Chytej.cz

Pruty Shimano Catana necteno

24.11.2011 | stenli1998 | 29.948 zobrazení | 126 odpovědí

Chcel by som sa spytať na udice Shimano Catana. Ak mate dake skusenosti s timto prutom, potreboval by som s tim pomoct. Za odpoved dakujem.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 2. prosince 2011 ve 22:58 @ jirs reakce na …

Nevím kolik se jich zlomí ale vím v kolika případech uzná servis Shimano z těch zlomených záruku po půl roce od zakoupení . 0 (nula)

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 ve 22:43 ® Mrakoš

Hmmmm, to se to tu rozjíždí. Catana se prý láme. Uklouznul jsem v kamenech a klekl si na tu svojí a pravda – trošku v ní zapraskalo a sedlo navijáku už není co bývalo. Spravil to ale kousek černé izolepy. Prut to ale přežil. Taky jsem při nahazování mockrát trefil špičkou větěv, vždycky bez následků. Vláčení s tímhle proutkem si užívám. Oblíbil jsem si ho a nijak mě v ani v nejmenším neomezuje. A pár ryb jsem si na něm už povodil. Nechodím k vodě abych hledal chyby na svým prutu, radši hledám ryby. Pokud nemusím prut řešit tak je to nejspíš dobrý prut. Nebo nemám pravdu?

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 ve 22:40 @ jirs reakce na …

Ano, ale u Shimana po půl roce záruky musí kupující dokázat, že ke zlomení došlo vadou materiálu. To je sehnat a zaplatit znalecký posudek a potom si může uznání záruky vysoudit. Takové instrukce má servis Shimano a plní je. Já jsem to dostal písemně jak od servisu Shimano tak od zastoupení Shimano fy Normark.

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 ve 22:01 ® kerob reakce na …
kerob

jirs> Zaruka je ze zakona 2 roky, pruty shimano nevyjimaje.

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 ve 21:47 @ jirs

Když už uděláš tu chybu a prut Simano Catana si koupíš, tak ho nekupuj teď ale kup ho na začátku sezony aby Ti nepropadla záruka na zlomení prutu, která je u Shimana pouze půlroční. Jinak se může stát, že z Shimana Catany budeš mít víc kusů (viz.foto) a budeš narychlo shánět jiný prut.

reagovat
foto/forum/2011/th-img19021.jpg
Pátek 2. prosince 2011 v 19:44 ® troutkiller reakce na …

Kazan>Tak tuhle nabídku ti nikdy nezapomenu!Tak nějak vypadá kamarád:-)) )))Nabídne svojí jedinou katánu!

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 v 19:43 ® sus1 reakce na …

oldaP> … ,, Mimochodem já jezdím autem za 400 000,– a taky neříkám, že kdo má levnější, tak má blbý auto. Největší problém při rybolovu, vidím, že je málo ryb." :-((

Jenomže, vysvětluj jim to tady.:-)

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 v 19:41 ® troutkiller reakce na …

Bahňák>Vidíš a já sem s Aerocastem dneska odchytal celé odpoledne a naprostá spokojenost!Mám 15–40g-2,40m,pokud bych na tenhle prut narazil ve 2,70 do 50g klidně do něj jdu!

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 v 19:35 ® Kazan reakce na …

troutkiller> pokud by jsi pak neměl s čím chytat, věnuji ti tu svojí:-D

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 v 19:32 ® Bahňák

Mám Catanu CX, 270 cm, 10–30 g a jsem s ní spokojenej. Zatím největší fiš jsem s ní zdolal štiku 63 cm a byl to koncert. Jinak by se mi docela líbil Aerocast o stejných parametrech, kámoš ho má, ale vláčím jen doplňkově takže u tý Catany zatím zůstanu k plný spokojenosti

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 v 19:21 ® troutkiller

OK vzdávám to!Katána je uplně nejlepší prut na vláčku!Na protest jdu rozšlapat TiBorona:-)) )

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 v 19:08 ® Kazan reakce na …

troutkiller> budeš se divit, ale už se mi hodněkrát stalo že mi naslibovali, že mi něco objednají a i přes několikeré urgence nic. Nejednalo se o pytlík háčků za dvacku. Poměrně jsem se v dnešní době divil.

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 v 19:05 ® kerob reakce na …
kerob

troutkiller> mozna by ses divil, ale tak jak rikas, to proste nefunguje. Pekny kousky muzes mit na krame, pokud mas za co je koupit a nevadi ti, ze v nich nekolik let muzes mit „ulozeny“ penize, protoze to opravdu neni zbozi, ktery by te v soucasnosti dokazalo uzivit, lidi kupujou levnejsi veci a celkove utracej mnohem min penez a kazdou korunu 3× otocej… A objednani nekterejch veci lidi chapou a nemaj s tim problem.

