Musíš voľačo vydržať, si za to platený.

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 19:28 ® Stroft
Stroft

Mám Best master a kolega sped master. Rozdíl třídy. Sped je suprový kousek, doporučuji.

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 19:09 ® džigit

troutkiller> mně na tom profíku neseděla ta pěnovka na rukojeti.U draka je lepčejší,jen nejjemnější špic mám z Mivardi.Jinak je ten drak slušně udělaný a padesátku nabitý krmelec dává v pohodě.Na to na co jej mám je o.k. Oproti Beastu je tužší,rychlejší a přesnější.
Ten Team bych neprv promyslel,já volil raději ten Speed

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 19:00 ® troutkiller reakce na …

džigit>To si mně ranil s tim drakem:-( (Já mám Profíka od Mivardi,nějakého Beast mastera a chystám se budˇ na na Team Daiwu nebo na Sportex:-))

reagovat
Čtvrtek 24. listopadu 2011 v 15:33 ® džigit

troutkiller> feeder se u mně ustálil na Dragon Maxima 20–80gr a Shimano Speedmaster multi heavy AX. Tu Catanu jsem zvažoval takto použít v době Beastmastera medium na řece.Třepal se hajzlík ve větru.Jenže pak jsem použil Awa-Shimu,byla trošku tvrdší :-))

reagovat