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 v 18:52 ® stenli1998 reakce na …
stenli1998

oldaP> dakujem za poradenie od niekoho kto s tímto prútom chytá.

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 v 18:44 ® troutkiller reakce na …

kerob> Já sem nikde neřekl že žiješ ze špeku,je jasný že nejlepší zákazník je masařka co si koupí šrot a jde masit násadáky k ostrovu.Na druhou stranu když máš na krámu pěkný kousky tak se to rozkřikne a lidi přijedou i z dál.Dneska neni doba na to řikat lidem já vám to objednám,máš prodáš,nemáš prodá jinej!

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 v 18:39 ® oldaP

jo Catana CX na přívlač

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 v 18:33 ® oldaP

Ahoj, já mám Catana 210cm 1–11g nebo tak nějak na pstruhy a je to perfektní prut, Protože jsem už letos 2 zlomil, a zlomit něco za 3000,– , to bych se pos.al vzteky. Na UL je ideální. Jo a zlomil jsem to při prodírání křovím a při pádu na kamenech. Ten prut je taky pěkně lehoučkej. Štiky chytám na Shimano Vengeance, taky levnej prut, a taky funguje. Jestli nechceš dát (jako já) do prutu víc peněz, tak to neřeš (a jestli jsem začátečník, asi jo , letos ca 70 vycházek po 3hodinách po 2km-jen vláčka). Mimochodem já jezdím autem za 400 000,– a taky neříkám, že kdo má levnější, tak má blbý auto. Největší problém při rybolovu, vidím, že je málo ryb :-((

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 ve 13:10 ® kerob
kerob

troutkiller> nabidka je v zavislosti na poptavce, to snad chapes, ne? Dalsi vec je souhrnna hodnota veci, ktery ti lezej na krame… mit na krame treba vetsi vyber tech Illexu je pekny, ale kdyz jich prodas za rok tolik, ze se ti ani za treba 2 roky nevrati pocatecni investice, tak je to zbozi na picu. A pokud nekdo chce neco takovyho, jsme samozrejme schopni to objednat, ale aby to lezelo na krame, se nevyplati ani smykem. A to ze obcas prijde do kramu kolik, co tam necha klidne i 10 000 za picoviny je pekny, ale pokud to neni 1× tydne, tak to nikoho nespasi. A to, ze bych nekoho vychovaval, aby si u me pak kupoval drahy veci je taky blbost, ten cas za to nestoji, jeden (dva, tri, ctyri…) clovek, kterej by utracel vic, te opet nespasi. Kdyz si udelam rychlou statistiku, tak nejvetsi prijem kramu je od lidi, kteri utratej do 200 Kc, vetsinou za cervy, medovky, hacky, krmeni a podobne.

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 ve 12:24 ® troutkiller reakce na …

kerob> To je docela bída na Prahu prodávat takovej brak nezdá se ti???Je to jako s kolama,musíš mít partu kámošu co jezdí nebo chytaji drahý věci a votom to je!Třeba Martin má krám jak nic a prodá nejvíc Illexu v čechách.Je to o tom že přijde kolík do krámu a řekne že 400 by za wob 3cm velkej nedal ani náhodou,vemeš ho na ryby ty chytáš a on čučí.Zném tři co tohle řekly a už neříkaji páč meji těch wobu co by si nikdy…plnou krabku:-))

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 v 11:51 ® Bigpista
Bigpista

Myslím si, že k výběru kvalitního prutu je potřeba taky trochu dozrát. Když jsem před dvěma roky začínal, nebyl jsem schopný posoudit, co mi sedí a co ne. Prostě jsem neměl srovnání. Proto jsem si koupil levné klacky a teď pomalu uvažuju o jejich výměně, protože už vím, co mi vyhovuje a co bych chtěl naopak do budoucna zlepšit. Kdybych před dvěma roky chytil do ruky rovnou speeda, poznal bych stejně houno, jestli je dobrej.

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 v 11:43 ® kerob
kerob

Ja s tim tak uplne nesouhlasim…kdyz si mladoch nasetri na Speeda jakozto na prvni vlacak, tak muze byt zklamanej, ze mu nesedne (stejne jako nesed me ani jeden ze 3 speedu, ktere jsem kdy mel). Kdyz si koupi Catanu (nebo neco v podobny cenovy) za par stovek a nebude mu vyhovovat, tak prijde o par stovek (ja Speedey koupil za cca 3000 a vic a prodal je po 1200 – 1400 Kc). Je dobry taky vedet, kolik normalni zakaznik je ochoten za vlacak dat. Pro 90% lidi (aspon u nas na krame) je 1500 za vlacak strasne moc, proto koupej treba tu Catanu nebo neco jinyho. Tak jeden z 30 prodanejch vlacaku je za vic nez 2000 Kc. Speedy jsem prodali 2 za 3 roky a uz to na kram ani neberem, neni o to zajem. Panove zkuste si uvedomit, ze jste trosku nekde jinde, nez nekdo, kdo uvazuje o vlacaku za litr a mnohdy je to jeho vubec prvni vlacak.

Jinak ja mam vlacaku radove 20 (radsi to uz nepocitam) a mam tam kousky od 800 do temer 10 000Kc a presto nemuzu rict, ze by mi catana cx prisla tak strasna, jak se snazi nastinit Troutkiller. Proste pro zacatecnika (a presne tem je urcenej) a za ty penize je to dobrej prut. Ale samozrejme nesnese porovnani v absolutnim meritku, porad je to lowend, ale pouzitelnej.

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 v 10:15 ® troutkiller reakce na …

hraji> Já sem si před 3 rokama pořídil 3 Daiwy Infinity-Q každej jinak dlouhej a s jinou gramáží,nedavno sem pořídil Morethan a už ty IQčka prakticky napotřebuju páč jeden prut mi je nahradí dostatečně:-) Pokud je zadavatel aspon trochu chytrej tak si udělá obrázek sám a pořídí si aspon toho Spída,rozdíl v ceně je minimální,v užitné hodnotě obrovskej!Howg

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 v 10:00 ® hraji reakce na …
hraji

troutkiller> i já si prošel cestou, že se kupovalo to, co se dalo sehnat, potom další fáze na co byly peníze a nyní jsem ve fázi, že si kupuji, co chci. I teď se mi občas stane, že koupím prut a po chvíli zjistím, že jsem od něj čekal něco jiného a dám jej pryč. A nechávám si pouze pruty, které mi vyhovují. Tohle je ale pro mladé a nemajetné, kteří ale musí mít svůj prut hned, a dlouhodobější šetření je pro jejich nedočkavost nakceptovatelné, zatím nedosažitelné a tak jsou bazary plné inzerátů prosám skoro nový prut … a podobných. Rozumím jim. Ale mám na to taky metodu. Nechám si poradit od kamarádů, o kterých vím, že znají a mají jasno

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 v 9:49 ® troutkiller reakce na …

hraji> Srovnání je jednoduché,když jdu chytat Céčka na Orlík tak s katušou nemáš nárok rybu doseknout na 20 metrech páč je vohnutá jak kravskej vocas!Pokud hodláš plenit Blanici s dvojkou rotnou tak to vystačí protože Blanici přeplivneš:-) Ted jde o to zda má cenu kupovat dvě sračky nebo jeden pořádnej prut kterej má širší využití.Já sem zastánce varianty B.

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 v 9:18 ® hraji reakce na …
hraji

rgb23> ono, o tom to přesně je. Výchozí bod pro porovnání. Pokud dosud lovím na Lipno s přehradovým Roenem III tak se mi nutně musí zdát jakýkoliv prut Catana jako špička a posun vpřed. Pokud ale lovím například s pruty od Colmicu v cenové kategorii kolem 5000 korun, potom musím nutně Catanu považovat za krok zpět. Navíc je těžké sdělovat své zkušenosti, protože každý rybář má jiné preference, co se týče akce prutu.

reagovat
Pátek 2. prosince 2011 v 9:14 ® troutkiller reakce na …

rgb23> Ono nejde o to co si napsal ale o to že pak jdeš třeba ne fídr s kámošem kterej zachvátil klacek za litr páč za pět jako mám já nepotřebuje a pak se hrozně diví že neseká ryby,nebo každou třetí a že to celkově neni vono.Většinou to dopedne tak že mu pujčíš svuj prut a pokud se tomu chce věnovat do tejdne si ho pořídí taky:-))

reagovat
Čtvrtek 1. prosince 2011 ve 22:43 ® rgb23 reakce na …
rgb23

troutkiller> a teď právě jsi trefil hřebíček na hlavičku:-) Málokdo tady si uvědomuje, že čím menší profík, tím „normálnější“ prut mu stačí. A catana v současném provedení za aktuální cenu je pro běžného rybáře mnohem víc, než jen klacek k rajčatům.

reagovat
Čtvrtek 1. prosince 2011 ve 21:44 ® Kazan reakce na …

troutkiller> jj, pán má pravdu :-D ,za skříní mám ještě lipno a rexík je doma taky, že bych to na zítra nachystal:-D

reagovat
Čtvrtek 1. prosince 2011 ve 21:16 ® troutkiller

Kazan>Když budeš moc chtít tak rybu si povodíš i na násadě od koštěte:-)) )Já sem začínal s lískáčem a jak to s nim šlo!Pak nastoupila žlutá legenda s rexíkem a už sem se vezl:-)) )

reagovat
Čtvrtek 1. prosince 2011 v 19:58 ® sus1

Kazan> To máš štěstí??!!!!:-)

reagovat